با ۱۰ دقیقه مشاوره تلفنی رایگان از ۱۰ سال تجربه و تخصص گروه آزمون های زبان دکتر اباصلتیان در حل مساله و مشکل قبولی تضمینی و کسب مدرک زبان دفاع دکتری EPT, MSRT, MHLE, TOLIMO, UTEPT و بسندگی اصفهان استفاده کنید.
تماس فوری با ۰۹۳۸۷۷۰۸۰۲۵
بهره مندی از برترین اساتید کشوری تخصصی آزمون های دکتری به سرپرستی دکتر اباصلتیان، ارائه جزوات خاص و ویژه جهت قبولی تضمینی امتحان را می توان از ویژگی های دیگر گروه آزمون های ملی و بین المللی زبان انگلیسی دکتر اباصلتیان نام برد.
همچنین این گروه پشتیبانی کامل از شما تا قبولی و گرفتن مدرک زبان را انجام داده و خود را متعد به حل مشکل شما می دانند.لازم به ذکر است سایر آزمون های زبان انگلیسی بین المللی از قبیل IELTS , TOEFL , GRE نیز توسط گروه دکتر اباصلتیان ارائه میشود.
بازدید کنندگان و تعقیب کنندگان وب سایت ما می توانند از جهت اطلاعات بیشتر با مسئول ارتباط با مشتریان این گروه تماس گرفته و یا از لینک های زیر بازدید کنند.
آشنایی با گروه زبان دکتر اباصلتیان
آشنایی و شناخت آزمون EPT
یکی دیگر از آزمونهایی که شما احتمالاً دغدغه موفقیت در آن را دارید یا در آینده خواهید داشت، آزمون EPT است. این آزمون لازمه ورود به مقطع دکتری برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است. جالب است بدانید افراد متفرقه حق شرکت در این آزمون را ندارند و فقط متقاضیان مقطع دکتری میتوانند در آن ثبتنام کنند. مدرک این آزمون تنها مورد تأیید دانشگاه آزاد اسلامی است و برای دانشگاههای دیگر کارایی ندارد.
این آزمون تقریباً هر ماه برگزار میشود. حد نصاب برای قبولی در این آزمون کسب نمره ۵۰ از ۱۰۰ است و در پاسخدهی نمره منفی وجود ندارد. مدرک آن دو سال معتبر بوده و زمان آزمون ۱۴۰ دقیقه است. اگر شما برای موفقیت سه آزمون EPT MSRT و دولینگو و بهخصوصEPT دچار مشکل شدهاید یا تصمیم گرفتید بهصورت جدی شروع به مطالعه کنید، گروه آزمون های زبان دکتر اباصلتیان همراه شماست.
نیم نگاهی به آزمون MSRT
شما برای ورود به مقطع دکتری به یک مدرک زبان معتبر نیاز دارید تا سطح تسلطتان به زبان انگلیسی را نشان دهد. این مدرک باید معتبر بوده و برای دانشگاه محل تحصیل شما مورد پذیرش باشد. یکی از مدارک زبانی که در همه دانشگاههای ایران در مقطع دکتری قابل قبول واقع شده، مدرک زبان حاصل از آزمون MSRT است.
این آزمون در حقیقت همان آزمون MCHE بوده که از طرف اداره بورسیه و مهاجرت دانشجویان با اسم جدید ارائه شده است. این آزمون برای دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور و متقاضیان دکتری همه دانشگاههای وزارت علوم، دانشگاههای تحتنظر وزارت بهداشت و دانشگاههای آزاد اسلامی کاربردی است.
مزیت این آزمون نسبت به تافل و آیلتس این است که سادهتر بوده و هزینه کمتری را شامل میشود. حد نصاب قبولی ۷۰ از ۱۰۰ بوده و با کسب ۷۵ درصد نمره تا یک سال از شرکت در آزمون محروم خواهید شد. اما نگران نباشید. موفقیت سه آزمون EPT ، MSRT و دولینگو تخصص گروه دکتر اباصلتیان است. با گروه آزمون های زبان دکتر اباصلتیان قطعاً بهترین نتیجه را کسب خواهید کرد
قبولی تضمینی آزمون MHLE وزارت بهداشت با گروه آزمون های ملی و بین المللی زبان دکتر اباصلتیان
این آزمون زبان دکتری ویژه دانشجویان داوطلب شرکت در کلیه دورههای علوم پزشکی دانشگاههای دولتی است MHLE را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار میکند. بعد از قبولی در این آزمون, برای داوطلب گواهی صادر خواهد شد که تا دو سال اعتبار خواهد داشت. این آزمون مخصوص افرادی میباشد که قصد ادامه تحصیل در دورههای دکتری تخصصی داخل و اعزام به خارج از کشور را دارند.
