فاصله سال های 63 تا 65 را برای ماموریتی دولتی در ترکیه بودم. در ایران، جنگ ادامه داشت و مردم به رغم مشکلات اقتصادی، همچنان در پی ایجاد جامعه ای آرمانی بودند.
سال 57 انقلاب شده بود و با گذشت چند سال، هنوز حال و هوای انقلاب را می شد در همه جا مشاهده کرد. بسیاری از دوستان عزیزم شهید یا مجروح شده بودند و کسانی چون من که به ضرورت در خارج بسر می بردند با انبوهی از علاقمندان انقلاب اسلامی و امام خمینی مواجه بودند و خود را موظف به تبیین مسایل انقلاب برای آن ها می دیدند.
میرحسین موسوی در آن زمان نخست وزیر ایران بود. یادم می آید طبق پروتکل های موجود، قرار شد ایشان سفری به ترکیه داشته باشند و با مقامات ترک که اکثرشان از لائیک های دوآتشه آن کشور بودند دیدار کند.
یادم می آید در آن زمان رفتن یا نرفتن به آرامگاه آتاترک، برای ترک های معتقد و مسلمان تبدیل به بحثی ارزشی شده بود و قبل از سفر نخست وزیر ایران اسلامی به ترکیه، مطبوعات این کشور که همواره در مخالفت با انقلاب اسلامی و رهبرانش می نوشتند، روی همان مسئله، یعنی لزوم حضور میرحسین موسوی نخست وزیر ایران در آرامگاه آتاترک مطالب فراوانی منتشر کرده و همه نظرها را به سوی این موضوع جلب نمودند.
حالا دیگر ترک های مسلمان و لائیک منتظر بودند ببینند نخست وزیر انقلابی کشور بزرگ ایران با موضوع دیدار از آرامگاه آتاترک چه خواهد کرد.
بالاخره میرحسین موسوی در سوم دیماه سال 1363 به آنکارا پایتخت ترکیه سفر کرد، دیدارها و مذاکراتش را با مقامات ترک از جمله تورگوت اوزال، نخست وزیر وقت ترکیه به انجام رساند و به آرامگاه آتاترک هم نرفت. خبر نرفتن او به آرامگاه آتاترک سوژه مناسبی بود که به دست روزنامه های لائیک افتاد. البته گروه های کوچک و بزرگ اسلامگرا و احزاب ملی و اسلامی و عموم ملت مسلمان ترک از این واقعه خرسند شدند.
نخست وزیر ایران در این سفر به همراه همتای ترک خود که صفت لائیک بودن را یدک می کشید، به مسجد سلطان احمد استانبول رفت و نماز جماعت را در این محل تاریخی اقامه کرد. او پس از بازدیدش از این مسجد مهم کشور ترکیه در دفتر یادبود آن چنین نوشت:« به امید نماز جماعت همه مسلمانان و ملتهای اسلامی در این مسجد عظیم. »
منظور او این بود که چگونه می شود کسی را و افکار و اندیشه هایش را قبول نداشت و به آرامگاه او رفت و به او ادای احترام کرد.
این حرکتی به غایت اخلاقی بود و من با این که هنوز مطمئن نیستم آیا اخلاق می تواند در سیاست جایی داشته باشد یا نه، حرکت او را منطبق بر راستی و درستی و جوانمردی یافتم.
منبع:پایگاه خبری تحلیلی ایران بالکان