تبیان، دستیار زندگی
چندی پیش همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی نابغه ایرانی در تالار پژوهشکده تعلیم و تربیت عباس زادگان مشهد به همت موسسه زبان ماهان و آستانه جانان و موسسه فرهنگی هنری سفیر همایش شرق برگزار گردید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

چندی پیش همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی نابغه ایرانی در تالار پژوهشکده تعلیم و تربیت عباس زادگان مشهد به همت موسسه زبان ماهان و آستانه جانان و موسسه فرهنگی هنری سفیر همایش شرق برگزار گردید.

در این همایش بزرگ که با عنوان "چگونه مهارت گفتاری خود را در زبان انگلیسی به صورت خودآموز تقویت کنیم؟" تشکیل شده بود؛ پس از قرائت آیاتی از کلام ا.. مجید و خوشامدگویی مجری؛ دکتر علی پیرهانی دومین شخصیت چند زبانه دنیا و اولین شخصیت چند زبانه ایران(مسلط به 20زبان زنده دنیا)؛ اظهار داشت که همه میتوانند زبان را با اصول و متدهای خاصی از جمله تکرار لغات و یادگیری کلمات کلیدی و افعال مورد نیاز به سادگی بیاموزند که البته تلاش و پشتکار می تواند بسیاراثر گذار باشد.

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

در این همایش بزرگ که حضور وسخنرانی آقای دکتر دولتی مترجم محترم  قرآن و نهج البلاغه و استاد بیش از 50 دانشگاه جهان به آن اهمیت ویژه ای داده بود؛ 2 کارگاه آموزشی برگزار گردید که شامل" شیوه های کاربردی در خودآموزی زبان های خارجه" می باشد. دکتر علی پیرهانی  یکی از مهمترین مشکلات زبان آموزان در یادگیری هر زبان خارجه  را  عدم آشنائی  زبان آموزان  با تکنیکها و روشهای صحیح زبان آموزی میدانند و سعی دارند با برگزاری این کارگاه آموزشی  تکنیکها و روشهائی را که حاصل 22 سال تلاش و تجربه خود در زبان آموزیست را در اختیار همگان قرار دهند تا با استفاده از این شیوه ها ، زبان آموزان مشتاق بتوانند  بدون رفتن به کلاسهای مختلف و آموزشهای ناموفق با هر سطح از دانش زبانی ، خود به تنهائی و به شکلی اصولی  به یادگیری زبان خارجه بپردازند. این دوره به طور عادی در 3 جلسه برگزار میگردد که در این کارگاه آموزشی هر 3 جلسه یکجا برگزار گردید.

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

این دوره شامل فراگرفتن تکنیک هایی جهت:

-  نحوه صحیح یادگیری لغات و ماندگاری آنها در ذهن

-  تقویت حافظه و  فراخوانی بموقع و سریع لغات

- تقویت مهارت گفتاری و فائق آمدن بر مسئله ترس از محاوره

- تقویت مهارت شنیداری و نوشتاری می باشد.

در این کارگاه آموزشی :

یاد بگیریم که چگونه زبان یاد بگیریم.

یاد بگیریم که زبان را چگونه  به طور خودآموز یاد بگیریم.

یاد بگیریم که لغاتی را که یاد می گیریم فراموش نکنیم.

یاد بگیریم که چگونه تعداد زیادی لغت را در مدت کوتاهی یاد بگیریم.

یاد بگیریم که چگونه به زبان های خارجی گوش دهیم و مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم.

یاد بگیریم که چگونه به زبان خارجی روان و درست صحبت کنیم.

شیوه های کاربردی در یادگیری زبانهای خارجه

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

تجربه نشان داده که یکی ازمشکلات زبان آموزان عدم آشنایی آنان با تکنیکهای صحیح زبان آموزی است همچنین اختلاف سلیقه درطراحی روشهای آموزشی ودربرخی موارد تمّسک به برخی روشها ی ازکارافتاده و خسته کننده موجب شده تا همواره تمامی زبان آموزان و مخصوصا زبان آموزان کشورمان   با سوالاتی از قبیل " کدامین روش واسلوب  می تواند ما را سریعتر به مقصد برساند؟ " ، " چطور می توان زبان را سریعتر یاد گرفت؟ ", " آیا همه ی افراد می توانند دریک   مدت زمانی معین زبان خارجه را بیاموزند؟ ", " آیا برای یادگیری زبان باید یک دوره ی  خسته کننده راگذراند؟"و" آیا می توان بدون استاد زبان را آموخت ؟ " آری همه می توانند بدون استاد زبان بیاموزند در صورتی که به این مساله اعتقاد داشته باشند که   باید از راهنمایی های صحیح بر خوردار شوند البته منظور من از فرد ، فردی نیست که در محیط زندگی می کند بلکه فردی که  در کشور ما زندگی می کند و از "محیط زبانی مناسب" برخوردار نیست . منظور از "محیط زبانی مناسب" این است که هیچ اجباری برای بکار گیری زبان خارجه در محیط های مختلف اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی و شغلی بطور همسان برای همه افراد اجتماع وجود ندارد. اما یادگیری زبان چه با استاد و چه بدون استاد مستلزم گام های صحیح ،موثر و مفید در راستای یادگیری است که بر عهده خود زبان آموز می باشد مهمترین گام داشتن انگیزه کافی واحساس نیازبرای یادگیری زبانی دیگر می باشد. یافتن انگیزه برای یادگیری زبان دیگر و تقویت آن چه نقش مهمی در پیشرفت شما در جهت یادگیری آن زبان خواهد داشت.گام مهم بعدی آگاهی از تکنیک های صحیح زبان آموزی است. در این بخش می خواهیم از راه های تقویت مهارتهای 4 گانه سخن بگوییم ، بدین معنی که چگونه زبان آموزان مهارتهای خود را در چهار بخش گفتاری ،شنیداری ،نوشتاری و خواندن تقویت کنند . لازم به ذکر است تلفیق چهار مهارت شنیداری ، گفتاری ، نوشتاری و خواندن همگام با یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. تاکید بر روی یکی از این مهارت ها و نادیده انگاشتن دیگری اشتباه است .

