تبیان، دستیار زندگی
متخصصان از فضای مجازی فعلی به عنوان عرصه جنگ نرم یاد می‌كنند، بنابراین می‌توان به سمتی رفت كه توان كاربران ایرانی را برای ورود به این فضا بسیج كرد تا انقلابی دیگر از نوع انقلاب اسلامی سال 57 را در فضای مجازی رقم بزنند، چرا كه می‌توانیم مرزهای جغرافیایی‌
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لزوم ارتقای توانمندی كاربران ایرانی در جهت گسترش پیام انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی

متخصصان از فضای مجازی فعلی به عنوان عرصه جنگ نرم یاد می‌كنند، بنابراین می‌توان به سمتی رفت كه توان كاربران ایرانی را برای ورود به این فضا بسیج كرد تا انقلابی دیگر از نوع انقلاب اسلامی سال 57 را در فضای مجازی رقم بزنند، چرا كه می‌توانیم مرزهای جغرافیایی‌مان را در فضای مجازی گسترده سازیم.

به گزارش روابط عمومی، 34 سال پیش ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) انقلابی به پا كردند كه زبان‌زد جهانیان شد. انقلابی به معنی واقعی كلمه مردمی و اسلامی شكل گرفت كه همین دو ویژگی سبب ماندگاری آن شده است.

اكنون دهه 90 را سپری می‌كنیم و بر همگان، روشن است كه این دهه با دهه 50 تفاوت‌های بسیاری دارد كه یكی از این تفاوت‌ها به وجود آمدن فضای مجازی است. تاكنون آثار مكتوب بسیاری در حوزه تبیین مفاهیم انقلاب اسلامی منتشر و در سطح جهان توزیع شده است، اما اینكه تا چه اندازه‌ توانسته‌ایم خود را با شرایط روز منطبق كنیم و براساس آن پیش برویم، جای سۆال دارد.

امروزه ایران از سوی دشمن تحریم است و هرجا كه قصد دارد پیام و حرفش را به جهان بزند، فیلتر می‌شود. دشمن می‌داند كه پیام انقلاب از فطرت انسان سرچشمه گرفته است و می‌داند كه این پیام اگر به گوش تك تك جهانیان برسد، شبه انقلاب اسلامی در دنیا شكل خواهد گرفت كما اینكه منشأ بیداری اسلامی منطقه، انقلاب اسلامی ایران بود. باید بپذیریم كه هنوز نتوانسته‌ایم با تكنولوژی و ابزار روز خود را تطبیق دهیم، چرا كه اگر اینگونه بود، قطعاً سایت‌های انقلابی در فضای مجازی كه از سوی ایرانیان راه‌اندازی شده است، بیش از این بازدیدكننده داشت و در الكسا رتبه‌های بالا را به خود اختصاص می‌داد. اما متأسفانه اینطور نیست و بسیاری از سایت‌هایی با مضامین انقلاب اسلامی از ضعف‌های بسیاری برخوردار هستند و برخی از آنها غیرفعالند.

البته نباید تلاش‌های كاربران فعال را بی‌تأثیر دانست، چرا كه در حقیقت، برخی از آنها توانسته‌اند، اقدامات مۆثری را انجام دهند. برای مثال، سایت تبیان كه علاوه بر به‌روز بودن و تولید محتوای انقلابی و اسلامی، توانسته است شبكه اجتماعی را ترتیب دهد و همه كاربران را گردهم آورد و در نهایت محتوای مناسبی را در اختیارشان قرار دهد. همین حركت‌های خودجوش مردمی، حقانیت انقلاب اسلامی را ثابت می‌كند و تاكنون تا اندازه‌ای این حركت‌ها تأثیرگذار بوده و تبلور و انعكاس داشته است.

انقلاب اسلامی، این ویژگی را دارد كه با بیانی مناسب در فضای مجازی مطرح شود؛ چرا كه بسیاری از كشورها در شرایط كنونی از همان روش و استفاده از پیام حضرت امام‌خمینی(ره) به ملت ایران، اما به شكل بومی تبعیت می‌كنند و این موضوع نشان می‌دهد كه مدل انقلاب اسلامی و سیاست‌ها و اهدافی كه پشت این انقلاب است، باید به نوعی برای جهانیان ارائه شود و بهترین رسانه برای ارائه چنین موضوعاتی، رسانه‌های دیجیتال است.

از آنجا كه محدودیت‌های بسیاری در شبكه‌های ماهواره‌ای همچون فیلترینگ از سوی دشمن داریم به نظر می‌رسد فضای مجازی این قابلیت را دارد تا به انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی بپردازیم. این فضای نوین، نقطه عطفی است كه انقلاب اسلامی و اهدافش را به جهانیان ارائه كنیم.

محتوایی كه در فضای مجازی باید ارائه شود، عامیانه، امروزی و به‌روز باشد. اگر قرار است در این فضای سایبر، گفتمان انقلابی صورت گیرد باید براساس حق باشد كه در غیر این صورت مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. بسیاری از رسانه‌های خارجی محتوای ضد ارزشی ارائه می‌دهند، اما به دلیل آنكه این محتوا را براساس خواسته كاربران با گرافیك و عناصر جذاب در اختیارشان قرار می‌دهند، اثرگذار می‌شود. نباید این موضوعات را نادیده گرفت اگر پیام و محتوای انقلاب اسلامی را شعارزده و بدون بسته‌بندی خوبی ارائه دهیم، تأثیرگذار نخواهد بود.

باید توجه داشته باشیم كه انقلاب اسلامی از منابع غنی برخوردار است، منابعی كه از درون فطرت بشر برگرفته شده است. بنابراین اگر بتوان این پیام را در قالب بسته‌بندی مناسبی در اختیار كاربران جهانی قرار دهیم، قطعاً مورد پذیرش‌‌شان قرار خواهد گرفت چرا كه بشر تشنه اطلاعات و ارتباطات است و باید او را به واسطه منابع غنی و با بسته‌بندی مناسب سیراب كرد كه اگر نتوانیم از عهده این امر بربیاییم قطعاً دشمن با محتوای نادرست و شبهه‌انگیز در فضای مجازی عرض‌اندام، خواهد كرد.

مسئولیت فضای مجازی برعهده یك وزراتخانه، یك نهاد، یك سازمان یا قشر خاصی نیست، این فضا متعلق به همه ملت ایران است و همه باید دست در دست یكدیگر دهند و در این فضا به تولید محتوای مناسب و انتقال پیام انقلاب به جهانیان بپردازیم كه اگر نتوانیم این كار را انجام دهیم، نسل‌های آینده ما را متهم خواهند كرد كه چرا نتوانسته‌ایم مرزهای جغرافیایی‌مان را در فضای مجازی گسترده كنیم.

منبع: ایکنا

تنظیم: هومن بهلولی