مشهد - خبرگزاری مهر: معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: سیستمهای هوشمند مبتنی بر پایه بینایی ادراکی ماشین توسط یکی از موسسات فناور مستقر در پارک علم وفناوری خراسان ساخته شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سعید صمدی ظهر امروز در نشستی خبری در محل پارک علم و فناوری خراسان افزود: طراحی و تجاری سازی این محصول در حالی در پارک علم و فناوری خراسان انجام شده است که سیستمهای جهانی مطرح در این زمینه به دلیل ابعاد امنیتی پروژه برای تست و بررسی قابل دسترس نبوده اند.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: امکانات این سیستم شامل یابش و شناسایی اتوماتیک چهره انسان، سامانه کنترل تردد و شمارش عابرین بر مبنای بینایی ماشین، سیستم ماوس بدون دخالت دست و از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر است.

وی در خصوص کاربردهای این سامانه تصریح کرد: جستجوی پرونده مجرمین با استفاده از چهره متهم در اداره آگاهی و سازمان زندانها، کنترل تردد و دسترسی در مراکز حساس صنعتی، سیستم حضور و غیاب پرسنلی و کنترل تردد پرسنل و عابرین در اماکن پر رفت و آمد، بهزیستی و اماکن مترکه برای پیدا کردن افراد گمشده از جمله مهمترین کاربردهای این سامانه است.

صمدی ادامه داد: در ایران فعالیتهای تحقیقاتی پراکنده ای در این زمینه صورت گرفته است که بیشتر آنها نیز بر پایه الگوریتمهای غیر تجاری بوده است ولی این سامانه ها برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در قالب یک محصول تجاری توسط این شرکت طراحی و تولید شده است.

وی ادامه داد: سیستم ماوس بدون دخالت دست که از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر کار می کند برای جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی طراحی شده که به عنوان موشواره می توانند از این محصول استفاده کنند.

در ادامه حمیدرضا ابریشمی مدیر عامل موسسه فناور ارائه دهنده این سیستم گفت: دلایل انتخاب تولید سیستمهای هوشمند مبتنی بر بینایی ادراکی ماشین به عنوان ایده محوری این موسسه نیاز گسترده مراکز داخل کشور به سیستمهای امنیتی منطبق بر علم روز و فناوری جدید دنیا، تحریمهای موجود و قیمت بسیار بالای خرید محصولات خارجی و همچنین بعد علمی آن که امکان دسترسی به تکنولوژی جدید بینایی ادراکی ماشین را که قله علم الکترونیک و کامپیوتر است را در کشور فراهم می آورد .

وی با اشاره به اینکه این محصول برای اولین بار در سطح خاورمیانه در قالب یک محصول عرضه شده است افزود: هنوز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا به این ابزار مجهز نیستند و همچنین رشد چشمگیر فروش این محصولات بر اساس آمار انجمن بین المللی امنیت رایانه ای و انجمن بیومتریک بر ضرورت طراحی و تولید انبوه این سامانه در داخل کشور برای  صادرات آن می افزاید.

ابریشمی با بیان اینکه هزینه نصب و راه اندازی این محصولات حدود 60درصد کمتر از نمونه های مشابه خارجی است، تاکید کرد: این مجموعه با حمایت پارک علم و فناوری خراسان و پس از هفت سال فعالیت مداوم و تولید محصولات مختلف بر پایه بینایی ماشین ، که کلیه معیارها و استانداردهای جهانی در آنها رعایت شده موفق شده است نام ایران را در ردیف کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار دهد .

ابریشمی گفت: سیاستهای حمایتی دولت از موسسات دانش بنیان در قالب فرآیندهای پارک علم و فناوری و مراکز وابسته بسیار موثر است.

