تبیان، دستیار زندگی
رهبر انقلاب اسلامی در خطبه های نماز عید سعید فطر تصریح کردند: امروز صفحه مهمی از تاریخ در حال ورق خوردن است؛ ملت و مسئولان باید با وحدت به گوش باشند تا به دور از مشکلات داخلی نقش خود را به درستی ایفا کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ملت و مسئولان با وحدت و به دور از مشکلات داخلی نقش خود را ایفا کنند


اقامه نماز عید سعید فطر به امامت حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب صبح امروز چهارشنبه و با حضور گسترده مردم در دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف برگزار شد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه های نماز عید سعید فطر تصریح کردند: امروز صفحه مهمی از تاریخ در حال ورق خوردن است؛ ملت و مسئولان باید با وحدت به گوش باشند تا به دور از مشکلات داخلی نقش خود را به درستی ایفا کنند.به گزارش تبیان به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، معظم له در بخشی از خطبه‌های نماز عید سعید فطر فرمودند: امسال انتخابات در پیش است؛ انتخابات یک پشتوانه برای امنیت ملی است و نباید اجازه داد به چالشی برای امنیت ملی تبدیل شود.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با هشدار نسبت به سوء استفاده دشمنان از انقلاب های منطقه افزودند: آنهایی که امروز

نماز عید فطر

در صحنه لیبی خود را صاحب انقلاب مردم می‌دانند همان کسانی هستند که با سردمداران ظالم سابق لیبی هم پیاله بودند.

ایشان در ادامه با اشاره به وضعیت مردم مسلمان بحرین، خاطر نشان کردند: ما از وضع بحرین بسیار نگرانیم. به ملت بحرین ظلم می‌شود. ملت بحرین ملت مظلومی است، البته هر اقدامی وقتی برای خداست، به طور قطع به پیروزی خواهد رسید.

رهبر معظم انقلاب در پایان با اشاره به وقوع قحطی و خشکسالی در سومالی فرمودند: غصه بزرگی که امروز در دل ما سایه افکنده، غصه مردم سومالی است. خوشبختانه ملت ما کمک های خوبی کردند. مردم و مسئولین بازهم هر چه می‌توانند کمک کنند تا خداوند این مشکل را حل بفرماید.

مشروح بیانات معظم له در خطبه‌های نماز عید سعید فطر به شرح زیر است:

خطبه‌ى اول‌

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على سیّدنا و نبیّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد و على اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فى الأرضین‌.

عید سعید فطر را به همه‌ى شما برادران و خواهران نمازگزار عزیز و به همه‌ى ملت ایران و به امت بزرگ اسلامى در سراسر جهان تبریك عرض میكنیم. از خداوند متعال مسئلت میكنیم كه در این روز شریف و مبارك، رحمت خود را، تفضل خود را بر همه‌ى برادران و خواهران مسلمان در سراسر جهان ببارد؛ طاعات آنها را، عبادات یكماهه‌ى آنها را به احسن وجه از آنها قبول كند و ان‌شاءالله این روز را روز عید واقعىِ امت اسلامى قرار بدهد.

امروز صفحه مهمی از تاریخ در حال ورق خوردن است؛ ملت و مسئولان باید با وحدت به گوش باشند تا به دور از مشکلات داخلی نقش خود را به درستی ایفا کنند

در ماه مبارك رمضان، بسیارى از مردمِ موفق و باسعادت توانستند محصول زیادى را بردارند؛ محصولى كه براى دوره‌ى سال آنها، بلكه در مواردى براى سراسر عمر آنها، داراى بركات خواهد بود. عده‌اى انس با قرآن پیدا كردند، از معارف قرآنى بهره بردند، تدبر كردند؛ عده‌اى انس و مناجات با خدا را در این ماه براى خودشان رویّه و روش قرار دادند و دلهاى خودشان را نورانى

نماز عید فطر

كردند. مردم روزه گرفتند؛ با روزه، در نفس خود صفا به وجود آوردند؛ كه همین صفا و صمیمیت و نورانیت، منشأ بركات بسیارى در زندگى فردى و اجتماعى است. این صفاى نفسانى به انسان نیك‌اندیشى میدهد، تطهیر نفس از حسد و بخل و كبر و شهوت میدهد. صفا در نفس انسان، محیط جامعه را محیط امن و امان روحى و معنوى قرار میدهد؛ دلها را به هم نزدیك میكند؛ مؤمنان را به یكدیگر مهربان میكند؛ ترحم به یكدیگر را در میان جامعه‌ى ایمانى گسترش میدهد. اینها همه محصولات ماه مبارك رمضان است براى مردم موفق و باسعادت.

