معرفی وبلاگ
امام علی (ع): هر چيز داراي سيماست ، سيمای دين شما نماز است.( بحار الانوار، ج ,82 ص 227 )
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1221754
تعداد نوشته ها : 703
تعداد نظرات : 69
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

فرصت استثنایی

فرصت این روز و روزگاری که شما بر سر کار هستید(دولت نهم)، بسیار فرصت استثنایی و مغتنمی است؛ حقیقتاً از دوره‌هایی است که ما نظیر آن را در دوره‌های گذشته‌ی دوران انقلاب تا امروز کم داشته‌ایم. اولاً، شعارهای دولت و مسؤولان و اهداف تعیین شده‌ی آنان کاملاً با مبانی انقلاب و با مبانی اعلام شده‌ی امام عزیز ما منطبق است. ثانیاً، این گفتمان در بین مردم به طور محسوسی زنده است و وجود دارد؛ که وجود این گفتمان در میام مردم هم، عامل عمده‌ و اصلیِ گرایش آنها به این دولت و این رییس جمهور محترم بود.

نعمت بزرگ

مردم، تشنه‌ی عدالت، تشنه‌ی مبارزه با مفاسد و تشنه‌ی تمسک به اصول انقلاب بودند، که وقتی دیدند یک نفر صادقانه این شعارها را در دست گرفته و مطرح می‌کند، حول محور او جمع شدند؛ خود این نعمت بزرگی است که این تفکر به صورت یک گفتمان مسلط در جامعه در آمد و همچنان ادامه دارد و بعد از روی کار آمدن این دولت، بحمدالله تقویت هم شده است.طبیعت کار هم این است که هر چه شما بهتر، بیشتر، صمیمی‌تر و پاینده‌تر به اصول، حرکت کنید و پیش بروید، عمق ایمان در دل‌های مردم ما بیشتر خواهد شد و تغییر آن به وسیله‌ی دستگاه‌های بیگانه، برای آنها دشوارتر خواهد شد.

دولت اصولگرا

این دولت به عنوان یک دولتِ «اصولگرا» شناخته شده و رفتار و تلاشی هم که تا امروز نشان داده و آنچه در عمل و قولش منعکس شده، همین اصولگرایی را نشان می‌دهد؛ که إنشاءالله خودِ همین برای کشور و شما برکاتی خواهد داشت.

شاخصه‌های اصولگرایی

شاخصه‌های اصولگرایی، شاخصه‌های مهمی است؛ این شاخصه‌های باید مورد توجه قرار بگیرد، که من به بعضی از اینها اشاره می‌کنم:
1. عدالت‌خواهی و عدالت‌گستری
2. فساد ستیزی
3. سلامت اعتقادی و اخلاقیِ مسؤولان کشور
4. اعتزاز به اسلام
5. ساده‌زیستی و مردم‌گرایی
6. تواضع و نغلتیدن در گرداب غرور
7. اجتناب از اسراف و ریخت و پاش
8. خود‌گرایی و تدبیر و حکمت در تصمیم‌گیری و عمل
9. مسؤولیت‌پذیری و پاسخ‌گویی
10. اهتمام به علم و پیشرفت علمی
11. سعه‌ی‌صدر و تحمل مخالف
12. اجتناب از هوای نفس؛ چه هوای نفس شخصی، و چه هوای نفس گروهی
13. شایسته‌سالاری، نظارت بر عملکرد زیرمجموعه و تلاش بی‌وقفه برای این خدمات
14. قانون‌گرایی، شجاعت و قاطعیت در بیان و اعمالِ آنچه که حق است
15. انس با خدا، انس با قرآن و استمداد دائمی از خدا

توجه دائم

سند چشم‌انداز «20ساله»، مسأله‌ی مهمی است. باید به آن توجه دائم بشود. نباید تصور شود که این سند یا سیاست‌های کلی را کسانی نشسته‌اند و دارند و تنظیم می‌کنند؛ نه. درست است که اینها یک فرایندی دارد و از یک جاهایی شروع می‌شود؛ لیکن آن کسی که در این زمینه کار و فکر می‌کند و تصمیم می‌گیرد، خودِ رهبری است، این سیاست‌ها، سیاست‌های رهبری است. اینها چیزهایی است که با توجه به همه‌ی جوانب ملاحظه شده و این سند چشم‌انداز در آمده است. و بر اساس سیاست‌های کلی‌ای که در این مدت وجود داشته، اعلام شده است. اینها باید در برنامه‌ها رعایت و نباید تخلف شود. البته ممکن است بعضی از تاکتیک‌ها به ظاهر با سیاست‌ها متناسب نباشد؛ اما انسان دقت که بکند، می‌بیند این تاکتیک در نهایت به چیزی که در سیاست‌ها یا سند چشم‌انداز ترسیم شده است، بر می‌گردد. ما از این امتناعی نداریم.مسأله‌ی مهم این است که جهت‌گیری حتماً باید جهت‌گیری سند چشم‌انداز باشد.

