سپس دکتر سعید شیرکوند از اعضای جبهه ی مشارکت پشت تریبون رفت و گفت: سخن من به شما جوانان است که توانایی دارید به آینده بیاندیشید ،انتظارداریم شما جوانان پیشگامان این حرکت آغاز شده باشید.جوانان باید بدانند سرمایه های کشورشان چه مسیری را طی می کند و آیا این مسیر آینده ی بهتری را برایشان رقم می زند یا نه؟
وی با اشاره به اینکه سرمایه،زیر ساخت اصلی توسعه و پیشرفت کشور است افزود:بر اساس بررسی در طول دولت نهم همه ی شاخصها و استاندارد های محاسباتی سرمایه های این کشور نه تنها در وضعیت بهینه قرار نگرفته است بلکه در بسیاری موارد شاهد به هدر رفتن سرمایه ها بوده ایم.
آقای شیرکوند با اشاره به بی برنامه گی در دولت نهم خاطر نشان کرد بیش از 270 میلیارد دلار درآمد ارزی کشور در زمان شروغ کار دولت نهم بوده است و 5/14 میلیارد دلار موجودی در حساب ذخیره وجود داشته در حالی که در دولت آقای خاتمی مجموع درآمد ارزی کشور حاصل از فروش نفت وگاز تنها 5/17 میلیارد دلار بوده است.یعنی در این سه سال و نیم، 5/1 برابر آن 8 سال،درآمد حاصل از فروش ثروت و سرمایه ی ملی به دست آوردیم که نه تنها این سرمایه موجب شکل گیری عسلویه نشد بلکه آن را تضعیف کرد.پروژه ی فاز 6 و 7و8 پارس جنوبی که باید در سال 85 افتتاح می شد در سال 87 به طور ناقص افتتاح شد.بیش از 19 هزار میلیارد تومان در پروژه ی نا مشخص و مبهمی به عنوان طرح زود بازده از بدهی بانک ها به بانک مرکزی تزریق شد که نه تنها باعث تولید نشد و نه تنها رشد اقتصادی کشور را به 8 درصد پیش بینی شده نرساند که نرخ 3/11 را به 5/25 درصد در سال 87 رسانید و تورم رو به کاهش رو به افزایش نهاد. وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از سرمایه های بزرگ هر کشوری سرمایه ی انسانی آن است گفت:سرمایه ی انسانی هر کشور از سه رکن تشکیل می شود1.سازمانها و نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر.یعنی باید در کشور سازمانهایی با پشتوانه ی کارشناسی و مطالعاتی شکل بگیرد تا بهترین تصمیمات گرفته شود.در راس این نهادها سازمان مدیریت و برنامه ریزی است که با کمال تاسف در تصمیم یک شبه 24 شورای کشور منحل شد تا تصمیم گیری دقیقتر از یک روش کارشناسانه به روشی تنزل پیدا کند که بیش از 100 سال قبل به کار گرفته شده بود.سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با یک تصمیم فی البداهه از مرحله ی تصمیم گیری محو می شود.ساز و کارهای برنامه ریزی نادیده انگاشته شد و به جای آن تصمیمات فردی جایگزین گردید. وی در آخر با اشاره به اینکه آینده ی کشور متعلق به جوانان است حضار را مخاطب قرار داد و گفت: در هر حوزه ای که قرار می گیرید ستادی باشید برای بیان نقطه نظرات آقای موسوی.
لحظاتی بعد از سخنرانی ایشان کلیپی ازمیر حسین موسوی پخش شد و در حین پخش کلیپ جوانان در سالن فریاد می زدند درود بر خاتمی،سلام بر موسوی و موسوی، موسوی،حمایتت می کنیم.
پس از آن احمد شیرزاد پشت تریبون رفت و صحبت های خود را اینگونه آغاز کرد که به دنبال پاسخ این سوال هستم که اهداف کلی نظام جمهوری اسلامی چیست؟پاسخ این سوال ریشه ی بسیاری از مشکلاتی است که در این دولت داشتیم.و به نحوی در جناح اصولگرا می توان پیگیری کرد.بر هیچکدام از شما پوشیده نیست که کشور از بلاتکلیفی رنج می برد.که این بلاتکلیفی در بعضی از شاخصهای اقتصادی قابل درک است.جامعه ای که در آن ممکن است در آن افرادی یک شبه به چند برابر ثروت خود دست یابند و افرادی ثروتشان تنزل پیدا کند، جامعه ی بلاتکلیفی است.نقش این بلاتکلیفی در فضای خرد و کلان مسئولین کشور مشاهده می شود.در عرصه ی فرهنگی هنرمند نمی داند چه کند تا دولت به او اجازه دهد.برای چاپ کتابی مجوز می دهند ولی جلوی چاپ مجددش گرفته می شود.در کل جناح اصولگرا و دولت احمدی نژاد سمبل بلاتکلیفی وضع کشور هستند.که این وضع مانند خوره ارکان زندگی را در کشور از بین می برد.ما به مهندس موسوی امید بسته ایم.
