دسته
برندگان دومین رقابت وبلاگ نویسان تبیانی
لينكدوني
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 407698
تعداد نوشته ها : 362
تعداد نظرات : 42
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

شبکه ایران: روزنامه اعتماد امروز یکشنبه، گفت‌و‌گویی منتشر نشده‌ با محسن هاشمی، فرزند ارشد هاشمی رفسنجانی، را در صفحه نخست ضمیمه خود قرار داد، که به جهت کم سابقه بودن جالب توجه است.

محسن هاشمی در این مصاحبه گفته که "در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 همه در تلاش برای رقابت با پدرش بوده‌اند و همه دلشان می‌خواست نفر دوم دور دوم باشند."

رئیس قطار شهری تهران در این مصاحبه برخلاف واقعیت، مدعی شده که مصطفی معین، نماینده حزب مشارکت و مجاهدین، پس از هاشمی رفسنجانی نام خود را در ستاد انتخابات ریاست‌جمهوری نهم ثبت کرده است: "وقتی آقای هاشمی کاندیداتوری خود را اعلام کرد، آقای معین آمد کاندیدا شد. مشارکت ذهنش این بود که انتخابات با هاشمی و معین برگزار می‌شود و بعد هاشمی را زمین زده و رئیس‌جمهور از میان آنها می‌شود، بر همین اساس وارد صحنه شدند. به هر حال همه قصدشان رقابت با آقای هاشمی بود و در این میان آقای هاشمی خیلی ضربه دید."

سخنان محسن هاشمی در حالی بیان شده که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تا پیش از ثبت نام در انتخابات، "آمدن یا نیامدن" خود در انتخابات را به عنوان یک استراتژی بارها مطرح کرده بود و پس از مدتها و روز قبل از ثبت نام با صدور بیانیه ای گفت که مجبور است این "جام تلخ" را سر بکشد.

این درحالیست که سایر رقبای وی در انتخابات گذشته،از چندی پیش از ان حضورشان را قطعی اعلام کرده بودند.

هاشمی در این راستا آخرین نفری بود که وارد رقابت‌های انتخاباتی شد و بویژه در دور دوم از حمایت‌ اکثریت احزاب، شخصیت‌های سیاسی و حتی دولت مستقر بهره برد.

فرزند ارشد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه با بیان اینکه "ما می توانیم مجدداً یک انتخابات چند کاندیدایی داشته باشیم"، "تخریب" و "تضعیف" کاندیدای برتر را "طبیعی" توصیف می‌کند: وقتی عده زیادی در انتخابات شرکت می‌کنند باید با هم رقابت کنند و آن کسی که تکلیفش مشخص است به وسیله بقیه که قرار است نفر دوم باشند، تخریب می‌شود.

هرچند زمان انجام این مصاحبه عنوان نشده اما بعید به نظر می‌رسد که منظور محسن هاشمی از کاندیدای برتر احمدی‌نژاد نبوده باشد.

رئیس قطار شهری تهران در عین حال فضای سیاسی کشور را از لحاظ اخلاقی به نسبت بسیاری کشورها بهتر می‌داند و می‌گوید: ما همه چیز را در ایران با دنیا مقایسه می‌کنیم ولی در سیاست این کار را انجام نمی‌دهیم. اگر بخواهیم در واقعیت و عملگرایی مقایسه کنیم وضع ایران خیلی بد نیست.

هاشمی به زمان تحصیلش در فرانسه، بروکسل و مونترال اشاره کرد و گفت: در این کشورها به نظرم خیلی بدتر از این رفتار می‌کنند. کشورهای غربی حتی در همین انتخابات اخیر بین مک‌کین و اوباما هم رفتند دوست دخترهای مک‌کین را تا 30 سال قبل پیدا کردند و حتی در مورد سارکوزی نیز همین طور شد.

او در ادامه تلویحا به مخالفت پدرش با پاسخگویی به موضوعاتی که درباره خانواده هاشمی در جامعه مطرح است، اعتراض کرد و گفت:"به نظر من هرچه شفاف‌تر به این مسائل پرداخته شود، بهتر است. آن زمانی که برخی از شایعه‌ها درباره ما شکل گرفت بارها گفتم بیایید و جواب بدهید و حالا که ابزار دارید روشنگری کنید و این کم کم به کل جامعه کشیده شد."

اما اعتقاد محسن هاشمی در زمینه شفاف‌تر شدن مسائل مربوط به سیاستمداران در جامعه، در شرایطی است که پس از سخنان روشنگرانه احمدی‌نژاد در جریان مناظره با میرحسین، رسانه‌های وابسته به خانواده و نزدیکان وی، رئیس‌جمهوری را هدف حجم بزرگی از "توهین"‌ها قرار دادند و او را "دروغگو" و "بی‌اخلاق" نامیدند.

