تبیان، دستیار زندگی
ازدشمن جزدشمنی نباید انتظاردیگرداشت، چراکه طی سالیان پس ازانقلاب، نظام سلطه همواره ازطرق مختلف برای منزوی کردن ایران اسلامی تلاش می کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : محسن جندقی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

غربی‌ها بیشتر کار می‌کنند یا ایرانی‌ها؟

یادداشت دکترمحمدحسن قدیری ابیانه


 از دشمن جزدشمنی نباید انتظار دیگر داشت، چراکه طی سالیان پس ازانقلاب، نظام سلطه همواره ازطرق مختلف برای منزوی کردن ایران اسلامی تلاش می کند.

قدیری ابیانه

در واقع سیاست دشمن این است که اکنون با ایجاد مشکلات اقتصادی و تشدید تحریم ها بر کشور، معیشت مردم و خانوارها راهدف قراردهد و با ایجاد اختلال محدودیت هایی را بوجود آورد، غافل از اینکه انقلاب اسلامی و ملت ما در پرتو نظام ولایی ثابت کرده اند که درسخت ترین شرایط، توانایی مقاومت درمقابل هرتوطئه ای را داشته و دارند وحتی می‌تواند تهدیدها را به فرصت مناسب تبدیل کنند. درواقع تهدیدها وتحریم‌های پی درپی آمریکا وهم پیمانانش که طی این سالها هرکدام کافی بود یک کشورقدرتمند را زمین گیرکند، اما درمورد ایران این پدیده پس ازسالها مقاوت، پایداری وماندگاری درمقابل همه توطئه‌ها به نوعی نتیجه معکوس رانشان می دهد و پیشروی وموفقیت های چشمگیر و روزافزون کشورمان درحوزه های مختلف علمی نظامی واقتصادی آن هم دراوج تحریم‌ها خود یک پیروزی معجزه‌آسا می تواند باشد، که اکنون دوست و دشمن را دچار بهت و حیرت کرده است، هرچند درمقابل هرتحریمی به موفقیت‌های بزرگی دست یافته‌ایم اما باید گفت، این تحریم‌ها درکوتاه مدت مشکلاتی را نیز در پیشبرد اهداف ایجاد کرده است که البته خود این مشکلات عزم ملی را برای رفع این مشکلات بسیج کرده است و درحقیقت این عزم ملی است که همراه با استواری، تدبیر و تدبر و کار و تلاش صبر و مقاومت و همدلی اتحاد و پیروری از ولایت آن را با سرعت به پیش برده است.درچنین شرایطی برای ادامه این روند و مقابله علیه هر گونه تهدید و تحریمی، شناخت نقاط ضعف و قوت دربخش های مختلف ضروری به نظر می‌رسد بنا براین درصورت شناحت نقاط ضعف درهر حوزه تلاش برای رفع آن نقاط باید دراولویت کاری کشورقرارگیرد و درعین حال نقاط قوت نیزباید بیش از پیش تقویت و مورد توجه قرارگیرد . چراکه دشمن همچنان درصدد است تا با تضعیف بخش های مختلف اقتصادی، قدرت اقتصادی کشور را کاهش دهد، به بخش تولید و ثروت کشور لطمه زند، قیمت ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی را پایین آورد، تورم را افزایش و به قدرت خرید مردم لطمه زند.

کشورهایی که اکنون ازپیشرفت اقتصادی قابل توجهی برخوردارند درحقیقت برنامه ریزی دقیق ومنسجمی  رادراستفاده ازعلوم وفنآوری های نوین برای فعال کردن حوزه ای مختلف اقتصادی بخصوص بخش تولید وصادرات درپیش گرفته اند

به هرحال این خواسته‌های دشمن برای منزوی کردن ایران اسلامی است، البته چنین اهدافی برخلاف خواسته‌های مردم ایران است چرا که هر فرد ایرانی با اقتدار و همدلی در مقابل می‌خواهد اقتصاد کشوردرمسیر پیشرفت قرارگیرد و دراین راه تولید ثروت در کشور صورت گیرد، بیکاری مرتفع و اشتغال توسعه یابد، نرخ تورم سیر نزولی در پیش و گرانی از جامعه رخت بربندد همچنین با اجرای سیاست های خاص،تلاش وایجاد ساختارهای جدید قدرت خرید مردم افزایش و سود بانکی کاهش یابد وبرخلاف ایده دشمن ارزش ریال نسبت به ارزهای خارجی بالارود که البته امثال خواسته‌ها تمام موارد فوق با 2 اصل اساسی قابل تحقق است تا تمام توطئه‌های اقتصادی دشمن درمحدود کردن ایران اسلامی خنثی شود. نخست حرکت درمسیر پویایی اقتصاد با رویکرد تولیدکیفی همراه با تغییرو اصلاح ساختارها و بعد پرهیزازاسراف، علاوه بر این چنانچه ساعت مفید کاری نیزافزایش و رعایت وجدان کاری و دقت عمل در فعالیت ها کاری رعایت شود، همچنین تعداد روزهای تعطیل درتقویم سالانه کم شود بی تردید نتایج مطلوب و ارزشمندی درراستای خود اتکایی و پیشرفت، نصیب کشورخواهد شد چرا که ازتولید ثروت و عرضه کالاها داخلی بخوبی می توان زمینه های ترقی و تامین نیازهای کشورحاصل شود.

