تبیان، دستیار زندگی
شما به عنوان یک زن، تا به حال چند بار آرزو کرده اید که کاش مرد آفریده شده بودید؟ یا دست کم چند بار حسرت مزایا و فرصت های خوبی که مردها دارند را خورده اید؟ آیا به همان اندازه، به مزایا و فرصت های خوبی که در زن بودن وجود دارند هم فکر کرده اید؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهکارهایی برای نزدیک تر شدن به احساس خوب زنانگی

آیا فرصتی برای زن بودن به خود می دهید؟

شما به عنوان یک زن، تا به حال چند بار آرزو کرده اید که کاش مرد آفریده شده بودید؟ یا دست کم چند بار حسرت مزایا و فرصت های خوبی که مردها دارند را خورده اید؟ آیا به همان اندازه، به مزایا و فرصت های خوبی که در زن بودن وجود دارند هم فکر کرده اید؟

راحله فلاح/ کارشناسی ارشد روانشناسی -بخش خانواده ایرانی تبیان
احساس خوب

دنیای امروز دنیای شباهت طلبی است. البته که تمایل به شبیه بودن به دیگران در حد متعادل برای تداوم زندگی لازم است اما اشکال کار ما این است که آنقدر غرق در تلاش برای شبیه شدن به دیگران می شویم که خودی خودمان را از یاد می بریم. یک مثال بارز در این زمینه تلاش زنان  امروز برای شبیه شدن به مردان است. اگر در همین دور و بر خودمان نگاهی بچرخانیم زنان زیادی را می بینیم که می خواهند مثل یک مرد زندگی کنند و برای رسیدن به این هدف  آن چنان تلاش مذبوحانه ای می کنند که حساب زندگی از دستشان در می رود. این که چرا برای یک زن چنین اتفاقی می افتد موضوعی است که در ادامه درباره آن صحبت می کنیم.

چرا از زن بودن فرار می کنیم؟

یک دلیل مهم برای اینکه بعضی از زنان سعی می کنند مثل مردها رفتار کنند این است که می خواهند از زن بودنشان فرار کنند آن هم به دو دلیل:

زن، یعنی قربانی

زندگی فقط درس خواندن و کار کردن نیست. برای اینکه احساس خوشبختی کنید باید به کارهای کوچکی که انجام می دهید معنا بدهید مثلاً به جارو زدن به خانه، دیکته گفتن به بچه ها، شستن لباس ها، ظرف شستن یا شام پختن از منظری دیگر نگاه کنید

بعضی از باورها چیزهایی هستند که در طی زمان به مرور در ذهن ما جا خوش کرده اند و با اینکه کم کم از رنگ و لعاب شان کم شده است اما به عنوان یک باور همچنان در ذهن فردی و جمعی ما به زندگی خودشان ادامه می دهند. یکی از این باورها، باور مساوی بودن معنی زن با قربانی بودن است. نمی خواهم ادعا کنم که در همین حال حاضر وضع زنان از لحاظ قوانین و سلسله مراتب شغلی و اجتماعی در سطح عالی است اما آن چه مسلم است این است که زنان امروز بیش از زنان سده های پیش تکریم می شوند، درس می خوانند، پیشرفت می کنند و مورد حمایت قوانین اجتماعی و حقوقی قرار می گیرند.

خوش به حال مردها

همان طور که گفتم وضع ما زن های امروزی نسبت به مادران مان از جهات مختلف بهتر است و سختی ها و تبعیض ها کمتر از گذشته زندگی را به کام مان تلخ می کنند اما با این وجود باز هم در نگاه ما دنیای مردانه آزادتر و پربارتر به نظر می رسد. هنوز هم به خاطر کلیشه های فرهنگی بسیاری از ما به این فکر معتقدیم که مردها آنقدر آزادند که اجازه دارند هر چی می خواهند را انجام بدهند، آنقدر باهوش و قوی هستند که خوشبخت تر از ما زندگی کنند و صدها آنقدر دیگر... انگار ما زن ها گاهی یادمان می رود که مردها هم انسان هستند و هیچ انسانی در جهان آنقدر آزاد نیست که هر کاری که دلش بخواهد بتواند انجام دهد و یا صد در صد به تمام خواسته ها و آرزوهای خودش برسد.

