تبیان، دستیار زندگی
چادرهای مسافرتی شاید در نظر یک گردشگر آماتور تفاوت چندانی با هم نداشته باشند اما وقتی قرار است سفر کردن را به شکل حرفه ای آن یاد بگیرید، نحوه انتخاب چادر برایتان اهمیت پیدا می کند. بنابراین اگر هنوز برای خرید یک چادر مسافرتی اقدام نکرده اید پیشنهاد می کنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چه چادری برای شما مناسب است؟

چادر مسافرتی


چادرهای مسافرتی شاید در نظر یک گردشگر آماتور تفاوت چندانی با هم نداشته باشند اما وقتی قرار است سفر کردن را به شکل حرفه ای آن یاد بگیرید، نحوه انتخاب چادر برایتان اهمیت پیدا می کند. بنابراین اگر هنوز برای خرید یک چادر مسافرتی اقدام نکرده اید پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید تا مناسب ترین چادر را انتخاب کنید.


چادر های کمپینگ: بیشترین تنوع را در میان چادر ها دارند. بسته به تعداد نفرات استفاده کننده از چادر، نوع برنامه و ابعاد، اشکال مختلفی را شامل می شوند.

چادرهای کوهنوردی: این گونه چادر ها دارای طراحی و اجزاء سازنده کاملا تخصصی می باشند، متناسب ارتفاع، نحوه بکارگیری و دیگر ضرورتهای تیم های کوهنورد طراحی می شوند.

چادرهای دیواره نوردی: از جمله چادر های بسیار مدرن و تکنیکی هستند که در مسیر های بلند بر روی دیواره ها، بسیار ضروری هستند.

چادر های اضطراری بقا: این چادر ها در واقع پوشش بسیار کم حجمی هستند که به راحتی درون کیف بقا جای می گیرند و همچنین بدون اسکلت می باشند و فقط در شرایط اضطراری جهت محفوظ بودن از باد و باران استفاده می شوند. این چادر ها یک نفره هستند.

انواع چادر از نظر شکل ظاهری

بطور کلی چادرها را بر اساس وضعیت تیرک ها به دو دسته تک تیرک و چند تیرک تقسیم می کنند. از نظر فرم و شکل، چادرها در انواع مختلفی طراحی می شوند مانند: چادرهای اردوگاهی، خیمه ای، تونلی، گنبدی، چند وجهی و غیره. همچنین چادرها می توانند از لایه های مختلف روکش به منظور مقابله با باد، بارش و حفظ گرمای درونی برخوردار باشند.

چادر مسافرتی

همه چادر ها بطور کلی دارای دو بخش اصلی هستند:

1. اسکلت نگهدارنده: که از جنس فلز، چوب، فایبرگلاس و یا کانالهای بادی می باشد. اسکلت چادر وظیفه نگهداشتن روکش را به عهده دارد و در واقع شکل دهنده چادر است.

2. روکش چادر : که از انواع پارچه ها دوخته می شود و مانند سقف و دیواره های جانبی یک بنا، فضائی بسته و محدود را بوجود آورده و از محیط باز اطراف مجزا می سازد.

ویژگی های چادرهای کوهنوردی

1. سبک، کم حجم و قابل حمل

2. سریع الاستفاده

3. مقاوم در برابر باد

4. عایق در مقابل رطوبت (در قسمت کف)

5. دارای سیستم تهویه هوا

روش صحیح برپائی چادر:

چادرهای جدید اکثرا دارای کف یک تکه می باشند که در اطراف آن حلقه ها یا بندهایی برای محکم کردن کفه به زمین (بند مهار چادر) تعبیه شده است.

روش نصب چادر:

ابتدا کفه چادر را قبل از زدن تیرکها باید به زمین محکم کرد به گونه ای که کف چادر هیچ گونه چروکی نداشته باشد و در حالت صاف و کشیده قرار گیرد. سپس تیرکها را در جای مخصوص خود قرار داده و بند های مهار آن را با میخ های مخصوص چادر به زمین متصل نمود. بدنه و سقف چادر بعد از برپائی صحیح باید کاملا کشیده و صاف باشد زیرا در غیر این صورت علاوه بر کم شدن حجم داخلی آن، در مواقع بارندگی آب در بین چروکها جمع شده و به داخل نفوذ می کند و باد نیز با بدنه چادر در گودیها تماس بیشتری پیدا کرده و در نتیجه موجب کنده شده آن می شود.

در موقع نصب چادر جهت وزش باد را در نظر بگیرید، درب چادر هیچ گاه نباید در مقابل باد قرار گیرد چرا که موجب می شود باد، برف و باران و خاک را به داخل چادر ریخته و آنرا خیس و کثیف نماید. از دیگر عوامل موثر در مقاومت چادر در برابر باد و توفان، صحیح زدن میخ های نگهدارنده است. میخها باید با زاویه های خلاف راستای کشش بند ها در زمین جای داده شود به گونه ای که بیشترین فشار را تحمل نماید پس از نصب و برقراری چادر، قرار دادن وسایل در گوشه های چادر به استحکام و شکل گیری بهتر آن کمک می کند.

چادر مسافرتی

یادتان باشد...

1. از روشن کردن هرگونه وسیله گرمایی و روشنائی در چادر که دارای شعله است خود داری کنید. پوشش چادر قابل اشتعال بوده و ایجاد شعله در چادر می تواند خطر آفرین باشد. بهتر است طبخ غذا در خارج و دور از چادر انجام گیرد و برای روشنائی از چراغ های باطری دار استفاده شود برای گرم شدن در چادر از پوشاک گرم و کیسه خواب و یا کیسه آب گرم استفاده کنید.

2. برای جلوگیری از ورود حیوانات موذی و گزنده و نفوذ سرما باد و باران، درب چادر فقط در زمان ورود و خروج باید باز شود و بلافاصله بسته شود.

3. ظرفیت هر چادر مشخص است، چادرها می توانند از یک نفره تا چند نفره طراحی شده باشند. استفاده بیش از ظرفیت موجب وارد آمدن خسارت به چادر می شود.


گروه گردشگری تبیان