محقق دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از هیدروژن ابر جاذب، رزینهای زیست سازگار تولید کرد که این دستاورد گام بلندی به سوی حذف فلزات سمی و سنگین از محیطهای آبی کشور به حساب می آید.

دکتر روح الله سلیمان مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این فناوری ماده ای موسوم به "پلی ساکاریت" به عنوان پایه اصلی در نظر گرفته شد. این ماده همان "صعلب" است که در صنایع بستنی سازی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه برای ساخت این رزینها از هیدروژن ابر جاذب استفاده شد، افزود: این ماده از قابلیتهای بالا برای شناسایی و حذف فلزات سنگین و سمی از فاضلابها و رودخانه ها و محدوده های آبی برخوردار است و با استفاده از آن می توان فلزات سنگین و سمی نظیر کادمیوم، جیوه، سرب، نیکل و مس را از فاضلابها و محدوده های آبی خارج کرد.

سلیمان به بیان مزایای رزینهای تولید شده پرداخت و ادامه داد: زیست سازگار بودن این فناوری یکی از مهمترین جنبه های این فناوری است به گونه ای که نه تنها خطری برای محیط زیست ندارد بلکه خطراتی نظیر فلزات سنگین و سمی را از محیط های آبی دور می کند.

مجری طرح با اشاره به این اینکه در کشور هنوز استفاده از این تکنیک برای تصفیه سازی آب و فاضلاب و حذف فلزات سنگین آغاز نشده است به مهر گفت: در کشورهایی نظیر آمریکا و ژاپن این فناوری به مرحله تولید صنعتی رسیده و به صورت گسترده از آن استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه مقالاتی از این تحقیق در چندین نشریه ISI منتشر شده است، خاطرنشان کرد: برای تولید نیمه صنعتی این محصول جدید به بودجه ای بالغ بر 500 تا 600 میلیون ریال نیاز است تا حجمی در حدود یک کیلوگرم از این محصول تولید شود.

سلیمان با بیان اینکه این طرح به مرحله آزمایشگاهی و عملیاتی رسیده است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان بتوان زمینه را برای تولید صنعتی این محصول و محصولات مشابه فراهم ساخت.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان مرکز رشد بین المللی قشم موفق به تولید دستگاه تعویض اتوماتیک روغن موتور برای خودروهای سواری و سنگین شدند.

علی عنایتی از محققان مرکز رشد بین المللی قشم در گفتگو با خبرنگار مهر این دستگاه را قابل استفاده برای خودروهای نسل جدید ذکر کرد و گفت: در خودروهای نسل جدید برای تعویض روغن باید از بالای سیستم اقدام شود که این امر می تواند خطراتی برای محیط زیست ایجاد کند از این رو دستگاه تعویض روغنی را طراحی و تولید کردیم که قادر است با کمترین میزان انرژی بالاترین راندمان را داشته باشد.

وی این دستگاه را برقی دانست و افزود: این دستگاه به صورت فول اتومات می تواند روغن خودروها را در مدت 3 دقیقه تعویض کند.

عنایتی با بیان اینکه این دستگاه قابل استفاده در خودروهای سواری و سنگین است، اظهار داشت: خودروهای سنگین برای تعویض روغن در جاده ها مجبورند روغنهای اضافی را در محیط زیست رها کنند که این دستگاه این روغنها را در خود ذخیره می کند.

وی به مزیتهای این دستگاه در مقایسه با نمونه های ساخته شده در سایر کشورها اشاره کرد و اضافه کرد: این دستگاه در کشورهایی چون ترکیه و آلمان و چین تولید می شود ولی این دستگاه از آنجایی که اتوماتیکی ماموریتهای لازم را انجام می دهد دارای سرعت بالایی است.

عنایتی میزان مصرف برق این دستگاه را کمتر از یک آمپر دانست و ادامه داد: این دستگاه در حال حاضر مراحل پایانی را پشت سر می گذارد و آماده تجاری سازی شده است.

به گفته وی این دستگاه در ایران کاربردهای شخصی ندارد.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی مدلی از روبات شدند که قادر به انجام امور تبلیغ در محیطهای مختلف است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صادق متقیان فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد رشته برق دانشگاه صنعتی شریف به ویژگیهای این روبات تبلیغ گر اشاره کرد و گفت: این روبات قادر به برقراری ارتباط صوتی و تصویری و اجرای دستورات انسانی است.

