تبیان، دستیار زندگی
وزیر آموزش و پرورش در حالی از ممنوعیت موضع‌گیری احزاب، تشكل‌ها و گروه‌ها در آموزش و پرورش و مدارس خبر داد كه جریان انحرافی فعالیت گسترده‌ای را برای استفاده ابزاری- انتخاباتی از آموزش و پرورش و مدارس آغاز كرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مدارس،پاتوق بازی‌های سیاسی!


وزیر آموزش و پرورش در حالی از ممنوعیت موضع‌گیری احزاب، تشكل‌ها و گروه‌ها در آموزش و پرورش و مدارس خبر داد كه جریان انحرافی فعالیت گسترده‌ای را برای استفاده ابزاری- انتخاباتی از آموزش و پرورش و مدارس آغاز كرده است.

آموزش و پرورش تجربه‌های خوبی از روزهایی كه درگیر سیاسی بازی گروهی شده‌ ندارد؛ با این حال هیچ قانونی برای جلوگیری از ورود مباحث انتخاباتی و ایجاد فضای سیاسی سلیقه‌ای حریم كلاس و مدرسه را پاس نمی‌دارد، مگر تأكیدات و آیین نامه‌های داخلی این وزارتخانه.

مدارس و انتخابات

با نزدیك شدن به آغاز رقابت برای انتخاب یازدهمین رئیس هیئت دولت كشور و شروع غیررسمی فعالیت‌های انتخاباتی، این وزیر آموزش و پرورش است كه با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری در سال آینده، گفت: هیچ كدام از احزاب، گروه‌ها و افراد نباید در داخل آموزش و پرورش موضع‌گیری كنند.

البته حمیدرضا حاجی‌بابایی، تأكیداتش را با ابلاغ بخشنامه‌هایی به مدارس و ادارات آموزش و پرورش دنبال خواهد كرد و خود در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: هنوز برنامه‌ریزی كردن در این خصوص زودهنگام است، اما قطعاً وقتی به آستانه انتخابات نزدیك‌تر شویم، بحث‌ها و مطالبی را كه مستلزم حفظ آموزش و پرورش است به تمام مدیران آموزش و پرورش سراسر كشور اعلام می‌كنیم.

وی با تأكید بر اینكه آموزش و پرورش یك دستگاه دولتی است، ادامه داد: آموزش و پرورش همیشه یك سر و گردن از اینكه احزاب، گروه‌ها و افراد بخواهند داخل آن موضع‌گیری كنند باید به دور باشد.

مركز تعلیم و تربیت، نه بازی سیاسی

وزیر آموزش و پرورش تصریح كرد: «آموزش و پرورش» باید مركز تعلیم و تربیت باشد و افراد باید اینگونه اقدامات را در بیرون از دستگاه تعلیم و تربیت انجام دهند.

البته برخی احزاب، گروه‌ها و كاندیداها از ظرفیت آموزش و پرورش و توان تشكیلاتی آن چه در میان فرهنگیان و چه در میان دانش‌آموزان صرف نظر نمی‌كنند. دسته اول كه پای ثابت انتخابات دوره‌های مختلف هستند و دسته دوم نیز كه اغلب رأی اولی هستند و برای اینكه شناسنامه شان مهر رأی‌گیری بخورد، هیجان دارند تا زودتر ورود رسمی خود به عرصه‌های اجتماعی و سیاسی سرنوشت ساز را جشن بگیرند.

باز هم جریان انحرافی!

این در حالی است كه خبرهای رسیده حاكی از فعالیت گسترده جریان‌های موسوم به انحرافی برای استفاده ابزاری از آموزش و پرورش و مدارس در ایام انتخابات است. عوامل این جریان، در حال شكل دادن حلقه‌های انتخاباتی در نهاد تعلیم و تربیت هستند. از طرفی القای هیجانات كاذب و ایجاد فضای دو قطبی ناسالم نه تنها اولین تجربه حضور دانش‌آموزان در صحنه‌های اجتماعی را خدشه‌دار می‌كند، بلكه بازی دادن ذهن‌های پاك دانش‌آموزان، آموزش نادرستی برای مدیران آینده كشور است.

