سرمایه گذاری تصویب شده خارجی از 122 میلیون دلار قبل از فعالیت دولت نهم اکنون به 12 میلیارد دلار رسیده که این مهم تنها با تلاش شبانه روزی دولت امکان پذیر است.
۵۲) پیگیری جهت ساخت چندین نیروگاه هسته ای
با همت دولت نهم انرژی هسته ای با سرعت در حال پیشرفت است و در آینده نزدیک نیروگاههای هسته ای متعددی به دست جوانان ایرانی ساخته می شود.
۵۳) استحکام پیوند مردم و دولت
احمدی نژاد بین مردم با دولت را پیوند زد، فاصله ها را حذف کرد و مردم دولت را از جنس خود می دانند، جنس فکر دولت از جنس تفکر و اندیشه مردم است
۵۴) صادرات خدمات فنی و مهندسی
حجم قراردادهای منعقده در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی در سالهای فعالیت دولت نهم نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشت و به اوج خود رسید.
صادرات در دولت نهم با برنامه ریزی بلند مدت توانسته است توسعه و هدفمند شود.
۵۵) بهرهگیری از مشاوران جوان یک ایده بکر در دولت نهم
مشاوران جوان به واسطه توانی که به دستگاه اجرایی می آورند و مابه ازاء آن هزینه ای تحمیل نمی کنند ایده بکری است که می تواند استاندارد شود و در فضاهای دیگر نیز استفاده شود.
پس از روی کارآمدن دولت احمدی نژاد در ادامه طرح مشاوران جوان که در زمان تصدی وی در شهرداری تهران تشکیل شد، این فضا در دولت نهم نیز ادامه یافت.
۵۶)فعالیت های قرآنی در دولت نهم بیش از دوهزار برابر افزایش یافت
در طول این سال ها سه هزار کلاس مفاهیم قرآن برای سنین 18 تا 35 سال برگزار شده و هزار و 190 کلاس حفظ قران برای همین گروه سنی پیش بینی شده است. تربیت حافظ قرآن و کسانی که مسلط به مفاهیم قرآن می باشند از امسال موردتوجه ویژه قرار می گیرد تا ظرف یک یا حداکثر 2 سال آینده شاهد برکات این طرح ها باشیم
۵۷) میزان خصوصی سازی در دولت نهم 18 برابر سالهای 70 تا 82 بوده است
جمع کل خصوصی سازی از سال 70 تا پایان سال 82 برابر با 20 هزار و 672 میلیارد ریال بوده است.
این در حالی است که در دولت نهم تا پایان سال 1387 حدود 374 هزار و 335 میلیارد ریال سهام به بخش خصوصی واگذار شده است.
به عبارت دیگر، در طول فعالیت دولت نهم با احتساب سهام عدالت 18 برابر سال های 70 تا 82 خصوصی سازی شده است.
۵۸) اولین مجوز تاسیس بانک خصوصی در دولت نهم
۵۹) مدیریت بحرانهای طبیعی
کنترل مهار عوارض یخبندان بی سابقه سال ۸۶ که به مدت چهار هفته ۲۲ استان مهم کشور را در نوردید با توجه به گستردگی آن در مقایسه با بحرانهایی مانند برف دو روزه در استان گیلان در سال ۸۰ بسیار بهتر مدیریت شد.
۶۰) بیشترین سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت در دولت نهم صورت گرفته است
بهترین وضعیت سرمایه گذاری ظرف 30 سال گذشته در شرکت ملی نفت ایران در سال جاری صورت گرفته است، در سال 87 بیش از 9 میلیارد دلار از منابع داخلی و 500 میلیون دلار از منابع خارجی برای طرحهای توسعه ای وزارت نفت هزینه شده است.
۶۱) افزایش 42 میلیارد دلارى ذخایر ارزى بانک مرکزى
افزایش 42 میلیارد دلاری ذخایر ارزی بانک مرکزی طی سه سال و 9 ماه دولت نهم در حالی است که ذخایر ارزی بانک مرکزی طی چهار سال دولت هشتم 19 میلیارد دلار رشد داشته است.
79) تا سال 84 روزانه سه میلیون و 950 هزار بشکه نفت در کشور تولید می شد که این میزان امروز به چهار میلیون و 280 هزار بشکه رسیده است و در نیمه نخست سال آینده به چهار میلیون و 350 هزار بشکه افزایش می یابد
۶۲) رکورد تولید گاز نیز در کشور
در حال حاضر روزانه 550 میلیون متر مکعب گاز در کشور تولید می شود
۶۳) پیمانکار ساخت پنج فاز پارس جنوبی مشخص شده است
در طول تاریخ ساخت ساز در این منطقه سابقه نداشته است همزمان هفت فاز در حال ساخت باشند
۶۴) افزایش ضریب حقوقی کارکنان دولت
افزایش ضریب حقوقی کارکنان دولت به خصوص پرستاران و فرهنگیان به میزانی بیش از نرخ تورم از جمله اقدامات مهم دولت برای افزایش قدرت خرید این قشر بود. به طوری که ضرایب حقوقی کارکنان دولت حدود 14 درصد و ضرایب حقوقی کلیه فرهنگیان حدود 5/16 درصد در سال 1385 افزایش پیدا کرد و این رقم برای اولین بار با طرح افزایش پلکانی معکوس برای کارمندان دارای حقوق پائین در سال 1386 تا 80 هزار تومان در ماه افزایش حقوق را در پی داشت.