که با تشویق جوانان و حاضرین در سالن مواجه شد. وی در ادامه افزود یکی به ما جواب دهد چه کسی اولیای این کشور است؟آیا شخصی،سازمانی،حاضر است مسئولیت کارهای احمدی نژاد را به عهده بگیرد؟اگر دولت خاتمی روی کار بیاید همه ی ما مسئولیت آن را به عهده می گیریم.جمعیتهای روحانیت که پایه های اصولگرایی بوده اند خود را کنار کشیده اند.سوال اساسی ما این است که کشور به کجا خواهد رفت؟آیا قرار است ما زعیم مردم جهان شویم؟آیا قرار است به مدد وجود احمدی نژاداستکبار فروریزد؟
شیرزاد سپس بخشی از نطق احمدی نژاد را با این مضمون خواند که«صدای شکستن ستونهای جهانی شنیده می شود.ساختارهای اقتصادی کلان در حال فرو ریختن است.اینجانب بارها و بارها به ضرورت بارگشت از مسیر غلطی که امروزه جهان در پیش گرفته تاکید کرده و نسبت به تاخیر در آن هشدار داده ام»!و سپس با اشاره به سخنان احمدی نژاد ادامه داد که ما رئیس جمهور انتخاب کردیم یا پیغمبر برای تمام دنیا؟ مشکل این است که آقایان فکر می کنند رسالت تغییر جهان بر دوش آنهاست.
وی افزود: در شاخصهای اخلاقی بدترین سقوط را داشته ایم هنوز آقای احمدی نژاد یک کلام قضاوت خود را درمورد کردان نگفته است.و مسئولین نمی دانند بالاخره قضاوت چیست؟آیا قرار است ما زعیم تمام شیعیان جهان شویم؟ آن نحوه ی رفتار بی احترامانه ای که در ژنو با وی شد عزت و اقتدار است؟ باید این سوالات را اصولگرایان پاسخ دهند
بعد از سخنرانی شیرزاد مجددا" افراد در سالن شعار« موسوی موسوی امید هر دانشجو» را سر دادند و سپس نجفقلی حبیبی،رئیس ستاد مهندس موسوی در استان تهران به پشت تریبون رفت و سخنان خود را با سلام به دانشجویان ستاره دار و دربند آغاز کرد و با تشویق حاضرین در سالن همایش رو به رو شد.وی ضمن امیدواری در مورد اینکه تا کنون روند انتخاباتی موفق بوده است گفت ترس هایی که ایجاد شده رو به فرو ریختن است.
پس از صحبت کوتاه و نقل خاطره ای فرصت باقیمانده را به آقای دکترحمیدرضا جلایی پور داد تا صحبتهای خود را آغاز کند. جلایی پور هم نسبت به پیروزی در انتخابات ابراز امیدواری کرد و افزود:اگر یک عکس از جامعه ی کنونی بگیریم شاهد 5 معضل خواهیم بود که اگر مهار نشود جامعه هزینه های زیادی خواهد داد.معضل اول این است که حکمرانی در کشور یک طرفه شده است. به جای اینکه به حقوق شهروندان بها دهند .به رسانه های خودساخته ی مردم بها دهند، تا مردمی بودن خود را نشان دهند با استفاده از پول نفت سفرهای استانی می روند تا مردمی بودنشان را ثبت کنند.معضل دوم که به آن رو به رو هستیم اقتصاد ماست که نفتی بود و نفتی تر شد.قرار بود اقتصاد ما عاری از فساد شود،ولی کدام اقتصاد بدون شفافیت از فساد پاک خواهد شد. معضل سوم تراکم آسیبهای اجتماعی است که تشدید شده است و باید فکری کرد.
جلایی پور معضل چهارم را با تاکید بیشتری بیان کرد و اظهار داشت که در این چهار سال شاهد وضع شدید فرهنگی بوده ایم. وی با اشاره به اینکه انسانها فقط با تقویت ارزشهای مشترک می توانند در کنارهم زندگی کنند گفت:اصل حکمرانی این است که ارزشهای مشترک تبلیغ شود،در این چهار سال دانشگاه ها فقط مدرک صادر کردند. در دوران اصلاحات هرگاه رئیس جمهور صحبت می کرد بر این ارزشهای مشترک تاکید می کردند که این باعث درونی شدن آنها می شد.
معضل پنجم این است که ما 70 میلون خواهان توسعه هستیم بدون توسعه نمی توان کشور را نجات داد. یک کشور منافع منطقه ای و بین المللی دارد که باید بتواند با همسایگان خود کنار بیاید. وی سپس با اشاره به نظر سنجی هایی که انجام شده گفت در تمام نظر سنجی ها چه آنها که دست برده شده اند و چه آنها که تغییر نیافته اند نشان می دهد که آرای احمدی نژاد زیر 50 درصدد است و انتخابات به مرحله ی دوم می رود و معمولا" در مرحله ی دوم چهره ی جدید شانس بیشتری خواهد داشت.
