• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
  • تعداد بازديد :
  • 28594
  • يکشنبه 8/2/1387
  • تاريخ :

جلوگيري از آلزايمر با مواد غذايي

اسيدهاي چرب امگا-3

ماهي

مصـرف‎ ماهي هايي‎‎ مثل‎‎ قـزل آلا و سـارديـن‎ به علت دارا بودن‎ اسيد چرب امگا 3‎ خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش‎ مي‎دهند.

سيب، دشمن آلزايمر

عامل اصلي ايجاد آلزايمر، راديكال هاي آزاد اكسيد كننده هستند كه با افزايش سن بيشتر توليد مي شوند.

در سيب ماده آنتي اکسيداني به نام "کورستين" وجود دارد که بيشترين مقدار آن در پوستش نهفته است. سيب قرمز در مقايسه با سيب زرد و سبز آنتي اکسيدان بيشتري دارد.

اگر مي خواهيد جلوي توليد راديکال ها را بگيريد يا توليد آن ها را به حداقل برسانيد، حداقل روزي يک عدد سيب قرمز با پوست ميل نماييد. مطمئن باشيد كه ضرر نمي كنيد.

زردچوبـه، ضد آلزايمر

زردچوبه‎ در درمان‎ و پيشگيـري‎ از بيماري‎ آلزايمر موثر است‎. رنگ زرد "زرد چوبه" به دليل وجود ماده اي به نام کورکومين

(CURCUMIN) است.

محققان‎ دريافتند زردچوبه‎‎‎ يا رنگ‎ دانه زرد موجود در ادويـه "كاري"،‎ پروتئيني به نام‎ "بتاآميليوئيـد" را در مغـز موش ها تجزيه‎‎ کرده و از رسوب‎‎ اين‎‎ پروتئين جلوگيري‎ مي‌كند، زيرا اين پروتئين سبـب تخريب‎ بافت‎ مغز مي‎‎شود. محققان‎ معتقدند زردچوبه‎ بيش‎ از هر داروي‎ ديگري‎‎ در پيشگيري از تشكيل‎ توده‎ پروتئيني‎ موثر است‎.

در طب‎ سنتي‎ هند، زردچوبه‎ از هزاران‎ سـال‎ پيش‎ به‎‎ عنوان‎‎ يك‎ ماده ضدالتهاب‎ در درمـان بيماري هاي‎ مزمن‎‎ و ناتوان كننـده‎ كـاربـرد داشته‎ است‎.

اين‎‎‎ تحقيق‎ نشان مي‎‎دهد، مي توان از خـواص‎ ضدالتهابي‎‎ و آنتي اكسيـداني‎‎ ايـن مـاده‎ در بيماري هايي‎ ماننـد سـرطان‎، آلـزايمـر و بيماري هاي‎ قلبي‎ بهره‎ برد.

گردو

گردو را به نام "غذاي مغز" نيز مي شناسند و اين فقط به خاطر شباهت آن به مغز نيست،  بلکه به خاطر وجود امگا 3 فراوان آن مي باشد. براي درست عمل کردن مغز، به امگا 3 نياز داريم. آنتي اکسيدان گردو در بين آجيل ها از همه بيشتر است. پس مصرف گردو نيز مي تواند از آلزايمر پيشگيري کند.

بادام

بادام نيز آنتي اکسيدان است. در پوست بادام ويتامين E  وجود دارد. اين ويتامين، يکي از انواع آنتي اکسيدان ها مي باشد.

روغن زيتون

روغن زيتون از بروز فراموشي و آلزايمر در افراد مسن جلوگيري مي‌ کند، ولي مکانيسم عمل آن ناشناخته است. به نظر مي ‌رسد اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در روغن زيتون مي‌ تواند باعث حفظ ساختار غشاي سلول‌هاي مغزي شوند.