امیدواری مردم

مردم به این وعده‌ها و این سفرهای استانیِ پُربرکت، حقیقتاً امید بسته‌اند؛ کوشش کنید این امید برآورده شود.مبادا در هر بخشی از بخش‌ها طوری عمل شود که مردم احساس کنند که امیدوار نیستند. الان خوشبختانه مردم امیدوارند؛ این را ما از طریق مختلف و با نشانه‌های گوناگون به دست آورده‌ایم. فقط به این جمعیت نگاه نمی‌کنیم. ما در این سال‌ها تجربه‌مان در این مسائل کم نیست؛ نه، از راه‌های مختلفی به دست آورده‌ایم که مردم خوشبختانه امیدوارند.این امید خیلی سرمایه‌ی بزرگی است، آن را نباید از دست داد. چطوری از دست می‌رود؟این که مردم تصور کنند که فلان کار، در فلان نقطه، فلان شکل تحقق پیدا می‌کند، بعد ببینند تحقق پیدا نکرد و مراجعه کنند، ببینند که فایده‌ای نکرد، این طور امید مردم از دست می‌رود.اگر یک بار هم حمل بر صحت کنند ، وقتی تکرار شود، دیگر حمل بر صحت هم نخواهند کرد. این را مراقب باشید.تعهدات را با مقدورات تنظیم کنید و به مطالعات و توقعات ناممکن دامن نزنید. البته، امروز یک عده‌ای بخاطر مخالفت با دولت این مطالبات را دامن می‌زنند! اینها مشهود و محسوس است و داریم می‌بینیم.شما هم از این اطمینانی که مردم به شما دارند، بیشترین استفاده را بکنید. آن‌جایی که واقعاً ممکن نیست، آن‌جایی که درست نیست و آن‌جایی که کار نشدنی است، به مردم صریح بگویید. بگویید این کار نمی‌شود و با امکانات کشور سازگار نیست؛ مردم از شما قبول می‌کنند.

بیشترین تلاش دشمن

مسأله‌ی فرهنگ و قضایای فرهنگی خیلی مهم است که من حالا چون اهتمام شما را به مسایل فرهنگی می‌دانم و بحمدالله احساس می‌کنم که وزرای فرهنگی ما اهتمام دارند، روی آن تکیه نمی‌کنم؛ و الاّ من سال‌های گذشته در دیدارهای با دولت‌ها، یکی از آن بخش‌هایی که بیشترین تکیه را روی آن می‌کردم، مسأله‌ی فرهنگ بود.اهمیت کار فرهنگی نباید مورد غفلت قرار بگیرد.در کار فرهنگی هیچ وقفه‌ و تعللی جایز نیست؛ چون بیشترین تلاش دشمنان بر روی جامعه و ملت و کشور ما، تلاش فرهنگی است. این مبالغه نیست!بیشتر و پرحجم‌تر و مؤثرتر از تلاش‌های سیاسی و امنیتی، تلاشِ فرهنگی است. علت هم این است که آنها می‌دانند اگر در تلاش‌های فرهنگی علیه انقلاب موفق و پیروز شوند، بقیه‌ی کارها برای آنها آسان خواهد شد؛ لذا روی این متمرکزند. ما مطلقاً نبایستی توقف داشته باشیم، باید پیش برویم.هیچ سطحی‌نگری جایز نیست. ظاهر‌گرایی و عوام‌زدگی در کار فرهنگی جایز نیست.کار فرهنگی بایستی مدبرانه، عمیق، با حوصله و از سوی آدم‌های با صلاحیت و کارشناس‌های حقیقتاً وارد، در همه‌ی شعبه‌ها و شاخه‌های گوناگون مورد توجه قرار بگیرد.
منبع: بیانات مقام معظم رهبری دردیداربارییس جمهور واعضای هیأت دولت 6/6/85

منبع: راسخون


دسته ها :
X