پس از این سخنرانی، اردشیر امیر ارجمند،مسئول حقوقی ستاد مرکزی حمایت از موسوی پشت تریبون رفت و گفت: شعار آقای موسوی چهار بخش دارد :توسعه،قانونمداری،آزادی ،عدالت که سه بخش از آن یعنی آزادی ،عدالت و قانونگذازی حقوقی است. در جوامع ما قبل مدرن اتحاد بین حاکم،حکومت،و سازمان حکومت وجود داشته است. حاکم منبع قدرت بوده است و سازمان حکومت در خدمت آن عمل میکرد اما در دولتهای مدرن حکومت قانون جریان دارد و بین این سه جدایی است. حاکم محدود به قوانین از پیش تعیین شده است و به همین دلیل یکی از شعارهای اصلی موسوی حکومت قانون است.
در این دولت با این قانون موجود چگونه مجددا"یاس نو توقیف شد؟با کدام مجوز؟
نکته ی دیگری که آقای ارجمند اظهار داشت این بود که ما به دنبال ارتقای قوانین هستیم و به همین جهت آقای موسوی متعهد شده است که در صورتی که به ریاست جمهوری برسد لوایح را با توجه به ارزشهای حقوق بشری و بند سوم قانون تعیین کند. وی در اشاره به اینکه ملت ایران طالب قانونی است که با حقوق بشر و کرامت انسانی هماهنگی داشته باشد این سوال را پرسید که چگونه می توانیم قانونی را عادلانه بدانیم در صورتی که این قانون تبعیض جنسیتی را به شدیدترین شکل آن موجه قلمداد می کند؟ وی پس از این که با تشویق افراد حاضر در سالن مواجه شد تریبون را در اختیار دکتر الهه کولایی قرار داد. دکتر کولایی،نماینده ی مجلس ششم در ابتدا بحثی را مطرح کردد در مورد زنان و گفت می خواهم به وضعیت زنان در دوره ی قبل و این دوره نگاهی بیاندازیم و ببینیم با سیاست تهاجمی که آقایان به کار گرفته اند به کجا رسیده ایم؟ما در دوره ی هشت ساله ی اصلاحات موفق شدیم گامهایی را در مسیر دفاع از حقوق زنان بر اساس یک مکانیزم داخلی و یک پویش درونی برداریم.در دوره ی اصلاحات موفق شدیم با استفاده از ظرفیتها گامهایی را برای کاهش محدودیتها علیه زنان اقداماتی را انجام دهیم. اگرچه این محدودیتها ریشه ی تاریخی داشته و به رفع آن به سختی صورت می گیرد ولی موفق شدیم برنامه ای را در توسعه ی کشور به اجرا بگذاریم که رویکرد جنسیتی داشته است. یعنی همان چیزی که جنبش زنان در جامعه ی جهانی به آن توجه دارد. متاسفانه پروژه ی دموکراتیزه شدن انسانی متوقف ماند،و پای صندوقهای رای نرفتیم، به انتخابات شورا توجه نکردیم و در انتخابات ریاست جمهوری نتوانستیم از فرصتها به خوبی استفاده کنیم.اکنون به نام قانون سهمیه بندی جنسیتی علیه دختران،بومی گزینی دانشجویان و در لایحه ی چند همسری شاهد عقب گرد بوده ایم.حوزه ی دیگری که کولایی به آن پرداخت به صورت مقایسه ای بو به این صورت که سال 2001 سال گفتگوی تمدنها خوانده شد و در سال 2009 رئیس جمهور در ژنو در جلسه ای شرکت می کند که در آن وقتی صحبت خود را آغاز می کند تعدادزیادی از نمایندگان کشورهای بزرگ که در جامعه ی جهانی نقش پررنگی دارد جلسه را ترک می کنند و با نماینده ی مردم ایران برخورد توهین آمیزی می شود.
وی افزود: اگر در سال 1381 در اجلاس عشق آباد در حالی که کشورهای حوزه ی دریای خزر سعی داشتند دیدگاه های غیر حقوقی و غیر قانونی خود را به ایران تحمیل کنند آقای خاتمی بدون عقب نشینی با دفاع از مردم ایران و حق مسلم آنها دردریای خزر جلوی آن را می گیرد همین آقایان که این سیاست را نا موفق اعلام می کنند در سال 1386 آقای پوتین را به تهران دعوت کرده و و درباره ی سهم 3/11 درصدی جمهوری اسلامی از دریای خزر صحبت می کنند.این کارکرد تهاجمی است که در سیاست خارجی شکل گرفته است.انگشت نگاری در عربستان پیامد سیاست تهاجمی است که آقایان به کار گرفته اند.
دکتر کولایی گفت: با متوقف ماندن روند اصلاحات در کشور شاهد عقبگردهای اساسی در روند دموکراتیزه شدن جامعه ی ایرانی و تحقق یافتن آرمانها و آرزوهای مردم ایران در شعارهای انقلاب اسلامی هستیم. وی در آخر ابراز امیدواری کرد و گفت باید از این تجربه ها درس بگیریم و تمام امکانات خود را بسیج کنیم تا بتوانیم تحول اساسی را درجامعه ایجاد کنیم.
منبع: قلم نیوز