تبیان، دستیار زندگی
به نظر شما این دو تصویر مربوط به چه چیزی یا چه مکانی هستند؟ اشتباه نکنید، این یک مسابقه بیست سوالی نیست، فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم بی انتهای کائنات آشنا سازیم پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

این عکس، کجای عالم است؟(8)

با دقت به این دو تصویر نگاه کنید:

این عکس، کجای عالم است؟(8)

این عکس، کجای عالم است؟(8)

به نظر شما این دو تصویر مربوط به چه چیزی یا چه مکانی هستند؟

اشتباه نکنید، این یک مسابقه بیست سوالی نیست، فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم بی انتهای کائنات آشنا سازیم پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!

لطفا قبل از خواندن شرح کامل تصاویر، حدس های خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با تراوشات ذهنی شما بیشتر آشنا شویم!

فراموش نکنید که درست یا غلط بودن حدس های شما مهم نیست آنچه که ارزشمند است تنها تفکر بر روی ناظم این هستی است.

سه گانه ای در سنبله

تصویر اول: سه گانه ای در سنبله

این تصویر سه کهکشان را در فاصله میانگین 90 میلیون سال نوری در راستای صورت فلکی سنبله نشان می دهد. در سمت چپ، دو ستاره ی درخشان از کهکشان راه شیری خودمان را مشاهده می کنید که بر چهره ی کهکشان های سه گانه­ی سمت راست طنین انداخته اند. آنچه به رنگ زرد غالب و با بازوهای چرخشی و هاله هایی از غبار می بینید، کهکشان NGC 5566 است که قطر آن حدود 150.000 سال نوری است و درست در زیر آن کهکشان آبی رنگ و کوچک NGC 5569 دیده می شود. نزدیک به مرکز تصویر نیز سومین کهکشان از این سه گانه­ی زیبا یعنی کهکشان NGC 5560 را می توان مشاهده نمود که کهکشانی چند رنگ و نسبتا کشیده است که شکل آن بر اثر تعامل با کهکشان زرد رنگ NGC 5566 اندکی تغییر کرده است.

سطح روی تیتان و مقایسه آن با بیابان های زمین

تصویر دوم: تپه های شنی تیتان

برخی از نواحی سطح تیتان (قمر زحل) به مانند آنچه در زمین به نام شنهای روان می شناسیم دیده می شود. تقریبا تمام سطح تیتان با شن پوشانده شده است. عکسی که توسط فضاپیمای کاسینی که در حال گردش به دور سیاره زحل است (در هنگام تهیه این تصویر 300 متر از سطح تیتان فاصله داشته است) تهیه شده، پرده از راز این تپه ها برداشته است. این ساختارها دقیقا به مانند همتایان زمینیشان بعلت وزش بادهایی از سمت غرب روی سطح این قمر به وجود آمده اند. اما جالب اینجاست که ما از روی جهت سایه ها متوجه می شویم جهت وزش بادهای روی تیتان دقیقا در خلاف این جهت است، یعنی این بادها از سمت شرق می وزند.  در تصویر بالایی این عکس(قسمت سیاه رنگ)، نمونه های تیتانی این رگه ها و در تصویر پایینی (قسمت قهوه ای رنگ) نمونه مشابه و زمینی آن در صحرای نامیبیا قابل مشاهده است.

(برای مشاهده تصاویر در اندازه بزرگتر بر روی آن ها کلیک کنید)

برگرفته از: تصویر نجومی روز

تهیه و تنظیم برای تبیان: م.ح.اربابی فر