اگر داوطلبان گروه علوم پزشکی تنها قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای سراسری را داشته باشند بهتر است درMHLE شرکت کنند چرا که محتوای لغات و متون آزمون تقریبا در تمامی بخشها، تخصصی این حوزه است و داوطلبان آشنایی بیشتری با آنها دارند. اما اگر شرکت در آزمون دکترای هر دو دانشگاه دولتی و آزاد در برنامه آنها قرار دارد باید به سراغ MSRT بروند چرا که دانشگاه آزاد مدرک MHLE را نمیپذیرد. البته یک مزیت دیگر MSRT نسبت به MHLE نیز تعداد دفعات برگزاری بیشتر آن در طول سال است که شانس داوطلبان را کسب نمره قابل افزایش میدهد.
با ۱۰ دقیقه مشاوره تلفنی رایگان از ۱۰ سال تجربه و تخصص گروه آزمون های زبان دکتر اباصلتیان در حل مساله و مشکل قبولی تضمینی و کسب مدرک زبان دفاع دکتری EPT, MSRT, MHLE, TOLIMO, UTEPT و بسندگی اصفهان استفاده کنید.
تماس فوری با ۰۹۳۸۷۷۰۸۰۲۵
کتاب آوردگاه، اثر قابل ملاحظهایاست که با استناد به بیش از 2500 سند، به شبهات و چالشهای مربوط به
انقلاب اسلامی پاسخ میدهد.
خواندن «تاریخ» نه به مثابه پرکردن اوقات فراغت شبانهمان بلکه به منظور فهم و درک صحیح از اتفاقات «گذشته» برای اِعمال رفتار صحیح در «حال حاضر» است. مردم بی اطلاع از تاریخ مثل کودکی بیتجربهای هستند که هر کاری را باید از صفر انجام دهند؛ ولی عقل اقتضا میکند انسان هیچ کاری را از صفر انجام ندهد و حتیالامکان بهرمند از تجارب و مشاوره دیگران باشد.
رهبر امت و انقلابحضرت آیتالله خامنهای در این باره میفرمایند: «یکی از چیزهایی که بنده نگران آن هستم، این است که این نسل جوان بالنده ما که بحمدالله، هم آگاه و با بصیرت است، هم دارای انگیزه است، آماده به کار است، وسط میدان است، انقلابی است، به تدریج این حوادث مهم را، این عبرتهای بزرگ دوران معاصر رااز یاد ببرد. ( ۱۹/ ۲/ ۸۷.)»
در عصر جنگ روایتها، بیان حقایق تاریخی آنهم به شکل مستند و مستدل از اولویتهای جنگنرم است. تحریف وقایع، تدلیس و تقطیع سخنان، دروغپراکنی و... و در پی آن ایجاد شبهه و تشویش ذهنی در میان توده مردم و اقشار مختلف جامعه از فردای پیروزی انقلاب اسلامی ابزار دشمن این نهضت بوده و هست. مدرنیته غربی در راستای ایجاد فرهنگ واحد جهانی که در آن استعمار و استثمارش سوغات جوامع اسلامی است، فرایند تغییر و اساساً حذف تاریخ مؤلفهای مهم است. فرانسیس اورگومن میگوید: «میل شتاقانه مدرنیته سرمایهسالار به فراموشی است... در این محیط کاراکتر ایدهآل کسی است که هیچ هویتی نداشته باشد.»
انقلاباسلامی و سیر و تکوین آن یکی از حساسترین زمانهها را برای ایرانیان به ارمغان آورده است، طبیعی است که ما در حال حاضر همانطور که پیش از این هم شاهدش بودیم، با امواج تحریف و تغییر تاریخ به منظور ارائه دلخواه از وقایعاز سوی جریان مخالف باشیم. در راستای تقابل با جریان تحریف که به فرموده رهبری معظّم گامی برای شکست تحریم است، تبیین مسائل و پاسخ به شبهات مربوط به انقلاب از اولولیتهای جامعه انقلابی بلکه جامعه ایرانی است.