منبع : رجا نیوز


 

دوشنبه هجدهم 3 1388

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این که رفتار برخی هواداران کاندیداها دور از شأن ملت ایران است هشدار داد که گروهی با تشکیک در سلامت انتخابات حرف دشمن را می زنند.
«کامران دانشجو» دیروز در نشست خبری با خبرنگاران به برخی شبهات مطرح شده پیرامون انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری پاسخ داد.
وی با اشاره به روند تبلیغات کاندیداها گفت: هجمه های بسیاری علیه مجریان انتخابات صورت گرفته اما برداشت ما این است که به طور حتم این موارد از طرف دشمنان و رسانه های استکباری بوده است، اما برخی متأسفانه در داخل کشور از سر غفلت همان مطالب را دنبال می کنند و هرچه ما در خصوص این موارد توضیح می دهیم این افراد به دنبال شنیدن حرفهای دوستان انقلاب نبوده و سخن دشمنان را مصداق قرار داده و بر اساس آن تحلیل می کنند.
وی افزود، متأسفانه برخی از این افراد در مواقعی از سر غفلت حرف های دشمن شادکن می زنند.
در امانت داری مصلحت اندیشی نمی کنیم
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به توهین ها و تهمت های مطرح شده علیه مجریان انتخابات در خصوص مسائل مختلف گفت: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در دانشگاه علم و صنعت درخصوص شاه سلطان حسین ها در حالی که کار تحلیلگران این است که مطالب را تحلیل کنند اما برخی این موارد را بدون اینکه به مجموعه انتخابات و مجریان آن مربوط باشد علیه مجموعه اجرایی تحلیل می کنند و حتی یک نفر نیز گفت که اگر مجریان بخواهند مصلحت اندیشی کنند این امر در روند انتخابات ایجاد مشکل می کند اما ما اعلام کردیم که امانت دار رأی مردم هستیم و در امانت داری مصلحت اندیشی جایی ندارد.
شبهه همسویی مجریان انتخابات و شورای نگهبان
کامران دانشجو با اشاره به شبهه همسویی مجریان انتخابات با شورای نگهبان که توسط دشمنان و برخی افراد در داخل آن هم از سر غفلت مطرح شده است، گفت: برخی مطرح کرده اند که میان مجریان انتخابات و شورای نگهبان برای انتخابات یک همسویی وجود دارد که در انتخابات خلل ایجاد می کند و سؤال این است که آیا در انتخابات ریاست جمهوری هفتم و هشتم مگر آقای بشارتی وزیر اسبق کشور و شورای نگهبان همین شورای نگهبان نبود؟ و روند این انتخابات را چه کسی تعیین می کند و شعبه های اخذ رأی که رئیس جمهور دولت هفتم و هشتم تایید شد لابد از سوی یک شورای نگهبان دیگر بوده است.
دلیل چاپ تعرفه های بیشتر
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین با اشاره به یکی دیگر از این شبهه ها که در خصوص چاپ تعرفه ها مطرح شده است، اظهار داشت: آنها شبهه وارد کردند که اگر ما 46 میلیون و 200 هزار نفر واجد رای داریم چرا 50 میلیون تعرفه چاپ شده است لذا شما قصد انجام کاری در انتخابات دارید اما ما پاسخ دادیم که علت این کار این است که ما همیشه و در همه دوره ها جمعیت شناور داشته ایم لذا مجبور هستیم پانزده تا بیست درصد تعرفه بیشتر چاپ کنیم و این در حالی است که خود آنهایی که به این امر شبهه وارد می کنند در انتخابات ریاست جمهوری 11 میلیون تعرفه بیش از میزان واجدین شرایط تعرفه چاپ کرده اند.
تعداد صندوق های ثابت و سیار
دانشجو در ادامه با اشاره به آخرین آمارها در خصوص صندوق های ثابت و سیار تصریح کرد: در انتخابات ریاست جمهوری نهم کل صندوق ها 41 هزار و 71 صندوق بود که 14 هزار و 102 صندوق سیار و 26 هزار و 962 صندوق ثابت بود و سؤال این است که آیا 14 هزار از 41 هزار صندوق سه درصد است؟ این میزان چیزی بالغ بر 33 درصد است و حتما برخی ها درصدگیری بلد نیستند که بیان می کنند در هر دوره شمار صندوق های سیار رای 3 تا 5 درصد کل صندوق ها بوده و در این دوره 10 برابر شده است.
دانشجو با اشاره به تعداد صندوق های نهایی شده برای انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: 45 هزار و 713 صندوق نهایی شده است که 14 هزار و 258 صندوق سیار و 31 هزار و 455 صندوق ثابت است که این سؤال مطرح است که آیا در مقابل دوره نهم ریاست جمهوری ده برابر شده است؟ تعدادی که در مجموع اضافه شده است 5000 صندوق است که تعداد سیار آن 160 صندوق و تعداد ثابت آن 3500 صندوق است و از نظر درصدی میزان صندوق های سیار پایین آمده و از 33 درصد در انتخابات نهم به 30 درصد در انتخابات ریاست جمهوری دهم رسیده است.
برخی تبلیغات ها دور از شان ملت است
قائم مقام وزیر کشور در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه تبلیغات برخی هواداران کاندیداها و مغایرت آن با قانون اظهار کرد: قصد ما برخورد قهری نیست و تاکید را بر اطلاع رسانی قرار داده ایم اما بعضا حرکت  اعمالی دیده می شود که با شئونات اسلامی همخوانی ندارد و در شان ملت ایران نیست و مردم دین مدار هم چنین رفتارهایی را نمی پذیرند و البته من تحلیل نمی کنم تا مستمسک برخی قرار  نگیرد اما نیروهای امنیتی و انتظامی، کاملا هوشیارند و این چنین نیست که این قبیل اقدامات قابل کنترل نباشند اما بنا بر این است که برخورد قهری صورت نگیرد و انتظار این است که خود نامزدها به هواداران خود در این خصوص تذکر و هشدار دهند.
وی اضافه کرد: دل نامزدها برای گفتمان انقلاب اسلامی و امام می تپد و نباید به اسم هواداری از نامزدها رفتارهای دور از شان صورت گیرد و ستادها این رفتارها را تقبیح کند و وقتی این اعلام صورت گیرد جایی برای این رفتارها وجود نخواهد داشت.
شیوه اعلام نتایج شمارش آراء
رئیس ستاد انتخابات کشور ابراز امیدواری کرد که بتوان نتایج شمارش آرا را در ظرف 24 ساعت پس از پایان اخذ رای به اطلاع عموم رساند.
وی گفت: نتایج به صورت تدریجی براساس روالی خاص اعلام می شود و در این دوره به واسطه محدود بودن تعداد کاندیداها عمل تجمیع نیز به راحتی انجام خواهد شد و مدت زمان زیادی میان اعلام تدریجی آرا تا اعلام نهایی آن نخواهد بود.
هتک حرمت کاندیداها برخلاف قانون است
کامران دانشجو با بیان این که براساس ماده 71 قانون انتخابات هیچ کس مجاز به هتک حرمت به کاندیداهای دیگر نیست، بر لزوم حفظ حرمت کاندیداها تاکید کرد و گفت: دادستان نیز به عنوان نماینده مدعی العموم می تواند در برابر تخلفات راساً اقدام کند.

