تبیان، دستیار زندگی
بعد از اوج گیری موج دنباله سازی در سینمای ایران و موفقیت دنباله ها در گیشه، کارگردان مطرحی همچون داریوش مهرجویی هم به این فکر افتاد که به دنیای دنباله سازی ورود کند و ادامه ایی بسازد بر یکی از پرسرو صدا ترین و در عین حال مظلوم ترین فیلم کارنامه اش یعنی «
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جواب رد دوباره چاووشی به سنتوری

همه ماجراهای سنتوری 2 از شایعه حضور بهداد و حیایی در نقش سنتوری تا بازگشت دوباره رادان و شریفی نیا

بعد از اوج گیری موج دنباله سازی در سینمای ایران و موفقیت دنباله ها در گیشه، کارگردان مطرحی همچون داریوش مهرجویی هم به این فکر افتاد که به دنیای دنباله سازی ورود کند و ادامه ایی بسازد بر یکی از پرسرو صدا ترین و در عین حال مظلوم ترین فیلم کارنامه اش یعنی « سنتوری» که بی خود و بی جهت به محاق توقیف رفت.

فرآوری: منیژه خسروی-بخش سینما و تلویزیون تبیان
سنتوری 2 ،

مهرجویی بعد از توقیف سنتوری در مسیر ناکامی قرار گرفت از همین رو تصمیم گرفت تا برای بازگشت به روزهای اوجش روی بهترین فیلم سال های اخیرش یعنی سنتوری سرمایه گذاری کند و ادامه ای بر آن بسازد. از همین رو سراغ ارکان اصلی آن فیلم یعنی بهرام رادان  و محسن چاوشی رفت. ابتدا با رادان وارد مذاکره شد و به توافق اولیه رسید و قرار شد تا این بازیگر علاوه بر بازی در سرمایه گذاری فیلم هم شریک شود، بنابراین قرار بر این شد تا خود او باب مذاکره را با چاووشی باز کند. اما چاووشی رقم بسیار بالایی برای همکاری با مهرجویی پیشنهاد داد، رقمی که موجب شد تا او حسابی عصبانی شود و نسبت به چاووشی موضع تندی بگیرد، بعد از آن اختلافاتی میان او و رادان هم پیش آمد و این بازیگر هم از حضور در این پروژه انصراف داد. با کنار کشیدن این دو رکن موفقیت سنتوری همه گمانشان بر این بود که مهرجویی بی خیال تولید فیلم می شود، اما او اعلام کرد که «سنتوری 2» را تحت هر شرایطی خواهد ساخت. بعد از این اعلام موضع صریح ، اسامی مختلفی به عنوان خواننده و بازیگر نقش اصلی سنتوری نامش مطرح شد.
 از «یاس» به عنوان خواننده بگیرید تا حامد بهداد و امین حیایی برای بازی. اما هیچکدام از این داستان ها به سرانجام نرسید و عملا پروژه سنتوری 2 در مرحله حرف باقی ماند. اوخر سال گذشته بهرام رادان و مهرجویی به توافق دوباره ای با یکدیگر رسیدند، آن ها بعد از این توافق تصمیم گرفتند تا از یکی از عناصر موفقیت پشت صحنه سنتوری یعنی محمد رضا شریفی نیا را دعوت به کار کنند. شریفی نیا که در سنتوری به نوعی همه کاره بود، به تازگی وارد پروژه شده و قول داده  بود هر طور که شده محسن چاووشی را برای همکاری راضی کند.

