• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
  • تعداد بازديد :
  • 19902
  • شنبه 8/1/1383
  • تاريخ :

موارد همتایی و تناسب دختر و پسر

مردی ازپیامبر اسلام (ص) پرسید : " با چه كسی ازدواج كنیم ؟ "ایشان فرمودند :

" الاكفا ء"

او پرسید :" كفوها چه كسانی هستند؟ " حضرت فرمود:

"المومنون بعضهم اكفاء بعض "

مومنان ، كفو و هم شأن هم هستند.

1-   

همتایی دینی و ایمانیزن متدین و پایبند به قوانین و اصول و فروع اسلام ، باید با انسانی مانند خود ازدواج كند. البته تناسب صد در صد امكان ندارد، اما هرچه به هم نزدیك تر باشند و فاصله كمترباشد ، بهتراست .

می بینیم كه پیامبر اكرم ، معیار و زیر بنای اصلی هم كفوی را " ایمان " بیان فرمودند. انسان مؤمن ، اگر با همسر بی ایمان ازدواج كند و نتواند او را متدین نماید، یا باید هم رنگ او شده و بی دین شود و یا در برابر او مقاومت كند و دائماً نزاع و زد و خورد داشته باشد؛ كه هر دو ، خسارت بزرگی است و فرزندانی هم كه محصول چنین زندگی های آشوب زده ای باشند، به سعادت نمی رسند.

2-   

همتایی وهماهنگی فرهنگی و فكریتفاهم و توافق فكری و فرهنگی میان دو همسر در زندگی مشترك ، نقش اساسی دارد . برای ایجاد یك زندگی پویا و پربار، باید معماران این كانون بتوانند یكدیگر را درك نموده و مكنونات و محتویات درونی خود را به هم تفهیم كنند و در بسیاری از مسائل ، تصمیم مشترك و یكسان گرفته و برمبنای آن عمل كنند و در فراز و نشیب های زندگی ، یاور هم باشند و فرزندانشان را براساس یك طرح هماهنگ تربیت كنند.

امام صادق (ع) می فرمایند:

" العارفة لا توضع الا عند العارف"

زن عارفه ( فهمیده ی فرزانه ) باید در كنار مرد عارف ( فهمیده ی اهل معرفت) قرار گیرد ، نه غیر آن .

3-   

همتایی اخلاقهماهنگی و تناسب اخلاقی ، از مهم ترین موارد هم كفویی و همتایی بین زن و شوهر است . ممكن است زن و شوهر از جهت " دینی " كفو هم  باشند اما از جهت اخلاقی نه.

4-   

كفو هم بودن در تحصیلا ت علمیبهتر آن است كه زن و شوهر از نظر معلومات و تحصیلات علمی ، خیلی با هم  فاصله نداشته  باشند تا تفاهم بیشتری در زندگی شان وجود داشته باشد.

البته این خصوصیت را باید با صفات و ویژگی های دیگر بررسی كرد. به این معنا كه مثلاً اگر " زن" تكبر و غرور بی جا دارد و كم ظرفیت است ، نباید سواد و تحصیلاتش بیش از مرد باشد ؛ زیرا – حتماً – مشكلات فراوانی در زندگی شان به وجود خواهد آمد. اما اگر متواضع باشد، احتمال بروز این مشكل  كمتر است . در مورد " مرد " هم مسئله به همین شكل است با كمی تفاوت.

5-   

تناسب در زیباییتوجه به توازن و تناسب میان دو همسر در زیبایی صورت و اندام و قیافه ی ظاهری  نیز لازم است . اگر یكی از آن دو،  " زیبا و خوش اندام و خوش تیپ " باشد و دیگری " زشت صورت و بد اندام "، احتمال به وجود آمدن ناراحتی و مشكل برای هر دو، و عقده های روانی و انحراف و بی عفتی و حسرت و ...  برا ی فرد زیبا ، وجود دارد.

6-   

تناسب سنیدر انتخاب همسر توجه به  همتایی و تناسب در سن  نیز لازم است.