۶۵) آوردن پول نفت بر سر سفرهها
براساس گزارش بانک مرکزی تسهیلاتی که در دولت خاتمی از صندوق ذخیره ارزی به بخش خصوصی اختصاص یافته عمدتا متعلق به شرکتهایی است که دفاتر آنها در تهران و آن هم در بهترین نقاط تهران مستقر بوده است، اما در دولت نهم این تسهیلات به بخشهای دور افتاده کشور اختصاص مییابد و دولت به مراکزی سرکشی کرده و سرمایهگذاری میکند که حتی گاهی بخشدار آن منطقه هم تا حالا به آنجا نرفته بوده است.
یا بهعنوان مثال پرداخت سهام عدالت نیز میتواند یکی از مصداقهای آوردن پول نفت بر سر سفرهها باشد، به گونهای که تا کنون ۴۲ میلیون نفر در کشور سهام عدالت گرفتهاند.
پرداخت سهام عدالت برنامه خوبی است که در این مسیر می باشد و عمده ایرادات و انتقادهایی که به آن میشود بیشتر سیاسی است تا فنی
۶۶) تلاش در جهت احیاء تعاونی ها
تلاش در جهت احیاء تعاونی ها و کارگاههای زودبازده و جلوگیری از تشکیل غولهای مالی تک نفره و انحصاری در اقتصاد که در بسیاری از کشورها مانند چین و ... نتیجه بخش بوده و باعث تحول در رشد اقتصادی آنها شده است.
۶۷) رشد مصرف بنزین در دولت اصلاحات 73درصد و دولت نهم منفی 0.29 درصد
متوسط مصرف روزانه بنزین کشور در حالی با رشد 73 درصدی از 34 میلیون لیتر در سال 76 به 60 میلیون لیتر در سال 83 رسید که در دولت نهم با رشد منفی 0.29 درصد از 67 میلیون لیتر در سال 84 به 66.8 میلیون لیتر در سال 87 کاهش یافت.
اجرای طرح الکترونیکی نمودن توزیع سوخت که نشان از توان بالا و پتانسیل بی نظیر این دولت برای ساماندهی امور و توانایی دستیابی به اهداف دولت الکترونیک می باشد. امری که دولت های قبلی به دلایل بسیاری از توان اجرایی شدن آن برنیامدند.
۶۸) طرح بزرگ تحولات اقتصادی و ساماندهی یارانه ها
۶۹) برای اولین بار در دولت نهم سود تسهیلات بانکی به منظور کاهش هزینه های تولید و رونق سرمایه گذاری به 12% کاهش یافت و به تک نرخی شدن نزدیک می شود.
۷۰) عنایت ویژه به موعود و منجی آخرالزمان(عج) که از اصول اعتقادی ما شیعیان است
۷۱) اجرای طرحهای ملی حساس علیرغم بازخوردهای تبلیغاتی منفی آنها
اجرای طرحهایی مانند سهمیه بندی بنزین ، هدفمند کردن یارانه ها و پرهیز از تبلیغات و دهها مورد دیگر، همگی نشانه جدیت دولت در خروج از وضعیت ناپایدار و اصلاح ساختارها ست علیرغم اینکه در اکثر دولتها برای جذب طرفدار از بین توده ها از این امور پرهیز می شده است.
۷۲) احمدی نژاد عزت ملت ایران را در اذهان عمومی غرب زنده کرد و به آنها گفت این ملت می تواند روی پای خودش بایستد.
۷۳) برای اولین بار بیمه کامل روستائیان در دولت نهم انجام گرفت.
۷۴) احداث خانه های روستایی
احداث خانه های روستایی از 60 هزار واحد به 430 هزار واحد و تکمیل واحدهای نیمه تمام از 86 هزار واحد به 149 هزار واحد رسیده است .
۷۵) کاهش اختلاس ها و تخلفات مالی در ارگانها دولتی و بانکی.(نقل قول از آقای نیازی ، رئیس کل وقت بازرسی کشور)
۷۶) برای اولین بار دولت نهم موفق می شود در مبارزه با زمین خواری هزاران هکتار زمین را از زمین خواران گرفته و به بیت المال برگرداند.
