تبیان، دستیار زندگی
کارل اپل از هنرمندان جنبش مدرنیسم در جهان است که به دلیل رهبری گروه کبرا در جهان مشهور گشته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کارل اپل و گروه کبرا


کارل اپل از هنرمندان جنبش مدرنیسم در جهان است که به دلیل رهبری گروه کبرا در جهان مشهور شده است.

کارل اپل و گروه کبرا

کیریستیان کارل اَپل (به هلندی: Christiaan Karel Appel) در 25 آوریل سال 1921 در امستردام - هلند به دنیا آمد. در سال 1940-1943 در اکادمی هنر امستردام هنرآموزی کرد. وی از جمله بنیان گذاران گروه کبرا در 1948 بود. در1950 به پاریس رفت و در 1957 از امریکا و مکزیک دیدن کرد. او دوران زندگیش را در نیویورک گذراند. کزنمائی و انتزاع منظم از ویژگی های اساسی نقاشی او به شمار می آیند. رنگ های تند ومنش تهیج کننده اثارش - اکسپرسیونیسم شمال اروپا را تداعی می کند.او رهبری گروه هلندی "بازتاب" را در سال 1948م بر عهده داشت که به زودی به گروه بین المملی " کبرا" بدل گشت.

گروه کبرا

در واقع نام گروه کبرا از حروف اول اسامی سه شهر کپنهاگن، بروکسل، آمستردام گرفته شده بود. گروه نام برده توسط چند تن هنرمند و منتقد در سال 1948م در پاریس شکل گرفت. کارل اپل، پیر اله شینسکی، یرن، دوبوفه و چند تن نقاش دیگر در آن عضویت داشتند. هدف این گروه احیای اکپرسیونیسم بود و طی دوران فعالیت اش اقدام به برگزاری چند نمایشگاه و انتشار یک مجله کرد. اگرچه بعد از چهارسال در سال 1951م، منحل شد اما در جریان بعدی هنر شمال اروپا اثری مهم برجای گذاشت.

اهداف گروه کبرا

بیشتر نقاشان وابسته به گروه کبرا، به انواعی از سبکهای موضوع دار یا پیکره پردازانه ای روی آوردند که معمولا ریشه در هنر عامیانه، هنر کودکان، هنر پیش از تاریخ و یا هنر بدوی داشت. مهمترین اصل یکپارچه کننده ی بین این نقاشان پراکنده اعتقاد آنان به شکل های کاملا انتزاعی و حالت انگیز، توام با تاکید بر حرکت منش نگار قلم مو بود. از این جهت اعضا گروه کبرا با دوبوفه و فوتریه، که هر دو برای اعضا گروه قابل احترام بودند، موافقت داشتند، هرچند که شکل های انتزاعی و حالت انگیز مطلوب آنان جهت های متفاوت را در پیش گرفت، جهت هایی به طور کلی تند و تیزتر ، رنگین تر ، پویاتر و به ظاهر درهم و برهم تر بود.

نام گروه کبرا از حروف اول اسامی سه شهر کپنهاگن، بروکسل، آمستردام گرفته شده بود. گروه نام برده توسط چند تن هنرمند و منتقد در سال 1948م در پاریس شکل گرفت.

د این میان کارل اپل، به طور مداوم پیکره ها و تکچهره هایی می کشید با تاکید بسیار پرشور بر خط و رنگ آمیزی.

هرچند که شیوه نقاشی اپل در دهه 1970م تغییر چندان شگرفی نکرد، اما پیکرنگاری او به ظاهر مشخص تر و توام با ویژگی شگفت انگیز از جنون کودکانه گردید.

اهمیت و جایگاه این هنرمند تا جایی در میان منتقدان و دوستاران و مجموعه داران هنری بالاست که چند سال گذشته یکی از تابلوهای وی جزو تابلوهای مسروقه از گالری نیویورک بود که خوشبختانه پیدا شد.

کارل اپل و گروه کبرا

پیدا شدن تابلوهای مسروقه بعد از 24 سال

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی جام نیوز چهار تابلو نقاشی به ارزش یک میلیون دلار که 24 سال پیش از گالری نیویورک سرقت شده بود، در آلمان پیدا شد. در سال 1988 شش اثر از هنرمندان معاصر، رابرت مادرول، کارل اپل، ژان دوبوفه، فرانز کلاین و فرناند لژه از گالری سولومون دزدیده شده بودند.

از میان آنها، یک تابلو در سال 2003 پیدا شد ولی باقی این آثار همچنان ناپدید بودند تا به تازگی، 4 تابلو دیگر در اموال یک دلال آثار هنری آلمانی که اخیرا درگذشته، پیدا شد. دختر این دلال به مسئولان بنیاد هنری ددالوس در نیویوک (که رابرت مادرول آن را پایه گذاری کرده) مراجعه کرده بود تا آنها اصل بودن یکی از تابلوها را تایید کنند. این مسئولان بعد از بررسی تابلو، موسسه آثار گمشده هنری (ای ال آر) را باخبر کردند و این موسسه تیمی را برای بررسی هویت آثار دیگر این کلکسیون اعزام کرد. این بررسی به کشف این 4 تابلو منجر شد. هنوز یکی از این تابلوها پیدا نشده است.

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

سایت بهانه

دانشنامه آزاد ویکی پدیا

جام نیوز

کتاب اریخ هنر مدرن آرناسون