محصول عمده‌ى دیگر این ماه، تقواست؛ كه فرمود: «لعلّكم تتّقون».(1) «دستى كه عنان خویش گیرد»؛ معناى تقوا این است. عنان دیگران را گاهى درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشى، از وحشیگرى، از عبور از خطوط قرمز الهى باز بداریم، این هنر بزرگى است. تقوا یعنى مراقبت از خود براى حركت در صراط مستقیم الهى؛ یافتن علم و معرفت و بصیرت، و بر اساس علم و معرفت و بصیرت، حركت كردن. خوشبختانه جامعه‌ى ما در ماه رمضان از این افراد باسعادتى كه توانستند این بركات را كسب كنند، بسیار داشت. میشود گفت چهره‌ى غالب كشور و مردم ما بحمدالله چنین چهره‌اى بود. در مجالس گوناگون، در مجالس ذكر و دعا، در مجالس تلاوت قرآن، در شبهاى قدر، در مراسم گوناگون - آنجورى كه ما خبرهایش را دنبال كردیم، تصویرهایش را دیدیم، اطلاع پیدا كردیم - جوانهاى ما، مردان و زنان ما، طبقات مختلف ما، گروه‌هاى مختلف اجتماعى ما، با رویّه‌هاى مختلف، با سلیقه‌هاى مختلف، همه بر سر این سفره‌ى ضیافت الهى در ماه رمضان جمع شدند و همه بهره بردند.

اگر شاعر یك روزى میگفت «دستى كه عنان خویش گیرد / امروز در آستین كس نیست»، اما در زمان ما دستهائى كه عنان خود را بگیرند، كم نیستند. این جامعه‌ى جوان كشور، این مجموعه‌ى نسل باطراوتِ بر روى كار آمده‌ى كشور، در راهِ درست حركت میكنند، تمرین تقوا میكنند؛ این براى آینده‌ى این كشور، بلكه آینده‌ى امت اسلامى مژده‌ى بزرگى است.

آنچه لازم است، این است كه ما این دستاوردها را حفظ كنیم، این محصول را حفظ كنیم؛ نگذاریم صاعقه‌ى گناه، این خرمن ارزشمند محصول را آتش بزند و از بین ببرد. راه خدا را، راه توجه را، راه صفاى نفس را، راه انس با قرآن را، راه باز نگهداشتن رابطه‌ى خود با خدا، درد دل كردن به خدا و گفتن به خدا را به روى خودمان باز نگه داریم. اگر شما با خدا حرف زدید، خدا هم با شما حرف میزند؛ «فاذكرونى اذكركم».(2)

امسال انتخابات در پیش است؛ انتخابات یک پشتوانه برای امنیت ملی است و نباید اجازه داد به چالشی برای امنیت ملی تبدیل شود.

پروردگارا! به محمد و آل محمد جامعه‌ى ما را همواره جامعه‌ى قرآنى، جامعه‌ى باصفا، جامعه‌ى اهل محبت و وداد، جامعه‌ى هماهنگ و همدل قرار بده. پروردگارا! این ملت بزرگ را، این جوانان عزیز را به آرزوهاى بلند و آرمانهاى ارزشمندشان برسان؛ آنها را بر دشمنانشان پیروز كن. پروردگارا! قلب مقدس ولى‌عصر را از ما خشنود بفرما؛ ما را مشمول دعاى آن بزرگوار قرار بده. پروردگارا! روح مطهر امام بزرگوارمان و ارواح طیبه‌ى شهدا را از ما راضى و خشنود بفرما.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

