تبیان، دستیار زندگی
در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید ثابت ماندن ولتاژهای خروجی ( به میزان قابل قبول ) در رنج كاركرد ولتاژ ورودی منبع تغذیه می باشد. بازه ولتاژی كه منبع تغذیه، در ورودی با آن كار می كند باعث می شود كه سیستم با حداكثر توان خروجی در اكث
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مشخصات یک منبع تغذیه خوب

در ادامه مطلب گذشته در مورد مشخصات یک منبع تغذیه خوب به چند نکته باید اشاره کرد

نكته دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید ثابت ماندن ولتاژهای خروجی ( به میزان قابل قبول ) در رنج كاركرد ولتاژ ورودی منبع تغذیه می باشد.

منبع تغذیه و ربات و رباتیک

بازه ولتاژی كه منبع تغذیه، در ورودی با آن كار می كند باعث می شود كه سیستم با حداكثر توان خروجی در اكثر شبكه های موجود در كشور با ولتاژهای مختلف كار كند.

مثلا اگر ولتاژ ورودی منبع تغذیه برق شهر ( در مورد منابعی كه ورودی آنها ولتاژ AC است ) یا باتری ( در مورد منابعی كه ورودی آنها ولتاژ DC است ) باشد به دلیل آن كه ولتاژ ورودی دارای خطا می باشد و ثابت نیست در این صورت منبع تغذیه باید قابلیت ثابت نگه داشتن ولتاژهای خروجی را ( تا میزان خطای قابل قبول ) داشته باشد. ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه با تغییرات ولتاژ ورودی را اصطلاحا Line regulation می گویند.

برای منابع تغذیه دارای Line regulation خوب در خروجی، این میزان خطا كمتر از 0.5 ± درصد به ازای رنج كاركرد ولتاژ ورودی منبع تغذیه می باشد.

نكته دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه ( به میزان قابل قبول ) در برابر تغییرات بار خروجی می باشد. زیرا امكان دارد سیستمی كه شما طراحی می كنید همواره مقدار جریان ثابتی از خروجی نكشد. ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه با تغییرات جریان خروجی را اصطلاحا Load regulation می گویند.

برای منابع تغذیه دارای Load regulation خوب در خروجی، این میزان خطا كمتر از 0.5 ± درصد به ازای رنج كاركرد جریان خروجی منبع تغذیه ( از % 10 تا % 100 جریان خروجی منبع تغذیه ) می باشد.

نكته مهم دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید مسایل حفاظتی منبع تغذیه می باشد. مثلا باید به وجود یا عدم وجود حفاظتهای زیر در یك منبع تغذیه توجه كنید :

■ حفاظت در برابر اتصال كوتاه شدن خروجی

( Output Short Circuit Protection )

■ حفاظت در برابر افزایش ولتاژخروجی منبع از حدی معین

( Output Over Voltage Protection )

■ حفاظت در برابر كاهش ولتاژخروجی منبع از حدی معین

( Output Under Voltage Protection )

■ حفاظت در برابر افزایش ولتاژ ورودی منبع از حدی معین

( Input Over Voltage Protection )

■ حفاظت در برابر كشیدن توان اضافه تر از توان كلی اسمی دستگاه

( Total Output Over Power Protection )

■ حفاظت در برابر كشیدن توان اضافه تر از توان اسمی هر یك از خروجیها

( Output Over Power Protection )

■ حفاظت در برابر اتصال معكوس ولتاژ ورودی در منابعی كه به ورودی آنها ولتاژ DC وصل میشود

( Reverse Input Voltage Protection )

منبع: اخبار دانشجو  ، Iran Ict

تنظیم برای تبیان: سیدخاموشی