تبیان، دستیار زندگی
گوگل در تازه ترین تحولات خود در زمینه رباتیک، یک فناوری جدید را ثبت اختراع کرده که می تواند به ساخت یک ارتش رباتیک در آینده منتهی شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیا ربات‌ ها شورش می‌کنند؟


گوگل در تازه‌ترین تحولات خود در زمینه رباتیک، یک فناوری جدید را ثبت اختراع کرده که می‌تواند به ساخت یک ارتش رباتیک در آینده منتهی شود.


غول جستجوی اینترنتی اعلام کرده که قصد دارد تعداد زیادی از دستگاه‌های رباتیک را به هم متصل کرده و به کاربران اجازه دهد تا آن‌ها را از راه دور و توسط اینترنت کنترل کنند.
دستاورد برتر دبستان رشد، رباتیک جنگجو

کارشناسان فناوری پیش‌بینی کرده‌اند که انسانها در نهایت خواهند توانست از سیستم‌ عامل اندروید گوگل برای فرمان دادن به تیمی از ربات‌ها به منظور اجرای وظایف از هر نقطه از جهان استفاده کنند.
در حالت نظری، گوگل می‌تواند از این فناوری برای خدماتی استفاده کند که زندگی را برای انسان آسانتر می‌کنند؛ برای مثال این فناوری به انسانها اجازه خواهد داد تا به ربات‌ها برای انجام کارهای خانه یا آشپزی در زمان غیبت صاحبخانه فرمان دهند.
اگرچه این شرکت همچنین می‌تواند از ارتش ربات‌ها برای عملیات نظامی یا انجام مشاغلی که افراد زیادی برای استخدام به آن‌ها وابسته‌اند، استفاده کند.
در طرح ثبت اختراع‌شده گوگل آمده است: سیستم «جمع‌گرایی دستگاه‌های رباتیک»‌ ممکن است برای دریافت اطلاعات از اجزای محاسباتی از طریق شبکه مرتبط با دستورالعمل‌هایی برای انجام یک یا چند وظیفه، پیکربندی شود.
مشخص نیست که کاربران تا چه تعداد ربات را می‌توانند کنترل کنند، اما آن‌ها می‌توانند ربات‌ها را بر اساس توانایی‌های آن‌ها برای انجام وظایف مختلف اختصاص دهند.
ماه گذشته، گوگل یک فناوری دیگر را ثبت اختراع کرد که به ربات‌ها اجازه می‌دهد شخصیت خود را تغییر دهند. این فناوری به گوگل اجازه خواهد داد تا برای مثال، یک خانواده ربات را بوجود بیاورد که هر کدام در برابر یکدیگر از رفتار متفاوتی برخوردارند.
با این حال، همه با این تحولات موافق نبوده و دانشمندان برجسته‌ای مانند استفن هاوکینگ و الون ماسک، بنیان‌گذار خودروهای تسلا هشدار داده‌اند که این ربات‌ها می‌توانند پایانی بر نژاد بشر باشند.
این درحالیست که اریک اشمیت، رئیس گوگل مدعی است که پیش‌بینی‌ها در مورد شورش ربات‌ها اشتباه است.
کودیاک و ربات یار دو فناوری جدید از دنیای روباتها
رویای داشتن ربات شخصی برای انجام کارهای آشپزخانه شاید بزودی تحقق یابد. یان لنز، محقق آزمایشگاه یادگیری رباتی در دانشگاه کورنل در نیویورک، الگوریتم ها و نرم افزارهای تازه ای نوشته است که بر اساس آنها ربات هایی موسوم به «کودیاک» قادر خواهند بود در محیطهایی که از پیش نمی شناسند، در کنار انسان کار کنند.
یان لنز، دانشجوی دوره دکتری علوم کامپیوتر در دانشگاه کورنل می گوید: «هدف واقعی این پروژه در نهایت این است که اساساً همه آن کارهای کوچک مربوط به خانه تان را که دوست ندارید انجام دهید، روبات انجام دهد.»

ماه گذشته، گوگل یک فناوری دیگر را ثبت اختراع کرد که به ربات‌ها اجازه می‌دهد شخصیت خود را تغییر دهند

برخلاف رباتهای دیگر که براساس تکرار حرکات یکسان برنامه ریزی شده اند، «کودیاک» طوری طراحی شده است که رفتاری «غریزی» دارد و می تواند اشیائی را که پیشتر ندیده است، در دست بگیرد. برای رسیدن به این هدف محققان روشی شبیه به فرآیند یادگیری انسان را به کار می برند.
در بین تجهیزات ویژه «کودیاک» دوربین هایی با فناوری عالی وجود دارند که می توانند عمق را تشخیص دهند، همین طور حسگرهایی در نوک انگشتهای ربات که نشان می دهد در هر لحظه چه مقدار فشار به هر شیئی که ربات در دست می گیرد، وارد می شود.
"ربات یار" همراه سالخوردگان
آخرین محصول شرکت پاناسونیک «ربات یار» نام دارد. این محصول برای سر پا نگاه داشتن افراد سالخورده طراحی شده است. «ربات یار» حسگرهایی دارد که با آنها تشخیص می دهد کسی که جلیقه خاصی را بر تن کرده است، چه هنگام قصد ایستادن دارد. آنگاه «ربات یار» به فرد مزبور کمک می کند که بایستد.
تا سال ۲۰۲۵ میلادی سی درصد جمعیت جهان افراد سالخورده خواهند بود و شمار جوانانی که بتوانند از آنها مراقبت کنند به همان میزان کاهش خواهد یافت. در این وضعیت «ربات یار» اختراع مهمی به حساب خواهد آمد.

فرآوری: اخباریه

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع : ایسنا و یورونیوز