تبیان، دستیار زندگی
مدیرکل فرهنگی، رسانه و فناوری‌های نو سازمان تبلیغات اسلامی از اجرای بیش از 135 هزار گفتمان دینی با موضوعات مختلف از سال 85 تاکنون خبر داد که برای اقشار مختلف سنی در سراسر کشور برگزار شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برگزاری 135 هزار گفتمان دینی در کشور

 نشست خبری مدیرکل امور فرهنگی، رسانه و فناوری نوین سازمان تبلیغات اسلامی

مدیرکل فرهنگی، رسانه و فناوری‌های نو سازمان تبلیغات اسلامی از اجرای بیش از 135 هزار گفتمان دینی با موضوعات مختلف از سال 85 تاکنون خبر داد که برای اقشار مختلف سنی در سراسر کشور برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، علی اسماعیلی، مدیرکل امور فرهنگی، رسانه و فناوری نوین سازمان تبلیغات اسلامی ظهر امروز، 27 مرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه در ارومیه، با بیان اینکه یکی از رسالت‌های تبلیغات اسلامی تبلیغ دین است، به اجرای طرح چهره به چهره برای تبلیغ فرهنگ دینی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است اشاره و اظهار کرد: این طرح در قالب ‌گفتمان‌های دینی در کشور از سال 85 برگزار  می‌شود.

وی با بیان اینکه از سال 85 تاکنون بیش از 135 هزار گفتمان دینی در سراسر کشور با موضوعات مختلف مبتلا به نسل جوان از جمله عفاف و حجاب، روابط دختر و پسر، شبکه‌های اجتماعی، تهدیدات و فرصت‌ها، عرفان‌های نوظهور، تحکیم خانواده و جنگ نرم برگزار شده است، اضافه کرد: در این مدت تعداد یازده میلیون جوان از آموزش‌های ارائه‌شده در گفتمان‌های دینی بهره‌مند شدند.

مشارکت 2500 ‌استاد در برگزاری گفتمان‌های دین در کشور

وی با اشاره به فعالیت 2500 استاد گفتمان دینی برای برگزاری این طرح که عموماً به‌صورت جلسات پرسش و پاسخ برگزار می‌شود، افزود: در این رابطه همچنین دو سامانه پاسخ به سۆالات و شبهات شرعی با شماره 7650 و سامانه پاسخگویی به گفتمان‌های دینی با شماره 765077 طراحی و راه‌اندازی شده است که به‌صورت شبانه‌روزی آماده ارائه خدمات و پاسخ به سۆالات در زمینه جوانان و بانوان است.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به تدوین و بازنگری اساس‌نامه بانوان فرهیخته فرهنگی کشور گفت: نشست مسئولین تشکیل جمعیت بانوان فرهیخته فرهنگی و نشست مسئولان این جمعیت اسفندماه جاری در تهران برگزار می‌شود.

برگزاری مرحله استانی جشنواره وبلاگ‌نویسی دینی تا پایان امسال

این مقام مسئول ادامه داد: دو حوزه دیگر برنامه‌ریزی در اداره‌کل فرهنگی وجود دارد که حوزه اول برنامه‌ریزی رسانه و فناوری‌های نو است و اولین قدم که در این حوزه برداشته شده است، طراحی جشنواره وبلاگ‌های مذهبی و دینی و نشریات که تا پایان امسال مرحله استانی آن اجرا می‌شود و مرحله کشوری با حضور منتخبان وبلاگ‌های دینی در اردیبهشت‌ماه سال آینده در تهران اجرا می‌شود.

اسماعیلی افزود: دومین جشنواره در حوزه رسانه و فناوری‌های نو جشنواره الکترونیکی است که در 14 محور و در چهارده موضوع مبتلا به جوانان در حوزه‌های فرهنگی از جمله نقاشی، عکس، تصویر و دل‌نوشته و هنرهای تجسمی برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: تدوین سند راهبردی استفاده از فضای مجازی و امور رسانه در سازمان تبلیغات اسلامی و ارائه شیوه‌نامه اجرایی عملیاتی شدن فعالیت‌های گروه برنامه‌ریزی امور رسانه در دست اجرا است.

تلاش برای ارتقای سواد رسانه‌ای جوانان و اقشار تأثیرگذار

اسماعیلی بیان کرد: یکی از بحث‌های که به‌طور جدی در امور رسانه مورد پیگیری قرار دارد، افزایش آموزش سطح دانش و سواد رسانه‌ای جوانان و اقشار تأثیرگذار جامعه جهت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی به‌دلیل عمق اثربخشی فناوری‌های نو است که امروز در قالب شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و موبایلی از جمله وایبر، واتس آپ، اینستاگرام و سیار رسانه‌ها اتفاق می‌افتد.

مدیرکل فرهنگی، رسانه و فناوری‌های نو سازمان تبلیغات اسلامی دومین هدف در گروه برنامه‌ریزی امور رسانه را ساماندهی تولید محتوای دینی در فضای مجازی عنوان کرد و گفت: امروز سایت تبیان حداقل 17 هزار مقاله در حوزه دینی منتشر می‌کند که یکی از اهداف سایت‌های فعال مجازی در حوزه دین انتشار درست مفاهیم فرهنگی ـ دینی است.

ایجاد شبکه‌های اجتماعی دینی در مدارس مقطع متوسطه

وی سومین هدف را ایجاد شبکه‌های اجتماعی دینی ذکر کرد و افزود: در حال حاضر در سه هزار مدرسه در مقطع دبیرستان گفتمان‌های دینی را اجرا می‌کنیم و یکی از اهدافمان این است که در این مدارس شبکه‌های اجتماعی دینی را با مدیریت اساتید و شرکت‌کنندگان گفتمان‌های دین راه‌اندازی کنیم.

اسماعیلی همچنین به تشکیل جبهه مردمی در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: بدون شک عزم و حمایت‌های مردمی یکی از پشتوانه‌های لازم و اجتناب‌ناپذیر برای توفیق در عرصه‌های فرهنگی است به طوری که امروز خیلی از فعالیت‌ها در حوزه دین با کمک و حمایت‌های مردم انجام می‌شود تا بتوانیم نقشه راه 10 ساله حوزه رسانه و فضای مجازی را طراحی و اجرا کنیم.

مدیرکل فرهنگی، رسانه و فناوری‌های نو سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به اهداف دشمن در جنگ نرم برای تغییر باورها و ارزش‌های اعتقادی جامعه، حضور چشمگیر جوانان در فعالیت‌ها و مناسبت‌های مذهبی را نشانه ناکارآمدی برنامه‌های دشمن در این زمینه علیرغم سیل عظیم تهدیدات و تبلیغات ضدفرهنگی دانست.

اسماعیلی اظهار کرد: ایجاد قرارگاه‌های فرهنگی در حوزه دین و رصد فرهنگی برای شناسایی آسیب‌ها، تهدیدات و فرصت‌های که در حوزه دین وجود دارد را یکی از اقدامات امور برنامه‌ریزی سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد و گفت: تدوین سند راهبردی مقابله با جنگ نرم در دستور کار سازمان قرار دارد تا از همه ظرفیت‌ها از جمله ظرفیت رسانه برای مقابله با آسیب‌های جنگ فرهنگی و نرم دشمن استفاده شود.

تنظیم: هومن بهلولی