وی عدم آگاهی مدیران و مسئولان سازمانها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی از وجود سیستمهای بیومتریک و کاربردهای فراوان آن در کشورهای توسعه یافته، عدم تعامل بین دستگاههای حمایت کننده دولتی و سازمانهایی مانند امور مالیاتی، بیمه برای تعدیل تعرفه های محصولات Hi- Tech  و حمایت از فناوریهای نوین در جهت گسترش صنایع مبتنی بر فناوریهای نوین در سطح کشور و همچنین موانع دسترسی به اعتبارات صندوقهای دولتی برای حمایت از طرحهای توسعه ای محصولات مذکور را از مهمترین مشکلات پیش رو عنوان کرد.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سیستم بازرسی سطح محصولات مسطح را طراحی و پیاده سازی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین صیادزاده مدیر عامل شرکت دیده پرداز صبا و مجری طرح گفت: این سیستم که برای تشخیص عیوب سطح محصولات مسطح تولیدی به کار می رود، قادر به نمایش اتوماتیک عیوب موجود در محصولات مسطح است.

وی افزود: هم اکنون اپراتور کنترل کیفی به صورت چشمی به شناسایی محصولات معیوب تولیدی می پردازند که با طراحی و ساخت این سیستم، علاوه بر شناسایی و جداسازی محصولات معیوب، عیوب سطح زیرین محصولات تولیدی نیز به صورت واضح نمایش داده می شود.

صیادزاده با بیان اینکه در حال حاضر تکنولوژی و دانش فنی سیستم بازرسی سطح محصولات در کشورمان بومی شده است، اظهار داشت: این سیستم علاوه بر تشخیص و شناسایی عیوب سطح ورق فولاد، قابلیت تشخیص عیوب دیگر محصولات مسطح را نیز دارد و در صنایع فولاد سازی، کاغذ، مقوا، نساجی، کاشی، سرامیک و انواع کف پوش کاربرد دارد.

مجری طرح امکان فشرده سازی و آرشیو تصاویر گرفته شده از سطح محصولات و قابلیت بیش از 95 درصدی در شناسایی و تشخیص عیوب را از مزیتهای بارز سیستم نهایی عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت صیادزاده از راه اندازی این سیستم در مجتمع فولاد مبارکه خبر داد و ادامه داد: هم اکنون این سیستم به بازرسی سطح کلاف فولادهای تولیدی این مجتمع می پردازد.

وی انعطاف پذیری سیستم تولیدی این شرکت از لحاظ نصب در خط تولید بدون نیاز به تغییر در خطوط تولید را از دیگر ویژگیهای این سیستم نسبت به نمونه مشابه خارجی عنوان کرد و بیان داشت: هزینه تولید این سیستم یک دهم مشابه خارجی آن است که از دیگر برتری های سیستم شناسایی عیوب تولیدی واحد فناوری دیده پرداز صبا است.

شرکت دیده پرداز صبا در سال 1381 تاسیس و با استقرار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید سیستم اندازه گیری پارامترهای ترافیکی، دوربین تصویر برداری خطی هوشمند و دستگاه درجه بندی دانه های ریز و سیستم بازرسی اتوماتیک سطح لوله های پلیمری با استفاده از ماشین بینایی شده است.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان از تجاری شدن چند طرح در سطح داخلی و بین المللی خبر داد و گفت: محققان این مرکز موفق به طراحی دستگاه پخت مکانیزه نان و نمایشگر تمام رنگی شهری شدند که در برخی از کشورها نیز به فروش رسیده اند.

حمید رضا صالحی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دو مرکز رشد شامل مرکز رشد "جامع" و مرکز رشد ICT در این مرکز مستقر هستند، گفت: در حال حاضر حدود 120 شرکت فناور در این مراکز حضور دارند که با ارائه خدمات مالی و تخصصی شامل آزمایشگاه از آنها حمایت می شود.

وی قابلیت تجاری سازی را از اولویتهای پذیرش ایده در این مرکز ذکر کرد و افزود: طی 4 سال فعالیت، تعداد 10 شرکت دوره های رشد را به پایان رساندند و وارد بازار شدند و بعضی از شرکتها موفق شدند محصولات خود را در برخی از کشورها چون ترکیه، عراق، کانادا، ترکمنستان به فروش برسانند و برخی از محصولات نیز توسط ارگانهایی چون شهرداری و وزارت نفت طی قراردادهایی خریداری شدند.