تفاوت سن بلوغ  در دختر و پسر، یك امر طبیعی است . پسر، حدود 4 سال دیرتر از دختر به  بلوغ می رسد، پس خوب است كه تفاوت سن آنان در امر ازدواج نیز به همین مقدار باشد ( پسر، بزرگتر باشد) . كفو هم بودن دختر و پسر از نظرسن ،" تفاوت سن" است ، نه " تساوی سن " . زیرا این تفاوت ، در آفرینش آنان قراردارد. البته رعایت این تفاوت سن به این مقدار ( حدود 4 سال ) واجب نیست. بهتر است كه چنین باشد.

این خصوصیت را باید با مجموعه ی صفات و خصوصیات دختر و پسر بررسی كرد . ممكن است دختری سنش به این مقدار كمتر از سن پسر نباشد، اما امتیازات دیگری داشته باشد كه آن را  جبران كند.

7-   

تناسب مالیقاعده ی عامی را كه می توان دراین باره مطرح كرد این است كه : صلاح نیست  دختر و پسر و خانواده هایشان ، از نظر " مالی و ثروت " تفاوت زیادی داشته باشند.

اگر ما كسی هستیم  كه با مقداری ثروت و توانگری ، خود را گم می كنیم و تكبرها، غرورها، منت گذاشتن ها ، تحقیر كردن ها و... به سراغمان می آید ، چرا خود را فریب دهیم ؟ ! معمولاً چنین است كه اگر پسری فقیر یا متوسط از نظر مالی ، با خانواده ای ثروتمند وصلت كند، باید " نوكر و برده ی " آنان شود. و اگر دختری فقیر، عروس خانواده ای ثروتمند شود، باید " كنیز " آنان گرد د! البته استثناهایی نیز وجود دارد.

8-   

تناسب خانوادگیازدواج با یك فرد، مساوی است با پیوند با یك خانواده و فامیل و نسل!

در مسئله ی " انتخاب همسر" ، معقول نیست كه انسان بگوید: " من می خواهم با خود این فرد ازدواج كنم و كاری به خانواده و خویشان و فامیلش ندارم " زیرا:

1-    این فرد، جزئی ازهمان خانواده و فامیل ، و شاخه ای از همان درخت است. و این شاخه ، ازریشه های همان درخت، تغذیه كرده است . مسلم است كه بسیاری از صفات اخلاقی ، روحی ، عقلی و جسمی آن خانواده و فامیل ، از راه  وراثت و تربیت و محیط و عادات ، به این فرد منتقل شده است.

پیامبر اسلام (ص) در این باره می فرمایند: تَزّوجوا فی الحِجرِ الصالح ، فاِنَّ العِرقَ دَسَّاسٌ

"با خانواده ی شایسته ، وصلت  كنید؛ زیرا عِرق ( ژن و خصوصیاتی كه به وسیله ی نطفه و وراثت از پدران و مادران به فرزندان و نسل های بعدی منتقل می شود. ) تاثیر می گذارد".

2 - اگر تو با آنان كار نداشته باشی، آنان با تو كار دارند! هرگز نمی توانی همسرت را  از آنان و آنان را از همسرت جدا كنی . خودت هم نمی توانی رابطه ات را با آنان قطع كنی . یك عمر باید با آنها معاشرت و زندگی نمایی.

اگر خانواده و خویشان همسر، ناباب و فاسد باشند، انسان را " زجركش "  می كنند و از دخالت های آنان در زندگی و از ارتباط با آنان نمی شود به كلی جلوگیری كرد.

3       - بدنامی یا خوشنامی آنان ، تا آخر عمر همراه انسان است و در زندگی تأثیر می گذارد. تحمل بدنامی آنان ، بسیار مشكل خواهد بود.

4       - صفات و خصوصیات آنان، در فرزندان آینده ، تأثیر دارد.

پیامبر اكرم (ص) در این باره می فرمایند:

" بنگرید چه كسی را به همسری برمی گزینید ، زیرا فرزندان ، شبیه دایی هایشان می شوند".

