تبیان، دستیار زندگی
: فرزند شهید صیاد شیرازی گفت: شهید صیاد از لحاظ ایمان، فكر و خصوصیات اخلاقی نمونه بود، ما را به نماز اول وقت و جماعت خیلی توصیه می‌كرد، كارها را با توكل به خدا آغاز می‌كرد و هرگز روحیات نظامی را به خانه نمی‌آورد. مهدی صیاد شیرازی در گفت‌وگو با خبرنگار
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شهید صیاد روحیات نظامی را به خانه نمی‌آورد

فرزند شهید صیاد شیرازی
خبرگزاری فارس: فرزند شهید صیاد شیرازی گفت: شهید صیاد از لحاظ ایمان، فكر و خصوصیات اخلاقی نمونه بود، ما را به نماز اول وقت و جماعت خیلی توصیه می‌كرد، كارها را با توكل به خدا آغاز می‌كرد و هرگز روحیات نظامی را به خانه نمی‌آورد.

مهدی صیاد شیرازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایثار و شهادت خبرگزاری فارس اظهار داشت: شهید صیاد همیشه سعی بر این داشت كه فضای خانواده را به سمت الگوهای قرآنی و اسلامی پیش ببرد و گاهی اوقات كه از لحاظ كمی نمی‌توانست برای تك تك اعضای خانواده وقت بگذارد سعی می‌كرد در زمان محدودی به كیفیت روابط بیندیشد به طوری كه فضای دوست داشتنی و صمیمی در خانواده ما حاكم بود.

وی افزود: در زمان جنگ كه شرایط اقتضا می‌كرد، شهید صیاد كمتر پیش ما بود اما از طریق نامه، تلفن و امكانات دیگر پیگیر امور اعضای خانواده بود كه مبادا فرزندان از راه اسلام و انقلاب منحرف شوند.

تنها شاهد عروج شهید صیاد تصریح كرد: زمانی كه پدر به شهادت رسید من 17ساله بودم، وی به نماز اول وقت و جماعت و همچنین نظم و برنامه‌ریزی در زندگی توجه ویژه‌ای داشت و ما در فضای خانواده هم نماز جماعت می‌خواندیم. به خوبی یادم هست كه حتی بین دو نماز ما را به نماز اول وقت توصیه می‌كرد و زمانی كه در مسافرت بودیم وقت نماز اگر بین راه مسجد بود در مسجد نماز می‌خواندیم ولی اگر منطقه بیابانی بود همان جا نماز اول وقت را به همراه پدر ادا می‌كردیم.

وی اضافه كرد: شهید صیاد همیشه می‌خواست ما از دوستداران مقام عظمای ولایت، ائمه اطهار (ع) و امام زمان (عج) باشیم به همین دلیل ما را در محافل مذهبی و مجالس علما شركت می‌داد و با شخصیت‌هایی كه صاحب فضل بودند و مایه رشد و تعالی فرزندان می‌شدند، آشنا می‌كرد.

وی گفت: شهید صیاد خود به محضر علما آیت‌الله بهاء‌الدینی، مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) می‌رسید و مطالب وسخنان آنها را می نوشت. در راه رشد و تعالی به آن عمل می‌كرد و او همیشه حالت طلبگی داشت.

شهید علی صیاد شیرازی

صیادشیرازی گفت: شهید صیاد با كثرت كارهایی كه داشت زمانی را برای ورزش و فوتبال اختصاص می‌داد، به طوری كه خودش با لباس ورزشی می‌آمد‌ و با هم ورزش می‌كردیم او به ورزش از باب سلامت جسم و روح اهمیت می‌داد و هرگز اخلاق و روحیات نظامی را به منزل انتقال نمی‌داد تا فضای صمیمی در خانواده حفظ شود.

وی افزود: یكی از خاطرات شیرین شهید صیاد این بود كه در محضر امام (ره) بودند و جمعی از فرماندهان در آنجا حضور داشتند همه عزیزان از دفاع مقدس گزارش و خاطرات را ذكر می‌كردند. زمانی كه آیت ‌الله هاشمی رفسنجانی می‌خواست، صحبت كند. حضرت امام (ره) بلند شدند و به سمت در خروج رفتند، پدر از امام (ره) می‌پرسند: «آقا كسالتی است.» ایشان در جواب گفتند: «خیر وقت نماز است». پدر پرسید:«آقا اجازه می‌دهید با هم نماز را به جماعت بخوانیم.» امام(ره) در پاسخ فرمود:«بله» این خاطره خاطره ارزشمندی بود كه پدر در فضای خانواده و محافل گوناگون تعریف می‌كرد.

وی گفت: زمانی كه من به شهید صیادگفتم این خاطره را چقدر تعریف می‌كنید، وی با لبخند گفت، این خاطره برای شما تكراری است اما برای خیلی از افراد تازگی دارد.

به خوبی یادم هست كه حتی بین دو نماز ما را به نماز اول وقت توصیه می‌كرد و زمانی كه در مسافرت بودیم وقت نماز اگر بین راه مسجد بود در مسجد نماز می‌خواندیم ولی اگر منطقه بیابانی بود همان جا نماز اول وقت را به همراه پدر ادا می‌كردیم.

