تبیان، دستیار زندگی
به طور معمول حکومت ها کمتر بودجه واقعی اختصاص یافته به دستگاه های اطلاعاتی اشان را در رسانه ها منتشر کنند، رژیم صهیونیستی نیز به تبعیت از این اصل هیچ گاه اجازه انتشار اطلاعاتی درباره هزینه سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی خود از جمله «موساد» را نداده و مخالف
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : قبس زعفرانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بودجه واقعی دستگاه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی


به طور معمول حکومت‌ها کمتر بودجه واقعی اختصاص یافته به دستگاه‌های اطلاعاتی‌اشان را در رسانه‌ها منتشر کنند، رژیم صهیونیستی نیز به تبعیت از این اصل هیچ گاه اجازه انتشار اطلاعاتی درباره هزینه‌ سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود از جمله «موساد» را نداده و مخالف اطلاع افکار عمومی داخلی این رژیم و خارج آن از بودجه اختصاص یافته به فعالیت‌های نظامی و امنیتی‌ خویش است.
افزون بر اینکه برای جلوگیری از هرگونه درز یافتن اطلاعات این حوزه به بیرون، اقدام به گنجاندن بودجه‌های کلان فعالیت‌های نظامی و امنیتی خود در بودجه دیگر وزارتخانه‌ها می‌کند و حتی برخی از بندهای این بودجه را در لایحه بودجه نیز مطرح نمی‌کند.
صهیونیست

رژیم صهیونیستی پیش‌تر با قرار دادن بودجه سازمان «موساد» یا همان دستگاه اطلاعات خارجی و سازمان «شاباک» یا همان دستگاه اطلاعات داخلی این رژیم تحت بند بودجه‌های مربوط به دفتر رئیس رژیم صهیونیستی تلاش کرد، از درز یافتن آمار و ارقام بودجه این سازمان‌ها به بیرون جلوگیری ‌کند.
این دفتر علاوه بر مخفی کردن بودجه این دو سازمان جاسوسی، اسرار بودجه سازمان انرژی اتمی رژیم صهیونیستی را هم حفظ می‌کرد و این موجب شده بود تا دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در خصوص بودجه این سازمان‌ها به امری غیر ممکن تبدیل شود.
پس از تشکیل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، بودجه‌ این دو دستگاه اطلاعاتی و جاسوسی که صاحب بیشترین نفوذ در روند تصمیم گیری رژیم صهیونیستی هستند، اندکی آسان‌تر شد.
با این حال این تحول به معنای فراهم شدن امکان اطلاع از بودجه فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نبود و همچنان پنهان کاری‌های بسیاری در این حوزه مشاهده می‌شود، از جمله اینکه بودجه دایره اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به «امان» که یکی دیگر از سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی این رژیم شمرده می‌شود، در بودجه وزارت جنگ تعریف شده و جدای از بودجه‌ای است که به 2 سازمان موساد و شاباک اختصاص می‌یابد.
به این ترتیب آشکار می‌شود که بودجه دستگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی از زمان انتخاب «بنیامین نتانیاهو» به سمت نخست وزیر این رژیم در مقایسه با کابینه‌های قبل افزایش چشمگیری داشته است.
در دوره «ایهود اولمرت» نخست ‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی تا سال ۲۰۰۸ میلادی بودجه موساد و شاباک بالغ بر ۹۸/۴ میلیارد شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) بود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این خصوص می‌نویسد که بودجه برنامه‌های محرمانه جاسوسی «اسرائیل» یعنی شاباک و موساد در سال ۲۰۱۳ نسبت به سال قبلی ۱۰ درصد افزایش یافته و این موضوعی است که وزارت دارایی رژیم صهیونیستی هنگام اعلام جزئیات بودجه این رژیم از آن پرده برداشت.

این دفتر علاوه بر مخفی کردن بودجه این دو سازمان جاسوسی، اسرار بودجه سازمان انرژی اتمی رژیم صهیونیستی را هم حفظ می‌کرد و این موجب شده بود تا دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در خصوص بودجه این سازمان‌ها به امری غیر ممکن تبدیل شود
اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که بودجه موساد و شاباک در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۶۳/۶ میلیارد شیکل ( حدود یک میلیارد و 900 میلیون دلار) بود.
روزنامه هاآرتص می‌نویسد که بررسی اطلاعات بدست آمده درباره بودجه‌ سال ۲۰۱۳ «اسرائیل» با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل نشان می‌دهد که بودجه سازمان‌های موساد و شاباک در این سال ۴۸/۶ میلیارد شیکل بوده است، البته مبلغ ۱۵۶ میلیون شیکل نیز به این رقم اضافه شده است. در حالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۲ میلادی ۹۱/۵ میلیارد شیکل بوده که در طول سال مذکور ۲۶۹ میلیون شیکل نیز به آن اضافه شده است.

به نوشته این روزنامه صهیونیستی از آغاز سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون بودجه‌های جاسوسی این دو سازمان همواره شاهد رشد بوده است، این رقم در سال ۲۰۰۶ میلادی تنها ۲۸/۴ میلیارد شکل بوده، اما در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۶۳/۶ میلیارد شکل رسیده است.
این روزنامه می‌افزاید که بودجه شاباک و موساد تحت بند «موارد اختصاص یافته از بودجه کل» کابینه «اسرائیل» مطرح شده است. این بودجه در سال گذشته میلادی تحت بند «موارد مازاد بودجه امنیتی» به تصویب رسیده است.
بنابراین مبلغ ۴۸/۶ میلیارد شیکل به بند منابع مالی عمومی وزارت جنگ اختصاص داده شده و ۱۵ میلیون شیکل نیز به هزینه‌های مربوط به درآمدها انتقال یافته است. با وجود اینکه دو سازمان شاباک و موساد نیز وابسته به دفتر رئیس رژیم صهیونیستی هستند، اما بودجه آنها تحت عنوان بودجه نظامی تعریف شده است.
هاآرتص خاطرنشان می‌کند که تغییر بودجه دستگاه‌های اطلاعاتی و سازمان‌های جاسوسی و رده بندی آنها در ردیف بودجه کل این رژیم باعث بروز نگرانی‌هایی در کابینه این رژیم شد، اگرچه حتی مبالغ اختصاص داده شده به هر کدام از سازمان‌های موساد و شاباک و اهداف آنها تعیین نشده بود.
این روزنامه صهیونیستی همچنین می‌نویسد: با توجه به اینکه بودجه این دو سازمان اطلاعاتی و جاسوسی در قالب بودجه وزارت جنگ اسرائیل قرار می‌گیرد، در عمل باعث می‌شود تا بودجه وزارت جنگ آن چیزی نباشد که کابینه آن را به کنیست (پارلمان) این رژیم اعلام می‌کند و همواره از میزان و حد اعلام شده، بیشتر است و این موضوعی است که همواره نگرانی‌های رژیم صهیونیستی را درباره برملا شدن ماهیت واقعی رقم‌ بودجه اختصاص یافته به برنامه‌ها و فعالیت‌های اطلاعاتی و جاسوسی در پی داشته است.

قبس زعفرانی

بخش سیاست تبیان

مطالب مرتبط:

 جزئیات عملیات و برنامه‌های ناکام موساد

اولین طرح رییس جدید موساد؟

مــوساد؛ ‌٦١ ســال تــرور و جــاسوسی