تبیان، دستیار زندگی
یكی از سین‌های سفره هفت سین است! همین سمنو را می‌گوییم كه در این مطلب، طرز تهیه آن را در اختیار شما قرار داده‌ایم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آموزش طرز تهیه سمنو

سمنو


یكی از سین‌های سفره هفت سین است! همین سمنو را می‌گوییم كه در این مطلب، طرز تهیه آن را در اختیار شما قرار داده‌ایم.


مواد لازم:

گندم 1 کیلو

آرد گندم 3 الی 4 کیلو

بادام یا فندق یا پسته با پوست به میزان لازم

طرز تهیه سمنو:

ابتدا گندم‌ها را خوب تمیز کرده، می‌شوییم و در ظرفی می‌ریزیم و روی آن‌ها را با آب سرد به مدت دو روز می‌پوشانیم، در این فاصله چند بار آب آن را عوض می‌کنیم، زمانی که نوک گندم‌ها سفید شد، در صافی می‌ریزیم تا آب آن خارج شود، سپس گندم‌ها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می‌دهیم و در جای نسبتاً گرمی قرار خواهیم داد و تا یکی دو روز به این صورت ‌می‌ماند.

این غذای سنتی ایرانی، برای کودکان بسیار مفید و مغذی است.

در این فاصله، روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می‌پاشیم تا خشک نشود. باید توجه داشته باشیم كه آب زیاد، باعث ترشیدگی گندم‌ها می‌شود. بعد از دو روز که گندم‌ها ریشه داد، پارچه را از روی آن‌ها برداشته و در ظرف مناسب می‌رزیم، سپس پارچه‌ای مرطوب روی گندم‌ها می‌کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آن‌ها را کمی آب می‌پاشیم تا زمانی که گندم‌ها ساقه پیدا کند و کمی بلند شود. پارچه را بر می‌داریم و زمانی که ساقه گندم، نقره‌ای رنگ شد، قبل از اینکه شکفته و سبز شود، آن را برای سمنو استفاده می‌کنیم.

گندم نقره‌ای شده را چرخ کرده، سپس آن را در ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن می‌ریزم و خوب مخلوط می‌کنیم. سپس از صافی رد کرده و مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار می‌هیم تا کاملاً شیره آن خارج شود.

آرد را در ظرفی ریخته، شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می‌زنیم، به طوری که گلوله نداشته باشد.

سمنو

باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند. سپس روی حرارت قرار می‌دهیم و مایه را کاملاً به هم می‌زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود.

این مایه باید مرتب هم زده شود، زیرا سمنو زود ته می‌گیرد. آن قدر هم‌زدن را ادامه می‌دهیم تا آب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود. باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی‌شود، زیرا جوانه گندم به طور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد. مجدداً به تدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده و هم می‌زنیم تا گلوله نشود و مایه یک‌دست و رقیق شود. حرارت را ملایم نموده و گاهی آن را به هم می‌زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو در آید. در آخر، پسته یا فندق یا بادام با پوست را در سمنو ریخته، بعد از بیست الی سه دقیقه، حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می‌دهیم. قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی، برای کودکان بسیار مفید و مغذی است.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: amirr89

مطالب مرتبط:

به استقبال بهار (ویژه نامه)

اعجاز سمنو

خواص سمنو

آموزش تهیه دو سبزه عید

آموزش سبزی کاری در تخم مرغ

کفش‌های کهنه را گلدان كنید!

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی

باشگاه کاربران در سامانه تبلاگ

باشگاه کاربران در ثبت مطالب

باشگاه کاربران در انجمن