منابع غذايي اسيد فوليک

اسيد فوليک

متيونين اسيد آمينه ضروري است که بدن از آن براي ساختن اسيد آمينه غير ضروري هموسيستئين استفاده مي کند. اگر مقدار هر يک از سه ويتامين B12 ، اسيد فوليک يا پيريدوکسين ( B6 ) کم باشد، متيونين به ترکيب سمي هموسيستئين تبديل مي شود که اين ماده سمي به رگ ها آسيب مي رساند و منجر به بروز آلزايمر مي شود. گوشت يکي از منابع غني متيونين مي باشد. سبزيجات برگي شکل و غلات کامل، منابع غني اسيد فوليک هستند که مانع تبديل متيونين به هموسيستئين مي شوند. همچنين کاهش دريافت گوشت قرمز و مرغ باعث کاهش مقدار متيونين در خون شما مي شود.

طي تحقيقاتي مشخص شد ميزان اسيد فوليک در خون افراد مبتلا به آلزايمر پايين است و در تحقيق ديگري مشاهده شد مصرف کم سبزيجات سبز رنگ موجب افت اسيد فوليک خون و بروز لخته هاي خوني در مويرگ هاي مغز و آسيب به بافت مغز مي شود که فراموشي را در پي دارد.

لوبياي سويا

سازمان بهداشت جهاني(WHO) سويا را "سلطان لسيتين" معرفي كرده است. زيرا كيفيت لسيتين گرفته شده از سويا از ساير تركيبات بهتر و بالاتر مي باشد. لسيتين يك لغت يوناني و به معناي زرده تخم مرغ است و علت نام گذاري آن، وجود ميزان فراوان لسيتين در زرده تخم مرغ و همچنين كشف اين ماده براي اولين بار در زرده تخم مرغ بوده است.

تمامي اعضاء و اندام هاي بدن براي انجام اعمال خود به انرژي نياز دارند. مغز نيز از اين مسئله مستثنا نيست. مغز براي انجام فعاليت هاي طبيعي خود به استيل كولين نياز دارد كه منشأ آن از لسيتين مي باشد. وقتي لسيتين ازطريق غذا دريافت مي شود طي مراحل جذب وهضم به كبد وارد شده ، شكسته و كولين كه جزئي از ساختمان لسيتين است از آن جدا مي شود كه از اين كولين آزاد شده بسياري از مواد حياتي و ضروري بدن ساخته خواهد شد.

يكي از نقش هاي مهم كولين در ساختن استيل كولين است. استيل كولين اهميت بسياري براي فعاليت مغز و مركز حافظه دارد و با بودن استيل كولين، مغز و مركز حافظه توانايي ضبط و نگهداري صحبت ها، نوشته ها و ديده ها را خواهند داشت و تا زماني كه اين ماده حياتي يعني استيل كولين ساخته شده از لسيتين به اندازه كافي به مغز برسد ما دچار فراموشي نمي شويم و برعكس در اثر كاهش مقدار استيل كولين به دنبال كمبود لسيتين ، حتي به مدت كوتاه، قدرت حافظه كاهش يافته و فرد قدرت حفظ طولاني صحبت ها و ديده ها را از دست خواهد داد و يا مطالب و مسائل جديد را به سختي به خاطر مي سپارد.

فراموشي يا به علت نرسيدن مواد لازم و مغذي به مغز يعني "لسيتين" و يا به علت وجود امراض و حوادث خاص درانسان ايجاد مي شود. در سنين بالا،  افزايش سن، انسان را به سمت كاهش حافظه پيش مي برد، ولي بايد توجه داشت كه اگر در دوران جواني ذخيره كافي از لسيتين براي خود فراهم كرده باشيم، بسيار كمتر ازديگران دچار معضل كاهش حافظه خواهيم شد. پس بيائيد از همين حالا به فكر ذخيره سازي و فراهم كردن توشه ي مغز براي زمان پيري باشيم.

