تبیان، دستیار زندگی
امسال هم به روال سال های گذشته، شاعران به دیدار مقام معظم رهبری نائل آمدند و در شب ولادت كریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام، جمعی از اهالی فرهنگ، اساتید شعر و ادب فارسی، شاعران جوان و پیشكسوت كشور مهمان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب بو
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شاعران از دیدار با رهبری می‌گویند

امسال هم به روال سال‌های گذشته، شاعران به دیدار مقام معظم رهبری نائل آمدند و در شب ولادت كریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام، جمعی از اهالی فرهنگ، اساتید شعر و ادب فارسی، شاعران جوان و پیشكسوت كشور مهمان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب بودند، به همین بهانه گفت‌وگویی با شاعران حاضر در این محفل نورانی داشته‌ایم تا از حال و هوای شب قدر شعری كه در نیمه رمضان برگزار شده بود، بپرسیم.

بخش ادبیات تبیان
دیدار شاعران با رهبری

داوودی: شاعران حاضر در دیدار با رهبری، فهرستی تكراری شده‌اند

علی داوودی یكی از شاعران حاضر در دیدار با مقام معظم رهبری در این خصوص می‌گوید: امیدوارم كه این دیدارها فرصتی باشد برای حضور شاعران جدید، چون ما هر ساله شاهد شاعران جدیدی در عرصه ادبیات كشور هستیم.

وی ادامه داد: دست ما در عرصه شعر باز است و اگر جام جهانی شعر در كشور ما برگزار شود، مسلماً تا قرن‌ها، ایران می‌تواند همواره قهرمانش باشد و به باور من اینكه هر ساله جمعی به دیدار آقا بروند كه 80 درصدشان چهره‌های تكراری هستند و فضای كمی برای جوانان و چهره‌های جدید باشد، نیازمند تغییر است.

داوودی در خصوص علاقه مقام معظم رهبری به برخی از شاعران معاصر مانند نیما، اخوان و امیر فیروزكوهی اظهار می‌كند: علاقه آقا به این شاعران به طبع شخصی‌شان باز می‌گردد چون طبع خراسانی و زبان ساده و با ظرافت‌های هندی به مذاق ایشان خوش می‌آید و شاعرانی كه چنین نمادهایی را در شعرشان دارند، مورد توجه‌شان قرار گرفته‌اند.

وی در خصوص اقبال آقا به شعر می‌گوید: اهتمام ایشان به فرهنگ و نگاه استراتژیكشان به مقوله ادبیات نشان می‌دهد كه شعر از دغدغه‌های شخصی‌شان است و حضورشان در چنین شب شعرهایی در جایگاه یك ادیب فرهیخته است.

رفیع: اقبال رهبری به قند پهلو

«رضا رفیع» مجری «قند پلو» هم در خصوص دیدار با مقام معظم رهبری اظهار می‌كند: دیدار شعرا با رهبری فرصت مغتنمی در حوزه شعر معاصر است كه هم جامعه در جریان تازه‌ترین حركت‌های ادبی در زمینه شعر قرار می‌گیرد و هم شاعران در این پاتوق فرهنگی و هنری بیشتر با هم آشنا می‌شوند و همچنین فرصتی برای حضور شاعران با استعداد شهرهای مختلف هم مهیا می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: جلسه امسال هم مانند جلسات سال‌های اخیر، فرصتی بود برای نمایش استعدادهای نورسته و جوان شعر معاصر، چندان كه فرصت به شعر‌خوانی پیشكسوتان هم داده نمی‌شد و بیشتر شاهد حضور جوانان بودیم كه مورد تقدیر رهبری هم قرار گرفت.

رفیعی تأكید می‌كند: صحبت‌های پایانی رهبری هم در جمع شاعران حاوی نكاتی بود كه می‌تواند سرمشق خوبی برای تعالی و تكامل شعر ایران باشد، از جمله اینكه شعر باید مسئول و جهت‌دار باشد و همچون آینه‌ای بازتاب‌دهنده مسائل اجتماعی باشد و به باور مقام معظم رهبری شعر تنها برای شعر نیست و شاعر باید دارای مسئولیتی باشد.

وی با تأكید بر استقبال رهبری از جریان جدید شعر طنز در عرصه رسانه ملی اظهار می‌كند: فرمایشات آقا در خصوص برنامه قندپهلو با لبخند و تفقد ایشان همراه بود، نكاتی هم در خصوص برنامه قندپهلو اشاره كردند، به عنوان مثال به خود من گفتند مانند اینكه قند‌پهلو برنامه خوبی است و خیلی هم خوب اداره می‌شود و حتی تخصصی‌تر در حوزه داوری به دوست ما آقای شهرام شكیبا گفتند، تذكراتی كه در خصوص رعایت وزن‌ها می‌دهید بسیار مناسب است و حتی به دیگر داور برنامه گفتند در خاطره‌ای كه در یكی از قسمت‌های برنامه از پدرتان بیان كردید، كاش می‌گفتید كه پدرتان هم شاعر است تا مخاطب هم در جریان قرار می‌گرفت و این خاطره برایش شنیدنی‌تر باشد و اظهاراتی كه نشان می‌داد مقام معظم رهبری برنامه ما را با دقت به تماشا می‌نشینند.