يکشنبه هفدهم 3 1388

شرکت ارتباطات زیرساخت هرگونه اختلال در شبکه اینترنت در روز برگزاری انتخابات را تکذیب کرد.
به گزارش راسخون به نقثل از  مهر، شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد: این شرکت به دلیل برگزاری رایانه ای و الکترونیکی انتخابات نهایت همکاری خود را برای تامین ظرفیت مورد نیاز خواهد داشت تا انتخابات هر چه بهتر برگزار شود.

طبق اعلام شرکت زیرساخت این شرکت شبکه مورد نیاز برای ستاد انتخابات را تامین می کند و نهایت تلاش خود را خواهد داشت تا اختلالی در شبکه دیتا ایجاد نشود.
شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان مسئول زیرساخت دیتای کشور اعلام کرد هم اکنون ظرفیت اینترنت را به بیش از 90 لینک STM1 افزایش داده است که از ظرفیت مورد درخواست شرکتهای استفاده کننده بیشتر است.
پیش از این خبرهایی مبنی بر قطع شبکه اینترنت توسط شرکت مخابرات در روز انتخابات منتشر شده بود .

 
شنبه شانزدهم 3 1388
حسن عباسی کارشناس مسائل استراتژیک به علت مطالب مطرح شده در جمع حامیان احمدی نژاد بازداشت شد.
مهدی جعفری وکیل حسن عباسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت: حسن عباسی امروز با حکم صادره از سوی شعبه 5 دادسرای نظامی و به دلیل سخنرانی 3 خرداد در دانشکده فنی دانشگاه تهران و با شکایت حسن روحانی بازداشت شد.
وی افزود: دادسرای نظامی برای آزادی عباسی خواستار وثیقه نقدی 50 میلیونی شده است.
جعفری گفت: هنوز اسناد مربوط به بازداشت عباسی مشخص نبوده و دادستان از وی خواهان سی دی سخنرانی وی در سالن سید الشهداء بوده است.

 
شنبه شانزدهم 3 1388

ملت ایران هوشیار، حسابگر و تادیب گرند و کسانی را که ناتوان از درک این راهبردها و پیامدهای تشکیک در انتخابات باشند، بطور طبیعی فاقد کمترین شایستگی و صلاحیت برای مدیریت اجرایی کشور می داند.

انتخابات یکی از جلوه های مشارکت سیاسی است که آحاد مردم از طریق راهکارها و ضوابط قانونی تعیین شده، فرصت دخالت در سرنوشت خود و جامعه را پیدا می کنند. پیش بینی الزامات اجرایی در قانون اساسی و قانون انتخابات، مدیریت هوشمندانه و هوشیاری و حضور حماسی ملت شریف ایران باعث گردیده است که در طول سه دهه گذشته بطور میانگین هرسال شاهد یک  انتخابات در کشور باشیم. یکی از موضوعاتی که همواره در آستانه برگزاری هر انتخاباتی، ترجیحا از سوی محافل و رسانه های خارجی  و معاندان نظام و بعضا از سوی برخی اشخاص و گروههای سیاسی داخلی مطرح می شود، تشکیک در سلامت انتخابات و دامن زدن به شائبه تخلف در آن بوده است. این فضا سازی و رفتار انتخاباتی مسموم از سوی دشمنان نظام و انقلاب قابل پیش بینی است اما طرح  و یا تکرار اینگونه مسایل از سوی عناصری از درون نظام جای تامل بسیار دارد.
در جریان انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی با هدف تشکیک در سلامت انتخابات، سناریویی با عنوان«ضرورت نظارت بین المللی بر انتخابات ایران» رقم خورد. همگام با فضاسازی محافل خارجی، گروهک غیر قانونی نهضت آزادی با صدور بیانیه‌ای6 ماده ای،  با تاکید بر اینکه « حق دادخواهی در محاکم قضایی صالح ملی و جواز همکاری‌های ملی و بین‌المللی نیز در زمره حقوق شناخته شده‌ی‌ شهروندان قرار دارد. از جمله‌ی این همکاری‌ها نظارت بین‌المللی بر انتخابات محسوب می‌شود.» خواستار نظارت بین المللی بر انتخابات شد. متعاقب آن عضو مشترک سازمان مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت بعد از ثبت نام در محل وزارت کشور به تردید در سلامت انتخابات پرداخته، گفت: «امیدوار هستیم که در این انتخابات همه گرایش‌ها بتوانند حضور داشته باشند و انتخابات چنان سالم برگزار شود که کسی به فکر دعوت از مراجع بین‌المللی برای نظارت بر انتخابات نباشد و این امر صد درصد به عملکرد اصولگرایان بستگی دارد که فارغ از نظارت بین‌المللی آیا حاضرند انتخابات سالم برگزار کنند یا خیر؟». این اظهارات بی اساس و مضحک که برای همقطاران وی نیز غیر قابل تحمل بود با واکنش تند برخی از جمله موسوی لاری، محمدرضا عارف و... روبرو شد.
و اینک در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم، برخی از اشخاص و حتی کاندیداها با اظهاراتی چون «کسانی که وارد عرص? انتخابات می شوند نگرانی هایی در خصوص صیانت از آرا و انتخابات رقابتی دارند»، «مسئولان باید سلامت انتخابات را به نحوی برای مردم مشخص کنند تا مردم با خیال راحت رای بدهند و مطمئن باشند که همان از صندوق خارج می شود. اما اگر احساس کنند رأیشان در سرنوشت‌شان بی اثر است و متولیانی پیدا می‌شوند که رأی آن‌ها را هر جور که می‌خواهند، می‌خوانند، آن‌گاه دل‌سرد می‌شوند.»،«وجود نماینده کاندیداها، خلوت‌خانه برگزارکنندگان انتخابات را به هم می‌ریزد»، «اگر ناظرین ما را راه ندهند، آنها را پشت سر هم بمباران خبری می‌کنیم. ‏تشکیل کمیته صیانت از آرا چیزی نیست که اینها این‌قدر شتابزده شدند.» بار دیگر به القاء تردیدهایی در موضوع سلامت انتخابات پرداختند و از شکل گیری سناریوی جدیدی با عنوان«تشکیل کمیته صیانت از آراء» خبر دادند.
یکی از روزنامه های دوم خردادی با اعلام آغاز به کار «کمیته هماهنگى شوراهاى راهبرى انتخاباتى مهدى کروبى و میرحسین موسوى براى صیانت از آراء»، نوشت: «مهدى کروبى و میر حسین موسوى، شخصا فعالیت‌هاى این کمیته را خصوصا در زمان برگزارى انتخابات دنبال و از تمام اهرم‌هاى لازم براى امانت‌دارى راى مردم و پاسداشت آن راى استفاده خواهند کرد.» این در حالی است که شورای نگهبان تشکیل این کمیته را «غیرقانونی» دانسته است.
رهبر معظم انقلاب اخیرا نسبت به ابراز تردیدها در زمینه سلامت انتخابات هشدار داده و فرمودند:
"یکى از دشمنى‏ها همین است که این پدیده‏ى باارزشِ تأثیر حضور مردم و نقش‏آفرینى مردم در اداره‏ى کشور و مدیریت کشور را در تبلیغات خودشان نفى کنند یا ندیده بگیرند یا انکار کنند. بارها و بارها در اظهارات صریحشان، در اظهارات کنایه‏آمیزشان، در انتخابات کشورمان خدشه کردند. نه؛ انتخابات کشور ما از انتخابات اکثر این کشورهاى مدعى دمکراسى، هم آزادتر است، هم پرشورتر است، هم انگیزه‏ى مردم در این انتخابات بیشتر است. انتخابات پرشور، انتخابات خوب، سالم. دشمن خدشه میکند. از دشمن انتظارى هم جز دشمنى نیست؛ چه انتظارى هست؟ بى‏توقعى از دوستان است. بى‏توقعى از کسانى است که جزو این ملتند؛ واقعیات را دارند مى‏بینند؛ مى‏بینند که این انتخابات چگونه سالم و متقن انجام میگیرد، در عین حال، همان حرفى را که دشمن میزند، اینها هم میزنند! من انتظارم این است: کسانى که با ملت ایرانند، جزو ملت ایرانند، توقع دارند ملت ایران به آنها توجه کنند، اینها دیگر علیه ملت ایران حرف نزنند و انتخابات ملت ایران را زیر سؤال نبرند. مرتب تکرار نکنند که آقا این انتخابات سالم نیست؛ انتخابات، انتخابات نیست. چرا دروغ میگویند؟ چرا بى‏انصافى میکنند؟ چرا خلاف واقع میگویند؟ چرا این همه زحماتى را که این ملت و مسئولین در طول این سالهاى متمادى متحمل شدند، ندیده میگیرند؟ چرا؟ چرا ناسپاسى میکنند؟"
اکنون سوال این است که با وجود کارنامه موفق نظام در مردم سالاری دینی و پشت سر گذاشتن تجربه 28 انتخابات موفق در طی سی سال گذشته چرا  ادعاهای واهی و بی اعتباری گذشته و شیطنت ها و غوغاسالاریهای عقیم در باره سلامت انتخابات، بار دیگر تکرار می شود. اصولا این بی تدبیری در عبرت نگرفتن از گذشته و تشکیک در سلامت انتخابات چه هدفی را دنبال می کند؟
وجود مکانیزم مطمئن در برگزاری انتخابات سالم یکی از رازهای موفقیت تجربه 28 انتخابات بوده است. که تنها در سال اول پس از پیروزی انقلاب، با برگزاری 5 انتخابات، باعث شد نظام و ارکان آن تثبیت گردد و دست هر نامحرمی را برای خدشه بر شاخصه مردم سالاری دینی،کوتاه و توطئه ها خنثی شود. براساس اصل 99 قانون اساسی، نظارت برکلیه انتخاباتها در ایران به عهده شورای نگهبان است. و براساس ماده 8 قانون انتخابات ریاست جمهوری، نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری به عهده شورای نگهبان است. این نظارت عام و در تمام مراحل و در کلیه امور مربوط به انتخابات جاری است. اولین و بدیهی ترین دلیل و پیامد این خصومت ورزی دشمنان و بی انصافی دوستان که به ذهن تبادر می کند، خدشه به نقش و جایگاه مهم شورای نگبهان است. طرح انحرافی کمیته صیانت از آراء نیز به منزله نادیده انگاری قانون اساسی و الزامات آن از سوی کسانی است که مدعی این پست مهم  یعنی مجری قانون اساسی اند. تجاهل به اصل «التزام به شی، التزام به لوازم آن نیز هست» از چنین مدعیانی فاقد هرگونه توجیهی است.
برخی با طرح این گونه ادعاها و سیاست فرار به جلو به نوعی درصدد توجیه شکست خود در انتخابات آینده هستند. اتفاقی که دست کم در چند انتخابات اخیر رخ داد و به دلیل بالا بودن ضریب سلامت و صیانت از آراء در جمهوری اسلامی و اعتماد مردم، اقداماتی چون نامه های سرگشاده راه به جایی نبرد.
تشکیک در سلامت انتخابات با هدف ایجاد فضای بی اعتمادی، القاء یاس و ناامیدی در مردم نسبت به نظام و مسئولین، مخدوش کردن نظام و سلامت و کارآمدی آن، زیر سوال بردن ویژگی مردمی بودن نظام و مخدوش کردن حضور یا دلسردکردن مردم از مشارکت گسترده، همواره در راهبردهای دشمنان نظام، علنی و برجسته بوده است. «ملت ایران هوشیار، حسابگر و تادیب گرند» و کسانی را که ناتوان از درک این راهبردها و پیامدهای چنین تشکیکی باشند، بطور طبیعی فاقد کمترین شایستگی و صلاحیت برای مدیریت اجرایی کشور می داند.
در طی چیزی حدود یک دهه، اسلام، انقلاب و نظام، گرفتار نوعی افراطی گری در هجمه به آرمانها، باورها و ارزشهای متعالی خود بود. اما با همان رویکرد هوشمندانه و تادیبگرانه، گفتمان اصیل انقلاب مجددا حاکم گردید و در طی سالهای اخیر روند روبه رشدی را طی نمود و اینک در آستانه دهه چهارم با گفتمان «عدالت و پیشرفت» گامهای اساسی را برای تحقق مرحله سوم از فرایند اسلامی شدن، یعنی تشکیل دولت اسلامی را  برمی دارد. همه علاقمندان به تعالی کشور، نظام و انقلاب باید در این مسیر گام بردارند. هرگونه تشکیک در کلیت نظام یا اجزای آن می تواند تلاشی عامدانه یا جاهلانه در جهت بازگرداندن جریان افراطی گری گذشته، جلوگیری از روند گفتمان اصیل یا کند کردن تحقق دولت اسلامی تلقی شود.
به هر حال با نگاهی عبرت آموز به گذشته «بایستى از اسلام براى عمل خودمان، براى رفتارهاى خودمان، براى موضعگیرى‏هاى خودمان درس بگیریم و بدانیم بقاى نظام اسلامى، برکات الهى، تفضلات و رحمت الهى تا وقتى است که ما پایبند و مقید باشیم. خدا که با ما قوم و خویشى ندارد....مواظب و مراقب خودمان باشیم؛ مراقب حرف‏زدنمان، مراقب اقدام‏کردنمان، مراقب تبلیغاتمان. این فضاى بى‏بندوبارى در حرف‏زدن، ... این‏ها چیزهایى نیست که خداى متعال از این‏ها به آسانى بگذرد. آن وقت کسانى خطا مى‏کنند، خداى متعال "و اتقوا فتنة لاتصیبن الذین ظلموا منکم خاصة"، بله اینجورى است، بعضى از ظلمها، بعضى از کارها هست که نتیجه و اثر آن، دامن همه، نه فقط دامن آن ظالم را مى‏گیرد(رهبر معظم انقلاب 15/8/1387)
شنبه شانزدهم 3 1388

نیروهای ایرانی به سوریه اعزام و در پادگانی در دمشق مستقر شدند و اینکه در شب اعزام، حاج همت در جلسه رؤسای سه قوه حاضر شد و.... قطعا خطاست! اولا در جلسات «حاج احمدمتوسلیان» که فرمانده نیروها بود شرکت می کردند نه حاج همت! ...

در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی بودیم. امام خمینی (ره) مثل همیشه تأکید می فرمودند که هیچ کاری واجب‌تر از حضور در جبهه نیست. برخی نامزدهای مجلس هم شاید برای نشان دادن توجه خود به فرمایشات حضرت امام (ره) گهگاه سری به جبهه می زدند! یکی از نامزدها از وقتی آمده بود تا زمانی که رفت و در تمام طول حضور چند روزه‌اش در جبهه از نداشتن یاور و همراه گله مند بود و رزمندگان را تشویق می‌کرد تا مرخصی بگیرند و در ستاد انتخاباتی او برای برگزیده شدنش تلاش کنند و همین امر ما را بسیار برآشفته می‌کرد و در پی آن بودیم که راهی برای پایان دادن به تکلیف شرعی نامزد محترم (برای حضور در جبهه!) پیدا کنیم.
در همین ایام بود که مطلع شدیم گروه دیگری از سیاست ورزان با اصرار از فرمانده لشکر 27 محمدرسول الله (ص) می‌خواهند تا او هم جبهه را ترک کند و بر اساس تکلیف شرعی (!) از شهر خود نامزد نمایندگی مجلس شود. اما جای نگرانی نبود؛ حاج همت تکلیف شرعی را عمل به فرمایش و رهنمود رهبر انقلاب (حضرت امام خمینی) می‌دانست که هیچ کاری را واجبتر از حضور در جبهه ندانسته بودند.
این شد که نه حاج همت جبهه را ترک کرد تا به تکلیف شرعی نامزدی مجلس بپردازد و نه دوستان و همرزمان ما مرخصی گرفتند تا به یاری آن نامزد محترم مجلس (که امروز دیگر در بین ما نیست) بشتابند! جبهه ماند و یاران دیرنش؛ آنها که سربه فرمان ولایت سپرده و با خدا معامله کرده بودند.
حاج همت در جمع تعدادی از فرماندهان و مسئولان لشگر (که بنده نیز حضور داشتم) در مورد تدبیر و آینده‌نگری حضرت امام سخن می گفت و خاطره‌ای را به عنوان مصداق سخن خود نقل کرد. ایشان از چگونگی اعزام نیروهای تیپ محمد رسول الله به سوریه و استقرارشان در دمشق و گشوده شدن جبهه‌ای جدید در مقابل رژیم اشغالگر قدس و آماده شدن برای آغاز عملیات سخن می گفت و اینکه بر اساس برآورد نیروهای اطلاعات و عملیات تیپ و فرماندهان آن، مبارزه با اسراییلی ها بسیار راحت‌تر از نبردهایی بود که در جبهه‌های دفاع مقدس جریان داشت.
او جا به جا از «حاج احمد متوسلیان» (که آن روزها امید بسیاری به زنده بودنش وجود داشت) و فرماندهی و قدرت تصمیم گیری و شجاعت او یاد می‌کرد و اشاره‌ای نیز به نحوه اسارتش کرد. از مذاکرات طولانی با نیروهای سوری گفت و اینکه «در شب آخری که قرار بود در جلسه با فرماندهان کشور سوریه طرح عملیات فردا را نهایی کنیم، حاج احمد خمینی از بیت امام تماس گرفت و گفت که حضرت امام با انجام عملیات موافق نیستند. با قطع و وصل شدن‌های مکرر تلفن دیگر موفق به مذاکره و شنیدن شرح ماجرا و دلیل تصمیم امام نشدیم. ما مانده بودیم که به سوریها چه بگوییم و با دلهره به جلسه رفتیم ولی در آنجا متوجه شدیم که فرماندهان سوری آمده‌اند تا بگویند ما را در عملیات فردا همراهی نخواهند کرد! شهید همت این موضوع را نشانه شناخت درست حضرت امام آرایش سیاسی و نظامی منطقه و دوراندیشی ایشان می‌دانست.
جناب آقای مهندس میرحسین موسوی با تحریف خواسته یا ناخواسته این بخش از تاریخ (در مناظره خویش با آقای احمدی نژاد) فرمودند: «صحبت از خط امام شد. من جا دارد که یک خاطره ای از حضرت امام در اینجا نقل بکنم. یک موقعی اسراییلی ها آمدند و حمله کردند به جنوب لبنان و در داخل کشور همه به این اتفاق رسیدند که ما باید نیرو بفرستیم و به اصطلاح اسراییلی ها را بیرون کنیم و کنار لبنانی‌ها بجنگیم. آن موقع شهید همت هم قرار شد رئیس لشگرهایی باشد که قرار بود بفرستند. نیروهایی را هم پیشاپیش اعزام کردند که در لبنان بررسی کنند این نیروها باید در کجا مستقر بشوند. آن شبی که فردایش قرار بود نیروها فرستاده بشود، به یاد دارم که جلسه رؤسای سه قوه بود و شهید همت هم آمده بود. مرحوم حاج احمد آقا هم آمدند و گفتند که خیر است. این بحث و بعد گفتند که امام فرمودند راه قدس از کربلا می‌گذرد. یعنی شما بپردازید به جنگتان. چکار دارید به لبنان که نیرو بفرستید به آنجا. راه قدس از کربلا می‌گذرد. حالا ما بحثمان بر سر این قضیه است. ما می‌گوییم که نظام تصمیم گرفت که بگوید برای اینکه با هنجارهای بین‌المللی سازگار باشد، ولی هدف خودش را دنبال کند. در مورد اسراییل فقط این حرف گفته بشود که ما موافق این هستیم که همه مردم فلسطین جمع بشوند حتی آنانی که بیرون از کشور مهاجرت کرده‌اند اینها هرکس یک رأی اعم از یهودی، مسلمان و مسیحی رأی بدهند و سرنوشت خودشان را خودشان تعیین بکنند. این نیز به طور کامل با هنجارهای بین المللی سازگار است.»
اشکالاتی چند در فرمایشات ایشان به چشم می خورد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنم:
1- فرمانده نیروهای اعزامی (که در حد و اندازه چند لشگر هم نبود) زنده یاد حاج احمد متوسلیان بود نه شهید همت! حاج همت نفر دوم و معاون حاج احمد متوسلیان بود.
2- نیروهای ایرانی به سوریه اعزام و در پادگانی در دمشق مستقر شدند و اینکه در شب اعزام، حاج همت در جلسه رؤسای سه قوه حاضر شد و.... قطعا خطاست! اولا در جلسات «حاج احمدمتوسلیان» که فرمانده نیروها بود شرکت می کردند نه حاج همت! ثانیا نیروها اعزام شده بودند و فرمایش ایشان به معنای اعزام نیرو، خلاف نظر حضرت امام است! ثالثا (همانطور که خود شهید همت نقل کرد و قطعا افراد بسیاری هنوز زنده‌اند و می‌توانند این موضوع را تصدیق کنند) نظر حضرت امام (ره) در شب عملیات (نه قبل از اعزام) و در مورد انجام عملیات (نه اعزام نیرو) آن هم به صورت تلفنی به واسطه‌ حاج احمد خمینی به نیروهای اعزامی ابلاغ شد.
3- با به یادآوردن عدم همراهی نیروهای سوری، نادرستی گشودن جبهه جدیدی که معلوم نیست عقبه‌ای داشته باشد می تواند دلیل تصمیم حضرت امام بوده باشد (آن گونه که شهید همت تحلیل می‌کرد و آن را نشانه دوراندیشی امام می شمرد).
4- پیوند زدن این خاطره با لزوم«سازگاری تصمیمات با هنجارهای بین المللی» بسیار غریب و از آقای مهندس موسوی غیرقابل انتظار است. آیا جناب آقای مهندس موسوی معتقدند که فتح لانه جاسوسی آمریکا (همان که مورد تأیید حضرت امام قرار گرفت و انقلاب دوم نامیده شد) با هنجارهای بین المللی سازگار بود؟ آیا اساسا اعزام نیرو به سوریه (که البته ایشان سهوا یا عملا آن را نادیده گرفته‌اند) و آماده شدن برای نبرد با آن هنجارها سازگار بود؟
5- اشاره ایشان به تدبیر مقام معظم رهبری و پیشنهاد ایشان در مورد سرزمین فلسطین (بدون بردن نام آیت الله خامنه‌ای) از یک نظر مثبت و از نظر دیگر منفی است. این که مهندس موسوی از اتخاذ تصمیم درست و سیاست راهیانه مقام معظم رهبری در شرایط امروز تمجید می‌کنند قابل تقدیر و امیدوار کننده است (و لو از ایشان نام نبرند) ولی پیوند زدن سیاست امروز با شرایط سه دهه پیش نشانه آشکار بی توجهی به این امر است. آیا توجه نفرموده‌اند که «راه قدس از کربلا می‌گذرد» معنایی به غیر از آن چیزی دارد که ایشان در ادامه تحلیل خود به آن متمسک شده‌اند؟ واقعیت آن است که شرایط آن روز اقتضائاتی داشت و شرایط امروز اقتضائات دیگری دارد. آن روز حضرت امام بر اساس شرایط روز سیاست‌های کلان نظام را تعیین می‌کردند و امروز مقام معظم رهبری بر اساس شرایط موجود مسیر را معین می‌کنند و همه موظف به تبعیت هستند.
در خاتمه اشاره به این نکته بد نیست که هنوز هم نفهیده‌ام آیا واقعا گرد پیری مهندس موسوی را واداشت تا چنین واقعه تاریخی را تحریف کند و بر اساس خاطره نادرست تحلیل نماید یا قصد دیگری در بین بود! گذر زمان باعث می‌شود تا خاطرات کمرنگ و کمرنگ تر شوند مگر وقایع مهمی که با تکرار در ذهن غبارزدایی شده باشند. به دیگر سخن یا گوشه نشینی بیست ساله و به فراموشی سپردن وقایع کم اهمیت اینچنینی (!) خاطرت را تحریف کرده و یا تحلیل بعدی که قرار بوده مبتنی بر آن ارائه شود فراموشی تحمیلی ایجاد کرده است!
امیدوارم سایر خاطراتی که از سال‌های دور مطرح می‌شود از این دست .
منبع : راسخون

 
شنبه شانزدهم 3 1388
X