مريم مراديان نيري- کارشناس تغذيه

منابع:

ماهنامه دنياي تغذيه

سايت آفتاب

WWW.HEALTH.IVILLAGE.COM

*مطالب مرتبط :

آلزايمر چيست؟

بيماري آلزايمر را بهتر بشناسيم

چربي هاي اُمگا-3 و بيماري آلزايمر

هرگز از آلزايمر نترسيد

چگونگي مراقبت از بيماران مبتلا به آلزاايمر

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
نسرین حاتمی
مطالب کاربردی بود ولی اگر ممکن است داروهای جلوگیری از آلزایمر را معرفی نمایید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 11/11/1390 - 13:18
نسیم
ممنونم...من دارم روی یه پروژه در مورد آلزایمر کار میکنم...واقعا به من کمک کردید...بازم ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 6/11/1390 - 11:54
مریم
با سلام وتشکر لطفا از موادی که روزانه در سفره غذایی ما هست بگویید چه چیزهایی از بروز آلزایمر جلوگیری می کند.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 26/10/1390 - 12:44
آرزو
راهنمایی می کرد اما مجمل بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 19/10/1390 - 4:23
ناشناس
خوب ومختصر بود از كلاله
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 18/10/1390 - 8:44
ناشناس
راستی موز هم ضد الزایمر است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/10/1390 - 22:20
ناشناس
مطالب خوبی بودن ممنون اسماعیلی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 1/10/1390 - 20:14
ناشناس
متشکرم .زحمت کشیدید.درمورد درمان الزایمر هم مطلب بنویسید لطفا.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 28/9/1390 - 18:38
یونس ولیزاده
خوب بود اگه امکان داره یه سری کتاب هم معرفی کنید .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 22/9/1390 - 21:9
بنفشه
خیلی ممنون از مطالب خوبتان
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 22/9/1390 - 19:1
بنفشه
خیلی ممنون از مطالب خوبتان
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 22/9/1390 - 19:0
رضا سپهر
در صورت امکان علائم شروع این بیماری بگید ممنون میشم(عالی بود)
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 24/8/1390 - 1:18
محمدرضا فیروزه از اصفهان
هیچکس اشاره ای هم به ورزش فکری مهمی چون شطرنج نکرده کدام ورزشکار را میشناسید که درسن 80 هشتاد سالگی بصورت حرفه ای بازی کند ؟؟؟ من میشناسم اقای ویکتور کورچنوی تبعه سویس بازیکن شطرنج باشگاه زوریخ...........
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 23/8/1390 - 18:26
زهرا
چی میگیییی!
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 22/8/1390 - 15:40
علی
عالی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 19/8/1390 - 13:26
غریب
مرسی مطالب مفید واموزنده بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 28/7/1390 - 3:52
ناشناس
د. م
از توضیحات شما متشکرم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 5/6/1390 - 10:5
ناشناس
خیلی خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 2/6/1390 - 10:32
معصومه
مطالب کامل و واضح بود تشکر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 31/5/1390 - 13:30
شقایق نوایی
سلام مثل همیشه دوست داشتنی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 30/5/1390 - 14:31
قنواتی
خیلی خوب بود.انشااله کسی دچاراین بیماری نشه .چون ماگرفتارمادرم بودیم ودیدیم که چه عذابی میکشه
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 14/4/1390 - 9:57
ناشناس
جالب بود مواردگفته شده راامتحان خواهم کرد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 13/4/1390 - 11:42
حميد
خیلی استفاده كردم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 27/2/1390 - 13:16
FARSHID
خیلی خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 15/2/1390 - 13:46
معصومه مسلمی
سلام.به دلیل دچار شدن مادرم به این بیماری دنبال اطلاعات بودم که اومدم اینجا و بسیار استفاده بردم.ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 10/2/1390 - 18:47
فرامرز
با تشکر برای من مفید واقع شد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 9/2/1390 - 18:36
شهناز
خیلی خوب و خیلی تلخ ودردناک بود

پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 5/2/1390 - 23:15
آسيه
عالی بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 31/1/1390 - 13:8
ناشناس
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 30/1/1390 - 11:21
ناشناس
بسیار خوب بود اما در مورد آلزایمر در سنین خیلی پایین هم بنویسید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 24/1/1390 - 17:2
مطالب مرتبط
  • «آلزایمر» دزد حافظه
    «آلزایمر» دزد حافظه
    فراموش می کنیم «آلزایمر» دزد حافظه آلزایمر چیست؟ این سؤالی است که شاید برای بسیاری از مبتلایان و نزدیکانشان ناراحت کننده باشد. آلزایمر ، یک بیماری مغزی است که سبب از میان رفتن یاخته های عصبی مغز می شود و به بروز مشکلاتی در ح...