دراین میان کتاب «آوردگاه» به قلم محمدعلی الفتپور، توسط انتشارات «یقظه» اثر تحقیقی خوبی است که با ارائه بیش از ۲۵۰۰ سند کمتر دیده شده از تاریخ معاصر ایران بالاخص تاریخ انقلاب اسلامی به میدان تقابل با روایتهای مخالفرفته است. آوردگاه، راوی تدابیر و رویکردهای رهبران جهوری اسلامی و نظام اسلامی ایران در حوادث و رویدادهای سیاسی و اجتماعی ۴ دهه اخیر است.
چهلشبهه و چالش درباره انقلاب اسلامی و ماهیت آن چون: ولایت فقیه و چگونگی ورودش به قانون اساسی، جمهوری اسلامی و دموکراسی، چرایی دشمنی برخی گروههامثل مجاهدین با انقلاب و... از موضوعات و مسائلی است که محمدعلی الفتپور پاسخ به آنها را در این کتاب به عهده گرفته است.
بافرا رسیدن ایامالله دهه فجر و بازگوییهای متفاوتی که از انقلاب اسلامی میشود، که اغلب با سیر و جریان تحریف همراه است، مطالعه کتاب موردبحث، فرصتی است تا دید تازه و دقیقی از بزرگترین انقلاب قرن بیستم و قلب تپنده محور مقاومت داشته باشیم.
منبع: خبرگزاری فارس
تیم نورولند سعی کرده است با جمع آوری محتویات گوناگون درباره اختلالات گفتار و زبان و راهکار درمانی موثر بر آن ها، باری از دوش خانواده های درگیر که اغلب نگران هستند، بردارد. به همین منظور در این نوشتار به بازی های مناسب گفتار درمانی پرداخته شده است تا بتوان نسبت به این روش نیز شناخت کافی به دست آورد.
البته والدین عزیز باید توجه داشته باشند که این اطلاعات فقط برای افزایش آگاهی عمومی تهیه شده اند و نباید بدون مشورت با متخصصین این حوزه به آن ها عمل کرد.
در مطالب گذشته به تفصیل درباره اختلالات گفتاری و تاثیر آن بر روحیه و اعتماد به نفس کودکان سخن گفته شده است بنابراین شما عزیزان تاکنون متوجه اهمیت استفاده از راهکار های درمانی شده اید.
همانطور که می دانید والدین علاوه بر اینکه به عنوان الگوی رفتاری و گفتاری فرزندان خود محسوب می شوند تاثیر شگرفی بر کاهش اختلالات تکلمی نیز دارند به همین دلیل توصیه می شود حتما دانش خود را در این زمینه افزایش دهند یکی از این روش ها، کسب اطلاعات درباره بازی های گفتار درمانی کودکان است که در منزل نیز می توان آن ها را انجام داد که در پایان این نوشتار بهتر با این تکنیک آشنا خواهید شد.
معمولا اغلب کودکان به دلیل عدم تکامل برخی کلمات و اصوات موجود در ساختار زبان قادر نیستند آن ها را به درستی ادا کنند و برای کسب این مهارت نیاز است که کودک با تکرار و تمرین این توانمندی به دست آورد.
یکی از رایج ترین اشتباهات تلفظی کودکان در زمان ادا حرف "س" رخ می دهد که سعی می کنند با جایگزین کردن حرف "د" آن را جبران می کنند به عنوان مثال اغلب کلمه دیب زمینی را به جای سیب زمینی به کار می برند.
بهتر است والدین در مواجهه با چنین موقعیت هایی که کودک، کلمات را درست ادا نمی کند از رفتار های مخرب مانند تنبیه، مسخره کردن و... بپرهیزند که نه تنها اثری ندارد بلکه به روحیه آن ها نیز ضربه می زند.
تاخیر کلامی نیز در کودکان شیوع بالایی دارد. اغلب دیده شده است که بسیاری از مواردی که کودکانی که دچار تاخیر کلامی شده اند، تک فرزند هستند. متخصصان توصیه می کنند در چنین خانواده هایی والدین مراودات و ارتباط خود را با خانواده های پر جمعیت بیشتر کنند.
هم چنین افزودن محرک های محیطی شنیداری و گفتاری نیز تاثیر بسزایی در این امر دارد. خواندن شعر، قصه، و... نیز سبب می شود که دایره لغات کودک وسیع تر گردد. از دیگر موارد موثر بر کنترل و کاهش اختلالات گفتاری کودکان، انجام بازی های مرتبط است که والدین می توانند آن ها را در محیط منزل نیز انجام دهند که در ادامه اشاره می شوند.
با توجه به اینکه کودکان برای تفهیم بهتر ارتباط نیاز به آموزش دارند معمولا این هدف با مشاهده حرف های دیگران رخ می دهد.
