تبیان، دستیار زندگی
علی عباس کمری، رئیس مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد در نشست پاسخگویی مدیران بنیاد شهید به سوالات ایثارگران و خبرنگاران پاسخ داد و اعلام کرد از نخبگان به عنوان اتاق فکر بنیاد استفاده خواهیم کرد و این امر از سوی رییس بنیاد شهید و امور ایثار
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اتاق فکری از جامعه ایثارگری تشکیل می شود


علی عباس کمری، رئیس مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد در نشست پاسخگویی مدیران بنیاد شهید به سوالات ایثارگران و خبرنگاران پاسخ داد و اعلام کرد از نخبگان به عنوان اتاق فکر بنیاد استفاده خواهیم کرد و این امر از سوی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد تاکید قرار گرفته است و بر این اساس ما آمادگی داریم تجربیات و دانش نخبگان ایثارگر و شاهد را در هر حوزه مدیریتی و اجرایی، بدون دخالت و چشم داشت در اختیار مدیران قرار دهیم.

علی عباس کمری

رئیس مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد در آغاز به معرفی این مرکز پرداخت و آماری از مرکز دانش پژوهان ارائه داد و گفت: مطابق با بانک اطلاعاتی موجود 837 نفر از اعضای این مرکز دارای درجه PHD، 440 نفر پزشک، 65 نفر دارای بردهای تخصصی و فوق تخصصی، 640 نفر دارای درجه دکترای حرفه ای، هزار و 853 نفر دارای مدرک ارشد و دوهزار و 65 نفر از نخبگان این مرکز، مشغول تحصیل در مقاطع دانشگاهی هستند.

علی عباس کمری، آغاز به کار این مرکز را 8 سال از بیان کرد و ادامه داد: دستاورد علمی در حوزه‌های مختلف اعم از مقالات و اختراعات و طرح‌های علمی22 هزار و 798 عنوان است.

وی که تنها یک سال است تصدی امور مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد را برعهده دار است، از دستاوردهای اخیر این مرکز، بازبینی در اساسنامه مرکز و دستورالعمل‌های حمایت از نخبگان، اجرای طرح آلاله در روز بزرگداشت شهدای سال گذشته و بازدید از خانواده‌های ایثارگر در سه استان محروم، حضور نخبگان در نهاد ریاست جمهوری، دیدار شورای مشورتی نخبگان با رییس مجلس شورای اسلامی و دیدار جمعی نخبگان با وزرا و وزارتخانه‌های مختلف از جمله فعالیت های مرکز دانش پژوهان را نام برد.

رئیس مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد در ادامه بیان کرد: تا پایان سال جاری برگزاری همایش ملی یک روزه تبیین جایگاه نخبگان و تشکل‌ها در زمینه ایثار و شهادت، تهیه بانک اطلاعاتی جامع نخبگان و صدور کارت عضویت جهت تسهیل در ارائه خدمات و حمایت‌ها، بازنگری برنامه‌های چشم‌انداز 10 سال اخیر بنیاد و تدوین چشم انداز 10 سال آینده تا سال 1404 بنیاد و ادامه طرح آینده‌سازان یا مدیریت فردا در خصوص اقدامات مربوط به جانشین پروری و کادرسازی برای نظام از میان فرزندان نخبه شاهد و ایثارگر برای اتخاذ پست های مهم در کشور را نیز در دستور کار خود دادیم.

وی همچنین به تشریح فعالیت‌های مرکز تشکلات شاهد و ایثارگر پرداخت و اعلام کرد: در حال حاضر 51 تشکل شاهد و ایثارگر در مرکز مشغول فعالیت هستند و در استان‌ها نیز 21 تشکل داریم. البته تا کنون 130 تشکل در حوزه ایثار و شهادت شناسایی شده‌اند که مراحل جذب آنان در حال پیگیری ست.از میان تشکل های موجود در مرکز، 35 تشکل در حوزه‌های فرهنگی، پنج تشکل در حوزه اقتصاد، 9 تشکل در حوزه جانبازان خاص و دو تشکل فعالیت سیاسی دارند. 33 تشکل ثبت رسمی شده‌اند و 18 تشکل مراحل ثبت را طی می‌کنند. گفتنی ست فعالیت این تشکل‌ها در سطوع مختلف ملی و بین‌المللی با رویکرد محوری ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تداوم دارد.

اعضای این مرکز مطابق با دستورالعمل‌های حمایتی، نسبت به سابقه عضویت، سطح مدارج علمی و ارزش دستاورد هایشان مورد حمایت مالی و معنوی قرار می‌گیرند

به گفته کمری تدوین اساسنامه مرکز و تشکل‌ها، تشکیل شورای سیاست‌گذاری در مرکز، تبیین دستورالعمل ضوابط اجرایی تشکل ها، تعریف 8 کمیسیون در حوزه های مختلف از جمله فعالیت های این مرکز بوده است.

وی پس معرفی اجمالی مرکز و فعالیت های آن به سئوالات ایثارگران پاسخ داد و در جواب سوالی که درمورد روش عضویت بیان شده بود این چنین پاسخ داد: به دئ رئوش این عضویت امکان پذیر است؛ روش اول این است که افراد با مراجعه به معاونت فرهنگی بنیاد در مراکز استان‌ها، دستاوردهای خود را برای تایید ارائه کنند تا شاخصه‌های مورد نظر توسط کارشناسان مرکز مورد بررسی و تایید شود. روش دوم نیز ثبت نام در سایت دانش پژوهان و ارائه آثار خود به صورت الکترونیکی است.

رئیس این مرکز در رابطه با مزایای عضویت در مرکز دانش‌پژوهان بنیاد، گفت: اعضای این مرکز مطابق با دستورالعمل‌های حمایتی، نسبت به سابقه عضویت، سطح مدارج علمی و ارزش دستاورد هایشان مورد حمایت مالی و معنوی قرار می‌گیرند. همچنین مطابق با توافقاتی که با بنیاد ملی نخبگان داشته ایم، از آن طریق نیز حمایت‌هایی به این عزیزان ارائه خواهد شد.

کمری در ادامه راجع به فعالیت‌های این مرکز در بخش تشکل ها نیز توضیح داد: هدف ما دخالت در فعالیت تشکل‌ها و محدود کردن آنها نیست زیرا آن ها اساسنامه خودشان را دارند اما تنها کار ما کنترل این مساله است که تحت عنوان ایثارگر سوءاستفاده‌ای رخ ندهد چراکه این جایگاه مقدس، متعلق به نظام است و باید از آن حراست کنیم. بنابراین کار ما ممانعت نیست؛ بلکه حمایت است.

وی در انتها تاکید کرد: ما از تاسیس تشکل‌ها در حوزه ایثار و شهادت، حتی اگر صد درصد اعضای آن تشکل نیز ایثارگر نباشند، حمایت می‌کنیم. البته چگونگی تشکیل و روند فعالیت‌ها مهم است که همانند با قوانین مورد نظر در وزارت کشور درمورد تاسیس انجمن‌ها و نهادهای مردمی، باید استعلام های لازم در خصوص تقاضای ثبت تشکل‌ها انجام شود.

سامیه امینی

بخش فرهنگ پایداری تبیان


مطالب مرتبط:

تغییر الگوی زندگی جانبازان

بیمه‌ای جامع برای خانواده شهدا و ایثارگران

مجموعه ای برای بیم دشمنان