وی افزود: این روبات که با چرخ حرکت می کند و ظاهری شبیه به انسان دارد می تواند به عنوان یک تبلیغ کننده در محیطهای مختلف از جمله نمایشگاهها فعالیت کند. همچنین امکان ارسال و دریافت بلوتوث، نمایش اطلاعات به صورت چند رسانه ای، کنترل از راه دور و نگهداشتن شارژ تا 2 ساعت توسط این روبات وجود دارد.

مجری طرح تاکید کرد: اولین روبات تبلیغ کننده تا دو هفته آینده رونمایی خواهد شد.

متقیان از همکاری در طراحی و ساخت 4 روبات هوشمند مسیریاب دیگر خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این اواخر توجه ویژه ای به علم روباتیک می شود که می تواند نقش بسزایی در پیشرفت این علم به خصوص در زمینه پژوهش داشته باشد.


دسته ها : صنعت
يکشنبه سیزدهم 11 1387
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: تفاهم نامه تولید انبوه خودروهای هیبریدی فردا چهارشنبه 26 دی ماه میان وزارت صنایع و دانشگاه تهران به امضا می رسد.
دکتر قاسم عمو عابدینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: این تفاهم نامه میان دانشگاه تهران، شرکت ایران خودرو، دفتر همکاریهای علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز صنایع نوین وزارت صنایع و معادن و سازمان گسترش و نوسازی وزارت صنایع به منظور تولید انبوه خودروی هیبریدی منعقد می شود.وی افزود: این تفاهم نامه فردا دوشنبه 26 دی ماه با حضور وزیر صنایع، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه تهران به امضا می رسد.عمو عابدینی هدف از عقد این تفاهم نامه را تجاری سازی طرح خودروی هیبریدی ذکر کرد و اظهار داشت: اقدامات اولیه برای تجاری سازی این طرح ملی ماهها پیش دنبال شد که در نهایت با در نظر گرفتن بودجه ای این طرح با همکاری مراکز پژوهشی، دانشگاهها و بخش صنعت اجرایی می شود.وی از ایجاد دبیرخانه این تفاهم نامه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خبر داد و خاطر نشان کرد: این دبیرخانه مسئول هماهنگی و پیگیری نحوه اجرایی شدن این کنسرسیوم است.رئیس پارک فناوری تهران به ویژگیهای خوروی هیبریدی اشاره کرد و ادامه داد: این نوع خودور از 2 تا 3 منبع انرژی استفاده می کنند که این امر منجر به کاهش آلودگیهای زیست محیطی می شود.  عموعابدینی این تفاهم نامه را گامی در جهت توسعه و گسترش روابط میان مراکز پژوهشی و صنعت دانست و ادامه داد: این اقدام و اقداماتی نظیر راه اندازی کلینیک صنعت در این پارک فناوری تهران که با حضور رئیس جمهور افتتاح شد می تواند حلقه گمشده ارتباط صنعت و دانشگاه را بیاید.وی ابراز امیدواری کرد که با توسعه این الگو در جهت ایجاد شبکه های آزمایشگاهی و کارگاهی و ارائه مشاوره های تخصصی شاهد شکوفایی هر چه بیشتر در صنعت کشور باشیم.
دسته ها : صنعت
دوشنبه هفتم 11 1387
مدیر گروه پژوهشی سازه و مواد پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیردریایی گفت: پژوهشگران کشور با طراحی و ساخت سیستمهای دریایی موفق به مونیتورینگ سازه های دریایی شدند که این سیستمها قادرند وضعیت خوردگی سازه های دریایی را گزارش دهند.
سعید شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: خوردگی یکی از مشکلات سازه های دریایی است. وجود این عامل باعث می شود که این سازه ها پس از مدتی پوسیده و غیر قابل استفاده شوند.وی افزود: بر این اساس محققان پژوهشکده موفق به طراحی سیستمی شدند که با نصب آن بر روی سازه های دریایی می توان طول عمر، میزان خوردگی و وضغیت اجزای سازه که در داخل آب هستند را مونیتور کرد.شعبانی با بیان اینکه این سیستم دارای دقتهای متفاوتی است، ادامه داد: در حال حاضر نمونه ای از آن طراحی و تولید شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: به زودی نمونه عملیاتی این سیستم طراحی و ساخته می شود.