۷۷) تشکیل اوپک گازی با پیشنهاد و پیگیری ایران
۷۸) اعتقاد و اهتمام به الگوی ایرانی و اسلامی در برنامه ریزی برنامه پنجم
۷۹) تلاش برای تأمین مسکن قشرهای نیازمند، طرح مسکن 99 ساله که ثمرات آن در چند سال آینده خود را نشان خواهد داد.
۸۰) بیشترین درصد واگذاری و نوسازی مسکن
پس از انقلاب:1800000 قطعه
مسکن مهر در دولت نهم: 1290000 قطعه
احداث و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در دولت نهم: 430000 مورد
* شاخص های بخش مسکن
1- ارائه طرح جامع مسکن: این طرح جامع ترین و کاملترین طرحی است که در سالهای پس از انقلاب برای موضوع مسکن تهیه شده است. مهمترین محورهای آن نیز تهیه مسکن برای اقشار کم در آمد و مقاوم سازی ساختمانها و بهسازی مناطق شهری و بحث حاشیه نشینی ها است و با اجرای این طرح برای اولین بار در دوره معاصر، دولت به صورت ریشهای به سمت حل مسئله مسکن حرکت کرده است.
2- در دولت نهم نگاه ویژهای به بازسازی مسکن روستایی شد و مقرر شد سالانه 200 هزار واحد مسکونی از 2 میلیون واحد مسکونی کم درآمد روستایی بازسازی شود که با دستور رئیس جمهور این تعداد به 300 هزار واحد افزایش یافت و برنامهریزی و مطالعه برای افزایش این میزان به 500 هزار واحد مسکونی در حال انجام است. با این تدبیر یک اقدام ریشهای برای جلوگیری از مهاجرت در روستاها در حال انجام است.
3- در دولت تعیین محدوده شهرها در دستور کار قرار گرفت به گونهای که هم اکنون برای 164 شهر محدوده تعیین شده، عرضه اوراق مشارکت و تخفیفهای ویژه برای ساخت و ساز در بافت فرسوده از دیگر اقدامات برای بافت های فرسوده است که در استانهای مختلف تا 200 برابر منابع گذشته به این منظور اختصاص یافته است. با تمهیدات دولت نهم تا سال 1388 همه شهرهای کشور صاحب طرح جامع میشوند.
4- در نه ماهه سال 1385 سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدید مناطق شهری (به قیمتهای جاری) با 1/10 درصد افزایش به 4/90 هزار میلیارد ریال بالغ گردید. رشد سرمایهگذاری مزبور نسبت به دوره مشابه سال قبل در شهر تهران 5/17 درصد و در شهرهای بزرگ 5/32 درصد بود. )
۸۱) اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی 15 برابری (واگذاری شرکتهای دولتی) در عین مقابله با فساد
۸۲) واگذاری سهام عدالت
واگذاری سهام عدالت در حد وسیع و با اولویت دهکهای پائین جامعه برای نخستین بار در کشور
برای اولین بار دولت نهم طرح واگذاری سهام عدالت را پی گیری و با تقدم به اقشار محروم جامعه آن را عملیاتی کرد.
۸۳) آزادسازی سواحل شمال جهت استفاده عموم
برای اولین بار دولت اصول گرا صدها هکتار از سواحل زیبای دریای مازندران را از تصرف غیر مجاز سازمانها و ادارات و نهادهای دولتی خارج و برای استفاده همه مردم مهیا ساخت.
۸۴)دور زدن دیوانسالاری سنگین از موفقیتهای دولت نهم است
۸۵) کاهش نرخ سود بانکى
آمارهاى رسمى بانک مرکزى نشان مى دهد با اجراى طرح کاهش نرخ سود بانکى در سال هاى قبل حجم سپرده هاى بخش غیردولتى نزد نظام بانکى کشور با ۲۹ درصد افزایش از رقم ۱۱۲ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است و همچنین این اقدام ضمن کاهش شبهه ربا در برخی عملیات های بانکی، موجب به وجود آمدن سودی 17 هزار میلیارد تومانی برای بانکها شده است.
۸۶) بهبود 13 شاخص اقتصاد ایران در دولت نهم از بین 15 شاخص
بر اساس "گزارش توسعه جهانی (WDR) " بانک جهانی، از مجموع 15 شاخص اقتصادی مورد بررسی در سالهای 2004 تا 2007 ، عملکرد دولت نهم در 13 شاخص از جمله رشد اقتصادی، نسبت صادرات به واردات، جذب سرمایهگذاری خارجی، افزایش سرانه درآمد ملی و تشکیل سرمایه ناخالص مثبت ارزیابی شده است.
مقایسه دو گزارش توسعه جهانی بانک جهانی 2006 و 2009 که آمار مربوط به سال های2003 و 2004 با سال های 2006 و 2007 را ارائه می کند، از بهبود اکثر شاخص های کلان اقتصادی ایران در فاصله این دوره زمانی خبر می دهد.
