تبیان، دستیار زندگی
محققان شركت بوئینگ با همكاری شركای صنعتی از سراسر اروپا پرواز آزمایشی هواپیمای نمایشی پیل سوختی را ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پرواز نخستین هواپیمای پیل سوختی سرنشین دار:

نخستین هواپیمای سرنشین دار پیل سوختی

محققان شركت بوئینگ با همكاری شركای صنعتی از سراسر اروپا پرواز آزمایشی هواپیمای نمایشی پیل سوختی را در اسپانیا انجام می‌دهند.

به گزارش خبرنگار «فن‌آوری » خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انرژی مصرفی این هواپیما به وسیله یك پیل سوختی پلیمری ‌٢٠ كیلو واتی و یك واحد باتری یون - لیتیم تامین می‌شود.

فاز یكپارچه سازی سیستم‌های پروژه تحقیقاتی هواپیمای نمایشی پیل سوختی كه از سال ‌٢٠٠٣ در مركز تحقیقاتی بوئینگ و فن‌آوری اروپا (BR & TE) آغاز شده بود، اخیرا به پایان رسیده است و در حال حاضر آزمایش‌های یكپارچه سازی سیستم‌ها برای آماده سازی جهت انجام تست‌های زمینی و پرواز آزمایشی در حال انجام می‌باشد.

سیستم هیبریدی پیل سوختی ــ باتری برای تغذیه موتور الكتریكی ملخ هواپیما به كار می‌رود و تمام انرژی مورد نیاز هواپیما را در طول پرواز تامین می‌كند؛ همچنین این سیستم در هنگام برخاستن هواپیما كه انرژی بیشتری نیاز است، از باتری‌های یون ــ‌ لیتیم استفاده می‌كند. این برای اولین بار است كه یك هواپیمای دارای سرنشین برای پرواز پیل سوختی به عنوان تنها منبع انرژی استفاده می‌كند.

سیستم پیل سوختی این هواپیما در شركت Intelligent Energy انگلستان طراحی و ساخته شده و هواپیما محصول شركت صنایع هواپیما سازی دایموند اتریش است و با بال‌هایی به طول ‌٣/١٦ متر می تواند با سرعت ‌١٠٠ كیلومتر بر ساعت پرواز كند.

محققان شركت بوئینگ، توسعه انواع پیل سوختی را مدنظر قرار داده‌اند و به عنوان مثال پیل سوختی اكسید جامد می‌تواند به عنوان منبع انرژی ثانویه برای تامین انرژی واحد برق اضطراری به كار رود.

با ادامه روند تحقیق و توسعه این فن‌آوری طی ‌١٠ تا ‌١٥ سال آینده، پیل سوختی، قابلیت تجاری شدن در كاربردهای هوایی را خواهد داشت.