دسته ها : صنعت
دوشنبه هفتم 11 1387
محققان پژوهشگا نفت نرم افزار شبیه سازی فرآیند آب و بخار را طراحی کردند که قادر است از طریق مدلهای ریاضی راهکارهای مناسب را ارائه دهد.
مهدی گوگل مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت شبیه سازی در صنعت با بیان این خبر گفت: امروزه برای انجام تغییرات در دستگاهها و فرآیندها چاره ای جز شبیه سازی بر روی کامپیوتر نداریم.وی شبیه سازی را ایجاد مدل ریاضی از هر پدیده و عملیات دانست و افزود: در این شبیه سازی از طریق مدل ریاضی راه حلهای لازم برای حل مسایل ارائه می شود.مجری طرح با بیان اینکه تاکنون در دنیا نرم افزاری در زمینه دستگاهها و فرآیندهای آب و بخار طراحی و تولید نشده است، اظهار داشت: در این راستا در پژوهشگاه صنعت نفت بر پایه استانداردهای ASME و BS اقدام به تولید نرم افزارهایی در این زمینه کرده است.وی توضیح داد: با استفاده از این نرم افزار قادر خواهیم بود کلیه ادوات واحدهای آب، برق و بخار را شبیه سازی کنیم و همچنین می توان برای بررسی ارتباط این تجهیزات در شکل نیروگاهی برای موازنه بخار و انرژی بهره برداری کرد و راهکارهای بهینه برای عملکرد بهتر سیستمها ارائه کرد.
دسته ها : صنعت
دوشنبه هفتم 11 1387
عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: محققان پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از نانو کربنها موفق به طراحی سازه های مقاوم برای سکوها و اسکله های نفتی شدند که برای بازسازی و ساخت سازه های نفتی به کار برده می شود.
دکتر فرزاد حاتمی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر بهسازی، سبک سازی و مقاوم سازی سکوها و پالایشگاههای نفتی را از بخشهای استراتژیک صنعت نفت نام برد و گفت: محققان با استفاده از فناوری نانو و مواد کامپوزیتی درصدد تولید مصالح سبک، ارزان و مقاوم هستند تا با استفاده از این مصالح، سازه های نفتی مقاوم تولید کنند.وی افزود: در این پژوهش سعی شد با شناخت دقیق رفتار مواد مرکب مانند الیافهای پلیمری، نانوکربنها و مواد کاموزیتی به علم طراحی و ساخت سازه های جدید دست یابیم که ضمن حفظ استقامت و پایداری لازم در سازه ها آنها را در برابر خطراتی چون خوردگی، فرسایش، ضربه، خستگی و حریق محافظت کرده و موجب جذب بیشتر انرژی، افزایش سختی و کاهش وزن سازه های نفتی شود.حاتمی اظهار داشت: در ادامه تحقیقات با استفاده از فناوری نانو موفق به شناخت، طراحی و اجرای نوعی مصالح مقاوم و سبک شدیم که قادر است در برابر بارهای فوق العاده نظیر زلزله، انفجار، حریق و خوردگی مقاوم باشد. ضمن آنکه به دلیل سبک بودن وزن آن می توان به راحتی در ساخت سکوهای دریایی، مقاوم سازی مخازن مدفون و هوایی و اسکله های نفتی از آن بهره جست.مجری طرح با اشاره به ویژگیهای نانوکربن تاکید کرد: الیافهای ساخته شده از نانوکربنها به دلیل دارا بودن مقاومت کششی بالا حدود 8 تا 10 برابر مقاوم تر از فولاد هستند از این رو می توان از این مواد در ساخت سکوها، پالایشگاهها و شریانهای نفتی به منظور افزایش طول عمر و استقامت آنها استفاده کرد. استفاده از این مواد موجب کاهش وزن سازه و به تبع آن کاهش هزینه ساخت می شود.وی با بیان اینکه اسکله های موجود در کشور بیش از 60 سال عمر دارند و اکثر آنها فرسوده شده و یا نیازمند بهسازی جدی هستند، به مهر گفت: با توحه به ویژگیهای مصالح ساخته شده از نانوکربن می توان در مقاوم سازی، بهسازی، ساخت و ارتقای بهره وری سازه های نفتی از آن استفاده کرد.حاتمی کاربرد نانوکربنها را در صنایع هوا فضا، پلیمر، عمران و مکانیک دانست و ادامه داد: از مجموع مطالعات انجام شده تاکنون بیش از 20 مقاله در مجلات و کنفرانسهای معتبر بین المللی به چاپ رسیده و یا ارائه شده است.