*افزایش 2.7 درصدی نرخ رشد اقتصادی
بر اساس آمارهای ارائه شده رشد اقتصادی ایران در سال 2005 تنها 5.1 درصد بود که این رقم در سال 2007 با افزایش قابل توجه به 7.8 درصد می رسد. به همین ترتیب حجم تولید ناخالص داخلی ایران با افزایش 100 میلیارد دلاری طی این مدت مواجه می شود و از 162.7 میلیارد دلار در سال 2004 به 270.9 میلیارد دلار در سال 2007 می رسد. افزایش رشد اقتصادی و حجم تولید ناخالص داخلی ایران ناشی از افزایش قیمت نفت و حجم صادرات غیر نفتی ایران بوده است.
*افزایش سهم صنعت و کاهش سهم کشاورزی در اقتصاد
سهم هر یک از بخش های اقتصاد ایران در تولید ناخالص داخلی نیز طی این مدت تغییراتی داشته است. در سال 2004 سهم بخش کشاورزی 11 درصد بوده که این رقم در سال 2007 به 9 درصد کاهش یافته است. سهم بخش خدمات از 48 درصد به 49 درصد افزایش یافته و سهم بخش صنعت نیز از 41 درصد به 42 درصد رسیده است.
*رشد یک درصدی نرخ تشکیل سرمایه ناخالص
نرخ تشکیل سرمایه در سال 2004 نسبت به سال 2007 رشد یک درصدی داشته است. نسبت تشکیل سرمایه به تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2004 بالغ بر 36 درصد بوده که این رقم به 37 درصد در سال 2007 افزایش یافته است.
تراز خارجی کالاها و خدمات ایران نسبت به تولید ناخالص داخلی نیز برای سال 2004 بالغ بر یک درصد اعلام شده و این رقم برای سال 2007 ، 3 درصد برآورد شده که افزایش سه برابری را نشان می دهد.
*رشد 97 درصدی صادرات و 37 درصدی واردات
بانک جهانی در ادامه آمار مربوط به تجارت،سرمایه گذاری و دیون خارجی ایران را منتشر کرده است. صادرات ایران در سال 2004 بالغ بر 42.45 میلیارد دلار بوده که این رقم با افزایش دوبرابری به 83 میلیارد دلار در سال 2007 رسیده است. اما واردات ایران تنها با 12.7 میلیارد دلار افزایش مواجه شده و از 32.7 میلیارد دلار به 45 میلیارد دلار رسیده است. نسبت صادرات به واردات ایران در سال 2004، 1.29 بوده که این رقم در سال 2007 وضعیت بهتری را شاهد بوده و به 1.84 افزایش یافته است.
*افزایش سهم صادرات صنعتی از کل صادرات
نسبت صادرات صنعتی ایران به کل صادرات در سال 2006 افزایش 2 درصدی داشته که این امر از بهبود شاخص های صنعتی شدن در ایران حکایت دارد. نسبت صادرات صنعتی ایران به کل صادرات از 8 درصد در سال 2003 به 10 درصد در سال 2006 رسیده است.سهم صادرات کالاهای پیشرفته صنعتی از کل صادرات صنعتی نیز در این مدت افزایش سه برابری داشته است و از 2 درصد به 6 درصد رسیده است.
*رشد 8 برابری جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی
نکته قابل توجه دیگر افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2007 نسبت به سال 2003 است. در سال 2003 تنها120 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در ایران انجام شده است که این رقم با رشد تقریبا 8 برابری به 901 میلیون دلار در سال 2007 رسیده است.
در عین حال دیون خارجی ایران نیز طی این مدت افزایش یافته است. در سال 2003 کل دیون خارجی ایران بالغ بر 11.6 میلیارد دلار گزارش شده بود که این رقم با افزایش 9 میلیارد دلاری به 20.11 میلیارد دلار در سال 2006 رسیده است.
*رشد 3300 دلاری سرانه درآمد ملی بر اساس قدرت خرید
درآمد سرانه ملی ایران در سال 2007 در مقایسه با سال 2004، 1170 دلار افزایش یافته است. در سال 2007 درآمد سرانه ملی ایران به 3470 دلار رسید. این رقم برای سال 2004، 2300 دلار گزارش شده بود. به همین ترتیب درآمد ناخالص ملی ایران در سال 2004 ، 154 میلیارد دلار بود که در سال 2007 به 246 میلیارد دلار رسید.
درآمد سرانه ملی ایران بر اساس قدرت خرید نیز از 7550 دلار به 10800 دلار و درآمد ناخالص ملی بر اساس قدرت خرید از 505 میلیارد دلار به 766 میلیارد دلار افزایش یافته است.
بر اساس گزارش بانک جهانی سرانه تولید ناخالص داخلی ایران نیز رشد قابل توجهی داشته و از 5.7 درصد در سال های 2003-2004 به 6.2 درصد در سال های 2006-2007 رسیده است.
