تبیان، دستیار زندگی
خواجه پیری بااشاره به ارتقای کیفی در بخش آموزش نمایشگاه قرآن، متذکر شد: صدور کارنامه برای شرکت کنندگان در آزمون های حضوری برای نخستین بار، استعدادیابی در رشته های متنوع قرآنی، برگزاری کارگاه های آموزشی قرائت، نماز و اذان و ارایه مشاوره در گروه های سنی مخت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایشگاه قرآن، امسال کیفی‌تر می‌شود

خواجه پیری

به گزارش تبیان از خبرگزاری شبستان، محمدعلی خواجه پیری، رییس هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن در نشست خبری این نمایشگاه، صبح امروز و در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه امسال 25 مرداد مصادف با 24 شعبان و 6 روز زودتر از ماه مبارک رمضان در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح می شود و هر روز از ساعت 16 تا 24 پذیرای بازدیدکنندگان است.

وی با معرفی ارایه خدمات حداکثری به بازدیدکنندگان به عنوان شعار نمایشگاه هفدهم، اظهارداشت: در نظر گرفتن فضای 25 هزار متری برای نمایشگاه، راه اندازی بانک اطلاعات قرآنی امکان بازدید آن لاین علاقه مندان از نمایشگاه، پخش آن لاین برنامه های نمایشگاه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی ازجمله اقداماتی است که برای جلب رضایت علاقه مندان نمایشگاه اجرا می شود.

خواجه پیری به تغییر در بخش های متنوع هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن اشاره و تصریح کرد: راه اندازی انجمن وبلاگ نویسان بر روی شبکه اینترنتی نمایشگاه، ارایه مشاوره های علمی برای پایان نامه های قرآنی، ایجاد بخش تخصصی بانوان، ارایه مشاوره احکام به بانوان و افزایش 3 هزار نسخه ای در بخش پژوهش نمایشگاه، تغییراتی است که در این نمایشگاه اعمال می شود.

صدور کارنامه برای شرکت کنندگان در آزمون های حضوری برای نخستین بار، استعدادیابی در رشته های متنوع قرآنی، برگزاری کارگاه های آموزشی قرائت، نماز و اذان و ارایه مشاوره در گروه های سنی مختلف از تلاش های بخش آموزش در جهت کسب رضایت بازدیدکنندگان است.

رییس هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن افزود: از ابداعات نمایشگاه امسال ایجاد فروشگاه مرکزی در بخش ناشران است، از سوی دیگر کتاب ها به شکل موضوعی ارایه می شوند و ناشران تنها کتاب های خود را عرضه می کنند که این امر منجر می شود در سراسر نمایشگاه کتاب تکراری روی گیشه ها دیده نشود.

وی اضافه کرد: با تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش ظرفیت های قرآنی، بخش نشر نمایشگاه قرآن با تغییرات کیفی همراه است و ترجمه قرآن با زبان های مختلف و توجه به مسائل قومیتی و مذهبی ارائه می شود.

وی با بیان اینکه برخی از بازدیدکنندگان دوره های گذشته نمایشگاه از وجود نرم افزارهای غیرمرتبط قرآنی اعتراض کرده اند، ابرازداشت: به منظور جلوگیری از حضور نرم افزارهای غیرمرتبط و ارتقای کیفی نرم افزارهای صوتی و تصویری با انجام ممیزی های کارشناسانه از لیست در بخش نشر الکترونیکی کاسته شده و محصولاتی که عرضه می شوند از کیفیت بالا برخوردارند.

خواجه پیری درباره برنامه های بخش محافل و مراسم نمایشگاه قرآن گفت: برپایی مراسم افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه، برگزاری نشست های تخصصی، پایانی و دو محفل انس با قرآن با حضور قاریان برجسته بین المللی، برگزاری 5 برنامه شب های نورانی و جشن میلاد امام حسن(ع) با نظارت بخش محافل و مراسم در طول برپایی نمایشگاه قرآن برگزار می شود.

مدیرکل مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور بااشاره به برگزاری مراسم تکریم خادمان قرآنی در شب میلاد امام حسن(ع) بیان کرد: در بخش خادمان قرآن آثار خادمان برگزیده به نمایش گذاشته می شود و در مراسم تجلیل از آنها که در 3 سطح خادم، فعال برگزیده و فعال ممتاز با حضور مسئولان کشوری برگزار می شود، از 8 خادم قرآن بالای 80 سال تقدیر می شود.