9-   

تناسب اجتماعیكسی كه اهل علم و تحقیق و پژوهش است و می خواهد عمر وزندگی اش را در راستای مسائل علمی و تحقیقی بگذراند و بافت زندگی اجتماعی و خانوادگی اش این گونه بافتی است  و روحیه اش كاوش گرانه است، هرگز نباید با فرد و خانواده ای وصلت كند كه روحیه ی اجتماعی شان ، روحیه ی تجملاتی و تشریفاتی و اشرافی است و اهل خوشگذرانی ، مهمانی های ریایی، شب نشینی های بوالهوسانه، مسافرت های تفریحی افراطی و تفریحات پیاپی هستند. افراد فراوانی را سراغ داریم  كه دچاراین اشتباه و غفلت شده و به بدبختی و فلاكت گرفتار شده اند.

البته پرداختن به جنبه های تفریحی زندگی ، لازم  و ضروری است وهمان كسی هم كه اهل مطالعه  و تحقیق است ، باید از این جنبه غفلت نكند. اما این غیر از بنا نهادن زندگی بر مبانی عیش و نوش ، مهمانی ، خوشگذرانی ، شب نشینی ، مسافرت، تفریح و... است.

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
علی عابدی
متوسط
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 19/10/1390 - 23:58
ارمیتا mtn
عرض سلام
تفاوت های میان پسران ودختران وجود دارد که به طور کاملان اختصار به ان می پردازیم تمام اطلاعاطی که مغز انسان از طریق حواس پنجگانه دریافت میکند درهر مورد ابتدا گیرنده های حسی ان را دریافت میکند (پذیرش اطلاعاط) وسپس این این اطلاعات که به صورت فیزیکی است باید تغیر کرده و به صورت یا حالت شیمیایی تبدیل شود که قابل حمل توسط اعصاب به سیستم مغز باشد(مرحله ی تبدیل اطلاعات)بعد این اطلا عات تغیر شکل یافته به مغز رسیده و در انجا کد گزاری میشود تمام این مراحل در مغز پسران با 3دهم ثانیه اتفاق می افتد و پردازش میشود ودر مغز دختران 6دهم تا 1ثانیه تفاوت دیگر بین انها در حافظه ی شناختی است که شامل استدلال تفکر هوش حافظه به طور کلی سیستم مغزدرپسران 4 درصد ازتوانایی بیشتری برخوردار است وبه طور میانگین طبق ازما یشات متعدد روانشناسان در یافتند که ضریب هوش دختران از( 150) 105تا 111وضریب هوشی پسران از(150) 120تا137قرار دارد وروانشناسی پسر را انسان شناخته نشده میداند (طبق نظریات پرفسور ابرام مازلو وپرفسور اریک)دانشجویان روانشناسی مقطع کارشناسی(ارمیتا ژ نگار اناهیتا وسحر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 19/6/1390 - 15:49
hoseinlovely
عاقلانه ازدواج کنید تا عاشقانه زندگی کنید. دکتر علی شریعتی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 4/6/1390 - 4:3
حامد a
خوب بود.من کسی رو خیلی دوست دارم.ولی دختر ثروتمندیه.منم متوسط هستم نمیدونم چیکار کنم
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید از راهنمایی مشاوران تبیان در این زمینه استفاده نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=1184 موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 21/2/1390 - 10:48
mtnrmj
تفاوت های میان پسران ودختران همانند شباهت ها وجود دارد که به طور کاملان اختصار به ان می پردازیم تمام اطلاعاطی که مغز انسان از طریق حواس پنجگانه دریافت میکند درهر مورد ابتدا گیرنده های حسی ان را دریافت میکند (پذیرش اطلاعات) وسپس این این اطلاعات که به صورت فیزیکی است باید تغیر کرده و به صورت یا حالت شیمیایی تبدیل شود که قابل حمل توسط اعصاب به سیستم مغز باشد(مرحله ی تبدیل اطلاعات)بعد این اطلا عات تغیر شکل یافته به مغز رسیده و در انجا کد گزاری میشود تمام این مراحل در مغز پسران با 3دهم ثانیه اتفاق می افتد و پردازش میشود ودر مغز دختران 6دهم تا 1ثانیه تفاوت دیگر بین انها در حافظه ی شناختی است که شامل استدلال تفکر هوش در پسرها 2تا3 برابر بیشتر از دخترهاست اما رشد هیجانی که شامل احساس محبت دوست داشتن دیگران و....... در دختر خانوم ها خیلی زیاد تر است نگار 23ساله کارشناس روانشناسی عمومی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 24/1/1390 - 10:37