۸۷) خرید نقدی گندم:
یکی ازمعضلات بخش کشاورزی سالهای اخیر این بوده است که کشاورزان ماهها پس از تحویل محصول، پول خود را دریافت میکردند که این تأخیر در سالهای دوره دولت گذشته به سه سال میرسیدو بار اصلی هزینه تولید همواره بر دوش کشاورزان سنگینی میکرد. در دولت نهم برای نخستین بار در تاریخ کشاورزی ایران طرح خرید نقدی محصولات استراتژیک با اختصاص اعتبار معادل 10 هزار میلیارد ریال به اجرا درآمد که اجرای این طرح علاوه بر رضایت خاطر کشاورزان موجبات دلگرمی آنان شد. دولت نهم در سال های قبل این طرح را از خرید نقدی گندم به خرید نقدی بیش از چهار محصول مهم کشاورزی که بالغ بر 95 درصد کل تولیدات کشاورزی را شامل میگردد تعمیم داده و در متوسط 72 ساعت مطالبات کشاورزان پرداخت می شود.
88) مصونیت ایران در مواجه با آنفولانزای پرندگان
برنامهریزی گسترده که نتیجه آن مصونیت ایران در مواجه با آنفولانزای پرندگان بود از افتخارات دولت نهم برای کشاورزی و دامپروری ایران است. این در حالی است که در تمام این سالها مواردی از این بیماری در کشورهای همسایه مشاهده شد و مشکلات بسیاری بر صنعت دام و مرغ این کشورها پدیدار آورد.
۸۹) تولید 800 هزار تن گوشت قرمز
تولید 800 هزار تن گوشت قرمز، یک میلیون و دویست و سی و هفت هزار تن گوشت مرغ ، هفت میلیون و 179 هزار تن شیر و 758 هزار تن تخم مرغ از جمله اقدامات مهم دولت در راستای تامین امنیت غذایی بود که در نوع خود در سالهای گذشته کم نظیر است.
90) کاهش نرخ سود بانکی در بخش کشاورزی که با اعطای یارانه تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی امکان پذیر شد زمینه گسترش بخش کشاورزی و استفاده بهینه از پتانسیلهای آن را فراهم میآورد.
91) آموزش و پرورش
37 برابر شدن تعداد کانونهای فرهنگی و تربیتی،
• رشد 22 درصدی تحصیلات معلمان از مقطع کارشناسی به کارشناسی ارشد
• رشد 110 % تعداد دانشجویان مراکز تربیت معلم
سال 84 : 8803 نفر سال 86: 18858
• دانش آموزان دارای شناسنامه سلامت در سال 86 ( 000/000/29 نفر)=20برابر
84سا ل ( 000/400/1 نفر)
• بودجه عمرانی وزارت آموزش و پرورش در سال87( بیش از 1200 میلیارد تومان)= 3 برابر سال 83 (حدود400میلیارد تومان).
•تعداد مناطق گردشگری در دولت نهم(720 منطقه)=103برابر در دولت قبل (7 منطقه)
• تعداد کتابخانه هادر سال 87= ۲۵ برابر تعداد کتابخانه ها درسال ۸۳
•تکمیل بیش از 200 ساختمان کتابخانه .
%250رشد اعتبارات سازمان ملی جوانان در سال 87(280میلیارد ریال) نسبت به سال 84 (110 میلیارد ریال)
• تعداد دانش آموزان دختر عشایری دوره
ی راهنمایی و متوسطه
سال84 : 16346 سال 86 : 19214
•تعداد پژوهش سرا
های دانش آموزان
سال87 :270 واحد سال84: 150 واحد .
• میانگین حقوق فرهنگیان
سال 84: 000/800/2 ریال سال 86: 000/100/4 ریال.
در مدرسه سازی نیز دولت نهم با یک رشد فوق العاده در سال 85 دو برابر سال 83 مدرسه ساخت و بودجه عمرانی وزارت آموزش و پرورش را به بیش از 1200 میلیارد تومان رساند که حدود 3 برابر سال 83 است .
1- در طی دو سال گذشته از عمر دولت نهم حدود 780 هزار نفر از معلمان از میانگین افزایش حقوق به میزان 80 هزار تومان برخوردار شده اند . در سال 84 میانگین دریافتی معلمان حدود 280 هزار تومان بود که این رقم در سال 86 به 410 هزار تومان رسیده است . مطالبات معوقه فرهنگیان در سال 84 و سالهای قبل حدود 2535 میلیارد تومان بود که در اردیبهشت سال جاری رقم پرداخت مطالبات معوقه به 99% رسیده است .
2- در این دوره با برنامه ریزی صورت گرفته 4/11 درصد به تعداد معلمان دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر اضافه شد.
3- با توجه به اولویت ویژه آموزش و پرورش در دولت اعتبارات عمرانی مصوب وزارت آموزش و پرورش 26/26 درصد افزایش یافت همچنین در قالب سفرهای استانی کمکهای بسیاری از جمله بالغ بر 200 دستگاه مینی بوس و اتوبوس و صدها مرکز جدید جهت رفع محرومیت مناطق محروم اختصاص یافت .