قدیری ابیانه

همانطورکه عوامل موثردرایجاد نرخ تورم به عدم عرضه کالا وخدمات مناسب به مردم بر می گردد، با این وجود توجه ویژه به تولید کیفی وافزایش میزان عرضه کالا و خدمات مناسب، به کاهش نرخ تورم ‌منجر شده وتداوم چنین روندی افزایش قدرت خرید مردم را بدنبال دارد. ازسوی دیگرتوجه ویژه به تولید ثروت، همواره امکان سرمایه‌گذاری دراین بخش مهم را ضروری میکند تا با ایجاد سرمایه گذارهای خرد وکلان در بخش تولید، اشتغالزایی به شکل وسیعی صورت گیرد. چنین چرخه ای موجب می شود تا با تولیدگسترده، سرمایه گذاری های بیشتری نیز درحوزه های مختلف اقتصادی کشورجلب و جذب ‌شود. این بدان معنا است که هرچه چرخه کاری یعنی تولید و ایجاد سرمایه گذاری درکشورقوی باشد اثرضد تورمی آن نیز درشرایط تحریمی تشدید خواهد شد و روند پیشرفت کشوربا افزایش میزان قدرت خرید مردم نیزقوی‌ترمی‌شود. بدیگرسخن ازآنجایی که افزایش سطح حقوق‌ها و قدرت خرید مردم، به تولید سرانه کشوربستگی دارد بنا براین تحرک در بخش کار،تولید وایجاد سرمایه‌گذاری درحوزه های اقتصادی، بهبود سریع اوضاع اقتصادی رامنجرمی شود. از سوی دیگرپرهیز ازاسراف و ایجاد فرهنگ بهینه مصرف درکشور، موجب پس‌اندازو شکل گیری سرمایه شده و این سرمایه ها به نوبه خود امکان سرمایه‌گذاری بیشتر را در تولید،ایجاد اشتغال ودر نهایت افزایش عرضه کالا به بازار راممکن می کند. همچنین ازآنجایی که تورم و گرانی در جامعه ناشی ازنامتعادل بودن میزان عرضه و تقاضا دربازاراست بنا براین هرچه در راستای تولید به منظورعرضه بیشتر کالا تلاش شود تا نیازهای جامعه تامین گردد بی تردید زمینه کاهش نرخ تورم و افزایش میزان قدرت خرید مردم درجامعه فراهم می شود و این روند بر دورموتور پیشرفت اقتصادی کشورموثرخواهد شد.

بی تردید عناصر اصلی خنثی سازی توطئه های اقتصادی خارجی و تحریم‌های نظام سلطه، اصلاح ساختار فرهنگ کار و فرهنگ مصرف است. یعنی فعالیت مفید ومضاعف درحوزه کاری و پرهیز ازاسراف. اما برای اینکه سرمایه‌گذاری در بخش تولید معنا داشته باشد و به آثاری که ذکر شد منجر شود باید کالاهای تولیدی به گونه ای کیفی همراه با قیمت تمام شده ارزان ساخته وعرضه بازار شوند که آن کالاها از بازارمصرف خوبی چه درداخل و چه خارج برخوردار شوند، درحقیقت ما متاسفانه دراین زمینه دچار معضل فرهنگی هستیم و درمصرف کالا و محصولات داخلی متناسب با کالاهای خارجی همواره به تولید ملی جفا کرده ایم چرا که استعماردرحاکمیت رژیم پهلوی با برنامه ریزی دقیق فرهنگی کار کردند که بسیاری از افراد مصرف کالاهای خارجی را نشانه برتری یا تشخص اجتماعی بدانند و خرید کالای خارجی را بر کالای داخلی ترجیح دهند، این پدیده شوم سالهاست مانع بسیار بزرگی در راه پیشرفت کشور و تحقق خواسته‌های مردم شده است. اما برای اینکه سیر حرکت جهت پیشرفت قوی تری را به خود گیرد همچنین برای اینکه سرمایه گذاری دربخش تولید معنا دارشود و برای اینکه اشتغالزایی و افزایش میزان تولید و ایجاد ثروت و درنتیجه افزایش سرانه کشورمحقق شود، باید دراین جنبه ازفرهنگ، مصرف اصلاح ساختاری درکشور صورت گیرد تا همه مردم ترجیح کالای داخلی به خارجی را لازمه تحقق خواسته‌های خویش بدانند.

