مرکز پژوهشهای مجلس: پائینترین متوسط تورم را در دولت نهم داشتیم
عدد جلو وپشت خطوط درصد را جابجا کنید
مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش رسمی اعلام کرد: پائینترین متوسط نرخ تورم پس از انقلاب در دولت احمدینژاد طی سالهای 84 تا 87 و با رقم 51/15درصد بوده است. به گزارش فارس، مرکز پژوهشهای مجلس در این گزارش رسمی متوسط تورم در هشت ساله دولت سازندگی را22/8درصد اعلام کرد که این رقم متوسط بر اساس روش معتبر میانگین هندسی محاسبه شده است.
بر اساس این گزارش، نرخ تورم در سالهای 68 تا 75 به ترتیب 4/17 درصد، 9 درصد، 7/20 درصد، 4/24 درصد، 9/22 درصد، 2/35 درصد، 4/49 درصد و 2/23 درصد اعلام شده است. مرکز پژوهشهای مجلس متوسط تورم در دولت اصلاحات را 53/15 درصد اعلام کرده است که پائینتر از متوسط تورم در دولت سازندگی و بالاتر از متوسط تورم در دولت نهم است. نرخ تورم در سالهای 76 تا 83 نیز به ترتیب 3/17 درصد، 1/18 درصد، 1/20 درصد، 6/12 درصد، 4/11 درصد، 8/15 درصد، 6/15 درصد و 2/15 درصد اعلام شده است. مرکز پژوهشهای مجلس نرخ تورم سالانه در سالهای 84 تا 87 را به ترتیب 4/10 درصد، 9/11 درصد، 4/18 درصد و 4/25 درصد اعلام کرد و متوسط تورم در این دولت را 51/15 درصد برآورد کرده است.
نگاه
چرا امروز ؟
علی اکبر جوانفکر
روز انتخاب سرنوشت و تصمیم گیری ملت ایران برای تعیین مسیر حرکت کشور طی چهار سال آینده نزدیک است. این روزها، جامعه ایرانی در نقطه اوج سیاست گرایی و سیاست ورزی قرار گرفته و با دقت و جدیت مباحث مطرح در مناظرههای انتخاباتی بویژه میان آقای احمدی نژاد و میرحسین موسوی را دنبال میکند. بحثهایی که عمدتاً ریشه در افشای برخی از نامها و نشانها و دخالت آنها در ویژهخواریها، سوءاستفاده از بیتالمال و ثروتاندوزیهای نامشروع دارد. در حالی که مردم تحت تأثیر افشاگریهای آقای احمدی نژاد به وجد آمده و با حضور معنی دار خود در صحنه، وی را مورد حمایت قرار دادهاند، مخالفان دولت بااستفاده از ابزار نیرومند رسانهای و تبلیغاتی، به انتقام گرفتن از آقای احمدی نژاد روی آورده و او را به شکل ناجوانمردانهای، هدف شدیدترین و بیسابقهترین توهینها، افتراها و هتاکیها قرار دادهاند.
یک سؤال اساسی این است که چرا آقای احمدی نژاد در این برهه از زمان دست به افشاگری زد و چرا پیشتر چنین نکرد؟
این سؤال پاسخ روشنی دارد. اول آنکه مسئولیت رسیدگی قانونی به انحرافات و سوءاستفادهها و دستاندازیهای غیرقانونی به بیتالمال برعهده دستگاه قضایی است و مسئولان قضایی باید به مردم پاسخ دهند که چرا تاکنون در برابر اینگونه پروندهها، سکوت در پیش گرفتهاند. به راستی چرا باید رانتخواران و سوءاستفاده کنندگان از بیتالمال در امنیت و آسایش باشند؟!
در ثانی، بهترین زمان برای افشاگری درباره مفاسد اقتصادی و مالی و رسوا کردن عوامل این فساد، موسم انتخابات است زیرا مفسدان زراندوز، نقاب تزویر و ریا برچهره آویخته و در تلاش هستند تا با فریبکاری و نیرنگ، نتیجه انتخابات را مصادره به مطلوب کنند. حاکمیت دگرباره آنان بر سرنوشت کشور، حادثه غم انگیزی خواهد بود که بدون تردید، منافع ملت ایران را با تهدید جدی مواجه خواهد ساخت و ملت ایران از حرکت در مسیر به حق خود منحرف خواهد کرد.
با نگاهی به درسهای عبرتانگیز در تاریخ، در مییابیم که یک تصمیم شجاعانه یا یک اقدام به هنگام، تاریخ را نجات مىدهد و گاهى یک حرکت نابجا که ناشى از ترس و ضعف و دنیاطلبى و حرص به زنده ماندن است، تاریخ را در ورطه گمراهى مىغلتاند.
حادثه عاشورا، کوتاه زمانی پس از رحلت نبی مکرم اسلام به وقوع پیوست و کار به جایى رسید که نواده اشرار و منافقین، بر جاى پیغمبر تکیه زد، سر جگر گوشه همان پیغمبر را در مقابل خود نهاد و با چوبخیزران به لب و دندانش زد و گفت: کشتههاى ما در جنگ بدر، برخیزند و ببینند که با کشندههایشان چه کار کردیم!
امروز پس از گذشته سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تکرار حوادث صدر اسلام هستیم. خواص جامعه به دو گروه طرفدار حق و طرفدار باطل تقسیم شدهاند. خواص طرفدار باطل همانهایی هستند که امروز در اوج دنیا طلبی قرار دارند، ثروتهای بادآورده و نامشروع را در حسابهایشان انباشتهاند و برای تصاحب قدرت از دست رفته، سرگرم توطئه علیه اراده و خواست مردم و طراحی و برنامهریزی علیه جبهه حق هستند.
از دست رفتن منافع ملی و تضییع حقوق مردم، نتیجه حاکمیت دنیا طلبان، زراندوزان و مفسدان مالی بر سرنوشت کشور است. بدون تردید با وادادگان در برابر جلوههای فریبنده دنیا، نمیتوان به مصاف دشمنان روباه صفتی رفت که برای به زانو در آوردن ملت ایران و به شکست کشاندن انقلاب اسلامی، به کمین نشستهاند. با دستمال کثیف نمیشود شیشه را تمیز کرد. از کسانی که به رانتخواری خو گرفتهاند، نمیتوان انتظار ایستادگی و مقاومت در برابر فشارهای بیگانه را داشت. با کسانی که با گستاخی تمام، در نقش وکیل مدافع رژیم نامشروع صهیونیستی ظاهر شده و از ماجرای موهومی مانند هولوکاست دفاع میکنند، چگونه میتوان به دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین پرداخت. با کسانی که پروندههای مدیریتی آنان، آلوده به تضییع حقوق محرومان در دفاع از حقوق اغنیا است چگونه میتوان برای پیشرفت کشور امید بست.
تجربه نشان داده است که وقتى خواص جامعه، چنان تغییر ماهیت بدهند که فقط دنیاى خودشان برایشان اهمیت پیدا کند، به راحتی حاضر میشوند از ترس جان، از ترس تحلیل و تقلیل مال، از ترس حذف مقام و پست، از ترس منفور شدن یا تنها ماندن، در برابر جبهه باطل و دولتهای به ظاهر قدرتمند، کوتاه بیایند، دشمن را بزرگ و قدرتمند، خود را حقیر و توانمندیهای خویش را ناچیز بشمارند، راه پیشرفت ملت خود را در عرصههای مختلف از جمله در انرژی هستهای مسدود کنند و بر روی منافع و حقوق ملت چوب حراج بزنند، آن گاه باید منتظر فجایع بعدی باشیم.
اگر خواص طرفدار حق، در تشخیص وظیفه دچار اشتباه نشدند و بموقع و بدون فوت وقت، عمل کردند، تاریخ نجات پیدا مىکند و دیگر حسینبنعلىها، به کربلاها کشانده نمىشوند. اما اگر دچار بدفهمی یا دیر فهمی شدند، کربلاها در تاریخ تکرار خواهد شد. به یاد داشته باشیم که گاهى شهید شدن، آسانتر از زنده ماندن است! گاهى زنده ماندن و زیستن و تلاش کردن در یک محیط، به مراتب مشکلتر از شهید شدن و به لقاى خدا پیوستن است و زنده ماندن، ثواب و اثر و زحمتش بیش از کشته شدن در راه حق است.
اگر امروز وظیفه خود را به درستی تشخیص ندهیم و مردانه و بهنگام، پای دفاع از ارزشهای ناب اسلام و انقلاب نایستیم، فردا دیر خواهد بود.
ملت مسلمان ایران امروز بیش از همیشه بیدار و هوشیار است و از تکرار حادثه کربلا، از به مسلخ کشاندن امام عصر خویش، از بر سر کار آمدن امثال بنىامیهها جلوگیری خواهند کرد.
نظرسنجی
به نظر شما با توجه به فضای انتخاباتی کشور و اقبال عمومی
پیشبینی میکنید کدام نامزد، رئیس جمهور آینده شود؟(ادامه نظرسنجی دیروز)
1- محمود احمدینژاد
2- مهدی کروبی
3- محسن رضایی
4- میرحسین موسوی
عدد گزینه مورد نظرخود را به شماره 30001877 پیامک کنید
رئیس جمهور در اجتماع مردم استان مازندران:
کشور در خطر نیست، منافع زورگویان پرخور به خطر افتاده است
یک «یاعلی» تا احمدی
● اگرچه فرودگاه دشت ناز ساری 20 کیلومتر تا ورودی شهر فاصله دارد و مسئولان ستادهای استقبال از احمدینژاد نیز از مردم خواسته بودند از میدان شهدا به استقبال رئیسجمهور بیایند اما پیش از استقبال رسمی جمعی از مردم به صورت خودجوش با خودروهای شخصی و موتوسیکلت در فرودگاه به پیشواز رئیسجمهور آمدهاند.
● در طول مسیر ورودی رئیسجمهور که خانههایی به صورت پراکنده در میان شالیزارها و باغات احداث شده تصاویری از رئیسجمهور و همچنین پرچمهای سه رنگ جمهوری اسلامی ایران نصب شده که حکایت از عشق و ارادت مردم خونگرم مازندران نسبت به رئیسجمهور دارد.
● شعارها و دستنوشتهها در بین جمعیت استقبالکننده از محمود احمدینژاد در سفر به مازندران نشان میداد که مازنیها و سارویها نیز هنوز متأثر از مناظرهها هستند.
● تصاویری که از محمود احمدینژاد بر روی خودروها نصب شده بود متنوع نشان میداد که در بین این تصاویر «احمدینژاد بدون شرح» که تصاویر وی در سال 84 و 87 را مقایسه کرده است بیش از دیگران به چشم میخورد.
● پیمودن مسیر فرودگاه ساری تا میدان شهدا 2 ساعت و از میدان شهدا تا ورزشگاه شهید متقی نیز دو ساعت به طول انجامید که در نتیجه احمدینژاد به علت ازدحام جمعیت با 4 ساعت تأخیر به محل دیدار مردمی و سخنرانی رسید.
● شعارهایی که مردم سرمیدادند قابل تأمل بود. از آن جمله عدهای شعار سر میدادند: «صلعلیمحمد، دزدگیر ایران آمد، احمدی بت شکن بت بزرگ را بشکن، حزبالله میمیرد ذلت نمیپذیرد، آزادی اندیشه، با هرج و مرج نمیشه، مازندران یک کلام، احمدی والسلام، ابوالفضل علمدار احمدی را نگهدار، یک یا علی تا احمدی، احمدی دلاور، پیرو خط رهبر. »
● در برخی از دستنوشتههای مردم نیز عبارتهای «امیدمان با ما بمان»، «صبحدم نزدیک است» «امتداد مهر مازندران» «مازندران شهر مردان مرد، خوشامد میگوید به محمود مرد».
گروه سیاسی ـ محمود احمدینژاد، رئیس جمهور در ادامه سفرهای خود روز گذشته میهمان مردمان شمال و جنوب غرب کشور بود.
رئیس جمهور در اجتماع گسترده مردم مازندران در ورزشگاه شهید متقی ساری گفت: میگویند کشور در خطر است، این آقایان بدانند که کشور در خطر نیست، بلکه منافع یک عده پرخور و زورگو به خطر افتاده است. احمدینژاد گفت: مسئله این است که عدهای قلیل باور کردهاند که اگر یک بار دیگر این خادمان با رأی ملت ادامه خدمتگزاری داشته باشند، بساط چپاولگری از کشور برچیده خواهد شد. وی با اشاره به اینکه احمدینژاد کارهای نیست، یادآور شد: رئیس جمهور کشورتان افتخار میکند که خاک پای ملت ایران باشد.
وی افزود: این افراد فکر کردهاند با یک افترا و سیاهنمایی میتوانند ملت و خادمان ملت را به زانو درآورند و این در حالی است که این افراد اشتباه می کنند. رئیس جمهور با تأکید بر اینکه خودمان را برای نیزههای تهمت و بیادبی آماده کردهایم، تصریح کرد: به این افراد باید اعلام کرد که محال است احمدینژاد قدم و قلمی به نفع زیادهخواهان بردارد. احمدینژاد اضافه کرد: به من میگویند چرا از بعضیها اسم بردید که نظام به خطر افتاد و من پاسخ دادهام که آیا وقتی که حقوق ملت پایمال میشود، وقتی بیعدالتی میشود و وقتی برای خود و خانواده خود حقوق بیپایان و نامحدود قایل میشوند، این نظام به خطر نمیافتد.
رئیس جمهور کشورمان سفرهای استانی اعضای هیأت دولت را یکی از پرخاطرهترین دورانهای خدمتگزاری نامید و اظهار داشت: در دو سال گذشته وقتی به جنوب کرمان سفر کردیم، مشاهده شد که 60 هزار خانواده در کپر زندگی میکنند و آیا این وضعیت حیثیت نظام را به خطر نخواهد انداخت. رئیس جمهور کشورمان بیان داشت: حیثیت نظام در اجرای عدالت، احترام به مردم و برگرفتن حقوق ملت حفظ خواهد شد. احمدینژاد اضافه کرد: ما پیرو آن شهید عزیزی هستیم که همه وجودش در این نهاد ریاست جمهوری سوخت، اما به پای این ملت و حقوق ملت ایستاد.
■ باندهای قدرت و ثروت اسبابکشی کنند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخیها گفتهاند دوره احمدینژاد تمام شده است و باید اسبابکشی کند، اضافه کرد: میخواهم بگویم احمدینژاد باشد یا نباشد و قطعه قطعه هم شود، آن کسانی که باید از این کشور اسبابکشی کنند، باندهای قدرت و ثروت هستند.
وی درباره سیاست خارجی دولت نهم افزود: در حدود چهار یا پنج سال گذشته حداکثر همکاری با دولت بوش انجام شد و بعد از آن همکاری، بوش زبانش را دراز کرد و گفت: ملت ایران محور شرارت است و این افراد بدانند که به خاطر ایستادگی و پافشاری ملت پشت سر رهبری عزیز امروز رؤسای امریکا نه تنها جرأت تهدید ایران را ندارد، بلکه میگویند برای ادامه کار و حل مشکل منطقه تنها راه همکاری ملت عزیز ایران است.
وی ملت ایران را اهل منطق و گفتوگو دانست و تصریح کرد: ملت ایران از فضای عادلانه و احترام استقبال میکند اما دنیا بداند اگر ملت ایران این خادم کوچک احمدینژاد را انتخاب کند، وی در عرصههای جهانی با اقتدار ملت جلو خواهد رفت و سر سوزنی از حقوق ملت عقبنشینی نخواهد کرد. وی سیاست ملت ایران را سیاست منطق، عدالت، صلح و برابری دانست. رئیس جمهور اضافه کرد: دنیا بداند کسانی که شکم خود را صابون زده بودند برای بعد از انتخابات و دولتهایی که رسانههایشان تا 80 درصد در این انتخابات علیه ملت به کار گرفتند، با حمایت شما کاری خواهیم کرد که شرمنده، عذرخواه و در مقابل ملت ایران ذلیل شوند.
■ ملت ایران دروغگویان را به تاریخ روانه میکند
وی با اشاره به اینکه امام بزرگوارمان فرمودند؛ همه ما مرهون ملت هستیم و مردم ما ولینعمتهای ما هستند، یادآور شد: شما دیدید مدت سه ماه است در یک برنامه پیچیده و جنگ حساب شده علیه ملت به فرهنگ و خادم ملت بدترین تهمتها را زدند و توهینها کردند. احمدینژاد گفت: ملت ایران دروغگویان را به تاریخ روانه میکند.
وی تلاش دولت نهم و اعضای هیأت دولت را برای خدمتگزاری ستود و اظهار داشت: این کارها برای این است که در کشور مشکل وجود دارد و این مشکلات باید برطرف شود.
احمدینژاد اظهار داشت: مسئله این نیست که در یک گوشهای از کشور نقصی یا مشکلی وجود ندارد، مسئله این است که میخواهند با جنگ روانی صفوف یکپارچه ملت را بشکنند اما دوباره اشتباه کردند. احمدینژاد اضافه کرد: ما به پیروی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به مردم اعلام میکنیم که اگر به ما خدمتگزار و خادم بگویید، بهتر از این است که به ما مسئول بگویید. وی سیاستهای خارجی دولت نهم را قابل ستایش خواند و افزود: این دولت در سیاست خارجی موفق بوده است.
● استقبال گسترده مردم خوزستان از رئیس جمهور
رئیس جمهور ساعت 18:20 دیروز وارد اهواز شد تا در جمع مردم خونگرم استان خوزستان در مصلای بزرگ مهدیه شهر اهواز سخنرانی کند اما با استقبال گسترده و غافلگیر کننده مردم این منطقه مواجه شد. اقشار مختلف مردم اهواز و دیگر شهرهای خوزستان با وسایل نقلیه گوناگون و با پای پیاده خود را به فرودگاه بین المللی اهواز رساندند و با سر دادن یکپارچه شعارهایی در حمایت از احمدینژاد و خوشامد گویی به منتخب ملت و در حالیکه پرچمهای سه رنگ جمهوری اسلامی را در مسیر تردد رئیس جمهور به اهتزاز در آورده بودند او را تا محل سخنرانی در محله چهارراه آبادان همراهی کردند.
ازدحام جمعیت باعث شد رئیس جمهور و همراهان وی مسیر 10 دقیقهای فرودگاه تا مصلای شهر را به کندی و در مدت 2 ساعت طی کنند و بارها خودروی رئیس جمهور در مسیر حرکت متوقف میشد و این درحالی بود که گرمای هوا به 44 درجه میرسید. هواداران رئیس جمهور در طول مسیر با سر دادن شعارهای «احمدی احمدی حمایتت میکنیم»، «صلی علی محمد یاور رهبر آمد» و «احمدی پاینده رئیس جمهور آینده» از وی استقبال کردند. همگام با خودروی رئیس جمهور جمع کثیری از جوانان خوزستانی نیز با بر تن داشتن لباسهای محلی و با موتوسیکلت رئیس جمهور را تا محل سخنرانی همراهی میکردند.
در پی افشاگریهای احمدینژاد صورت گرفت
نامه تند و تهدیدآمیز هاشمی رفسنجانی علیه رئیس جمهور
گروه سیاسی ـ اکبر هاشمی رفسنجانی بهدنبال افشاگریهای رئیس جمهور علیه باندهای ثروت و قدرت، نامه تند و تهدیدآمیزی علیه محموداحمدینژاد خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، هاشمی رفسنجانی در این نامه بهجای پاسخگویی درباره بسیاری از شبههها، ابهامات و پرسشهای افکار عمومی از اقدامات خویش، بستگان و نزدیکانش، اتهاماتی را متوجه رئیس جمهور کرد و درصدد برآمد همچون برخی سایتها و رسانههای ضد دولت، احمدینژاد را با منافقین و بنیصدر مقایسه کند. وی بر همین اساس در ابتدای نامه خود تصریح کرد: متأسفانه اظهارات عاری از حقیقت و غیرمسئولانه آقای احمدینژاد در جریان مناظره با مهندس موسوی و مقدمهچینیهای قبل و حوادث بعد از آن، خاطرات تلخ اظهارات و اقدامات منافقان و گروهکهای ضدانقلاب در سالهای اول بعد از پیروزی انقلاب و نیز تهمتزدنها در انتخابات 84 و انتخابات مجلس ششم و لجنپراکنیهای باند پالیزدار که در دادگاه محکوم شده را به نمایش گذاشت و از آنجا که بخشی از این اظهارات قبلاً در رسانههای دولتی و آتش تهیه آن در سخنرانی مشهد مقدس مطرح شده، ادعای اینکه مطالب او تحت تأثیر فضای مناظره گفته شده و فاقد برنامهریزی قبلی است، پذیرفتنی نیست.
هاشمی رفسنجانی با وجود اعلام رسمی دیوان محاسبات مبنی بر رد ادعای برخی محافل مبنی بر گم شدن مبالغی از درآمد نفتی دولت، افزود: گویا این اظهارات برای تحتالشعاع قرار دادن گزارشهای مستند و مکرر دیوان محاسبات در خصوص مفقودالاثر بودن یک میلیارد دلار و ارتکاب چند هزار تخلف در اجرای بودجهها میباشد و شاید هم رقیب اصلی خود را افتخارات ربع قرن انقلاب اسلامی میداند.
هاشمی رفسنجانی همچنین مانند جبهه سیاسی ضد احمدینژاد که وی را در راستای پروژه جنگ روانی، دروغگو میخوانند، نوشت: دهها میلیون نفر در داخل و خارج ناظر دروغپردازیها و خلافگوییهایی بودند که برخلاف شرع و قانون و اخلاق و انصاف، افتخارات نظام اسلامیمان را نشانه گرفته بود.
هاشمی رفسنجانی برخلاف وقایع سیاسی و انتخاباتی کشور در ماههای اخیر و تشکیل جبههای چند ضلعی علیه رئیس جمهور و در اظهارنظری که دقیقاً تأیید کننده صحنهگردانی رقبای احمدینژاد توسط اوست، مدعی شد: چهار نامزد موجود برای آمدن به صحنه با اطلاع از نظر و سیاست اینجانب از من نظر نخواستهاند و بعد از نامزدی هم از اینجانب درخواست حمایت نکردهاند و اگر هم در جلساتی به هم رسیده باشیم، چیزی جز همان کلیات فوقالذکر را از من نشنیدهاند و اگر حزب یا گروهی در مورد جهتگیری در انتخابات نظر خواستهاند، گفتهام براساس آئیننامه خود عمل کنند و حقیقتاً آنها با تصمیمخودشان و همکارانشان در صحنهاند و عمل میکنند و انصافاً تهمت دستنشانده بودن آنان ستم و بیحرمتی غیرقابل توجیه است.
وی همزمان یادآور شد: احتمالاً عوامل دولت از نظر اینجانب مطلعند. من ادامه وضع موجود را به صلاح نظام و کشور نمیدانم، ولی این نظر را رسانهای نکردهام(!)
این درحالی است که هاشمی رفسنجانی مدتها پیش در خبری که مورد تأیید دفتر ایشان قرار گرفت، در گفتوگو با یکی از نمایندگان سابق مجلس بهطور رسمی بر این موضوع صحه گذارده بود و سابق بر آن نیز در جلسات غیررسمی بر آن تأکید کرده بهطوری که در سالهای اخیر پناهگاه جریان ضددولت شده است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به تحرکات تخریبی نامزدهای اصلاحطلبان و حامیان آنها با ادبیاتی تحریکآمیز نوشت: با این همه بر فرض اینکه اینجانب صبورانه به مشی گذشته ادامه دهم، بیشک بخشی از مردم و احزاب و جریانها این وضع را بیش از این برنمیتابند و آتشفشانهایی که از درون سینههای سوزان تغذیه میشوند، در جامعه شکل خواهد گرفت که نمونههای آن را در اجتماعات انتخاباتی در میدانها، خیابانها و دانشگاهها مشاهده میکنیم.