وی ادامه داد: انتشار کتاب زندگینامه خادمان قرآن دوره های سیزدهم تا پانزدهم نمایشگاه قرآن و زندگینامه خادمان مرحوم همچون امامی، فولادوند، آذریزدی و طاهره صفارزاده و نمایش آثار آنها، از دیگر اقداماتی است که به منظور تقدیر از مقام خادمان قرآن انجام می شود.

خواجه پیری بااشاره به ارتقای کیفی در بخش آموزش نمایشگاه قرآن، متذکر شد: صدور کارنامه برای شرکت کنندگان در آزمون های حضوری برای نخستین بار، استعدادیابی در رشته های متنوع قرآنی، برگزاری کارگاه های آموزشی قرائت، نماز و اذان و ارایه مشاوره در گروه های سنی مختلف از تلاش های بخش آموزش در جهت کسب رضایت بازدیدکنندگان است.

وی بااعلام راه اندازی بانک نرم افزاری در نمایشگاه قرآن اظهارکرد: تجهیز 800 بانک نرم افزاری و 800 کتابخانه قرآنی که نسبت به برآورد اولیه 500 کتابخانه بود، رشد قابل توجهی داشته است. امکان بالای ارسال بولوتوس های قرآنی، ارایه محصولات نرم افزاری با کیفیت و ایجاد 10 پایگاه نظرسنجی اینترنتی ازجمله خدمات بخش الکترونیک نمایشگاه قرآن است.

رییس هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن درباره بخش حوزه های علمیه این نمایشگاه گفت: افزایش 20 درصدی در بخش حوزوی، ایجاد غرفه پاسخ به شبهات با حضور کارشناسان حوزوی، برگزاری دو جلسه دفاع از پایان نامه های دکترای حوزه، تجلیل از پایان نامه های برتر، برگزاری 22 نشست تخصصی و 4 میزگرد در این بخش در نظر گرفته شده است.

خواجه پیری: با تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش ظرفیت های قرآنی، بخش نشر نمایشگاه قرآن با تغییرات کیفی همراه است و ترجمه قرآن با زبان های مختلف و توجه به مسائل قومیتی و مذهبی ارائه می شود.

وی بااشاره به ارتقای کیفی بخش خانواده نمایشگاه قرآن، افزود: پرداخت به معضلات ازدواج، مشکلات روابط خانواده و تربیت فرزندان، برگزاری نشست ها و جلسات مشاوره ای و ایجاد غرفه برای ارایه عملکرد این بخش منجر به انجام برنامه هایی شد که در پایان سطح کیفی این بخش را بهبود می بخشد.

خواجه پیری درباره حضور فعال شهرستان ها در نمایشگاه قرآن بیان داشت: در سال گذشته 250 شهرستان و 20 استان در این نمایشگاه شرکت کردند و آثار نمایشگاه پانزدهم را به نمایش گذاشتند و امسال نیز 12 استان همزمان با نمایشگاه قرآن پذیرای بازدیدکنندگان هستند. سعی بر آن است تا با تلاش های معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکل شهرستان ها برای شرکت در نمایشگاه قرآن رفع شود.

وی بااشاره به حذف بخش ادبیات در نمایشگاه هفدهم تاکیدکرد: به دلیل یکنواختی این بخش و عدم بهینه سازی وقت بازدیدکنندگان بخش ادبیات در نمایشگاه امسال حضور ندارد. از سوی دیگر در بخش دانشگاهی در موضوعاتی همچون قرآن و علوم روز و مهدویت تمرکز می شود.

رییس هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن درباره شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه این نمایشگاه، خاطرنشان کرد: این مراسم 25 مرداد پس از اقامه نماز مغرب و عشاء باحضور مسئولان کشوری و مدیران موسسات قرآنی سراسرکشور برگزار می شود.

شایان ذکر است، نشست خبری هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن صبح دوشنبه 19 مرداد باحضور دکتر محمدعلی خواجه پیری، رییس هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و اصحاب رسانه در مهمان سرای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

منبع خبر: شبستان


تنظیم برای تبیان: گروه دین و اندیشه_شکوری