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

برای تقویت این مهارت های باید به طور مستمر تمرین های مربوط به هر یک را انجام دهید. برای رسیدن به این هدف زبان آموزان باید از یک برنامه یا رژیم زبانی مناسب تبعیت کنند . هر زبان آموز باید برنامه زبان آموزی مخصوص به خود داشته باشد و در راستای آن برنامه گام بردارد . به عنوان مثال وقتی فردی به پزشک تغذیه مراجعه می کند با توجه به شرایط متابولیسم بدن او ، قد و وزنش برنامه غذایی مخصوص به او را برایش در نظر می گیرد.

در مورد یادگیری زبان نیز باید باتوجه به زمینه استعداد و علاقه هر زبان آموز باید برنامه زبانی مخصوص به او را تدارک دید.چرا که یادگیری زبان با یادگیری دروس دیگر مانند فیزیک یا ریاضی متفاوت است درواقع در زبان آموزی باید فعالیت مستدام و برنامه ای ثابت وجود داشته باشد. در این جلسات سعی بر آن است تا فعالیت هایی معرفی شوند که زبان آموزان ملزم هستند برای انجام آنها به طور روزانه وقت مشخصی را اختصاص دهند تا به پیشرفت مورد نظرشان در روند یادگیری زبان برسند ورژیم زبانی مناسب خود را طراحی کنند  . به فرض مثال حتی اگر یکی از این فعالیت ها یک ساعت زمان می برد و زبان آموز  بدلیل مشغله زیاد نمی تواند این مقدار زمان را به تمرین یکی از مهارتها اختصاص دهد حداقل درمدت زمان یک ربع به تمرین هر یک از مهارت ها بپردازد.داشتن یک برنامه زبانی مناسب با در نظر گرفتن دو فاکتور حیاتی فعالیت زبانی و استمرار همگام با مدیریت زمانی می تواند در پیشبرد اهداف زبانی شما بسیار موثر باشد.

همایشی با حضور دکتر علی پیرهانی در مشهد مقدس

قابل به ذکر است که روند یادگیری دکتر پیرهانی دررابطه با زبان های مختلف، روندی کاملاً خلاقانه بوده به گونه ای که ایشان در حال حاضر در سن 27 سالگی به 20 زبان زنده دنیا که عبارتند از انگلیسی، آلمانی، فرانسه، اسپانیولی، روسی، ایتالیایی،سوئدی، رومانیایی، پرتغالی، عربی، عبری، ترکی، چینی، هندی،لاتین، یونانی، سواحیلی، فنلاندی و اسپرانتو تسلط کامل دارند.

وی دارای مدرک کارشناسی ادبیات انگلیسی و حقوق و کارشناسی ارشد حقوق بین الملل و دکتری حقوق بین الملل هستند و در حال حاضر مدیر عامل مرکز چند زبانه ها می باشند.

جدول سنی یادگیری زبان های مختلف دکتر علی پیرهانی:

فرانسه 5 سالگی، آلمانی 6 سالگی، انگلیسی 8 سالگی، اسپانیائی 9 سالگی، ایتالیائی 10 سالگی، عربی و عبری 11 تا 13 سالگی، پرتغالی و اسپرانتو 16 سالگی، ترکی استانبولی و سواحیلی 17 تا 19 سالگی، پهلوی، لاتین و رومانیائی  20 تا 21 سالگی، هندی 22 تا 23 سالگی، سوئدی 24 تا 26 سالگی،  مالائی 26 تا 27 سالگی و هم اکنون ایشان مشغول فراگیری زبانهای کردی و کره ای می باشند.

بهتر است بدانیم دکتر علی پیرهانی برگ زرینی بر افتخارات جوانان ایرانی است زیرا:

از سوی انتشارات کمبریج در کتاب معروف آموزش زبان انگلیسی Interchange چاپ چهارم سطح سوم درس 16 به قلم

آقای جک سی ریچاردز  به عنوان فرد جوان و با استعداد ایرانی معرفی شده است.

این کتاب تا چند ماه آینده در ایران چاپ و منتشر خواهد شد.نکته جالب معرفی مرکز چند زبانه ها (Polyglot Center) که در تهران توسط ایشان تاسیس شده در این کتاب می باشد.

تهیه و عکس: محمدولی طاهری بنکدار

تنظیم: هومن بهلولی