تبیان، دستیار زندگی
«یکی از راههای مقابله و جلوگیری از آتش افروزی در سوریه این است که علمای اسلامی در نشست های وحدت بخش برای مقابله با تفتینی که استکبار و عواملش در کشورهای اسلامی مثل سوریه انجام می دهند، چاره اندیشی کنند.»
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وحدت مطلوب چیست؟


«یکی از راههای مقابله و جلوگیری از آتش افروزی در سوریه این است که علمای اسلامی در نشست های وحدت بخش برای مقابله با تفتینی که استکبار و عواملش در کشورهای اسلامی مثل سوریه انجام می دهند، چاره اندیشی کنند.»

حجت الاسلام حسین سبحانی نیا، سخنگوی فراکسیون روحانیون مجلس در گفت و گوی اختصاصی با سایت اطلاع رسانی تبیان با اعلام این مطلب یکی از راههای مقابله با اسلام از سوی دشمنان را قرار دادن مسلمانان شیعه و سنی در مقابل یکدیگر می داند و تاکید می کند که ظرفیت مسلمین باید در قبال دشمنانی به کار گرفته شود که جبهه ای علیه اسلام تشکیل داده اند.

سبحانی نیا

او اضافه می کند که هفته وحدت فرصت خوبی برای تبلیغ و ترویج نگاه واقعی اسلام است.

مشروح گفت و گوی تبیان با سبحانی نیا را در زیر می خوانید:

-به نظر شما هفته وحدت تا چه حد می تواند زمینه ساز وحدت و همگرایی عملی بین مسلمانان در ایران و سایر کشورهای دنیا باشد؟

هفته وحدت فرصت مناسبی است برای اینکه جمهوری اسلامی ایران در داخل با حرکت وحدت بخشی بین گروه ها، اقوام و شیعه و سنی همدلی و همصدایی ایجاد کند. علاوه بر این هر ساله در ایام هفته وحدت کنفرانسی با عنوان کنفرانس وحدت اسلامی برگزار می شود که فرصت وسیع تر و پردامنه تری بین ایران و مسلمانان کشورهای مختلف است و علما، شخصیت ها و اندیشمندانی از بلاد اسلامی در آن شرکت می کنند و دیدگاههای خود را در زمینه وحدت، مسائل کلی دنیای اسلام، ضرورت وحدت بین ملت های مسلمان در دنیا و آثار و نتایج وحدت در این کنفرانس مطرح می کنند. شرکت کنندگان در این اجلاس همچنین با فضای فرهنگی و عمومی جمهوری اسلامی آشنا می شوند و با توجه به تبلیغات دشمنان در راستای ایران هراسی، اسلام هراسی و شیعه هراسی، با نگاه بهتر و مناسب تری از ایران برمی گردند و قطعا این امر در روابط بین جمهوری اسلامی ایران با مجامع و جمعیت های اسلامی در سراسر دنیا تاثیر مثبتی دارد.

-جمهوری اسلامی ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب چقدر از فرصت ایجاد شده در این ایام برای گسترش روابط خود با کشورهای مسلمان استفاده کرده است؟

البته از این فرصت به خوبی استفاده شده اما می توان از این ظرفیت استفاده بهتری کرد. نگاه حضرت امام(ره) از ابتدا نگاه وحدت بخش به دنیای اسلام بوده است. ایشان معتقد بودند چه در هفته وحدت، چه روز قدس و مناسبت هایی از این دست ظرفیت دنیای اسلام باید در جهت تقویت مبانی دینی، اعتقادی و فرهنگ اسلامی به کار گرفته شود. همچنانکه بعد از امام(ره)، مقام معظم رهبری  نیز همین نگاه را داشتند. به ویژه اینکه دشمنان اسلام دامنه گسترده ای دارند و علیه اسلام و مسلمین جبهه متحدی به راه انداخته اند که این بسیار تاسف آور است. یکی از راههای مقابله با اسلام از سوی دشمنان قرار دادن مسلمانان شیعه و سنی در مقابل یکدیگر و ایجاد اختلاف بین مسلمانان است در حالی که ظرفیت مسلمین باید در قبال دشمنانی به کار گرفته شود که جبهه ای علیه اسلام تشکیل داده اند.