صالحی مقدم دستگاه پخت مکانیزه پخت نان و نمایشگر تمام رنگی را از جمله طرحهایی ذکر کرد که در سطح بین المللی تجاری سازی شده اند.

وی گفت: دستگاه پخت مکانیزه نان قادر است کلیه مراحل پخت نان از مرحله تهیه خمیر تا پخت را به صورت مکانیزه انجام دهد و تغییری در طعم و کیفیت آن ایجاد نکند.

مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان ادامه داد: این محصول از سوی برخی کشورها چون عراق، افغانستان، ترکمنستان و کانادا خریداری شده است. 

وی به تولید نمایشگر تمام رنگی اشاره کرد و اظهار داشت: نمایشگرهای تمام رنگی شهری به منظور تبلیغات در سطح شهر استفاده می شود که مجریان طرح توانستند محصول خود را در کشور ترکیه به فروش برسانند. این مانیتور برای یکی از ورزشگاههای ترکیه نصب و راه اندازی شد.

صالحی مقدم با اشاره به دیگر دستاوردها گفت: محققان این مرکز موفق به طراحی و ساخت پستهای "کمپکت" برق شدند. این پستها ترانسهای بزرگ برق را به ترانسهایی با حجم کمتر تبدیل کرده است.

به گفته مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان این ترانسها علاوه بر اینکه فضای کمتری را اشغال می کنند با هزینه کمتری نصب و راه اندازی می شوند.

وی با بیان اینکه این پستها قابل استفاده در شرکتهای برق است، خاطرنشان کرد: تاکنون شرکتها برق این پستها را از خارج خریداری می کردند که توسط یکی از شرکتهای مستقر در این مرکز نمونه سازی شد. این دستاورد با تایید و مجوز شرکت برق در مجتمعها، اماکن و کارخانه های بزرگ نصب و راه اندازی می شود.

مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان مشکلات مدیریتی را از جمله محدویتهای بخش پژوهشی کشور دانست و با تاکید بر اینکه دست اندرکاران امر باید دید واقع بینانه تری نسبت به بعد مدیریتی داشته باشند، گفت: تجربه ثابت کرده است که با همین امکانات موجود و مدیریت صحیح می توان کارهای بزرگی انجام داد. طرح ایجاد پارکهای فناروی و مراکز رشد نمونه ای از این دست است که با امکانات موجود توانست علاوه بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان، اشتغال زایی خوبی ایجاد کند.

صالحی مقدم با اشاره به این مطلب که در حال حاضر سرانه اشتغال از طریق مراکز رشد و پارکهای فناوری یک چهارم سرانه اشتغالی است که وزرات کار برای ایجاد هر نفر شغل اعلام کرده است، گفت: این نشان می دهد که لازم است با مدیریت و کار علمی به سراغ برنامه ریزی در زمینه اشتغال زایی برویم.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
محققان دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از روغنهای خوراکی و چربیهای گیاهی موفق به تولید سوخت بیودیزل شدند که این سوخت زیستی و تجدیدپذیر است و در موتورهای دیزلی به کار برده می شود.

مهدی فیض الهی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: بیودیزل سوخت طبیعی و زیستی است که به دلیل استفاده از مواد طبیعی، تجدیدپذیر است و می تواند جایگزین سوخت گازوئیل باشد.

وی این سوخت را قابل استفاده در موتورهای دیزلی دانست و افزود: مواد اولیه این سوخت تری گلیسیرید شامل روغنهای خوراکی و غیر خوراکی و پسماندهای آنها و همچنین چربیهای گیاهی است که به تازگی روغن جلبک نیز به مواد اولیه این سوخت اضافه شده است.

فیض الهی به نحوه تولید این سوخت اشاره کرد و اظهار داشت: این روغن بعد از طی مراحل اولیه وارد فاز واکنش می شود که طی انجام واکنشهایی "میتیل استل" با عنوان تجاری بیودیزل تولید می شود.