طبق نتایج مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که مشاهده تلوزیون و انجام بازی های کامپیوتری نه تنها به یادگیری مهارت های گفتاری ضربه می زند بلکه در مواردی نیز به عنوان یکی از عوامل اصلی تاخیر تکلمی نیز مطرح می شوند.
بنابراین والدین بهتر است محدودیت زمانی برای تماشای تلوزیون و انجام بازی های کامپیوتری برای فرزندان خود اعمال کنند تا کودک فرصت بیشتری برای حضور در جمع های خانوادگی داشته باشد و روند تکمیلی رشد مهارت های گفتاری تسریع یابد.
همان طور که اشاره کردیم حضور کودک در محیط هایی که گفت و گو های کلامی بیشتری رخ می دهد به آموزش بهتر مهارت های تکلمی او می انجامد.
اگرچه باید به این نکته نیز توجه داشت که گفت و گو های بی هدف و معمولی تاثیر چندانی ندارند. بهتر است والدین در مواقعی که کودک مشغول بازی است درباره اسباب بازی ها و یا مواردی که مورد علاقه اوست با بیانی کودکانه صحبت کنند تا کودک نیز به مفهوم جملات پی ببرد.
برخی کودکان اصلا تمایلی برای حرف زدن نشان نمی دهند در این موارد بهتر است والدین از جملات تک کلمه ای شروع کنند و سپس جملات بزرگتر را به کار گیرند تا کودک نیز تشویق به مشارکت در گفت و گو شود.
به عنوان مثال در زمان تشنگی که کودک با ایما و حرکات بدنی به آب اشاره می کند والدین می توانند بگویند: آب، آب می خواهی؟ و... .
به طور کلی میزان مشارکت کودک در چنین گفت و گو هایی وابسته به موضوع بحث و هم چنین تناسب سطح واژگان منتخب با سن کودک نیز هست و حتما باید به این نکات توجه داشت.
همان طور که اشاره کردیم از موارد بسیار مهم و تاثیر گذار بر تشویق کودک به مشارکت در بحث های کلامی، انتخاب موضوع جذاب است.
با توجه به اینکه کودکان با یک دیگر متفاوت اند باید به تفاوت در علائق و سلیقه آنان توجه داشت. گروهی ممکن است به حیوانات علاقه داشته باشند بنابراین تعریف داستان هایی در این باره بازخورد بالایی دارد.
هم چنین می توان این گفت و گو ها را در زمان انجام فعالیت های روزمره مانند حمام، غذا خوردن و حتی پیاده روی در پارک نیز داشت زیرا یکی از عواملی که سبب تاثیر بیشتر تمارین، فعالیت و بازی های گفتار درمانی می شوند، ایجاد فضای سرگرم کننده است تا کودک به صورت غیر مستقیم آموزش ببیند.
گروهی از والدین که با مشکلات گفتاری فرزند خود درگیر بوده اند اعلام کرده اند زمانی که خود نیز نقشی در اجرای بازی ها و فعالیت های مرتبط به عهده می گیرند مشاهده می کنند کودک با علاقه دو چندان در آن موقعیت حضور می یابد.
متخصصان توصیه می کنند در مواردی که کودک قادر نیست برخی از واژگان را به درستی تلفظ کند، اطرافیان بدون سرزنش و ایراد گیری، تلفظ درست را تکرار نمایند تا کودک دچار کمبود اعتماد به نفس نشود که به انزوا و گوشه گیری نیز ممکن است منتهی گردد.
یکی از روش های موثر بر درمان اختلالات کودکان، بازی درمانی است که طی آن نه تنها کودک به مشکل خود پی می برد بلکه سبب کنترل و بهبود وضعیت نیز می شود.
به عنوان مثال استفاده از تکنیک بازی درمانی برای کودکان که بی قرار و حواس پرت هستند سبب می شود که کودک احساسات و هیجانات خود را به نمایش بگذارد و به کمرنگ شدن این احساسات منفی می انجامد.
در حقیقت درمان در این روش بر پایه تحلیل رفتار، اعمال و گفتار کودک در حین بازی صورت می گیرد. اگرچه برای تاثیر بهتر تکنیک های بازی درمانی بهتر است که این متد در حضور یک متخصص و در اتاق بازی استاندارد صورت گیرند ولی بازی ها و تمارینی نیز وجود دارند که والدین می توانند در منزل انجام دهند و شاهد تاثیر آن بر بهبود مشکلات کودک باشند.
