تبیان، دستیار زندگی
عنوان پژوهش خانم ها زهرا اسماعیلی، ملیکا عبدی، سارا وهاب، زهرا غلامی با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد موزه گیاهان می باشد....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی ندای حق

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

غرفه های دانش آموزی

پژوهشگران جوان راهنمایی ندای حق به مدیریت سرکار خانم زهره حسنی در بخش غرفه های علمی هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

غرفه ها

عنوان پژوهش خانم ها زهرا اسماعیلی، ملیکا عبدی، سارا وهاب، زهرا غلامی با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد موزه گیاهان می باشد.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی ندای حق، غرفه

به گفته این پژوهشگران :

گیاهان از نظر نوع استفاده دارای طبقه بندی هستند که می توان آن ها را به سه دسته خوراکی، دارویی و تزئینی تقسیم بندی کرد. هر گیاه در محل مختلف می روید و از خاصیت ویژه ای برخوردار است.

 چند روش خشک کردن عبارتند از: 

  • به طور طبیعی یعنی مستقیم جلوی نور خورشید
  • پرس کردن یعنی گیاه را مورد نظر را زیر شی سنگین بگذاریم.
  • استفاده از مواد شیمیایی مانند گلیسیرین و ژل سیلیکا

نتایج به دست آمده از این پژوهش:

ما فهمیدیم هر گیاه چه دارویی چه دارویی، چه تزئینی ممکن است اسم بین المللی نداشته باشد.

نباید گیاه جعفری را از روش پرس کردن خشک کرد بلکه باید از روش طبیعی استفاده کرد.

از گل های پژمرده می توان برای تزئینات استفاده کرد. گیاهان بر بیماری های خاصی غلبه می کنند.

پژوهش خانم ها درسا اسدیان، الهام زاهدی، فرناز ربانی با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد کشت گیاه بدون خاک می باشد.

به گفته این پژوهشگران :

کلمه ی هیدرویونیک از ترکیب دو واژه ی یونانی هیدرو به معنای کار و ویونوس به معنای کار و تلاش است. هیدرویونیک فن کشت گیاهان بدون استفاده از خاک است. کشت هیدرویونیک انوع و مدل های متفاوتی دارد که شامل کشت در لوله، یا کشت در هوا و ... است که ما از انواع روش های هیدویونیک کشت در آب و محلول را انتخاب کرده و گیاه ژرورا نمونه ای از این کشت می باشد.هر گیاهی را می توان به روش هیدرویونیک کشت کرد ولی بعضی از آن ها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند.

گل ژرورا: گل ژرورا از انواع گل های زینتی می باشد که زیبایی خاصی دارد و هر گیاه در سال 200 تا 250 گل می دهد و در کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی صادر می شود. برای پرورش دادن گیاه ژرورا باید عوامل محیطی خاصی فراهم شود تا گیاه بتواند به راحتی رشد کند و به نتیجه ی نهایی یعنی گل برسد. کلمه ی هیدرویونیک را اولین بار دکتر کریک استاد یکی از دانشگاه های کالیفرنیا به کار گرفته است. این کشت هیدرویونیک این امکان را به ما می دهد که با زحمت کمتر و زمان کوتاه تر محصولی با راندمان بیشتر را به دست آوریم. علم هیدرویونیک ثابت کرده است که برای کشت گیاهان احتیاجی به خاک نیست ولی به عناصر موجود در آن احتیاج است. یکی از فواید این کشت مصرف بهینه ی آب و یکی از معایب آن مشکل تصویری می باشد.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی ندای حق، غرفه

نتایج به دست آمده از این پژوهش:

ما در انجام این تحقیق نتیجه گرفتیم که علاوه بر کشت گیاهان در خاک روش دیگری نیز وجود دارد که این روش کشت هیدرویونیک نام دارد و پس از آشنایی با این روش تصمیم گرفتیم که گیاه ژرورا را به این روش انجام دهیم. هنگام پرورش گیاه ژرورا البته با مشاوره و راهنمای های مهندسان کشاورزی دریافتیم که شرایط خاصی را باید برای پرورش گیاه فراهم کنیم. پس زیر نظر این مشاوران به پرورش گیاه ژرورا پرداختیم.

پژوهش خانم ها فاطمه عنبرستانی، پروین لموچی با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد تولید برق با استفاده از انرژی انسان می باشد.

به گفته این پژوهشگران :

هدف ما از انجام این پژوهش تولید برق با استفاده از انرژی تجدید ناپذیری مانند انرژی جنبشی انسان و استفاده آن در مکان های پرتردد و ذخیره این برق بود.

لذا فهمیدیم برای دستیابی به اهداف فوق باید از قطعه ای به نام پیزوالکتریسیته استفاده کرد و برای برقراری مدار از قطعاتی نظیر لیتیوم پلیمر ( ذخیره سازی برق تولید شده ) و دیود و خازن و ...

با انجام آزمایشات و بررسی میزان ولتاژ و جریان تولید شده توسط پیزوالکتریک ( وصل دو سیم روی پیزوالکتریک و پا گذاشتن روی آن ) به نتایجی دست یافتیم. این طرح در زمین قرار می گیرد و در جاهای پرتردد ( طرح پله یا فنر و غیره ) و با راه رفتن برق تولید می گردد.

نتایج به دست آمده از این پژوهش:

طبق این طرح مقدار ولتاژ تولیدی حدود 5/3 ولت است و با این روش تولید برق از انرژی جنبشی استفاده می شود ( با فشار) و از باطری لیتیوم پلیمر برای ذخیره سازی جریان تولید شده و برای روشن کردن LED ( لامپ ) از آن استفاده می شود.

پژوهش خانم ها میترا قهرمانی، نغمه کاشانی، فاطمه فرهمند، الهام اسدی با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد ساخت باتری با ضایعات مرکبات و بررسی رسانایی آن ها می باشد.

به گفته این پژوهشگران :

در این تحقیق با استفاده از دو متغیر مستقل و وابسته که شامل تعدادی لیمو ترش و میزان ولتاز گرفته شده است. نکته ی قابل ملاحظه استفاده از میوه های اسید دار مثل پرتقال و... است.

نتایج به دست آمده از این پژوهش:

مقدار ولتاژی که میوه خراب دارد بیش تر از مقدار ولتاژ میوه سالم دارد.

مقدار ولتاژی که میوه خراب به ما می دهد برابر است با مقدار ولتاژی که میوه له شده می دهد.

مقدار ولتاژ پرتقال له شده نصف مقدار ولتاژ پرتقال است.

میوه های ترش به دلیل مقدار اسید بیش تری که دارا هستند مقدار ولتاژ بیشتر تری ارائه می دهد.

پژوهش خانم ستاره قربانپور با راهنمایی مسئول پژوهش خانم ها زهره سربندی فراهانی و سمیه سربندی فراهانی در مورد ساخت حباب های غول پیکر می باشد.

به گفته این پژوهشگران :

ما اول پروژه خود را از مفتول و نخ استفاده کردیم ولی جواب خوبی نگرفتیم و بعد از قیف استفاده کردیم و جواب خوبی گرفتیم و از به کار بردن شامپو، مایع ظرفشویی، مایع دستشویی، نرم کننده در محصول حباب درست کردیم.

نتایج به دست آمده از این پژوهش:

عمر محلول، دمای محلول، مواد اضافه شده به محلول، تمیزی ظرف ها در تشکیل شدن حباب تأثیر زیادی می گذارند.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی