تبیان، دستیار زندگی
به نظر شما هر کدام از این 2 عکس قسمتی از چه چیزی یا بخشی از چه مکانی است؟ اشتباه نکنید، این یک مسابقه بیست سوالی نیست فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم بی انتهای کائنات آشنا سازیم پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فقط حدس بزن!

با دقت به این 2 تصویر نگاه کنید:

فقط حدس بزن

فقط حدس بزن

خب !

خوب نگاه کردید ..!؟

به نظر شما هر کدام از این 2 عکس قسمتی از چه چیزی یا بخشی از چه مکانی است؟

اشتباه نکنید، این یک مسابقه بیست سوالی نیست فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم بی انتهای کائنات آشنا سازیم پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!

لطفا قبل از خواندن پاسخ، حدسیات خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با تراوشات ذهنی شما بیشتر آشنا شویم!

زحل

تصویر اول :

هر 14 یا 15 سال حلقه های زحل از لبه دیده می شوند. واضح است که این حلقه های زیبا به تدریج باریک تر و دیدن آن ها، حتی با تلسکوپ های بزرگ، سخت تر می شود.در طول یک گذر، قمر به وسیله نور خورشید روشن می شود و سایه آن بر سیاره دیده می شود. این تصویر هابل در 24 فوریه، یکی از تصاویری است که گذر قمرها را نشان می دهد. از چپ به راست، انسلادوس و سایه اش، دیون و سایه اش، تیتان، بزرگ ترین قمر، و قمر کوچک میماس قرار دارند. قطر استوایی زحل حدود 120000 کیلومتر است.(برای دیدن تصویر بهتر بر روی عکس کلیک کنید)

سحابی اسکیمو

تصویر دوم :

در سال 1787، ویلیام هرشل ستاره شناس، سحابی اسکیمو را کشف کرد. این سحابی از زمین، شبیه سر آدمی است که یک کلاه پوستی پوشیده باشد. در سال 2000، تلسکوپ فضایی هابل از سحابی اسکیمو تصویربرداری کرد. سحابی اسکیمو به وضوح یک سحابی سیاره نما است و گازهایی که در تصویر مشاهده می شوند از لایه های خارجی ستاره ی خورشید مانندی که تنها متعلق به 10000 سال پیش است، ترکیب       شده اند. رشته هایی درونی تری که در تصویر قابل مشاهده اند، به همراه بادهای قدرتمندی از ذرات ستاره ی مرکزی خارج می شوند. صفحه ی خارجی از رشته های نارنجی رنگ غیرعادی ای که طولشان با مقیاس سال نوری سنجیده می شود تشکیل شده است. سحابی اسکیمو تقریباً یک سوم سال نوری گستردگی داشته و درون کهکشان راه شیری ما، در فاصله ی تقریباً 3000 سال نوری، و در راستای صورت فلکی دوپیکر   (Gemini ) قرار گرفته است.

حدس هایتان درست از آب درآمد یا نه؟

منتظر «فقط حدس بزن!» بعدی باشید.

منبع:

apod.nojum.ir

گردآوری:

محمدحسین اربابی فر (عضو انجمن نجوم تبیان)

تنظیم برای تبیان:

ا.م.گمینی