مجری طرح با بیان اینکه بیو دیزل تولید شده پس از خالص سازی قابل استفاده است، ادامه داد: گلیسرین محصول فرعی این فرآیند است که پس از تصفیه در صنایع آرایشی و بهداشتی و نظامی به کار برده می شود.

وی به بیان ویژگیهای بیو دیزل پرداخت و با تاکید بر اینکه این سوخت هیچ تغییری در موتور ایجاد نمی کند، ادامه داد: بیودیزل هم به صورت خالص قابل استفاده است و هم می توان با هر نسبتی با گازوئیل ترکیب شود. 

فیض الهی خاطرنشان کرد: بیودیزل سوخت پاکی است که چون دارای اکسیژن است هنگام احتراق CO کمتری تولید می کند و بر خلاف گازوئیل "سولفور" ندارد.

وی کاهش میزان هیدروکربن نسوخته را از دیگر مزایای این سوخت نام برد و اضافه کرد: چون مواد اولیه این سوخت از مواد طبیعی است در هنگام احتراق هیدروکربن نسوخته آن کاهش می یابد ضمن آنکه "آروماتیک" ندارد و عدد "ستان" و فلش بویت بالایی دارد. عدد ستان کیفیت سوخت را نشان می دهد.

مجری طرح تاکید کرد: این نوع سوخت در کشور به تولید نرسیده است ولی در دنیا از این سوخت استفاده می شود. به طوری که در آلمان B5 یعنی 5 درصد بیودیزل و 95 درصد گارزوئیل عرضه می شود که این میزان در برخی موارد به 20 درصد بیودیزل هم می رسد.

فیض الهی به تجاری شدن این طرح اشاره کرد و افزود: با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و شرکت نفت قراردادی در زمینه تولید بیودیزل بسته شده است. 

وی از راه اندازی "بیوپالایشگاه" خبر داد و گفت: این پالایشگاه به منظور تولید این سوخت راه اندازی می شود که برای این امر در حال پنانسیل سنجی هستیم و امیدواریم تا در سال آینده این پالایشگاه راه اندازی شود.

دستگاه تولید بیودیزل

این محقق دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه کلیه سیستمهای مورد نیاز برای تولید این سوخت در داخل کشور طراحی و تولید شده است، اظهار داشت: سیستم طراحی شده یک دستگاه آزمایشگاهی است که از چند روش قادر است کلیه مراحل خالص سازی و تغلیظ برای تولید بیودیزل را انجام دهد.

وی این دستگاه را شامل میکسر، هواساز، مکنده مواد اولیه، جدا ساز و آب شویی ذکر کرد و افزود: مهمترین بخش این سیستم خالص سازی و انجام واکنش فرایند است که توسط این سیستم اجرا می شود.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
محققان دانشگاه صنعتی بابل پیل سوختی بیولوژیکی را طراحی و تولید کردند که با استقاده از مواد زاید برای کاربردهای پزشکی الکتریسیته تولید می کند.

مصطفی رحیم زاده پژوهشگر دانشگاه صنعتی بابل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای این دانشگاه در حوزه پیلهای سوختی گفت: محققان این دانشگاه با طراحی و تولید پیل سوختی 500 واتی توان اسمی توانستند قراردادهایی با صنایع دفاعی و نظامی منعقد کنند.

وی به پروژه ساخت پیل سوختی بیولوژیکی اشاره کرد و افزود: این پیل سوختی که در این دانشگاه طراحی و تولید شده به ثبت رسیده است.

رحیم زاده با بیان اینکه این پیل سوختی از مواد دور ریختنی و ضایعات، انرژی الکتریکی تولید می کند اظهار داشت: باکتریهای موجود در این ضایعات به سیستم تزریق می شود و دستگاه آنها را تبدیل به الکترون و پروتون می کند. خروجی آن جریان الکتریسیته و تولید آب به طور همزمان است.