4- افزایش 60 درصدی بودجه مصوب آموزش و پرورش از دیگر افتخارات دولت برای افزایش کیفیت نظام آموزشی بود. بودجه نظام آموزشی از 3800 میلیارد تومان در سال 84 به 6100 میلیارد تومان در سال 85 افزایش و سهم آموزش و پرورش در بودجه دولت از 10% در سال 84 به 16% در سال 85 رسید .
5- تعداد 136 واحد فنی و حرفهای به هنرستان فنی و حرفهای کشور اضافه شد و تعداد آنها به1924 واحد رسید همچنین 25% اعتبارات عمرانی دستگاه جهت توسعه امور فنی و حرفهای اختصاص یافت .
6- نمازخانه مدارس در یک سال مدیریت آموزش و پرورش دولت از 33000 عدد به 40856 عدد افزایش یافت که 24 % رشد را نشان می دهد .
۹۲) آموزش عالی و فناوری
دولت در این دوره به منظور افزایش بهره مندی مردم و جوانان از آموزش عالی نسبت به افزایش 500 هزار نفری ظرفیت و تنوع بخشی در پذیرش دانشجو اقدام و ظرفیت پذیرش مراکز آموزش عالی را از 750 هزار نفر در سال 84 به یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر در سال 86 افزایش داد .
2- در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب توجه ویژهای به گسترش تحصیلات تکمیلی شده و ظرفیت این دورهها به حدود صد هزار نفر افزایش یافت و ....
۹۳) برای اولین بار در قانون بودجه تبصرهای برای اختصاص یک تا چهاردرصد بودجههای هزینهای تمام دستگاهها و شرکتهای دولتی برای کمک به پژوهش اختصاص یافت.
۹۴) با افزایش فوق العاده تسهیلات اعطایی به دانشجویان میزان دریافت کنندگان وامهای دانشجویی با افزایش بی سابقه سی درصدی رشد یافت .
۹۵) به منظور گسترش فضای علمی در کشور تعداد انجمنهای علمی بیش از 1000 عدد افزایش به بیش از سه برابر افزایش یافت.
۹۶) میزان دیه اختصاصی از سوی دولت برای رفع مشکلات دیه مردم معسر با افزایش 100 میلیارد تومانی در دوره دولت نهم 6 برابر شده است.
98) برخی از مهم ترین موضوعات لاینحل کشور مانند کنترل میزان استفاده از سوخت که در دوره های گذشته بدون نتیجه مانده بود در این دوره با مدیریت صورت گرفته در حال ساماندهی است.
99) ۱۰۰۰ تفاهم نامه با کشور های خارجی در طول دو سال
در دوره دو سال ابتدای فعالیت دولت نهم با وجود فشارهای مختلف با دیپلماسی فعال بیش از 1000 تفاهم نامه و موافقت نامه جدید با بیش از یکصد کشور جهان امضا شده است.
۱۰۰) از جمله اقدامات مهم در این دوره افزایش سه برابری کمک به حوزه های علمیه و بیش از 50 برابر به بازسازی اماکن و مراکزی دینی و حوزه های علمیه در استانهای سراسر کشور است.
۱۰۱) با اشاره به بحران اقتصادی جهان که سبب کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان به حدود 9/4 درصد در سال 2007 و ادامه روند منفی رشد اقتصادی جهان در سال 2008 شد افزود: خوشبختانه اقتصاد ایران دوره نسبتاً آرام و با ثباتی را طی کرد هرچند در این دوران تعداد صدور قطعنامه های تحریم اقتصادی توسط کشورهای غربی و آمریکا بیش از دوران دولتهای گذشته بوده است، اما موفقیت دولت در بهبود وضعیت اقتصادی کشور بی نظیر بوده است.
۱۰۲) گازرسانی به منازل سه برابر تاریخ قبل
۱۰۳) تعداد واحدهای صنعتی برخوردار از گاز در ابتدای دولت نهم 8 هزار واحد بود که در حال حاضر به 20 هزار واحد ،روستاها از 2 هزار به 6600 روستا در دولت نهم رسیده است.
۱۰۴) 66 میلیارد دلار سرمایهگذاری دولت نهم در صنعت نفت
در دولت نهم 66 میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت صورت گرفته که 48 میلیارد دلار آن از محل منابع داخلی میباشد.
قرارداد توسعه پارس شمالی برای تولید سالانه 20 میلیون تن LNG ، توسعه میادین گلشن و فردوسی، میادین آزادگان ،یادآوران و دارخوین در غرب کارون ، فازهای 15 ، 16، 17 ،18 پارس جنوبی، آغاز احداث دو پالایشگاه جدید در کشور، اجرای طرح کارت هوشمند سوخت که تقریبا همه آن را غیر عملی میدانستند از جمله این موارد است
۱۰۵) رشد صنعت توریسم در دولت نهم
تعداد گردشگران خارجی از 800 هزار گردشگر در سال 83 به 2 میلیون و 180 هزار گردشگرخارجی در سال گذشته افزایش یافته است
۱۰۶) جبهه جدید ایران علیه امریکا در صحنه جهانی
موقعیت فعلی روابط ایران با امریکای لاتین از سال 2002 تحولات سیاسی در منطقة امریکای لاتین به گونه ای شکل گرفت که منجر به قدرت رسیدن احزاب چپی (سوسیالیستهای مرکزگرا) شد.
۱۰۷) اجتناب از مریدپروری از ویژگیهای برجسته دولت نهم است
دولت اجتناب از امر مریدپروری و متملقپروری از ویژگیهای برجسته دولت نهم است.
۱۰۸) دولت نهم در حفظ استقلال ملی بسیار موفق بود
دولت آقای احمدینژاد یکی از دولتهای بسیار موفق در حفظ استقلال ملی است .
۱۰۹) بودجه حمایت از جانبازان در دولت نهم 10 برابر شد
در دولت نهم برخی بودجهها در این بخش 10 برابر شده است و در این دولت حمایتهای بسیار خوبی از این قشر به عمل آمده است.
۱۱۰) دولت نهم در مقابل خانوده ایثارگران متواضع و خدمتگزار است
در کنار افتخارهایی که ایثارگران برای کشور و نظام آفریدند شاهد ارائه خدمات خوبی از سوی رییس جمهوری و دولت به این قشر از جامعه بودهایم و دولت نهم در مقابل خانوده ایثارگران متواضع و خدمتگزار است .
واگذاری تسهیلات به خانواده شهدا و ارائه خدمات به جانبازان بالای ۲۵درصد از جمله فعالیتهای دولت در زمینه خدمات رسانی به آنهاست که در صورت فراهم شدن شرایط به جانبازان زیر ۲۵درصد هم این خدمات ارائه خواهد شد.
۱۱۱) تحول در نظام بودجه ریزی
دولت نهم در چهار سال گذشته باب تحول در نظام بودجه را پایه گذاری کرده که این رویکرد اساسی در بودجه سال 88 نیز رعایت شده است.
۱۱۲) دولت نهم وابستگی به نفت را کاهش داد
دولت نهم وابستگی به نفت را کاهش داده است.
سهم نفت در بودجه سال 83 – 9/69بود که در سال گذشته به 52 درصد رسیده که نشان میدهد دولت نهم نه تنها در کارهای سازندگی پیشرفت شده بلکه برداشت از بودجه نیز کمتر شده است.
۱۱۳) انحلال سازمان مدیریت حذف دولت در دولت بود
سازمان مدیریت و برنامهریزی که از 6 دهه گذشته در کشور شکل گرفته است و تقریباً میتوان عبارت دولت در دولت را برای سازمان مدیریت وقت به کار برد.
۱۱۴) باز بودن فضای نقد بویژه نقد از درون به نحوی که با صراحت از نقاط ضعف خود سخن گفته و مدیران ضعیف خود را بدون ملاحظه تعویض و یا جابجا نموده است.کاری که دولت احمدی نژاد در این زمینه کرده نه تنها ایجاد تزلزل در مدیریت نبوده بلکه علاوه بر تابوشکنی باعث ایجاد و اعلام ثبات و اینکه هیچ وزیر یا مسئولی نباید از نقد دائم در امان باشد و برنامه ها و اهداف است که باید مدار و محور قرار گیرند.
طبق بررسی یک مرکز تحقیقاتی ، توهین مستقیم به رئیس جمهور در رسانه ها در مورد دو رئیس جمهور سابق تنها به تعداد انگشتان دست اتفاق افتاده است. اما در مورد آقای احمدی نژاد تا چند ماه پیش، بیش از هزارو پانصد نوبت بوده است.
۱۱۵) از بین بردن فاصلهها میان مسوولان اجرایی و مردم
دولت نهم با روی کار آمدن خود شعارهای ناب و اصیل انقلاب را احیا و عدالتطلبی را به گفتمان اول جامعه تبدیل کرد. از بین بردن فاصلهها میان مسوولان اجرایی و مردم و حضور بیواسطه میان اقشار مختلف از جمله ثمرات این رویکرد بوده است.
۱۱۶) این دولت تا آنجا که امکان حضور در عرصه سیاست خارجی را داشته، فعال عمل کرده است، دیپلماسى ایران در عراق، لبنان یا در بخش توسعه اقتصادى در خارج، راه اندازى شرکت هاى صنعتى همچون خط تولید خودرو در روسیه، سوریه، ونزوئلا و نیکاراگوئه و... از نمونه هاى بارز آن است.