فرزند سوم شهید علی صیاد شیرازی ادامه داد: با پدر مسافرت‌های زیادی رفتیم. زیباترین مسافرت ما در سفر مشهد بود كه به دیدار اقوام رفته بودیم و زمانی كه او در كنار ضریح بود حالات روحانی او برای من زیباترین خاطره بود.آخرین سفری كه با پدر داشتیم سفر به شلمچه و مناطق جنگی بود، شهید صیاد در مسیر طولانی رانندگی می‌كرد زمانی كه به منطقه عملیاتی رسیدیم، دیدار و ابراز محبت مردم نسبت به پدر برایم خیلی جالب بود.

وی بیان كرد: با توجه به اینكه مسئله نور و هدایت مسئله مهمی است و همه تشنه هدایت هستند. زمانی كه هدایت از راه درستی صورت بگیرد از جهت مادی و معنوی انسان به رشد و تعالی دست پیدا می‌كند. نقطه عطف این هدایت به قران برمی‌گردد و اگر جوانان از همان بدو كودكی با قرآن و اسلام انس بگیرند و آیات و بیانات الهی را خوب متوجه شوند كشوری خواهیم داشت، كه الگوی جهان می‌شود.

وی گفت:‌ دستگاه‌های دولتی، آموزش و پرورش و خانواده‌ها نقش محوری را در این امر مهم دارند. شهدا و رزمندگان ما به خاطر زنده ماندن كلام الهی و حفظ ارزشها و آرمان‌های اسلام و امام (ره) به جبهه‌ها رفتند و فیض شهادت در حقیقت یكی از خوبی‌هاست.

شهید صیاد شیرازی

صیاد شیرازی افزود: نسل جوان و نوجوان كشور ما برای خودسازی باید توجه زیادی به قرآن داشته باشند قرآن یك ابزار است كه انسان خود را بشناسد. همه ابعاد قرآن پیشرفت فكری، روحی و جسمی و بحث عظمت شهادت را بیان كرده، برای كسانی كه علاقه‌مند به این درجه رفیع هستند لازم است بدانند خودسازی و خودشناسی از قرآن نشأت می‌گیرد و همه اهداف در عمل انسان محقق می‌شود.

فرزند شهید صیاد شیرازی اضافه كرد: برای گرفتن لوح سپهبد صیاد شیرازی خدمت مقام معظم رهبری رسیدم. در قرآنی كه ایشان به من هدیه دادند نوشته بودند «جوانی را در خودسازی فكری، روحی و جسمی مغتنم بشمارید و با قرآن عزیز انس بیابید، نماز را با توجه و با حضور قلب بگذارید و فضای معطر شهادت‌ كه زندگی شما را فرا گرفته قدر بدانید.»

وی اظهار داشت: مقام و عظمت شهید در آیات 161 الی 171 سوره آل عمران نازل شده و امام رضا (ع) به نقل از امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند: كسی كه برای دفاع حق علیه باطل از همسر و بستگان خود خداحافظی می‌كند از گناهان خویش خارج می‌شود و زمانی كه شهید بر روی زمین می‌غلتد، حوریان بهشتی به او می‌گویند، آفرین به روح پاكیزه تو كه از بدن پاكیزه پرواز می‌كند و خداوند می‌فرماید، من سرپرست بازماندگان شهید هستم. هركس آنها را خشنود كند مرا خشنود كرده و هركس آن را بیازارد مرا آزرده است.

آخرین سفری كه با پدر داشتیم سفر به شلمچه و مناطق جنگی بود، شهید صیاد در مسیر طولانی رانندگی می‌كرد زمانی كه به منطقه عملیاتی رسیدیم، دیدار و ابراز محبت مردم نسبت به پدر برایم خیلی جالب بود.

وی اضافه كرد: در سال اصلاح الگوی مصرف ما باید به ابعاد مسئله مصرف توجه كنیم، اگر الگوی مصرف اصلاح شود و محافل با برنامه‌ریزی به تبع از آن الگو عمل كنند ما به اهداف دهه پیشرفت و عدالت كه همان آرمان شهدا است، خواهیم رسید. پیشرفت باید توأم با عدالت باشد و گر نه شاهد شكاف طبقاتی در جامعه خواهیم شد.

وی بیان كرد: خواهران در جامعه اسلامی نقش اساسی در رشد و تعالی و پیشرفت را دارند آنها با الگوبرداری از حضرت زهرا (س) در ابعاد حجاب، علم، تقوی، تربیت فرزند و همسرداری، جامعه را به سمت رشد و تعالی سوق دهند و با تهاجم فرهنگی و شیطنت‌های برون مرزی مبارزه كنند تا صیادها، شهدا و بزرگان و علمایی را در جامعه اسلامی پرورش دهیم و كشور ما نمونه یك كشور اسلامی در جهان شود.

تنظیم برای تبیان: حسین رحمانی