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر واحد فنی شرکت کویر‌ تایر بیرجند از طراحی و ساخت ماشین استیل لاستیک برای تولید بلت سیمی تایرهای رادیال برای نخستین بار در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، سید رضا شمس ‌آبادی ظهر امروز در آیین بهره‌ برداری از این دستگاه تصریح کرد: این دستگاه در روکش ‌کردن سیم و تهیه بلت با عرض 20 سانتی ‌متر در تایرهای رادیال با بلت سیمی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.وی اظهار داشت: تمامی اقدامات طراحی و ساخت قطعات این ماشین در مدت 14 ماه توسط یک تیم کارشناسی از واحد فنی شرکت کویر ‌تایر بیرجند انجام شده است.مدیر واحد فنی شرکت کویر ‌تایر بیرجند با بیان اینکه برای طراحی، اجرا و ساخت این ماشین 215 میلیون تومان سرمایه‌ گذاری شده است، افزود: ساخت این دستگاه در مقایسه با نمونه خارجی آن حدود یک میلیارد تومان برای این شرکت صرفه‌ جویی ریالی در پی داشته است.شمس‌ آبادی گفت: به جز تعدادی از قطعات که به علت محدودیت زمانی در داخل کشور سفارش ساخت آن صورت گرفته است، سایر قطعات این دستگاه در این شرکت ساخته شده است.وی خاطرنشان کرد: ماشین استیل لاستیک برای تولید بلت سیمی تایرهای رادیال پس از تست آزمایشی به صورت انبوه محصول تولید می ‌شود.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
معاون آموزشی نیروی دریایی ارتش اعلام کرد: دانش فنی موجود در طرحهای ارائه شده در مسابقه شناورهای بدون سرنشین در صنایع دفاعی کشور کاربردی می شود.
کاووس لطیفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری اولین مسابقه طراحی و ساخت شناورهای بدون سرنشین گفت: این مسابقه که در سطح دانشگاهها برگزار شد شروع مناسبی است تا دانشگاهیان دور هم جمع شوند و در زمینه ساخت شناورها تحقیق و پژوهش کنند.وی دانش فنی ساخت شناور را در کشور نوپا دانست و افزود: اجرای این مسابقه باعث شد تا اساتید و دانشجویان این رشته با انجام کارهای تیمی زمینه لازم برای دستیابی به دانش فنی ساخت شناورها را در داخل کشور فراهم کنند.معاون آموزشی نیروی دریایی ارتش به اهمیت طرحهای ارائه شده در این مسابقه اشاه کرد و ادامه داد: حضور مسئولان نیروی دریایی سپاه، ارتش و وزارت دفاع در این مراسم نشان دهنده اهمیت این مسابقه است.وی از به کارگیری دستاوردهای علمی این مسابقه در صنایع دفاعی کشور خبر داد و تاکید کرد: با توجه به حرکت رو به جلو محققان در زمینه ساخت شناورها درصدد هستیم تا دانش فنی موجود در این مسابقه را در بحث صنایع دفاعی کشور مورد استفاده قرار دهیم.لطیفی به همکاریهای علمی نیروی دریایی با دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه علوم دریایی نوشهر که وابسته به نیروی ارتش است، همکاریهای علمی و پروژه های مشترک را در دست اجرا دارد ضمن آنکه در این مسابقات نیز شرکت داشته است.وی با بیان اینکه پروژه های تحقیقاتی نیروی دریایی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاهها در حال اجرا است، اضافه کرد: این پروژه ها در زمنیه صنایع دریایی است.
دسته ها : صنعت - نظامی
شنبه بیست و یکم 10 1387
محققان مرکز رشد دانشگاه شریف موفق به طراحی و راه اندازی سامانه هوشمند بلوتوث شدند که قادر است فایلهای محتوایی خاصی که برای آن ساخته و یا تعریف می شود را به صورت هوشمند برای کاربران ارسال کند.
امیر حسین اسدی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برخی از برنامه های مسدود کردن بلوتوث در کشور گفت: برخی در برخورد با فناوریهایی چون اینترنت، ماهواره، بلوتوث و غیره همواره سعی در مسدود کردن آن به عنوان اولین و ساده ترین راه حل بوده اند این در حالی است که با استفاده مفید و هدفمند از این فناوریهای مدرن می توان در جهت فرهنگ سازی و گسترش دانش عمومی گام برداشت.