والعصر. انّ الانسان لفى خسر. الّا الّذین ءامنوا و عملوا الصّالحات و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر.(3)

خطبه‌ى دوم‌

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

و الحمد لله ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوكّل علیه و نصلّى و نسلّم على حبیبه و نجیبه سیّد خلقه سیّدنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد و على ءاله الأطیبین الأطهرین المنتجبین سیّما علىّ امیرالمؤمنین و الصّدّیقة الطّاهرة و الحسن و الحسین سیّدى شباب اهل الجنّة و علىّ‌بن‌الحسین و محمّدبن‌علىّ و جعفربن‌محمّد و موسى‌بن‌جعفر و

نماز عید فطر

علىّ‌بن‌موسى و محمّدبن‌علىّ و علىّ‌بن‌محمّد و الحسن‌بن‌علىّ و الخلف القائم المهدىّ حججك على عبادك و امنائك فى بلادك و صلّ على ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین‌.

در خطبه‌ى دوم، یك اشاره‌اى بكنیم به وضع خودمان و وضع دنیا. اولاً لازم میدانم از ملت شریف و عزیزمان به خاطر حضور ارزشمند و باشكوه در راهپیمائى روز قدس تشكر و تقدیر كنم. من قابل نیستم كه بخواهم از این ملت بزرگ تقدیر یا تشكر كنم؛ صاحب چیزى هم نیستم؛ متعلق به خود مردم است؛ براى خودشان كردند و درست قدم برداشتند. ما لازم است خدا را شكر كنیم، به خاطر این بصیرت عمومى، این همت عمومى، این انگیزه‌ى گسترده‌ى در دلهاى زن و مرد مسلمان. امسال روز قدس، روز بسیار پرشكوهى بود. حوادثى كه در منطقه اتفاق افتاده است، موجب شد برخى ملتهاى مسلمانِ دیگر هم امسال بیش از سالهاى گذشته در این آزمایش بزرگ، در این حركت عظیمِ ضد استكبارى همراهى كنند. امیدواریم خداوند متعال شرّ وجود صهیونیستهاى ظالم و خونخوار را از سر فلسطینیان و از سر منطقه كم و كوتاه كند.

آنهایی که امروز در صحنه لیبی خود را صاحب انقلاب مردم می‌دانند همان کسانی هستند که با سردمداران ظالم سابق لیبی هم پیاله بودند.

همچنین به خاطر حضور معنوى مردم در مراسم ماه رمضان، باز لازم است خداى متعال را سپاسگزار باشیم و شكر كنیم. آنجورى كه گزارش دادند، امسال حضور مردم در مراسم مختلف ماه رمضان، یك حضور بسیار چشمگیر و بسیار گسترده‌اى در سراسر كشور بوده است؛ كه این هم نشانه‌ى رحمت خداست، نشانه‌ى لطف خداست. هر وقت دیدید توفیقى به شما دست میدهد كه میتوانید یك كار صالح را، یك حسنه را انجام دهید، خدا را شكر كنید؛ چون این نشانه‌ى آن است كه خداى متعال به شما لطف دارد، توجه دارد، به شما توفیق میدهد. آن وقتى كه بى‌توفیق میمانیم، باید به خود بلرزیم، بترسیم، به خدا پناه ببریم، مراقب باشیم ببینیم چه گناهى از ما سر زده است كه خدا توفیقش را از ما سلب كرده است. امسال بحمدالله توفیقات الهى گسترده بود. از این فضاى معنوى استفاده كنیم.

نماز عید فطر

به ملت عزیزمان بارها عرض كردیم كه امروز ما به چند چیز احتیاج داریم: اول، اتحاد و همدلى میان مردم با یكدیگر، و میان مردم با مسئولین، و میان مسئولین با یكدیگر. این، نیاز بزرگ كشور ماست. امروز دنیا دارد یك بخش مهمى از تاریخ خود را میگذراند. ما باید در این فصل، در این بخش، در این مقطع، خیلى بهوش باشیم، خیلى مراقب باشیم؛ بفهمیم چه كار داریم میكنیم. اگر در بین خودمان كدورتها و بددلى‌ها و بدجنسى‌ها و ناسازگارى‌ها وجود داشته باشد - چه بین آحاد مردم، چه بین مسئولین و مردم، چه بین مسئولین با یكدیگر - نخواهیم توانست به این وظائف بزرگى كه امروز متوجه به ماست، عمل كنیم. این یك توصیه‌ى مهم است، یك ضرورت اصلى است.