برخی از کودکان تمایلی به حرف زدن ندارند، متخصصان توصیه می کنند والدین در چنین مواردی با طراحی سوالاتی مرتبط، کودک را تشویق به مشارکت در بحث کنند که زمینه ساز بهبود مشکلات گفتاری نیز می شود از جمله:
صحبت کردن در مقابل آینه به کودک می آموزد که چگونه به صورت درست از دهان برای ادای درست کلمات استفاده کند. زیرا اشکالات تلفظی در بسیاری از موارد به دلیل عدم آگاهی به وجود می آیند.
به همین دلیل والدین می توانند فرصتی را فراهم کنند که کودک در مقابل آینه صحبت کرده و با تکرار حرکات درست دهانی، این تفاوت ها را درک کرده و تلفظ درست کلمات را بیاموزد.
در انجام بازی لی لی نیاز به ترسیم اشکالی با ۹ خانه یا شماره است که زمینه را فراهم می کند کودک هر واژه را ۹ بار تکرار نماید. به این صورت که کودک در حین بازی کلمه منتخب توسط والدین را با هر پرش تکرار می کند و علاوه بر سرگرم شدن به تقویت مهارت های گفتاری نیز می پردازد.
برای بازدهی بهتر این بازی بهتر است نخست کلمات ساده تر انتخاب شده و با افزایش مهارت کودک، دایره لغات افزایش یابد و هم چنین در هر دور از این بازی باید واژه ای جدید تر به کودک گفته شود. در صورتی که این بازی همراه با اهدا جایزه باشد، نتیجه بهتری نیز ملاحظه خواهید شد.
از دیگر روش های موثر بر اختلالات گفتاری، توپ بازی یا استپ هوایی است که در زمان انجام آن کودک می تواند به تکرار کلمات منتخب می پردازد.
انتخاب فضای زیبا و سر سبز برای انجام فعالیت ها و تمارین گفتار درمانی، بازدهی نتیجه را افزایش می دهد، به همین علت توصیه می شود که والدین از زمان پیاده روی تا پارک و فضای سبز غفلت نورزند و در این حین کودک به تکرار کلمات بپردازد و در صورت ادا درست آنان، ادامه مسیر طی گردد تا توجه کودک به این فعالیت افزایش یابد.
انجام این بازی به تقویت عضلات صورت و لب و هم چنین کنترل تنفس منجر می گردد.
برخی از کودکان دچار ضعف در کنترل تنفس هستند که انجام ساز دهنی سبب تقویت این مهارت می شود.
از جمله تکنیک ها و بازی های موثر بر کنترل اختلالات و مشکلات گفتاری خوردن خوراکی های شیرین مانند بادام زمینی است که اغلب از سوی کودکان نیز با استقبال مواجه می شود. در این روش باید والدین بادام زمینی را به اطراف دهان کودک بزنند تا کودک با لیس زدن آن را میل نماید که از مزیت های این روش افزایش حرکت زبان عنوان شده است.
از مزایا مطالعه کتاب، گسترش دایره لغات کودک و یا تکرار کلمات قدیمی تر است. بنابراین والدین می توانند از این روش برای فرزندان خود که توانایی مطالعه کتاب دارند استفاده کنند.
استفاده از تصاویر موجود در کتاب ها، اشیا و... به افزایش توجه کودکان کمک فراوانی می کند که متخصصین گفتار درمانی از آن بهره می برند.
درمان تحرک مفصلی از جمله متد های درمانی است که به کودک کمک می کند بیاموزد چگونه زبان خود را برای تلفظ بهتر کلمات حرکت دهد. این تمرین به صورت بازی که شامل سرمشق های درستی از عبارات است صورت می گیرد. از نکات حائز اهمیت در نتیجه گیری، توجه به تناسب سن کودک با کلمات منتخب است.
انجام بازی بلی و خیر از دیگر فعالیت های موثر بر کاهش اختلالات گفتاری کودکان بر شمرده می شود که والدین حتما باید جملاتی را برای این بازی استفاده کنند که کودک قادر به درک آن ها باشد. از دیگر فعالیت های مرتبط، استفاده از جعبه حاوی اشیا مختلف است که کودک با انتخاب هر یک باید برای والدین حرف بزند.
والدین می توانند برای نتیجه گیری بهتر، فرصتی را فراهم کنند تا کودک بیشتر در جمع های هم سن و سالان حضور یابد و به بازی بپردازد.
به طور مثال یک بازی جذاب برای کودکان به این صورت است که با تشکیل دایره، یک کلمه یا عبارت را در گوش نفر بغلی تکرار کنند و در پایان باید آخرین نفر همان کلمه یا عبارت را بلند اعلام کند. این بازی علاوه بر آموزش می تواند کودکان را سرگرم نیز نماید.