قدیری ابیانه

برای این کارلازم است این آگاهی به مردم داده شود که مصرف کالای خارجی از یک طرف یعنی تقویت اقتصاد خارجی، تقویت ارزش ارزهای دنیا وایجاد اشتغال و درآمد برای آنهاست وازسوی دیگرترجیح کالای خارجی برتولید ملی به معنای تضعیف اشتغال در کشور، تضعیف پول ملی برابر ارزهای خارجی و در نهایت تضعیف اقتصاد است که نتیجه آن منجر به رشد تورم و گرانی روزافزون و وابستگی اقتصاد ملی به غرب و در نهایت امید دشمن به تاثیر تحریم‌ها و درنتیجه افزایش تحریم‌ها خواهد بود. بنابراین آحاد مردم باید با همت مضاعف و کار مضاعف به همراه رعایت استاندارد کالاهای تولیدی و توجه به  وجدان کاری تلاش خود را بیش از پیش مضاعف کنند وسعی کنند کالاهایی با کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده کمتر بسازند و مطمئن باشند که هرچه در این راه جدیت بیشتری به خرج داده شود سرعت حرکت پیشرفت کشورنیزبیشتر خواهند شد و تحقق خواسته‌های نیزنزدیک تر می شوند، این نکته حایز اهمیت است که به صراحت می توان گفت، درایران رسانه ها کمترین نقش را نسبت به این موضوع قائل هستند.

بنده چنین تفکری که دولت همیشه باید به تولید کننده یارانه بدهد را قبول ندارم، ولی اعتقاد براین است که توسعه وپیشرفت همه جانبه در حوزه های مختلف اقتصادی بخصوص بخش تولید، لاجرم به میزان کارایی، سطح توانمندی برنامه ریزان وچگونگی میزان فعالیت پرسنل و نیروی انسانی آن برمی گردد. البته برخی سیاست گذاریها نیزچون افزایش میزان تعرفه کالاها خارجی به منظورحمایت ازتولید داخل، تشدید مبارزه با ورود کالای قاچاق ، تسهیل امورات درتامین منابع برای فعال کردن و توسعه مراکز تولید می تواند انگیزه تولید کنندگان و فعالان اقتصادی را نسبت به تولید کیفی بیشتر کند. ازسوی دیگر فرهنگ استفاده مردم در شرایط کنونی اقتصاد باید بسمت خرید کالاهای داخلی بیش ازپیش سوق داده شود تا با تکیه برتوان داخلی و استفاده ازظرفیت های متنوع کشوردرمسیر قطع وابستگی ها به جد گامهای بلندی برداشته شود.

آحاد مردم باید با همت مضاعف و کار مضاعف به همراه رعایت استاندارد کالاهای تولیدی و توجه به  وجدان کاری تلاش خود را بیش از پیش مضاعف کنند وسعی کنند کالاهایی با کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده کمتر بسازند

کشورهایی که اکنون ازپیشرفت اقتصادی قابل توجهی برخوردارند درحقیقت برنامه ریزی دقیق ومنسجمی  رادراستفاده ازعلوم وفنآوری های نوین برای فعال کردن حوزه ای مختلف اقتصادی بخصوص بخش تولید وصادرات درپیش گرفته اند، البته نتیجه کار و تلاش درراستای کسب درآمد ارزی از یک طرف و اعتقاد مردم به فرهنگ صرفه‌جویی از طرف دیگر موجب شده تا کشورهای توسعه یافته اقتصادی  از تمام ظرفیت های موجود کشورنهایت استفاده لازم را ببرند. اما باید به این نکته توجه شود بحرانی که امروز درغرب اتفاق افتاده است بیشتر ناشی از آن بوده  که میزان مصرف آنها در یک دوره زمانی فراتر ازمیزان تولید آنها بوده است. درحالی که ساعت مفید کارآنها بیشترازماست و میزان مصرف آنها نیزکمتر از مردم ما می باشد. این بدان معنا است که کشورهای توسعه یافته ازما بیشتر کارکرده اند و کمتر نیز مصرف کرده اند تا اکنون به چنین پیشرفت هایی دست یافته اند. اما طی چند سال اخیر چون میزان مصرف آنها ازتولید پیشی گرفته است به چنین بحرانی دچار شدند. پس نتیجه خواهیم گرفت که مردم باید به سمت کار وتلاش بروند وفکر نکنند که مملکت مثل یک قطار است که حکومت لوکوموتیو ومردم مسافرآن هستند اگر مردم در کوپه‌های قطار بخوابند تا لوکوموتیو آنها را به مقصد برساند تفکرغلطی است. بدیگر سخن اگر بخواهیم مقایسه ای داشته باشیم بهترین مقایسه، شاید کشتی‌های پارویی است، که حکومت و مدیریت کاپیتان کشتی و مردم هم پاروزن آن هستند. هرکس تلاش کافی را در پارو زدن نرساند از سرعت پیشرفت ممانعت می‌کند. یا اگر با تیم فوتبال مقایسه شود مردم همه عضو تیم هستند نه تماشاچی و اگر عضو تیمی خودش را تماشاگر فرض کند آن تیم به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

بخش اقتصاد تبیان