تبیان، دستیار زندگی
هربرت متِر از آن جمله هنرمندان قرن بیستم است که به دلیل تلاش برای انتقال ایده های هنرهای زیبا به طراحی گرافیک، دارای اهمیت قابل توجهی است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هربرت متِر و فتومونتاژ

هربرت متِر از آن جمله هنرمندان قرن بیستم است که به دلیل تلاش برای انتقال ایده های هنرهای زیبا به طراحی گرافیک، دارای اهمیت قابل توجهی است.

سمیه رمضان ماهی/ بخش هنری تبیان

هربرت متر در سال 1907 میلادی در انگلبرگ سوئیس متولد شد و در سال 1984 میلادی در نیویورک چشم از جهان فرو بست. وی ازجمله چهره های شناخته شده و موثر در پیشرفت طراحی های مدرنیستی و کاربست آن ها در پوسترهای تبلیغاتی است.

هربرت متِر و فتومونتاژ

از مهمترین فعالیتهای هنری وی می توان به طراحی برای سازمان ملی توریسم سوئیس و مشاوره طراحی گرافیک در کارخانه سازنده مبلمان "نُل" اشاره کرد.
یکی از شاخصه های آثار متِر، کاربرد فتومونتاژ در طراحی پوستر است. وی به خوبی به قابلیت ها و تاثیرات سودمند تکنیک فتومونتاژ برای انتقال پیام های تبلیغاتی پی برد و آثار بسیاری را با این تکنیک خلق کرد. وی در بیشتر گردهمایی های معماران و طراحان حضوری فعال داشت و طراحی های مهمی را در دوران فعالیت حرفه ای خود انجام داد.
تحصیلات متر در رشته هنر بود؛ وی ابتدا به تحصیل در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای ژنو پرداخت و پس از فارغ التحصیلی ،در سال 1928م. برای ادامه تحصیل به آکادمی مدرن پاریس رفت. به واسطه دوستی با فرنان لژه و " آمِده اُزنفان" با آراء و اصول مکتب پوریسم آشنا شد. این نهضت هنری که گونه ای از مکتب کوبیسم بود، به خوبی وی را با ارزشهای فرمهای انتزاعی آشنا کرد.

هربرت متِر و فتومونتاژ

مدتی به عنوان دستیار ای.ام.کاساندر فعالیت کرد و در همین دوران طراحی پوستر را فرا گرفت. پس از آن به سمت مدیر موسسه طراحی حروف "دُبرنی پِنیو" در پاریس درآمد که در آن زمان مهمترین مجله طراحی گرافیک فرانسوی با نام "آر اِ مِتیه گرافیک" را به چاپ می رساند.
سپس در سال 1931م. به موطن خود سوئیس برگشت و شروع به فعالیت در بخش انتشارات "گبروِدیر فِرِتز" در زوریخ کرد و در همین زمان توانست با تلفیق آراء کانستراکتیویسم ها و ایده های سورئالیستی آثار قابل ملاحظه ای را خلق کند.
اما مهمترین کار وی در این سالها طراحی مجموعه ای از پوسترها با ابعادی بزرگ برای سازمان گردشگری ملی بود.
وی که این پوسترهای را در سال 1936م کار کرد، تلاش نمود در هریک از این طرح ها از فتومونتاژ بهترین بهره را ببرد. برای عکس های استفاده شده در پوستر، خود وی عکاسی نمود و برای فونت های بکار رفته نیز هم از حروف چاپی و هم از حروف دست نویس استفاده کرد و علاوه بر زبان انگلیسی ، سه زبان عمده سوئیسی یعنی فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی را نیز بکار برد.
این پوسترها از طریق گراورهایی به چاپ رسید که کیفیتی همانند مجلات تصویری به پوستر می بخشید. بسیاری از این پوسترها چهره هایی بزرگ و خندان را نشان می داد که بر روی کوه ها و به منظور تجسم اسکی بازی، فتومونتاژ شده بودند. بسیاری دیگر نیز به دلیل نمایش فضایی بزرگ بر منظره های باز تأکید داشتند.

هربرت متِر و فتومونتاژ

پس از این موفقیت ها متِر به نیویورک مهاجرت کرد و در مجله هایی چون "هارپرز بزار" و "وُگ" به عنوان عکاس مشغول به کار گردید.
در سال 1946م. وی به سمت مشاور طراحی شرکت "نُل" در آمد که از پیشگامان ساخت مبلمان و اثاثیه مدرن بود. متِر 20 سال این سمت را حفظ نمود.  در همین دوران وی به تلاش برای پیدا کردن یک معادل گرافیکی درآمد تا بتواند طراحی سه بعدی را در نگاهی نو مطرح کند. روش وی بر پایه عناصر دووجهی و استفاده از حدالقل نوشتار و عکاسی از اشیاء استوار بود.

هربرت متِر و فتومونتاژ

از دیگر فعالیت های وی می توان به تدریس در دانشگاه ییل در فاصله سال های 1952 تا 1976م. و همچنین مشاور طراحی موزه گوگنهایم در نیویورک و موزه هنرهای زیبای هوستون (تگزاس) اشاره کرد.