با این حال پست اخیر چاوشی در صفحه اینستاگرامش آب پاکی را روی دست مهرجویی ریخت. چاووشی با نوشتن عبارت «سنتوری نه» رسما اعلام کرد حاضر به همکاری در فیلم سینمایی «سنتوری 2» نیست.
داریوش مهرجویی درباره آخرین وضعیت «سنتوری 2» گفت: کارها در جریان و روند تولید فیلم بهتر شده است. حدود یک ماه پیش تهیه کننده ها به خاطر توقیف برخی فیلم ها، احساس ناامنی می کردند. آثاری که پس از بررسی سناریو و تایید هیات ها، درگیر مشکلات شدند؛ سنت اشتباهی که باید آن را از بین برد. زمانی که هیات های مختلف فیلم را تایید می کنند، صحیح نیست دقیقا در شب نمایش فیلم، وزیر پس از دیدن آن، حکم به عدم اکران فیلم بدهد. این توهینی است به کارمندان وزارت ارشاد، پس این افراد چه کاره هستند؟! به هر حال باید بدانیم این اشخاص انسان هایی فرهیخته، با سواد و آگاهند؛ پس باید به قضاوتشان احترام گذاشت.

اوخر سال گذشته بهرام رادان و مهرجویی به توافق دوباره ای با یکدیگر رسیدند، آن ها بعد از این توافق تصمیم گرفتند تا از یکی از عناصر موفقیت پشت صحنه سنتوری یعنی محمد رضا شریفی نیا را دعوت به کار کنند. شریفی نیا که در سنتوری به نوعی همه کاره بود، به تازگی وارد پروژه شده و قول داده هر طور که شده محسن چاووشی را برای همکاری راضی کند.

کارگردان «اشباح» ادامه داد: بهتر است که در وهله اول فیلمنامه خوانده شود و همانجا تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. زمانی که فیلمنامه تایید و فیلم ساخته شود اما در انتها به اکران نرسد، کاری عبث و بی معناست. این امر نشان می دهد مسئولان آنطور که باید و شاید به کار خود وارد نیستند. مهرجویی تصریح کرد: باید بدانیم شورا مانند کمیته انتخاب یا هیات ژوری متشکل از چند نفر است. یک نفر نمی تواند به تنهایی تصمیم بگیرد و قضاوت کند. شورای یک نفره همان سیستم خودمختاری را پیش می آورد که برای سینما مضر است.
وی درباره لزوم تبلیغ فیلم های سینمایی در رسانه های جمعی اظهار داشت: اکثر روزنامه های ما به عنوان مرجعی که بتوان به آن رجوع کرد، کمتر اشاره ای به اتفاقات فرهنگی هنری می کنند. در حالی که در سراسر دنیا یک و یا دو ستون در هر روزنامه ای به سینماها، آثار سینمایی و تمام جزئیاتش اختصاص دارد.  مجلات و روزنامه ها نیز باید همانقدر که برای ورزش تبلیغ می کنند، فرهنگ ،سینما و فیلم های در حال اکران را مورد حمایت قرار دهند؛ نه اینکه پس از اتمام اکران به آن بپردازند و مطلب بنویسند.  مجلات و روزنامه ها باید مانند کاری که در خارج از ایران صورت می گیرد، قبل از اکران، فیلم را به منتقدان و عده ای از سینماشناسان در آکادمی های فیلمسازی نشان بدهند. بعد در موردش مطلب بنویسند و یکی دو روز پس از اکران نیز نظر منتقدان، اهالی سینما و ... را اشاعه دهند.
مهرجویی افزود: تلویزیون هم می تواند در اطلاع رسانی اخبار فرهنگی هنری سهم بسزایی داشته باشد و فقط به اخبار ورزشی توجه نکند؛ چون اهمیت و ارزش فرهنگ کمتر از ورزش نیست. همان افتخاری که ورزشکاران ما برای کشور می آورند، هنرمندان هم کسب می کنند. کارگردان «اجاره نشین ها» خاطرنشان کرد: امروز بیشتر فیلم های سینمایی از طریق ارتباطات مردمی و رو در رو تبلیغ می شود. امیدوارم وزارت ارشاد در خصوص معایب سیستم اطلاع رسانی تدابیری بیندیشد تا رسانه های عمومی این اطلاعات را به مردم برسانند.



منابع: هفت صبح / سینما / باشگاه خبرنگاران جوان