وی با بیان اینکه مواد زاید استفاده شده در این پیل سوختی می تواند انواع ضایعات کارخانه ها باشد، ادامه داد: با توجه به اینکه در نزدیکی ما کارخانه نیشکر وجود دارد از پساب این کارخانه ها که حاوی ملاس است استفاده شد. میکروبهای خاص این پسابها برای کشت و آزمایش شناسایی و سپس این میکروبها در شرایط بی هوازی کشت و پرورش داده شدند تا بتوان از آنها الکتریسته تولید کرد.

این محقق به مزایای این طرح پرداخت و اضافه کرد: دفع پسابهای کارخانه ها از معضلات زیست محیطی هستند و از سوی دیگر این پسابها حاوی مواد مغذی هستند. از این رو در اجرای این طرح علاوه بر اینکه از ضایعات استفاده بهینه شده است از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه این پیل در مرحله آزمایشگاهی است، خاطرنشان کرد: هدف از تولید این پیل تولید برق شهر نبوده بلکه به منظور کاربردهای پزشکی و نظامی طراحی و تولید شده است.

رحیم زاده ساخت سنسورها را از کاربردهای پزشکی این طرح ذکر کرد و گفت: با استفاده از این پیل می توان سنسور "گلوکز"  تولید کرد که قادر است میزان قند خون را اندازه گیری کند.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی مدلی از روبات شدند که قادر به انجام امور تبلیغ در محیطهای مختلف است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صادق متقیان فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد رشته برق دانشگاه صنعتی شریف به ویژگیهای این روبات تبلیغ گر اشاره کرد و گفت: این روبات قادر به برقراری ارتباط صوتی و تصویری و اجرای دستورات انسانی است.

وی افزود: این روبات که با چرخ حرکت می کند و ظاهری شبیه به انسان دارد می تواند به عنوان یک تبلیغ کننده در محیطهای مختلف از جمله نمایشگاهها فعالیت کند. همچنین امکان ارسال و دریافت بلوتوث، نمایش اطلاعات به صورت چند رسانه ای، کنترل از راه دور و نگهداشتن شارژ تا 2 ساعت توسط این روبات وجود دارد.

مجری طرح تاکید کرد: اولین روبات تبلیغ کننده تا دو هفته آینده رونمایی خواهد شد.

متقیان از همکاری در طراحی و ساخت 4 روبات هوشمند مسیریاب دیگر خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این اواخر توجه ویژه ای به علم روباتیک می شود که می تواند نقش بسزایی در پیشرفت این علم به خصوص در زمینه پژوهش داشته باشد.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان دانشگاه تربیت مدرس موفق به طراحی و تولید روبات متحرک چند منظوره شدند که با کنترل از راه دور قادر است ماموریتهای مختلف از جمله عملیات شناسایی را انجام دهد.

نادر علیزاده کارشناس گروه مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: گسترش روباتهای متحرک با قابلیتهای دسترسی از راه دور به محیطهای پر مخاطره با توجه به نیاز بخشهای مختلف مانند حوزه های صنعتی، نظامی و اجتماعی ضروری است.

وی استفاده در تیمهای ضربت پلیس، حمل و از بین بردن بمبها و مواد منفجره، خنثی کردن مین و فعالیت در میادین جنگ، انجام  عملیات شناسایی نظامی و یا گروگان گیری، گشت در مناطق خطرناک صنعتی و نظامی، تیمهای آتش نشانی و استفاده به عنوان سلاحهای جنگی آینده FCS را از کاربردهای روباتهای متحرک نام برد و افزود: از این نوع روباتها می توان در شاخه های مختلف تکنولوژی شامل ارتباط انسان - روبات (Human Robot Interface)، قابلیتهای حرکتی، بهره برداری از انرژی و توان، ارتباطات و دانش نگهداری از سیستم بهره جست.

علیزاده به ضرورت دستیابی به دانش فنی ساخت این نوع روباتها در کشور اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به کارایی این نوع روبات، محققان دانشگاه تربیت مدرس طی تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت روباتی شدند که قادر است در محیطهای داخلی و خارجی، فضای آزاد، شرایط آب و هوایی متغیر و مسیرهای دارای پستی و بلندی، پله ها و موانع ماموریتهای مورد نظر را انجام دهد.

کارشناس گروه مکانیک دانشگاه تربیت مدرس به مزایای این روبات پرداخت و اضافه کرد: این روبات قابلیت نصب و حمل تجهیزات اضافه از قبیل بازوی روباتیکی، سنسورهای تشخیص حرارت، مواد شیمیایی، فلزیاب و سیستمهای تشخیص مین و سیستمهای اطفای حریق را بر حسب نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه این نوع روبات قابل کنترل از راه دور است، ادامه داد: سیستم کنترلی این روبات قابلیت کنترل از راه دور به صورت بیسیم و یا سیم تا فاصله حداقل 100 متر را دارد و کاربران با استفاده از آن می توانند برای تعیین پارامترهای مختلف روبات مانند دستورات حرکتی و مانیتورینگ تصاویر و داده های ارسالی از طریق سنسورها استفاده کنند.   

علیزاده به ویژگیهای این طرح اشاره و خاطرنشان کرد: این روبات در ارتفاع 50، طول 100 و عرض 48 سانتیمتر و با وزن 60 کیلوگرم طراحی و ساخته شده است و قادر است با سرعت 5/0 متر بر ثانیه و حرکت 360 درجه در جا در یک راهرو به عرض 110 سانتیمتر، ماموریتهای مورد نظر را در ظرف دو ساعت اجرا کند.

وی با اشاره به اینکه بازوی روباتیکی این روبات با درجه آزادی 3 درجه طراحی شده است، افزود: این بازو می تواند حداکثر 3 کیلوگرم بار را از زمین بلند کند.

علیزاده با بیان اینکه این روبات چند منظوره است به مهر گفت: از این روبات می توان برای اموری چون خنثی کردن بمب و عملیات شناسایی استفاده کرد.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان پژوهشگاه نفت موفق به استفاده مجدد از آبهای دور ریز پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی با استفاده از معادلات ریاضی شدند که این طرح در پالایشگاه گاز هاشمی نژاد، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه گاز بید بلند و مجتمع پتروشیمی رازی اجرا شده است.

مهدی گوگل مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این مدل با استفاده از معادلات ریاضی و تجربیات فنی طراحی شده است، گفت: این طرح به منظور استفاده مجدد از کلیه جریانهای دور ریز در پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی انجام شده است.

وی در این باره توضیح داد: در این روش کلیه راهکارهای استفاده مجدد از جریانهای دور ریز با استفاده از سیستمهای تصفیه و یا بدون استفاده از هر سیستم احیا کننده ای درون یک برنامه ریاضی مورد تحلیل قرار می گیرد.

گوگل به تفاوت این طرح با پروژه های دانشگاهی اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح از معادلات ریاضی استفاده شده است.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مدیر گروه پژوهشی سازه و مواد پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیردریایی از طراحی و ساخت سیستمهای تمیز کننده بدنه شناورها خبر داد.

سعید شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: کشتی ها و سایر شناورها بر اثر رفت و آمد در دریاها به مرور زمان انواع جلبکها و جانداران دریایی به آن می چسبند که برای حفظ کارایی آنها باید مدام مورد بازبینی و در صورت نیاز تمیز شوند.

وی افزود: برای این منظور محققان این پژوهشکده اقدام به طراحی و ساخت سیستمهایی شدند که قادر است با چسبیدن به بدنه شناورها اقدام به تمیز کردن بدنه شناورها کند.

شعبانی به جزئیات این سیستم اشاره کرد و اظهار داشت: این سیستم در آب شناور است و با چسبیدن به بدنه شناورها کلیه موجودات دریایی را از بدنه آنها جدا می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به بیان مزایای این سیستم پرداخت و ادامه داد: برای تمیز کردن بدنه کشتی لازم است شناورها از آب خارج شوند ولی با استفاده از این سیستم می توان بدون خارج کردن شناور از آب عملیات تمیز کاری را انجام داد.

وی اضافه کرد: با توجه به این امر از صرف هزینه های زیاد برای انجام این عملیات جلوگیری می شود.

دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
طرح تهیه پوشش خود تمیز شونده برای سطوح بیرونی ساختمانها وسازه های شهری به سفارش شهرداری مشهد در پارک علم و فناوری خراسان اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر قدیر رجب زاده عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی و مجری طرح با اعلام این خبر گفت: در این پروژه با استفاده از نانو پودر تیتانیوم، دی اکسید به همراه برخی ترکیبات معدنی و آلی دیگر فرمولاسیونی ارائه می شود که با استفاده از آن می توان سطوح بیرونی را پوشش داد.

وی افزود: این پوشش یک فتوکاتالیست با ویژگیهای بهینه شده است که در مجاورت با ذرات چرب، روغنی و سایر آلوده کننده ها، آنها را اکسید کرده و باعث می شود که سطح با اندکی آب مثل آب باران شسته شود.

رجب زاده در خصوص ویژگیهای دیگر این طرح اظهار داشت: جلوگیری از بی رنگ شدن سطوح و تخریب رنگها و ساختارهای پلیمری که در نتیجه تابش نور ماورای بنفش اتفاق می افتد از دیگر ویژگیهای این طرح است.

مجری طرح اضافه کرد: به طور کلی استفاده از چنین پوششی در دراز مدت باعث حفظ نمای ساختمان در برابر شرایط محیطی و تمیز ماندن آن خواهد شد ضمن آنکه از صرف هزینه های اضافی به منظور تعویض، ترمیم و شستشوی نماهای بیرونی جلوگیری می کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی نماهای شهری را بازار مصرف این محصول دانست و ادامه داد: این محصول به صورت لایه ای بسیار نازک برروی سطوح قرار می گیرد.

وی زمان آغاز این طرح را خرداد ماه 1385 اعلام کرد و افزود: این طرح تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محقق دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از هیدروژن ابر جاذب، رزینهای زیست سازگار تولید کرد که این دستاورد گام بلندی به سوی حذف فلزات سمی و سنگین از محیطهای آبی کشور به حساب می آید.

دکتر روح الله سلیمان مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این فناوری ماده ای موسوم به "پلی ساکاریت" به عنوان پایه اصلی در نظر گرفته شد. این ماده همان "صعلب" است که در صنایع بستنی سازی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه برای ساخت این رزینها از هیدروژن ابر جاذب استفاده شد، افزود: این ماده از قابلیتهای بالا برای شناسایی و حذف فلزات سنگین و سمی از فاضلابها و رودخانه ها و محدوده های آبی برخوردار است و با استفاده از آن می توان فلزات سنگین و سمی نظیر کادمیوم، جیوه، سرب، نیکل و مس را از فاضلابها و محدوده های آبی خارج کرد.

سلیمان به بیان مزایای رزینهای تولید شده پرداخت و ادامه داد: زیست سازگار بودن این فناوری یکی از مهمترین جنبه های این فناوری است به گونه ای که نه تنها خطری برای محیط زیست ندارد بلکه خطراتی نظیر فلزات سنگین و سمی را از محیط های آبی دور می کند.

مجری طرح با اشاره به این اینکه در کشور هنوز استفاده از این تکنیک برای تصفیه سازی آب و فاضلاب و حذف فلزات سنگین آغاز نشده است به مهر گفت: در کشورهایی نظیر آمریکا و ژاپن این فناوری به مرحله تولید صنعتی رسیده و به صورت گسترده از آن استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه مقالاتی از این تحقیق در چندین نشریه ISI منتشر شده است، خاطرنشان کرد: برای تولید نیمه صنعتی این محصول جدید به بودجه ای بالغ بر 500 تا 600 میلیون ریال نیاز است تا حجمی در حدود یک کیلوگرم از این محصول تولید شود.

سلیمان با بیان اینکه این طرح به مرحله آزمایشگاهی و عملیاتی رسیده است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان بتوان زمینه را برای تولید صنعتی این محصول و محصولات مشابه فراهم ساخت.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
X