در پایان توصیه می کنیم خانواده ها از هر گونه تعجیل، تنبیه، تمسخر و... رفتار های مشابه که به فشار های روحی و روانی کودک می انجامد بپرهیزند که نه تنها نتیجه مثبتی نخواهد داشت بلکه ممکن است تلاش کادر درمانی را نیز بی اثر نماید.
منبع: وب سایت درمانی نورولند
روند رشد مهارت های گفتاری در افراد به این صورت است که در ابتدا در سن یک سالگی کودک قادر است با کمک جملات تک کلمه ای به بیان درخواست ها و نیاز های خود بپردازد و یک ارتباط را با دیگران برقرار کند و با ورود به سن ۵/۱ سالگی دایره لغات کودک گسترده تر می شود.
استفاده از جملات دو کلمه ای در سن دو سالگی رخ می دهد که ناشی از رشد مهارت های گفتاری کودکان است.
بنابراین می توان برای تشخیص اختلالات احتمالی در روند رشد کودکان به این موضوع دقت نمود تا چنان چه کوچکترین نقصی مشاهده گردید حتما با پزشک متخصص مشورت گردد.
به همین دلیل پیشنهاد می شود این نوشتار را که در آن به بررسی سن مناسب کودکان برای گفتار درمانی پرداخته شده است حتما مطالعه کنید تا بتوانید در صورت وقوع چنین اختلالی در رشد مهارت های گفتاری فرزندتان عملکرد بهتری داشته باشید.
همان طور که اشاره کردیم عدم استفاده به موقع از مهارت های گفتاری در بین کودکان به منزله یک زنگ خطر است و نیاز است والدین نسبت به کوچکترین علامت در این زمینه بی تفاوت نباشند تا چنان چه هر گونه تاخیر یا مشکلی را مشاهده کردند، پیگیری های درمانی را آغاز کنند.
به طور مثال کودکی که در سن دو سالگی قرار دارد و تاکنون نتوانسته همانند سایر هم سن و سالان از مهارت های گفتاری استفاده کند و حتی در بیان خواسته ها با کمک جملات تک کلمه ای نیز عاجز است حتما باید برای ارزیابی دقیق تر نزد پزشک متخصص برده شود تا علت آن مشخص گردد.
معمولا کارشناسان سن یک سالگی کودکان را زمان آغاز به کارگیری مهارت های گفتاری در برقراری ارتباط با اطرافیان بیان می کنند اگر چه نمی توان این مسئله را به تمامی کودکان تعمیم داد و موارد بسیاری نیز دیده شده است که کودک دیرتر نسبت به سایرین شروع به صحبت می کنند.
حتی متخصصان در این باره عقیده دارند که تاخیر در استفاده از مهارت های گفتاری تا سن یک سال و نیم نیز چندان نگران کننده نیست و اغلب بدون استفاده از مداخلات درمانی، بهبود می یابند.
اما در موارد بسیاری دیده شده که والدین با مشاهده تاخیر کلامی فرزند خود بسیار آشفته و نگران می شوند، توصیه می شود در صورت وقوع چنین رخدادی پس از کنترل هیجانات خود، حتما کودک را نزد یک گفتار درمانگر برده تا با معاینه و ارزیابی وضعیت کودک این استرس کاهش یابد.
از ویژگی های کودکان نرمال در سن یک سالگی می توان به درک آنان از اسم خویش و تشخیص صدای اطرافیان اشاره کرد و در صورتی که در زمان ارتباط با آنان از جملات ساده ای همچون برو، بده، بشین و... استفاده گردد به خوبی متوجه می شوند.
برای تفهیم بهتر شما عزیزان از مهارت های کلامی کودکان در سنین مختلف، آنان را متناسب با رشد و افزایش سن دسته بندی کرده ایم که در ادامه ملاحظه می کنید.
میزان به کارگیری از مهارت های گفتاری کودکان در زمینه تکلم و حرف زدن ( از زمان تولد تا سه ماهگی)
میزان به کارگیری مهارت های گفتاری کودکان در زمینه شنیدن و درک کردن (از سن ۴ تا ۶ ماهگی)
میزان به کارگیری مهارت های گفتاری کودکان در زمینه تکلم (از سن ۴ تا ۶ ماهگی)
میزان به کارگیری مهارت های گفتاری کودکان در زمینه شنیدن و درک کردن (از سن ۷ تا ۱۲ ماهگی)
میزان استفاده از مهارت های گفتاری کودکان در زمینه تکلم ( از سن ۷ تا ۱۲ ماهگی)
توانایی استفاده از مهارت های گفتاری کودکان در بازه سنی ۱ تا ۲ سالگی
با ورود به سن دو سالگی، دایره لغات کودکان بسیار وسیع می شود به صورتی که قادرند حتی از ۳۰۰ کلمه در زمان برقراری ارتباط و گفت و گو استفاده کنند.
برخی از والدین درباره استفاده از این مهارت ها رفتاری افراط گونه دارند و تمایل دارند که کودک بدون هیچ گونه خطایی به صورت روان و سلیس حرف بزند در حالی که کارشناسان عنوان می کنند اشکالات تلفظی در کلمات و جملات کودکان امری بدیهی است و نباید نسبت به آن نگرانی داشت.
وقتی زنگ خطر علائم هشدار دهنده به صدا در می آید که در زمان برقراری ارتباط و حضور در جمع های خانوادگی کودک قادر نیست با کمک واژگان به بیان نیاز های خود بپردازد. برای درک بهتر شما عزیزان در ادامه به سایر مهارت های گفتاری کودکان در سنین ۱ تا ۲ سال اشاره شده است.
سطح مهارت تکلمی کودکان ۱ تا ۲ سال در زمینه شنیدن و درک کردن
سطح مهارت تکلمی کودکان ۱ تا ۲ سال در زمینه صحبت کردن
مهارت های تکلمی کودکان ۲ تا ۳ سال در زمینه شنیدن و درک کردن
مهارت های تکلمی کودکان ۲ تا ۳ سال در زمینه صحبت کردن
آنچه تاکنون به آن پرداختیم بیانگر این بود که کودکان با افزایش سن و رشد در زمینه استفاده از مهارت های تکلمی نیز پیشرفت می کنند و این گونه نیست که کودک یک باره قادر باشد سلیس و روان حرف بزند سیر طبیعی آن به این شکل است که با یادگیری کلمات جدید و ترکیب آنان، جملاتی را برای بیان خواسته ها به زبان می آورد.
همان طور که اشاره کردیم گروهی از کودکان در مقایسه با سایرین دچار تاخیر در تکلم هستند که اغلب به دلیل وجود سوابق خانوادگی نیاز به پیگیری درمانی نیست و خود به خود رفع می شود.
عده ای نیز بر این باورند که به دلیل پیشرفت تکنولوژی و مسئولیت هایی که والدین با آن مواجه هستند، خانواده ها به تک فرزندی روی آورده اند که کودک به دلیل حضور در خانواده های کم جمعیت دیرتر، مهارت های زبانی را دیرتر می آموزد و دچار تاخیر در حرف زدن می شود.
گفتار درمانگران افرادی متخصص در زمینه بهبود اختلالات گفتاری هستند که با کمک تکنیک های علمی به اصلاح اختلالات سیستم گفتار و تکلم کودکان می پردازند. بنابراین در صورتی که کودک دچار تاخیر در حرف زدن شد، بهتر است برای ارزیابی دقیق تر به این افراد مراجعه کرد. هم چنین سایر کودکانی که دچار مشکلاتی مانند نقص در تلفظ کلمات، لکنت زبان و... هستند می توانند با کمک این خدمات دچار بهبودی شوند.
یکی از سوالات متداول در زمینه گفتار درمانی، سن مراجعه به این متخصصان است. در پاسخ باید عنوان کنیم مراجعین به گفتار درمانگر ها بسته به اختلال ممکن است از کودکان ۲ سال تا افراد مسن متغیر باشند که پس از بررسی و تشخیص اختلال خود متناسب با شرایط از خدمات درمانی استفاده می کنند.
البته باید تاکید کنیم که افراد مسنی که دچار سکته شده اند در صورت بروز مشکلات گفتاری حتما باید به موقع (تا ۶ ماه پس از این عارضه) به گفتار درمانگر مراجعه کنند تا شانس برگشت به حالت طبیعی افزایش یابد.
یکی از عوامل موثر بر افزایش بازدهی خدمات گفتار درمانی بر رفع اختلالات گفتاری، سن مراجعه عنوان می شود. متاسفانه عده ای از والدین به دلیل عدم آگاهی درست از اختلالات گفتاری چندان به این عارضه توجهی ندارند و تصور می کنند که خود به خود رفع می شوند.
