تبیان، دستیار زندگی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، امسال در بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق كشور، پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت، عنوان كارگروه شماره 18 بود كه به ریاست پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش برگزار شد. این كارگروه طی دوجلسه فعال در عصر روزهای.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت در

بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، امسال در بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق كشور، پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت، عنوان كارگروه شماره 18 بود كه به ریاست پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش برگزار شد.

این كارگروه طی دوجلسه فعال در عصر روزهای سه‌شنبه و چهار‌شنبه سوم و چهارم مرداد ماه سال 1390 با حضور 37 نفر از روسای محترم آموزش و پرورش مناطق و شهرستان‌های كشور، به ریاست رئیس محترم پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و عضویت رؤسای محترم پژوهشكده‌های وابسته به آن تشكیل شد و موارد زیر را به تصویت رساند:

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

اهم مصوبات كارگروه( شماره 18) با عنوان پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت:مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

1. با توجه به نقش بی‌بدیل پژوهش در برنامه‌های تحولی نظام تعلیم و تربیت و رسالت تربیت دانش‌آموزان پرسشگر، فكور،مبتكر و نوآور،درس "روش تحقیق" حداقل در برنامه درسی دوره راهنمایی و متوسطه منظور شود و در این راستا، پژوهش‌سراهای دانش‌آ‌موزی ساماندهی شده و حتی الامكان مدیریت آن به پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش محوّل شود .

2. اعتبارات پژوهشی استان‌ها طبق برنامه و با مشاركت و كارشناسی پژوهشگاه مطالعات، به موقع توزیع و صرفا" در امورتحقیقاتی استان‌ها، مناطق و مدارس هزینه شود . همچنین برای مدارس سرانه پژوهشی نیز مشابه سرانه آموزشی وتربیتی" اختصاص داده شود.

3. در دوره های ضمن خدمت، آموزش روش تحقیق و اقدام پژوهشی به معلمان و كاركنان در اولویت قرار گیرد و برای تشویق معلمان پژوهشگر، مولف و مبتكر نیز سازوكار مناسب پیش بینی شود.

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

4. حذف نیروی كتابدار و متصدی آزمایشگاه، زمینه ساز آسیب به نظام پژوهش است. پیشنهاد می‌شود در طرح ساماندهی نیروی انسانی در این خصوص تجدید نظر شود .

5. ترتیبی اتخاذ شود تا با مدیریت نهاد پژوهشی وزارتخانه، هر معلم حداقل یك طرح پژوهشی یا اقدام پژوهشی را ترجیحا" در فصل تابستان به انجام برساند.

6. برای فرهنگیان و معلمان نیز پژوهش سراهای ویژه (مشابه پژوهش سراهای دانش‌آ‌موزی) پیش بینی و ایجاد شود.

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

7. ترتیبی اتخاذ شود تا جمع‌آوری اطلاعات طرح‌های مصوب پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش توسط پژوهشگران از مناطق وشهرستان تسهیل و تسریع شود.

8. در ساماندهی و بازنگری در تشكیلات و ساختار مناطق و شهرستان‌ها، موضوع تحقیق و پژوهش مورد توجه قرار گیرد و نیروی انسانی و جایگاه مناسبی متناسب با ویژگی‌های مناطق در امر پژوهش پیش بینی شود.

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

9. ترتیبی اتخاذ شود تا اولویت‌های پژوهشی استان‌ها، مناطق و شهرستان‌ها با مدیریت پژوهشگاه ساماندهی و اعلام شود و نیز با استفاده از ظرفیت‌های متقابل استانی، از انجام پژوهش‌های مشابه یا تكراری جلوگیری و بانك جامع اطلاعات پژوهشی وزارت آموزش و پرورش ایجاد شود.

مصوبات كارگروه پژوهش و جایگاه آن در نظام تعلیم و تربیت

10. آموزش شیوه‌ها و رویكرد‌های جدید پژوهشی مانند درس پژوهشی، آینده پژوهی و پژوهش در حوزه فناوری اطلاعات در اولویت قرار گرفته و تصمیمات و برنامه‌های وزارتخانه در سطوح مختلف، قبل از تصویب، ابتدا پژوهش، اجرای آزمایشی و ارزشیابی شده و در صورت تایید اجرای نهایی شده و یا تعمیم یابد.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تنظیم: نسرین صادقی