ناشناس
تفاوت بلوغ كاملان اشتبا ه تعریف شد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 5/11/1389 - 13:53
ریحانه
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 3/11/1389 - 16:51
ناشناس
اسیه
خوب بود اما ای كاش زودتر می دیدم تا حالا در سراشیبی طلاق قرار نگرفته بودم. از دوستان عزیز خواهش می كنم این حرفها را جدی بگیربد . از من تجربه كرده بپرسید!
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/11/1388 - 10:29
زیبا فرهادپور
خوب بود اما ای کاش درباره ...
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 29/10/1388 - 16:24
ناشناس
سلام.میخوام بدونم چطور باید سوالم رو بپرسم. من یه دختره 24 ساله هستم که چهره بسیار زیبایی د ارم اما کسی عاشقم شده که چهرش جالب نیست باید چیکار کنم؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 30/9/1388 - 10:6
ناشناس
مطالب خوبی بود و کاربرد زیادی داشت
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 16/9/1388 - 21:31
علي رضا
سلام
اینجانب كلام معصومین(علیهم السلام)را در امر ازدواج سرلوحه كار خود قرار می دهم،لطفا تفاسیر سخنان ایشان توسط اهلش صورت گیرد.
با تشكر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 8/6/1388 - 2:25
مريم
از لطف شما متشكرم .مطلب واقعا عالی بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 20/5/1388 - 9:16
zh00bin
در این مورد نظر خاص خودم و دارم كه از فقط شاعرانی و كه می شناسم با من هم عقیده اند ولی افراد عادی با من هم عقیده نیستند
نظر من :
تنها عملی كه می تواند خوشبختی یك خانم و اقا را در امر ازدواج تثبیت كند وجود عشق میان ان هاست
(البته روان شناس ها با این موضوع كاملا مخالف اند)
اگر عشق در این رابطه حاكم باشد هر دو طرف برای راحتی طرف مقابل شان سعی می كنند بیشتر به هم نزدیك شده( از لحاظ دینی ،‌شخصیتی ، اجتماعی و ...) و همیشه طرف مقابل شان را كامل دیده اشتباهات او را نادیده می گیرند و در كل سعی بر این است كه هر چه بیششتر به یكدیگر نزدیك شوند (‌این مطلب به صورت مفصل در مقاله من در رابطه با عشق بیان شده)
اما اگر با شرایطی كه شما بیان كردید ازدواج صورت گیرد چه تضمینی وجود دارد كه این رابطه تبدیل به عشق شود؟
اگر بعد ها طرفین حسرت این را بخورند كه چرا با عشق ازدواج نكردند و اینكه الان عشقی بین ان ها وجو ندارد و از سر اجبار باید همدیگر را تحمل كنند چه؟
با وجود عشق تمام این مشكلات یكی یكی از سر راه بر داشته می شوند
علی محمدی ( فریاد خاموش)
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 28/3/1388 - 15:15
امیر
استفاده کردم خسته نباشید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 4/3/1388 - 17:36
ناشناس
بد نبود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 14/10/1387 - 13:42
محسن
با سلام
مطلبتون خیلی خوب بود خواهشا بازم از این مطالب جالب بنویسید چون من واقعا به این مشاوره ها احتیاج دارم
برای تصمیم گیری در مساله مهم ازدواج باید بیشتر از اینا مطلب بخونم
یا علی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 5/8/1387 - 16:36
ناشناس
ارتون متشكرم چون در تصمیم گیری من تاثیر گذاشتید
نجفی
شیراز
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 16/4/1387 - 21:5
مریم
ممنون از مقاله ي قشنگتون ...اما اگر بيشتر در مورد
گفته هاي پيامبران در مورد اين امر بپردازيد بهتر است.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 24/5/1386 - 11:59
hamid taheri
متشکرم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 31/3/1386 - 2:13