تبیان، دستیار زندگی
حسن پلارک رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: به طور متوسط 90 درصد تکنولوژی تولید فولاد و 70 درصد تولید مس در کشور بومی سازی شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رییس هیات عامل ایمیدرو:

80 درصد ساخت کارخانجات صنایع معدنی بومی سازی شده است

حسین پلارک

80 درصد تکنولوژی مورد نیاز برای ساخت کارخانجات صنایع معدنی در ایران بومی سازی شده است.

به گزارش روابط عمومی، «حسن پلارک» رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: به طور متوسط 90 درصد تکنولوژی تولید فولاد و 70 درصد تولید مس در کشور بومی سازی شده است.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد در کشور 17.5 میلیون تن است که تا پایان سال به 20 میلیون تن و تا پایان سال 93 به 46 میلیون تن خواهد رسید، همچنین ظرفیت تولید مس در کشور 200 هزار تن می باشد که تا پایان سال 93 به 400 هزار تن می رسد.

پلارک با اشاره به اینکه تا پایان برنامه ینجم توسعه 26 میلیون تن توسط بخش خصوصی به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده می شود که به 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و باید از منابع داخلی برای اینکار کمک گرفته شود، تصریح کرد: در این راستا تا پایان سال جاری دو واحد تولید فولاد در هرمزگان و اردکان یزد به بهره برداری می رسد.

وی اضافه کرد: راه اندازی هر واحد صنعتی در صنعت فولاد با ظرفیت یک میلیون تن، 450 میلیون دلار هزینه دارد و کشور ما تا کنون برای این منظور مبالغ هنگفتی را در اختیار کشورهای خارجی قرار داده است در حالیکه تکنولوژی تولید این کارخانجات را داشته است، همچنین تا کنون حداکثر زمان ساخت یک کارخانه فولاد سازی بین پنج تا هشت سال بوده که عمدتا در بخش تامین منابع خارجی تاخیر داشته ایم اما با بومی سازی این مدت را کاهش خواهیم داد.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران با بیان اینکه برای بومی سازی تکنولوژی ایجاد کارخانجات، کمیته بومی سازی در وزارت صنایع ومعادن تشکیل شده است، عنوان کرد: قراردادهایی نیز در زمینه ساخت کارخانجات در صنعت فولاد و مس امضا شده است.

وی ادامه داد: برای گسترش این اقدام در تمام حوزه های وزارت صنایع و معادن و آشنایی صنعتگران و دانشمندان با قابلیت های یکدیگر اولین نمایشگاه دستاوردهای بومی سازی و خودکفایی صنعت و معدن از 16 دی ماه سال جاری به مدت شش روز برگزار خواهد شد که در آن از 500 واحد تولیدی دعوت به عمل آمده است.

معاون وزیر صنایع و معادن به برگزاری یک نمایشگاه مجازی برای ارایه توانمندی های صنعتگران و دانشمندان داخلی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه در آینده نیز به صورت مستمر در سطوح مختلف صنعتی برگزار خواهد شد و مطمئنیم که تعداد واحدهای شرکت کننده در آن به پنج هزار واحد می رسد.

وی افزود: همچنین آمادگی خود را برای صادرات این تکنولوژی ها و توانمندی ها را به سایر کشورها اعلام می کنیم.

پلارک در خصوص تبعات اجرای قانون هدفمند شدن یارانه ها بر صنایع معدنی کشور ابراز داشت: تا کنون با وجود افزایش قیمت حامل های انرژی و حمل و نقل، قیمت محصولات ما تغییری نکرده و حتی در برخی از موارد کاهش نیز داشته است.

وی اضافه کرد: هرچند که توقع ما نسبت به پشتیبانی های بسته حمایتی بیش از این بود اما ثبات قیمت های کنونی موقتی نیست و ستاد هدفمندی یارانه ها به طور جدی از افزایش قیمت ها جلوگیری می کند.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران از ایمنی معادن کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: با وجود مشکلاتی که در بخش معدن وجود دارد در بخش ایمنی کوتاهی نشده و تمامی امکانات لازم برای حفظ جان افراد به کار گرفته شده است.

وی ادامه داد: اتفاقات معدنی در ایران با توجه به میزان تولید و حوادث نسبت به سایر کشورها کمتر است و بیشتر حوادث معدنی در حوزه معادن ذغال سنگ است که از نظر نوع رگه های ذغالی امکان استفاده از تکنولوژی را ندارند و بیش از این در مورد آن کاری نمی توانیم انجام دهیم.

به گفته معاون وزیر صنایع و معادن در خصوص صادرات سنگ های تزئینی گفت: تا کنون معادن این سنگ ها را به صورت خام استخراج کرده و به خارج از کشور صادر می کردند، به همراه این اقدام ارزش افزوده نیز از کشور خارج می شد و سنگ های فرآوری شده را به چند برابر قیمت به ما می فروختند در حالیکه در ایران تجهیزات مدرن و به روز برای فرآوری این سنگ ها وجود دارد و باید از این اقدام جلوگیری شود.

وی در پایان و در خصوص معدن انگوران خاطرنشان کرد: دولت و وزارت صنایع خواهان تصدی این معدن نیستند و باید مشکلات قانونی آن برای واگذاری برطرف شود که در یک ماه گذشته روند کندی داشته است، امیدواریم با تلاش بیشتر زودتر این اقدام صورت گیرد.

تنظیم: هومن بهلولی