بنابراین هفته وحدت فرصت خوبی است که نگاه واقعی اسلام مورد توجه قرار گیرد. در این راستا علما و اندیشمندان اسلام به ویژه در ایران باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند تا هدف متعالی انقلاب اسلامی در این زمینه که حاصل اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری است، محقق شود

-چه کسانی از این اختلاف افکنی ها سود می برند؟ و وجود این اختلافات چه چهره ای را از اسلام به نمایش می گذارد؟

عده ای نانشان در اختلاف افکنی و دامن زدن به اختلافات فرقه ای و گروهی است. قطعا حمایت و تقویت گروههای تندرو، افراطی و تکفیری نه تنها برای اسلام سودی ندارد، بلکه به ضرر اسلام هم تمام می شود و باعث می شود اسلام به عنوان یک دین تند، خشن و افراطی به دنیا معرفی شود در حالی که واقعیت اسلام این نیست. اسلام دین رافت، محبت، صفا، صمیمیت، برادری و اخوت است حتی نگاهش به سایر ادیان یک نگاه تعاملی است.

سبحانی نیا

بنابراین هفته وحدت فرصت خوبی است که نگاه واقعی اسلام مورد توجه قرار گیرد. در این راستا علما و اندیشمندان اسلام به ویژه در ایران باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند تا هدف متعالی انقلاب اسلامی در این زمینه که حاصل اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری است، محقق شود.

-همگرایی مسلمانان چطور می تواند در جهت حل مشکلات کشورهای مسلمان منطقه به ویژه سوریه موثر باشد؟

اخیرا نشستی بین اقوام و گروههای مختلف در داخل سوریه در حمایت از بشار اسد برگزار شد که حتی مسیحیان نیز در این نشست حضور داشتند. رویکرد اصلی این نشست در جهت حفظ کشور سوریه، قطع شدن دست اجانب از این کشور و مقابله با مزدوران تکفیری و جریان های افراطی بود. این همدلی و همصدایی نکته مثبتی است و می تواند رشد، توسعه و آبادانی سوریه را فراهم کند ضمن اینکه برای کشورهای همسایه سوریه نیز آثار و برکاتی خواهد داشت.

این وحدت و همدلی به تجمیع ظرفیت ها و توان داخلی سوری ها در مقابله با جریانات افراطی و تندرو که خسارت های زیادی به کشور و ملت سوریه وارد کرده اند و هر روز مردم بی دفاع و بی گناه سوریه را به کام مرگ می کشانند، کمک می کند. بنابراین یکی از راههای برخورد با این حرکتها، وحدت و همدلی ملت سوریه در داخل این کشور است.

-مسلمانان منطقه و کشورهای دیگر چطور می توانند در این روند تاثیرگذار باشند؟

گروهها و ملت های اسلامی نیز باید برای جلوگیری از این آتش افروزی ها علیه کشورهای اسلامی و به طور کلی دنیای اسلام چاره اندیشی کنند. سوریه به عنوان یک کشور اسلامی که دچار وضعیت نابسامانی شده، در واقع قربانی انگیزه های سیاسی برخی کشورها مثل عربستان، ترکیه، قطرو برخی کشورهای مرتجع منطقه است که با حمایت های بیش از حد در ابعاد تسلیحاتی، لجستیکی و مالی به گروههای تکفیری و تندرو، گرفتاری های فراوانی را برای مردم سوریه به وجود آورده اند.

در این شرایط یکی از راههای مقابله و جلوگیری از آتش افروزی این است که علمای اسلامی در نشست های وحدت بخش برای مقابله با تفتینی که استکبار و عواملش در کشورهای اسلامی مثل سوریه انجام می دهند، چاره اندیشی کنند.

مصاحبه: سارا کیان

بخش سیاست تبیان


مطالب مرتبط:

" وحدت " دراندیشه سیاسی حضرت امام خمینی (ره )