تبیان، دستیار زندگی
نخستین «هم‌اندیشی سینما و تلویزیون در حوزه فیلم‌های كودك و نوجوان» با حضور حدود 40 فیلمساز 4 دهه اخیر این حوزه از سوی مركز سیمافیلم برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آمادگی سیما فیلم برای احیای ژانر كودك

سینما گران ایرانی

نخستین «هم‌اندیشی سینما و تلویزیون در حوزه فیلم‌های كودك و نوجوان» با حضور حدود 40 فیلمساز 4 دهه اخیر این حوزه از سوی مركز سیمافیلم برگزار شد.

در این جلسه كه به همت گروه كودك و نوجوان مركز سیمافیلم در محل مجتمع فرهنگی فرشته برگزار شد، چهره‌های شاخصی چون ابراهیم فروزش، فرشته طائرپور، مرضیه برومند، حمید جبلی، ایرج طهماسب، محمدعلی طالبی، كامبوزیا پرتوی، مسعود كرامتی، وحید نیكخواه‌آزاد، غلامرضا رمضانی، علی مصفا، علیرضا داوودنژاد، فریدون حسن‌پور حضور داشتند.

این هم‌اندیشی با سخنان سهیل جهان‌بیگلری، مدیر گروه كودك و نوجوان مركز سیمافیلم درباره وضعیت فعلی فیلم‌های كودك و نوجوان و برنامه‌ریزی برای احیای این ژانر آغاز شد كه پس از آن فرشته طائرپور به عنوان یكی از پیشكسوتان این عرصه به ایراد سخنرانی پرداخت. طائرپور با ابراز امیدواری از اقدام سیمافیلم برای بازگشت به دوران درخشان دهه 60، ضرورت پخش تخصصی فیلم‌های كودك و نوجوان را یادآور شد.

مرضیه برومند كه پروژه جدیدش را در اطراف تهران كلید می‌زند و پیش از سفرش در این محفل حاضر شده بود، سخنران بعدی جلسه بود. او با اعلام این مطلب كه قسم خورده در مورد سینمای كودك حرف نزند، اما در مورد تلویزیون چنین نظری ندارد، با ابراز گلایه از بودجه‌های اندك پروژه‌های« الف»، خواهان افزایش بودجه و دستمزدها در این زمینه شد تا فیلمساز فارغ از دغدغه‌های مالی و جلسات اصلاح برآورد بتواند آنچه كه می‌خواهد را با كیفیت مطلوب بسازد.

علیرضا داوودنژاد كه پس از فیلم موفق «نیاز» سال‌ها از سینمای كودك و نوجوان دور بوده نفر بعدی بود كه پشت تریبون قرار گرفت و صحبت خود را به گلایه از وضعیت سینما، رسوخ شبكه‌های ماهواره‌ای، تهدید فیلم‌های ویدئویی خیابانی و پخش فراوان فیلم‌های خارجی از شبكه‌های داخلی اختصاص داد. او با بیان ضرورت مدیریت فرهنگی و نقش آن در بهبود وضعیت فعلی به سخنان خود پایان داد.

وحید نیكخواه‌آزاد، تهیه‌كننده و كارگردان فیلم‌های كودك و نوجوان هم با ذكر خاطره‌ای از مدرسه كارگاهی فیلمنامه‌نویسی سوره، چند راه‌حل از جمله اطمینان به فیلمسازان باسابقه و پرهیز از سپردن كار به كسانی كه اغلب كارهایشان به علت كیفیت نازل آرشیو می‌شود، ارائه كرد. او ضمن تشكر از فعالیت‌های سیما فیلم، خواهان اعتماد بیشتر تلویزیون به فیلمسازان باسابقه این حوزه شد.

ابراهیم فروزش، از فیلمسازان پیشكسوت كه با وجود موفقیت فراوان بین‌المللی، فیلم‌هایش كمتر رنگ پرده را دیده است هم ضمن گلایه از وضعیت نامناسب اكران این‌گونه فیلم‌ها، خواهان پاسخ به این پرسش شد كه طی 40 سال برای سینمای كودك و نوجوان چه كرده‌ایم؟

در پایان حمید جبلی، لحظه‌ای پشت تریبون قرار گرفت و با بیان این مطلب كه تمایلی به سخنرانی ندارد و فقط برای دیدار دوستان در این جلسه حاضر شده است، سن را ترك كرد.

حسن‌ختام جلسه نیز سخنرانی حسن اسلامی‌مهر، رئیس مركز سیمافیلم بود كه به نقش فیلم‌های فرهنگی در مدیریت فرهنگی، نقش راهبردی فرهنگ در سیاست، آمادگی سیما فیلم برای احیای ژانر كودك و ابلاغ پیام حمایت رئیس سازمان صدا و سیما از فعالیت در این حوزه اختصاص داشت.

تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی