میرحسین موسوی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم در ادامه مناظره انتخاباتی خود با محمود احمدی نژاد با بیان خاطره ای از حضرت امام راحل افزود: زمانی اسرائیلی ها به جنوب لبنان حمله کردند و در داخل کشور همه به این انتخاب رسیدند که باید با اعزام نیرو آنان را از لبنان بیرون کنیم و به حمایت از لبنانی ها بجنگیم.
وی گفت: شهید همت نیز قرار شد رئیس این لشگرهای اعزامی باشد و نیروهایی را نیز برای بررسی اوضاع و استقرار نیروهای ما اعزام شدند.
میرحسین موسوی افزود: شبی که قرار بود فردای آنروز نیروها اعزام شوند در جلسه سران سه قوه که شهید همت نیز حضور داشت مرحوم حاج احمد آقا با شنیدن این سخنان گفتند که امام راحل فرموده اند راه قدس از کربلا می گذرد.
وی گفت: یعنی شما به جنگ خودتان بپردازید و چه کاری دارید به جنگ لبنان که بخواهید به آنجا نیرو بفرسید.
میرحسین موسوی با بیان اینکه بحث ما با دولت بر سر این مسئله است افزود: ما می گوییم نظام تصمیم گرفت که بگوید برای انکه با هنجارهای بین المللی سازگار باشد اما هدف خود را دنبال کند درباره اسرائیل ما موافق آنیم که همه مردم فلسطین حتی مهاجران جمع شوند و از یهودی، مسلمان و مسیحی رای دهند تا سرنوشت خود را تعیین کنند.
موسوی افزود: این مسئله به صورت کامل با هنجارهای بین المللی نیز سازگار است و بعد از جنگ های استعماری نیز این اقدام انجام و ماهیت حکومت ها دگرگون شد.
وی گفت: وقتی ما بنا به اجتهاد، تندروی و افراط گرایی خود از این مسئله که 20 سال است این شعار داده می شود فراتر می رویم اینجاست که مصیبت ایجاد می شود و عوض آنکه اسرائیل را منزوی کنیم بیشتر انرا در معرض مظلومیت قرار می دهیم.
موسوی افزود: در اجلاس دوربان 2 اروپایی ها بعد از کشتار غزه در مقابل اسرائیلی ها بودند و می خواستند قطعنامه صادر کنند اما به علت موضعگیری اشتباه ما که به حیثیت ما لطمه خورد همه آنان در پشت اسرائیل جمع شدند و آی پک که بزرگترین لابی صهیونیستی در آمریکاست وجود این سیاست را برای خود نعمت دانست.
وی گفت: ما می گوییم نباید در مسائل بین المللی خیال بافی کنیم وباید واقع بینانه و با تدبیر عمل کنیم.
این نامزد انتخاباتی افزود: مشکلاتی که من دارم بر سر مسائل دراز مدت نیست بلکه بر سر مسائل اجرایی معمول است.
موسوی گفت: باید دید آیا ماموران حساس و کارشناسان وزارت امور خارجه این روش را تایید می کنند یا خیر و یقین دارم آنانی که چه در دانشگاه و چه در وزارت امور خارجه آگاهند و نیروهای متفکر هستند این مسئله را تایید نمی کنند و از این گونه مسائل یکی دو تا نیست.
وی افزود: بارها اعلام کرده ام که در هر روش و زمینه ای که افراط داشته باشیم تفریط نیز وجود دارد.
موسوی به طرح مسائل تند درباره اسرائیل و بیان موضوع هولوکاست اشاره کرد و گفت: باید دید براساس فایده هزینه آیا این موضعگیری در اخر ما را می تواند به نتیجه نزدیک کند یا خیر؟
وی افزود: نتیجه اینگونه موضعگیری ها این شد که در آخر معاون رئیس جمهور اعلام کرد که ما دوست مردم اسرائیل هستیم.
موسوی گفت: آن افراط این تفریط را به بار می آورد و از این موضع نیز دست برنمی دارد تا اینکه تشری به وی وارد شود تا عقب نشینی کند و باز این فرد حفظ می شود.
وی افزود: چگونه مردمی که غاصبند و همه سرزمین های فلسطینی را گرفته اند ما یکدفعه دوست آنها می شویم؟
موسوی با بیان اینکه شبیه این اظهار نظرات درباره مسائل سیاسی و اقتصادی وجود دارد که کم نیست و نمونه های دیگری نیز وجود دارد گفت: نمی خواهم درباره خلیج فارس ، قطر و کشورهای دیگر که هر کدام از آنها هزینه های سنگینی را برای کشور به بار آورده است صحبت کنم.
وی افزود: صرف اینکه بگوییم این اقدامات برای کشور اثری نداشته است مسائل را حل نمی کند زیرا اکنون مردم اثرات سیاست هایمان را در عدم امنیت ذهنی، اقتصاد، قطعات صنعتی و مبادلات جهانی و بی اعتبار شدن گذرنامه هایشان در سطح بین الملل و تحقیر شدن ایرانیان در سراسر جهان می چشند.
موسوی با طرح این سوال که آیا دولت درباره ایرانی و ایرانیت مسئولیت دارد یا خیر گفت: واقعا دولت درباره مشکلات و درد و رنج مردم بی اعتناست و من واقعا دلم برای این مردم با این سیاست ها و بلاها و افراط گری هایی که داریم می سوزد.
وی درباره مطرح شدن اسم هاشمی رفسنجانی در سخنان احمدی نژاد افزود: وی مرد بزرگی است و امام راحل نیز درباره هاشمی رفسنجانی صحبت های زیادی کرده است و ایشان (احمدی نژاد) می تواند درباره نقاط ضعف و قدرت وی صحبت کند.
موسوی با بیان اینکه بالاخره سن من زیاد است و در قبل و بعد از انقلاب در سیاست بوده ام می گویم که مردم کمی فکر دارند گفت: برای آنکه بگوییم خیلی تنها مانده ایم سه دوره را به هم پیوند می دهند که بگویند سه طرز فکر است و مادر مقابل این طرز فکرها هستیم.
وی افزود: چه کسی این مسائل را می پذیرد و چرا این بحث ها را مطرح می کنیم؟
موسوی گفت: آقای خاتمی آدم کمی نیست و فردی است که در سطح جهان و کشورمان مطرح است و 8 سال نیز رئیس جمهور بوده و آقای هاشمی نیز همینطور است و ایشان (احمدی نژاد) مجال صحبت و گفتگو دارند و می توانند در رادیو و تلویزیون با آنان صحبت کنند و ماشاء الله هم صدا و سیما به طور دائم در اختیار دوستان است و می توانند از آنان دعوت کنند تا در میز گردی مسائلشان را حل کنند.
وی با بیان اینکه این مسائل (هاشمی و خاتمی) چه ربطی به عقاید بنده دارد افزود: بنده می گویم سیاست خارجی و اقتصادی شما باعث شده است تا کشور و حیثیت ما لطمه ببیند و این شیر غران ایرانی را در بند کند.
موسوی در بخش دیگری از سخنانش درباره همبستگی ملی گفت: ما چه بلاهایی بر سر دانشگاهها، محیط های جوانان و مردم آورده ایم که هر جایی که می روم اعتراض است و به من می گویند به ما اهانت شده و دانشجویان را ستاره دار، دستگیر و دانشجوی دیگری را از دانشگاه بیرون کرده اند.
وی با اشاره به اینکه روشنفکرو در فرهنگستان هنر بوده است افزود: فردی می آید و می گوید 15 بار با دریافت مجوز از این دولت کتابش چاپ شده است اما در چاپ شانزدهم جلوی آنرا می گیرند.
این نامزد انتخاباتی گفت: دولت و نظام حیثیت دارند و هر دولتی باید به حرفها و امضاهایش مقید باشد و بر سر حرفش بایستد.
موسوی افزود: سوال من اینست که اکنون تعداد انتشاراتی ها به چه تعداد رسیده است و در این دوره 4 ساله چند تا بوده اند و به چه تعدادی رسیده اند و چند هزار انتشاراتی کاهش یافته است و چه مشکلاتی داشته اند.
وی گفت: کارهایی شده است که واقعا دردناک است و آدم را اذیت می کند زیرا همه ما هویت ایرانی اسلامی و انسانی داریم.
موسوی افزود: فکر کنید که یک کتاب فروش بدبخت و بیچاره ای که با زور 20 کتاب چاپ کرده است کافی است که وزارت ارشاد 4 تا از این کتابها را در چاپ دوم و سومش در حبس نگه دارد مسلما ورشکست می شود و معلوم است که وی در مقابل نظام قرار می گیرد.
وی گفت: علت اینکه اینهمه هنرمند در مقابل دولت هستند به چه علت است؟
موسوی افزود: معتقدم هنرمندان خیلی سیاسی نیستند و در سیاست روز اصلاوارد نمی شوند اما اکنون به تنگ آمده اند و در سطح ملی مشکل پیدا کرده اند.
وی گفت: درباره روحانیت و مرجعیت که ما می دانیم رابطه آنان با دولت چگونه است نیز از طرف دیگری و توهین هایی که درآموزش و پرورش به پیامبر اسلام (ص) شد ما چه واکنشی نشان دادیم؟
موسوی تصریح کرد: همه این مسائل موجب ایجاد بدبینی به دولت شد.
وی گفت: آیا دولت فکر کرده است که چرا رابطه اش با مدیریت و روشنفکران و جوانان از دست داده است زیرا در هر جایی که می روم 5 یا 6 نفر سوال می کنند و جلسه را بر هم می زنند و تحریک می کنند و بقیه علیه اینگونه سیاست ها شعار می دهند.
موسوی درباره سیاست داخلی افزود: دولت بر خلاف نص صریح قانون 8 ماده ای امام است که مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم می کنند و برخی را به خود جذب می کند و فرد دیگری را خلاف صریح خود می داند و دیگری را از فرد دیگری جدا می کند.
ادامه دارد
آقای احمدی نژاد در ادامه مناظره در پاسخ به اظهارات موسوی درباره مبحث انسجام ملی و موضوع ستاره دار شدن برخی دانشجویان گفت: شما اطلاعاتی را مطرح می کنیدکه می دانم از روی بی اطلاعی است و من فقط یک مورد آن را باز می کنم تا معلوم شود اطلاعات شما از کجاست.
این نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره دانشجویان ستاره دار گفت: این دانشجویان ستاره دار از کجا درآمد که امروز آقای موسوی ان را بر سر این دولت می کوبد و استنادش هم به حرف یک عده ای است که من نمی دانم این عده چه کسانی هستند .
احمدی نژاد آغاز موضوع ستاره دار شدن برخی دانشجویان را در زمان معین (وزیر آموزش عالی کابینه خاتمی) در سال 1380خواند و گفت: این تاریخ یعنی همان زمان دوست جناب آقای موسوی است (خاتمی)که امروز هم از ایشان حمایت می کند.
وی افزود: آنها آمدند در کارشناسی ارشد در برابر قبولی ها یک ستاره و دو ستاره می زدند ، یک ستاره یعنی شما (دانشجو) در آموزش مشکل دارید ، پرونده ات کم است ، نقص دارد، اشکال دارد ، برو برطرف کن. دو ستاره یعنی شما یک مشکلی در کمیته انضباطی داشته اید ،تخلفی کرده اید ، به چیزی محکوم شده اید، مراعات کنید.
احمدی نژاد با تاکید مجدد بر اینکه این شیوه ستاره دار شدن دانشجویان در زمان مصطفی معین وضع شد، تصریح کرد: در همان سال این دولت این موضوع منتفی شد و ما آن را نسخ کردیم و گفتیم این توهین به دانشجوست و وزیر علوم ما این را برداشت، حال جالب است که آقای موسوی به جای آنکه به دوستانش انتقاد کند، به ما انتقاد می کند.
وی با ابراز تاسف از قضاوت قاطعانه موسوی در این خصوص گفت: شما (به شهری) می روید و عده ای دور شما جمع می شوند و ما هم (به شهری) می رویم و مردم جمع می شوند ، هر روز همینه ، دیروز بنده در مشهد بودم این چند صد هزار آدم ، اینها مردم این مملکت نیستند؟احمدی نژاد با طرح این سوال خطاب به موسوی پرسید: چرا شما خیال می کنید آنهایی که برای شما جمع می شوند فقط آدمند ؟ فقط مردم ایرانند ؟ اتفاقاً شما دارید مردم را جداجدا می کنید ، شما دارید جداجدا می کنید.
وی با نشان دادن اوراقی که همراهش بود ، درباره مجوز چاپ برخی کتب نیز گفت: من این اوراق را آورده ام اینجا برای اینکه شما مشاهده کنید ، شما فرمودید کتاب ، بله بنده با شما هم نظرم ، نامه هم نوشته ام به وزیر ارشاد هم تذکر داده ام ، آمارهای ما هم نشان می دهد نسبت به دوره هاشمی و خاتمی ما کمترین میزان را داشته ایم از نظر کنترل ، البته من آن را هم قبول ندارم. این نامه مکتوب بنده خطاب به وزیر ارشاد است.
احمدی نژاد خطاب به موسوی گفت: اما جناب آقای موسوی، جنابعالی هشت سال نخست وزیر بودید ، تنها یک روزنامه منتقد وجود داشت آن هم از سال 1363 و 1364 ، یک روزنامه ، که هفته ای یک یا دو نقد اقتصادی بر شما می نوشت که آمار و ارقامی که الان من اینجا دارم این نقدها را تایید می کند.
وی افزود: اما شما چه فضایی برایش (روزنامه یاد شده) درست کردید؟ خود جنابعالی چند بار علیه یک روزنامه صحبت کردید؟ من متن سخنرانی تان را دارم ، خواهش می کنم مراجعه کنید ، حافظه تاریخی نباید از دست برود.
این نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به موسوی گفت: جنابعالی گفته اید که شما (روزنامه یادشده) در خط دشمن هستید ، شما دارید ضد انقلاب عمل می کنید ، شما دارید ضربه به کشور می زنید ، درحالیکه آن گزارشی که آن روزنامه نقل کرده بود ، گزارشی بود از (سازمان) برنامه بودجه جنابعالی که آمده بود ، رفته بود در کمیسیون کشاورزی مجلس ، یکی از افرادی هم که مرتبط بود ، آن را گرفته بود و یک نقدی بر آن نوشته بود، بعد فشار آوردید و برخی از مطبوعات تعطیل شد.
احمدی نژاد با نشان دادن تیتر برخی مطبوعات بر ضد عملکرد دولت نهم خطاب به موسوی گفت: اینها را ببینید ، اینها چهار سال ، این همه تیتر توهین آمیزی است که به من و به دولت شده است ، تهمت هایی است که آن ها را تحمل کرده ایم.
وی به موسوی گفت: شما در خیلی از سخنرانی هایتان بنده را به دیکتاتوری متهم کرده اید ، این دیکتاتوری است؟ کدام دیکتاتور هستیم؟ زمان آقای هاشمی هم همینطور بود که شما می گویید با هم مقایسه نکنیم ، اتفاقاً باید مقایسه کنیم ، زمان آقای هاشمی هم یک روزنامه منتقد بود من کاری به مواضع آن روزنامه ها ندارم ، شخص رئیس دولت بارها علیه آن روزنامه موضع گیری کرد تا بالاخره صدایش را انداخت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در زمان آقای خاتمی هم که معلوم بود، کسی مگر می توانست یک کلمه انتقاد کند ، همان علمایی که جنابعالی می فرمایید ، یکی شان یک اظهار نظری می کرد ، کاریکاتورشان را می کشیدند که ما بعد از ملی شدن نفت دیگر نداشتیم که کسی علیه علما کاریکاتور بکشد.
وی افزود: سی تا تیتر : آقا توطئه علیه دولت ، پیام دوم خرداد را نفهمیدید ، ای وای خیانت شد، ضد رئیس جمهور و بالاخره خفه شان کردند.
احمدی نژاد در ادامه خطاب به میرحسین موسوی گفت: برای مزید اطلاع جنابعالی در دانشگاه که هیچ وقت سابقه نداشته است یک دانشیار دانشگاه ما ، پژوهش گر نمونه کشور علیه سیاست های پژوهشی مقاله نوشت ، آنچنان مدیریت دانشگاه او را له کرد ، توهین کرد ، یک عده ای را راه انداخت مرگ بر او ، مرگ بر او و اطلاعیه دادند ، نباید یادمان برود.
وی افزود: اینکه من می گویم آقای موسوی ،آقای هاشمی و آقای خاتمی ، حرف درستی است . شما سخنرانی دختر آقای هاشمی در جلسه ای که همسر شما و جناب آقای خاتمی هم حضور دارند ، (ببینید) ایشان قشنگ تشریح می کنند ، می گوید: دوره اصلاحات ادامه راه سازندگی است ، در این دولت آسیب دیده ما آقای موسوی را می خواهیم برای اینکه استمرار همان راه است.
احمدی نژاد تصریح کرد: یعنی اشرافیتی که جناب آقای هاشمی در این کشور پایه گذاری کرد، قرار است ادامه پیدا کند، الان نگرانید آقای موسوی ؟مردم هم می دانند،جنابعالی فرمودید افتخار می کنیم به حمایت آقای هاشمی ، معنای آن چیست؟
وی افزود: باور ما این است که صحنه گردان اصلی اصلاً آقای هاشمی است بالاخره ما می بینیم چه کسی رئیس ستاد انتخاباتی چه کسی است؟ اینها از کجا می روند جلسه می گذارند ،ارتباطاتشان را برقرار می کنند ؟ شما نفرمایید که ارتباطی نیست، اتفاقا ارتباطی است ، مگر می توانیم چشممان را ببندیم ، مگر ملت می تواند چشمش را ببندد ، این حلقه ها چه شده است؟
این نامزد انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در بیان چند مثال در تایید سخنانش گفت: تحمل مخالف ، در این دولت چه خبر است اینها فقط تیترهاست ، 320 هزار تیتر توهین آمیز علیه دولت ، ما نه یک روزنامه ای را بستیم،نه تهدید کردیم ، نه فشار آوردیم ، هنوز هم دارند می نویسند و به حمایت از شما ، علیه ما بدتر دارند می نویسند.
وی خطاب به میرحسین موسوی گفت: شما بحث های مختلفی را علیه این دولت مطرح کردید، ما می خواهیم مقایسه کنیم و یادمان نرود چه بود در سه دولت (گذشته) ، امروز چه شده است.
ادامه دارد.
منبع: اریا نیوز