۱۱۷) حذف واسطهها در مناسبات ملت و دولت
دولت نهم منطق واسطه گری گروهها و افراد را ( که نمی توان آنها را حزب قلمداد نمود) به عنوان جایگزین ملت، به مدد نیروی مردم، پروژهای ناپسند خواند و بر حذف واسطهها در مناسبات ملت و دولت و تعیین سرنوشت ملت تأکید کرد، گو اینکه سوم تیر و منتخب آن هر دو محصول رویگردانی ملت از رفتارهای آمرانهی « متنفذین»، «گروههای فشار»، «شایسته نمایان» و ماشینهای جنگ روانی رسانهای بود.
۱۱۸) انتقال بعضی مراکز غیر مرتبط از تهران به استانها و کاهش سیر مهاجرت به تهران بخصوص در کارمندان با توجه به اجرای قانون کلان شهرها
۱۱۹) دفاع از آرمان ملت فلسطین و ضدیت با صهیونیسم جهانی
۱۲۰) دعوت از رئیس جمهور برای شرکت در اجلاس کشورهای خلیج فارس برای اولین بار
12۱) سفر پوتین به عنوان اولین سفر رییس جمهور روسیه به ایران با دعوت آقای احمدی نژاد
۱۲۲) سخنرانی عزتمدارانه در دانشگاه کلمبیا و اجلاس ژنو توسط رئیس جمهور
۱۲۳) کاهش بدهی خارجی و بدهی داخلی به بانکها
۱۲۴) برای اولین بار پس از جنگ ، دولت در بودجه جلوی افزایش هزینه های مصرفی و جاری را گرفت و برای اولین بار نسبت بودجه عمرانی را گسترش داد .
۱۲۵) کسب محبوبیت در بین مردم مسلمان منطقه و مردم سایر ملل
۱۲۶) سعی در اجرای بانکداری اسلامی به معنی واقعی کلمه که البته با مقاومت های بسیاری روبرو می باشد.
۱۲۷) تلاش جهت کوچک سازی دولت
۱۲۸) نبرد موفق روزانه با تحریم های خارجی علیرغم تلاش گسترده آمریکا و هم پیمانانش
۱۲۹) اولویت محرومیت زدایی در برنامه ریزی ها
۱۳۰) برای اولین بار دولت اصول گرا با حفظ اصول عزت و حکمت و مصلحت در سیاست خارجی طی 2 سال موفق به جذب 27 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی می شود در حالی که در دولت های پیشین در طول 12 سال تنها موفق به جذب 9 میلیارد دلار سر مایه گذاری خارجی شده بودند
۱۳۱) بیشترین بازدید از نمایشگاه کتاب و فروش فیلم درتاریخ کشور
۱۳۲) کوچک سازی و کاهش هزینه های دولت نهم با صرفه جویی و برنامه های انقباضی است
۱۳۳) اعتبارات دولتی کمیته امداد در سال 1387(14910000 ریال)=بیش از 3برابر در سال 83( 4670000 ریال)
۱۳۴) برای اولین بار پس از انقلاب بازسازی پنجاه واحد سینمایی با حمایت دولت
۱۳۵) اعتبارات دولتی سازمان بهزیستی کشور در سال 1386 (000/6725 میلیون ریال)=3برابر در سال 84 (2050000 میلیون ریال).
بیگمان تخریبها در روزها و ماههای آینده شدت خواهد گرفت ولی ثابت شده تخریب همواره نتیجه عکس داده است. مردم به اخلاص، صداقت، پاکی، پرکاری و تلاش احمدینژاد باور دارند. او با مردم صادقانه صحبت میکند، به دنبال کاخ نشینی و رفاهطلبی خود و خانوادهاش نیست! شبها در اتاقهای سیاسی حزب دولت ساخته به فعالیت حزبی نمیپردازد، اهل معامله با اصحاب مافیای قدرت و ثروت نیست و درست به همین دلیل است که مورد تهاجم قرار میگیرد،
هنوز زرق و برق خیابان پاستور و پست و مقام او را نگرفته، او همچنان خاکی است و برای مقابله با مفسدان محکم ایستاده است. مردم این ویژگیها را در وی دیدهاند و او را به پاکی میشناسند. تخریبگران مطمئن باشند با این جنگهای پارتیزانی نمیتوانند قله خدمت به مردم را برای خدمت به خانوادههای 1000 فامیل فتح کنند.
آنان که در رسانههای مختلف، این گونه خیالات شیرین در سر میپرورانند، بدانند که خوابشان تعبیر نمیشود. بیگمان تخریب ها همچون گذشته نتیجهای معکوس خواهد داشت و دکتر احمدینژاد با آرایی بسیار بیشتر از دوره گذشته، در کانون خدمت به مردم باقی خواهد ماند.
گردآوری ، تنظیم و نگارش:حسن صفری سرپرست سابق دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی کاشان
منبع: سایت شکوه