فرار از زن بودنِ خود، چه نتایجی دارد؟

به طور خلاصه می توانیم بگوییم زنانی از زن بودن خود فرار می کنند که به دلایل مختلفی از آن احساس نارضایتی می کنند. اگر می خواهیم تبعات فرار یک زن از هویت جنسی  خودش را پیدا کنیم باید به تبعات احساس نارضایتمندی او توجه کنیم. به نظر شما، زندگی یک آدم ناراضی چگونه است؟ آیا چنین فردی در زندگی اش احساس آرامش می کند؟ آیا می تواند از توانمندی ها و ظرفیت های وجودی خودش به نحو مناسبی استفاده کند؟ آیا کسی که هویت خودش را قبول ندارد می تواند به نحو سازنده ای به فردی دیگر شبیه بشود و از این شباهت سود ببرد؟ آیا این فرد، طعم زندگی را خواهد چشید؟

چگونه از زن بودن خود لذت بیشتری ببریم؟

برای اینکه از زن بودن خودتان، احساس رضایتمندی بیشتری داشته باشید می توانید چند راهکار را امتحان کنید:

به خودتان وصل شوید

مشغله ها و دغدغه های زندگی پیچیده امروز، آنقدر زیادند که گاهی سیم رابط ما با خودمان، بدن مان، احساساتمان و افکار مان را از حالت اتصال خارج می کنند. پس بدون معطلی با خودتان ارتباط برقرار کنید. اول از همه بدن تان را بشناسید و آن را به خاطر تمام زیبایی های منحصر بفرد و پیچیده اش تحسین کنید و دوست داشته باشید. از احساساتتان هم واهمه نداشته باشید. احساسات بخش هیجانی و لاینفک زندگی هستند که زندگی ما را تحت تأثیر قرار می دهند. افکارتان را بشناسید و فکرهای کلیشه ای را از فکرهایی که حاصل اندیشه خودتان هستند جدا کنید.

قوت ها و ضعف هایتان را بشناسید

زمینه هایی را که در آن موفق هستید و زمینه هایی را که در آن ضعیف تر هستید بشناسید.

خودتان را بپذیرید

انگار ما زن ها گاهی یادمان می رود که مردها هم انسان هستند و هیچ انسانی در جهان آنقدر آزاد نیست که هر کاری که دلش بخواهد بتواند انجام دهد و یا صد در صد به تمام خواسته ها و آرزوهای خودش برسد

شما مثل همه آدم های روی زمین، مجموعه ای از صفات خوب و بد هستید. خودتان را با تمام ویژگی هایی که دارید بپذیرید این به معنای آن نیست که صفات بد خودتان را تأیید کنید بلکه به معنای آن است که خودتان را به  عنوان انسانی دارای یک سری نکات مثبت و منفی قبول داشته باشید.

قوت های خود را در مسیر درست پرورش بدهید

مطالعات روانشناسی نشان داده اند که توانمندی های زن ها و مردها در زمینه های مختلف شغلی، تحصیلی،هنری و ورزشی بیش از آن که از هم متفاوت باشند به هم شبیه هستند. اما این به معنای آن نیست که شما برای رسیدن به موفقیت باید همان راهی را بروید که برای مثال برادرتان رفته است. شما یک انسان منحصر بفرد و متفاوت هستید و برای رسیدن به موفقیت راهکارهای خودتان را دارید.

دوربین تان را بچرخانید

زندگی فقط درس خواندن و کار کردن نیست. برای اینکه احساس خوشبختی کنید باید به کارهای کوچکی که انجام می دهید معنا بدهید مثلاً به جارو زدن به خانه، دیکته گفتن به بچه ها، شستن لباس ها، ظرف شستن یا شام پختن از منظری دیگر نگاه کنید. لذتی را که در پشت انجام این کارهای به ظاهر پیش پا افتاده پنهان شده اند پیدا کنید و آن را به روح زندگی تان تزریق کنید.

اغراق نکنید

امکان دارد که ظلم هایی از طرف بعضی از مردها و یا بعضی قوانین مرد سالارانه به شما شده باشد اما این به معنای آن نیست که شما قربانی این شرایط هستید. درباره مردها و توانمندی های آن ها هم مبالغه نکنید. سعی کنید افکار منفی ای را که در این زمینه ها به شما به ارث رسیده اند شناسایی کنید و آنها را با فکرهای سازنده و منطقی تر جایگزین کنید.




مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.