چنین تفکری نه تنها درست نبوده بلکه ممکن است عواقب دردناکی بر آینده کودک وارد کند به همین دلیل توصیه می شود با مشاهده علائم هشدار دهنده حتما نظر متخصص درمانگر را جویا شوید.
در صورتی که کودک در سن کم و شروع اختلالات گفتاری از خدمات گفتار درمانی استفاده کند، نه تنها روند درمان تسریع شده بلکه از ایجاد مشکلات بعدی همچون کمبود اعتماد به نفس نیز جلوگیری می شود.
لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که به هر نوع تکرار و گیر کردن کلمات گفته می شود و ممکن است کودکان و حتی بزرگسالان را درگیر نماید.
در بررسی های صورت گرفته مشخص شده است که این عارضه به دلیل ترس، شوک ناگهانی، عوامل ژنتیکی و حتی دو زبانه بودن محیط زندگی ایجاد می شود.
برخی از کودکان نیز به طور ناخودآگاه و به دلیل مراوده و بازی با دوست خود که دچار لکنت بوده است به آن دچار شده اند اما در افراد بالغ لکنت زبان معمولا به علت تصادفات رانندگی و در مواردی ضربه های سهمگین روحی و روانی به وجود می آیند.
شیوع لکنت زبان به جنسیت نیز وابسته است به طوری که مشاهده می شود اغلب مبتلایان را پسران تشکیل می دهند. در صورتی که از خدمات رفتار درمانی و گفتار درمانی به موقع استفاده شود می توان به بهبودی امیدوار بود.
متخصصان بهترین سن و بازه طلایی برای مراجعه به گفتار درمانگر برای کنترل لکنت زبان را قبل از ۷ سالگی عنوان می کنند که نتیجه آن دور ماندن کودک از عواقبی همچون کاهش اعتماد به نفس، خشم، رفتار های پرخاشگرانه و انزوا طلبی است. بنابراین نسبت به استفاده از مداخلات درمانی بی تفاوت نباشید.
همان طور که اشاره کردیم برخی از کودکان بدون دلیل خاصی دچار تاخیر در تکلم هستند. کارشناسان توصیه می کنند که والدین با توجه به اینکه الگوی رفتاری فرزندان محسوب می شوند حتما نسبت به نحوه حرف زدن خود حساسیت بیشتری داشته باشند و با استفاده از جملات ساده و واضح با آنان ارتباط گیرند تا کودک نیز علاوه بر یادگیری، به تکرار این عبارات بپردازد.
با توجه به اینکه کودکان در این سن از نظر درکی چندان رشدی ندارند بهتر است والدین با بیان کودکانه با آنان گفت و گو و بازی نمایند که بسیار مثمر ثمر است.
با توجه به تاثیری که خدمات گفتار درمانی بر بهبودی اختلالات گفتاری دارند والدین حتما باید مرکزی انتخاب کنند که دارای متخصصان درمانگر با خصوصیت های اخلاقی خوشرویی، شوخ طبعی و با حوصله باشند تا بهترین نتیجه حاصل گردد.
بسیاری از کودکان مبتلا به اختلالات گفتاری از کم رویی، خجالت و عدم اعتماد به نفس در رنج هستند. استفاده از تکنیک بازی درمانی و تشویق آنان برای حضور در چنین فعالیت های سرگرم کننده ای به تسریع روند درمانی کمک فراوانی می کند. بنابراین در انتخاب مراکز ارائه دهنده خدمات گفتار درمانی به این نکات توجه ویژه داشته باشید.
در پایان به یک مسئله نسبت شایع که مرتبط با گفتار درمانی است پاسخ داده شده است. در صورتی که شما نیز در این باره با سوالاتی مواجه هستید می توانید در قسمت نظرات آن را بنویسید تا کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.
مسئله: گروهی از والدین عنوان می کنند که فرزند آن ها در استفاده از مهارت های گفتاری مشابه سایر هم سن و سالان نیستند به طوری که نه تنها نمی توانند مانند دیگر کودکان از کلمات و عبارات متناسب با سن خود استفاده کنند بلکه با اختراع زبانی جدید با اطرافیان صحبت می کنند.
کارشناسان در این باره به خانواده هشدار می دهند که رفتاری مبنی بر پذیرش زبان ابداعی بروز ندهند که به منزله تشویق کودک به تکرار و ادامه این رفتار خواهد بود. بهتر است با ملایمت به او گفته شود متوجه منظور او نمی شوید تا کلمات را به درستی بیان کند. در صورت تداوم این رفتار مشورت با متخصص درمانگر ضرورت دارد.