وی افزود: به منظور رشد فرهنگ و گسترش علم در جامعه، سامانه هوشمند ارسال بلوتوث "سفیر" را طراحی کردیم که قادر است فایلهای محتوایی خاصی که برای آن ساخته یا تعریف می شود را به طور هوشمند برای کاربران ارسال کند. ضمن آنکه خود نرم افزار مجهز به برخی کتب دینی مثل قرآن کریم و مفاتیح، کتب ادبی مانند دیوان حافظ و دیوان شمس و حدود 300 تصویر زیبا است که با نصب نرم افزار به صورت خودکار نسبت به ارسال فایلها اقدام می کند.

اسدی به راه اندازی این سامانه در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و ادامه داد: با همکاری این ستاد موفق به راه اندازی نسخه کتابخانه الکترونیکی مخصوص کیوسک شدیم که با استفاده از سامانه ارسال هوشمند بلوتوث متن بیش از 500 عنوان کتاب الکترونیکی قابل نصب برروی گوشی همراه ارسال می شود.

مجری طرح آموزش زبانهای خارجی، مفاهیم دینی، آموزشهایی در حوزه سلامت و آموزشهای اجتماعی را از جمله کاربردهای این سامانه ذکر کرد و اظهار داشت:  برخی از ارگانها با توسعه این سامانه، کاربردهای ویژه ای را در دستور کار خود قرار داده اند.

اسدی با تاکید بر اینکه کاربران با استفاده از این سامانه می توانند متن کامل کتابهای مورد نظر را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: کاربران تنها با روشن کردن بلوتوث موبایلهای خود قادر به دریافت متن کتب می شوند.

وی همچنین از راه اندازی این سامانه در دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و به مهر گفت: طبق تفاهم نامه ای که با این دانشگاه به امضا رسید قرار است متن کامل اخبار علمی، قوانین و برخی از کتابها که لیست آن به این سامانه ارائه شده است برای دانشجویان ارسال شود.

اسدی زمان راه اندازی این سامانه را در دانشگاه صنعتی شریف هفته پژوهش ذکر کرد و گفت: با استفاده از این سامانه دانشجویان کتاب مورد نظر را انتخاب می کنند و متن کتاب از طریق بلوتوث ارسال می شود.

اسدی با بیان اینکه متن این کتابها از طریق CD و کول دیسک نیز قابل دسترسی است، ادامه داد: در حال حاضر به دنبال اخذ مجوزهای لازم هستیم تا فایلهای مورد نظر اعم از فرهنگی، علمی و متن کتابها از طریق سرویس MMS ارسال شود.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
کارشناس پژوهشکده نیمه هادی پژوهشگاه مواد و انرژی از موفقیت محققان این پژوهشگاه در تولید برق از امواج و جزر و مد دریا خبر داد و گفت: بالشتکها و محورهای متصل به آنها در ساحل دریا با امواج دریا به حرکت در آمده که در نتیجه این حرکت برق تولید می شود.
حمزه امینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: محققان این پژوهشگاه موفق شدند به دانش فنی تولید برق از امواج دریا و جزر و مد دست یابند.وی دراین باره توضیح داد: در ساحل دریا بالشتکهایی نصب شد که با امواج دریا و یا در زمان جزر و مد به حرکت در می آیند.امینی با بیان اینکه به این بالشتکها محورهای خاصی نصب شده است، افزود: با به حرکت در آمدن این بالشتکها محورها نیز حرکت می کند که این امر موجب تولید برق می شود.وی با تاکید بر اینکه پایلوت این طرح در پژوهشگاه راه اندازی شده است، اظهار داشت: با راه اندازی این طرح در پژوهشگاه موفق به تولید برق شدیم.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
X