خبرهای رسیده حاكی از فعالیت گسترده جریان‌های موسوم به انحرافی برای استفاده ابزاری از آموزش و پرورش و مدارس در ایام انتخابات است

اما آموزش و پرورش و به ویژه معاونت پرورشی در مدارس می‌توانند ظرفیت‌ها و انگیزه‌های دانش‌آموزان را مدیریت كنند تا برای ورود سالم و بدون حاشیه آنها به عرصه انتخابات بسترسازی شود و از سر خوردگی، ایجاد دو‌دستگی، دلزدگی و ایجاد یأس و نگاه به انتخابات به چشم یك برد‌و‌باخت صرف جلوگیری شود و در مقابل شهروندان آینده ایران اسلامی بیاموزند كه به رأی جمع احترام بگذارند، ولو خلاف رأی آنها باشد، به جای تخریب رقیب، راه‌های انتخاب آگاهانه را بپیمایند، نظرات مخالفان را با سعه صدر بشنوند و به آنها احترام بگذارند و روحیه فدا كردن منافع شخصی برای منافع جمع را در مدرسه تمرین كنند.

مدارس و انتخابات

صاحب نظران معتقدند هدف تربیت سیاسی، شكل دادن رفتارهای كودكان و نوجوانان به اقتضای قالب‌های اجتماعی و سیاسی است و بر مبنای همین تعبیر یادگیری سیاسی از طریق ساز و كار سه گانه زیر صورت می‌گیرد: تقلید از نقش‌های بزرگسالان، آموزش در زمینه ایدئولوژی‌ها، انگیزه یادگیری در این باره در جهت ارضای نیازهای عاطفی.

علاوه بر اینكه تمایلات و آمادگی‌های روانی لازم برای یادگیری تا سنین 12 یا 13 سالگی به خوبی در افراد تثبیت می‌شود و این نشان دهنده اهمیت آموزش شهروندی و تربیت سیاسی در مقاطع ابتدایی و عمومی مدرسه است.

باید دید آموزش و پرورش چگونه خواهد توانست در عین عقیم كردن فعالیت گروهای منحرف و مغرض كه از هر وسیله‌ای برای رسیدن به اهدافشان استفاده می‌كنند و ذهن بكر نوجوانان را هدف گرفته‌اند، وظیفه خود در قبال تربیت شهروندانی را كه نسبت به اوضاع سیاسی و اجتماعی جامعه خود بی‌تفاوت نیستند انجام دهد. این یكی از بزرگ‌ترین آزمون‌های پیش روی آموزش و پرورش است.

حرف آخر ...

این سیاست بازی ها برای آموزش و پرورش و رسالت این وزارتخانه مضر است...

اگر دلمان به حال آینده کشور و و جوانان و نوجوانان آن که آینده‌سازان ایران بوده می‌سوزد، نباید اجازه دهیم برخی موضوعات کور سیاسی در این نهاد مقدس رخنه کند.

آموزش و پرورش همیشه یك سر و گردن از اینكه احزاب، گروه‌ها و افراد بخواهند داخل آن موضع‌گیری كنند باید به دور باشد

مسئولین بهتر است یادشان باشد  سیاسی‌کار و بصیرت‌افزایی دو مقوله جداگانه ای است ؛ سیاسی‌کاری به معنای لحاظ کردن منافع اشخاص و جریان‌ها بوده که این موضوع در آموزش و پرورش جایگاهی ندارد.

اما بصیرت‌افزایی به معنای آن است که فرهنگیان و دانش‌آموزان در نظام تعلیم و تربیت دشمن‌شناس شوند که این از آرزوهای دیرینه رهبر انقلاب است.

لذا بر این اساس شایسته است رئیس آموزش و پرورش و مدیران نظام تعلیم و تربیت ، با مدیریت صحیح ، در دوره مسئولیت خود اجازه خط‌بازی و سیاسی‌کاری در این نهاد آموزشی را به هیچ شخص، جریان و گروهی ند‌هند .

فرآوری: نسرین صفری

بخش اجتماعی تبیان


منابع:جوان آنلاین/فارس نیوز/خبر آنلاین همراه با اضافات