ضرورت دیگر، احساس كار و تحرك است. همه‌ى كشور، همه‌ى آحاد مردم، همه‌ى مسئولین - كه «كلّكم مسئول»(4) - بایستى تحرك و نشاط كار داشته باشند. باید از خودمان تنبلى و توانى و زمینگیرى را دور كنیم. امروز به كار نیاز هست؛ كار علمى، كار اقتصادى، كار سیاسى، كارهاى بزرگ اجتماعى. هر كسى در هر جا هست، میتواند براى خودش برنامه‌ى كارى را تعریف كند؛ این یكى از ضرورتهاست، كه امیدواریم خداى متعال به همه‌ى ما توفیق بدهد.

آحاد مردم، مسئولان گوناگون، منبرداران سیاسى، كسانى كه میتوانند با مردم حرف بزنند، همه مراقب باشند، مواظب باشند؛ از انتخابات مانند یك نعمت الهى پاسدارى كنند. البته ما حرفهاى گوناگونى درباره‌ى انتخابات داریم كه در زمان خود به مردم عرض خواهیم كرد.

امسال ما در آخر سال، انتخابات را داریم. انتخابات همیشه در كشور ما تا حدودى یك حادثه‌ى چالش‌برانگیز است. اگرچه در مقایسه‌ى با انتخاباتهائى كه در بعضى از كشورهاى دنیا - چه كشورهاى به اصطلاح پیشرفته، و چه بعضى از كشورهاى دیگر - برگزار میشود، كه تویشان چه خباثتها، چه خیانتها، چه درگیرى‌ها، حتّى چه كشت و كشتارها اتفاق مى‌افتد، بحمدالله این حوادث در كشور ما نیست، اما بالاخره یك چالشى است؛ مردم را متوجه میكند. مراقب باشید این چالش به امنیت كشور صدمه نزند. انتخابات كه مظهر حضور مردم است، مظهر مردم‌سالارى دینى است، باید پشتوانه‌ى امنیت ما باشد. نباید اجازه داد كه این چیزى كه ذخیره‌ى امنیت است، پشتوانه‌ى امنیت است، به امنیت ما صدمه وارد كند. دیدید، حس كردید، از نزدیك لمس كردید آن وقتى را كه دشمنان میخواهند از انتخابات علیه امنیت كشور سوء استفاده كنند. باید همه مراقب باشند، همه بهوش باشند. آحاد مردم، مسئولان گوناگون، منبرداران سیاسى، كسانى كه میتوانند با مردم حرف بزنند، همه مراقب باشند، مواظب باشند؛ از انتخابات مانند یك نعمت الهى پاسدارى كنند. البته ما حرفهاى گوناگونى درباره‌ى انتخابات داریم كه در زمان خود به مردم عرض خواهیم كرد.

دنیاى اسلام هم در این ماه‌هاى اخیر، حوادث بزرگى را دارد از سر میگذراند. دنیاى اسلام عظمت حضور مردم در صحنه را

نماز عید فطر

به همه‌ى جهانیان و به همه‌ى تاریخ نشان داد. یك بار در سى و دو سال قبل از این، ملت ایران این عظمت را، این اقتدار بزرگ را نشان داد. مردم ما با تنِ خودشان جانها را كف دست گرفتند و در خیابانها وسط میدان آمدند و توانستند تحولى ایجاد كنند كه مسیر تاریخ منطقه را، بلكه به یك معنا مسیر تاریخ جهان را تغییر داد. امروز بار دیگر مردم در صحنه هستند. حضور مردم در صحنه، گره‌هاى ناگشودنى را، قفلهاى بازنكردنى را باز كرد. كى فكر میكرد عوامل آمریكا و صهیونیسم در منطقه، یكى پس از دیگرى سقوط كنند؟ كى فكر میكرد دستى هست كه بتواند این بتها را بشكند؟ اما این دست، بود. این دست، دست ملتها بود. همه باید به امت اسلامى با این چشم نگاه كنند. امت اسلامى چنین دست مقتدرى دارد؛ آن هم با اتكاء به ذكر الهى، با گفتن تكبیر، با گفتن نام خدا و آوردن یاد خدا، این نشاط و اقتدار را پیدا كردند و این كار را كردند؛ كار عظیمى است.