صحبت‌های پایانی رهبری هم در جمع شاعران حاوی نكاتی بود كه می‌تواند سرمشق خوبی برای تعالی و تكامل شعر ایران باشد، از جمله اینكه شعر باید مسئول و جهت‌دار باشد و همچون آینه‌ای بازتاب‌دهنده مسائل اجتماعی باشد و به باور مقام معظم رهبری شعر تنها برای شعر نیست و شاعر باید دارای مسئولیتی باشد.

مجری برنامه قندپهلو تصریح می‌كند: اقبال رهبری به این برنامه و كسانی كه به جریان فاخر طنز توجه دارند خیلی مهم است و می‌تواند درسی باشد برای اینكه این حوزه از شعر جدی‌تر گرفته شود و اقداماتی برای رفع كمبود و نقایص به عمل بیاید.

وی تأكید می‌كند: نكته‌ای كه در این دیدار به نظرم رسید این بود كه جای چهره‌های دیگر كه سال‌های اخیر هم حضور داشتند، در این جلسه خالی بود و اگر آنها هم در این جمع فرهیخته حضور داشتند، به باور من برای رسیدن به یك قضاوت درست از جریان شعر امروز، بهتر و نزدیك‌تر باشد.

وی در پایان خاطر نشان كرد: امسال كتابی از سوی برنامه قندپهلو با نام دفتر اول قندپهلو تقدیم مقام معظم رهبری شد كه حاوی مجموعه بداهه‌پردازی‌های شاعران برنامه بود كه اولین نسخه هم به رسم تبرك تقدیم ایشان گردید و امیدواریم شاهد چاپ دفاتر بعدی قندپهلو به موازات برنامه باشیم.

شب قدر شعر در نیمه ماه رمضان

محمدمهدی سیار دیگر شاعر حاضر در دیدار رهبری با اشاره به دیدار اخیر می‌گوید: در مجموع تركیب امسال برای شعرخوانی و رویكرد حاكم به جلسه به گونه‌ای بود كه می‌توان گفت یكی از بهترین جلسات شعرخوانی در چند سال اخیر برگزار شد، چون بنای این جلسه بر شعرخوانی جوانان بود و تنوع و پویایی خوبی در فضای جلسه دیده می‌شد.

وی ادامه می‌دهد: حدود 20 نفر شاعر در این جلسه حضور داشتند كه برای اولین بار در برابر رهبری شعر می‌خواندند و صحبت‌هایی مطرح شد كه در این سال‌ها اتفاق نیفتاده بود.

سیار تأكید می‌كند: شعرهایی كه در این دیدار خوانده شد هم از تنوع جغرافیایی برخوردار بود و هم سبك‌های شعری، هرچند به باور من سهم چند استان شعرخیز مانند استان فارس هم در بحث حضور و هم در ماجرای شعرخوانی در این جلسه كم بود.

وی ادامه می‌دهد: حضور دلگرم‌كننده آقا برای اهالی ادب به تنهایی، مانند همیشه آرامش‌بخش و امیدوار‌كننده بود و حضرت آقا پرانرژی‌تر از همه حاضران تا پایان جلسه طولانی شب شعر همراهی كردند و حتی فرمودند كه حاضرند تا سحر در این محفل شعرخوانی حضور داشته باشند.

سیار با اشاره به اهمیت شعر در باورهای مقام معظم رهبری گفت: توجه آقا به مقوله شعر نشان می‌دهد جایگاه شعر در فرهنگ و مجموعه سیاست‌های فرهنگی باید چطور باشد و به نظر من این نیمه رمضان، شب قدر شعر و ادبیات كشور بود.

این شاعر با اشاره به شاعران معاصر مورد علاقه مقام معظم رهبری می‌گوید: آقا شعرشناس هستند و كیفیت هنری و ادبی اثر را به درستی تشخیص می‌دهند و سال‌ها با شعر محشور بوده‌اند و به عنوان یك منتقد، شاعر و مخاطب، معیارها و میزان‌های دقیق برای تشخیص شعر و شاعر خوب را دارند كه طبق این معیارها شاعرانی مانند اخوان جایگاه ویژه‌ای پیدا می‌كند، به دلیل زبان شعری محكم و كیان قوی و متنوعی كه دارند.


منبع: جوان