البته مسائل به اینجا تمام نشده است و تمام نمیشود؛ این شروع است، این آغاز یك راه طولانى است. ملتها باید هوشیار باشند. ما همین تجربه را داریم. بعد از آنكه صحنه‌ى انقلاب، با آن عظمت و شكوه، از حالت انقلابىِ خودش خارج شد و حكومت و دولتى بر سر كار آمد، فوراً راه افتادند، براى اینكه بیایند؛ شاید بتوانند با شیوه‌هاى خودشان و ترفندهاى خودشان امور را قبضه كنند؛ بر روى موج سوار شوند؛ از موقعیتِ پیش‌آمده باز سوءاستفاده كنند. هوشیارى ملت و رهبرى پیامبرگونه‌ى امام بزرگوار ما نگذاشت. ملتهاى مسلمان، چه در مصر، چه در لیبى، چه در تونس، چه در یمن و چه در بقیه‌ى كشورها، امروز این هوشیارى را احتیاج دارند. باید نگذارند پیروزى‌هائى كه به دستشان آمده است، به وسیله‌ى دشمنان مصادره شود. فراموش نكنند؛ آنهائى كه امروز در صحنه‌ى لیبى حضور پیدا كردند و خودشان را صاحب قضیه میدانند، همان كسانى هستند كه تا چند صباح قبل با همان كسانى كه بر ملت لیبى ستم میكردند، مى‌نشستند و همپیاله میشدند. امروز آنها آمده‌اند و میخواهند از موقعیت استفاده كنند؛ ملتها باید هوشیار باشند، بیدار باشند.

غصه‌ى بزرگى كه امروز بر دل ما سایه افكنده است، غصه‌ى مردم سومالى است. خوشبختانه مردم ما خوب وارد میدان شدند، خوب كمك كردند؛ اما هرچه میتوانید - مسئولین و غیر مسئولین - ان‌شاءالله كمك كنید تا خداى متعال این گرفتارى را هم برطرف كند.

البته ما از وضع بحرین بسیار نگرانیم. به مردم بحرین جفا میشود، ظلم میشود؛ وعده‌هائى داده میشود، اما به آن وعده‌ها عمل نمیشود. ملت بحرین، ملت مظلومى است. البته هر حركتى، هر اقدامى وقتى براى خداست، وقتى عزم و اراده پ

نماز عید فطر

شت آن هست، این حركت به طور قطع به پیروزى خواهد رسید؛ این در همه جا صادق است، در آنجا هم صادق است.

مطلب آخر درباره‌ى سومالى است. غصه‌ى بزرگى كه امروز بر دل ما سایه افكنده است، غصه‌ى مردم سومالى است. خوشبختانه مردم ما خوب وارد میدان شدند، خوب كمك كردند؛ اما هرچه میتوانید - مسئولین و غیر مسئولین - ان‌شاءالله كمك كنید تا خداى متعال این گرفتارى را هم برطرف كند.

پروردگارا! به محمد و آل محمد امت اسلامى را، ملتهاى مسلمان را روزبه‌روز با عزت و شرفِ بیشتر قرار بده.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

اذا جاء نصرالله و الفتح. و رأیت النّاس یدخلون فى دین الله افواجا. فسبّح بحمد ربّك و استغفره انّه كان توّابا.(5)

والسّلام علیكم و رحمةالله و بركاته‌

1) بقره: 183

2) بقره: 152

3) عصر: 1 - 3

4) جامع‌الاخبار، ص 119

5) نصر: 1 - 3

بخش سیاست تبیان


منبع:

دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب