تبیان، دستیار زندگی
سلاح های ضد زره به منظور نفوذ و انهدام اهداف زرهی مانند تانک ها ویا استحکاماتی مانند سنگریا طی کشتی ها و...از زمان جنگ جهانی دوم به بعد به وجود آمده و به سرعت توسعه یافتند .سلاح هایی مانند بازوکا ،RP6 ویا موشک هایی همانند ،لیوتکا و...جزو این دسته اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آشنایی با مکانیزم سلاح های ضد زره

at 14 kornet               at 14 kornet

سلاح های ضد زره به منظور نفوذ و انهدام اهداف زرهی مانند تانک ها ویا استحکاماتی مانند سنگریا طی کشتی ها و...از زمان جنگ جهانی دوم به بعد به وجود آمده و به سرعت توسعه یافتند .سلاح هایی مانند بازوکا ،RP6  ویا موشک هایی همانند ،لیوتکا و...جزو این دسته اند.اما شاید برخی ازدوستان با مطالعه ی مشخصات برخی از این سلاح ها متعجب شوند و چگونگی عمل ونفوذ آنها برایشان مورد سوال باشد .مثلا موشک AT14 ملقب  به کرنت که به حقیقت کابوس نیروهای اسرائیلی درجنگ 33 روزه بود قابلیت نفوذ درزره فولادی به میزان 120cm وبتون مسلح به میزان 5.3m  را دارا می باشد .

عمق دریده شدن زره بر حسب زاویه مخروط

کلاهک ویا اصطلاحاً خرج سلاح های نفوذگر به طرز خاصی ساخته می شود . این نوع خرج ،خرج شکل دارگفته می شود .مکانیزم عمل خرج های شکل برمبنای پدیده ای فیزیکی است که به اثر نیومان یا کاواک مشهور می شود .

در قسمت سرکلاهک خرج های نفوذ کننده یک مخروط به صورت برعکس قرار گرفته است .بگونه ای که در هنگام اصابت موشک یا راکت و... قسمت قاعده ی مخروط به سمت زره نزدیک است ونه قسمت تیز مخروط و دوراین مخروط را مواد منفجره احاطه کرده .پس از تماس نوک کلاهک با زره مواد منفجره پشت  مخروط عمل کرده و مخروط را به سمت زره می فشارد .دراز تمرکز نقش به شکلی خاص حفره ای به شکل قرنیه در زره ایجاد می گردد و موشک از آنجا به داخل نفوذ می نماید .

بعضی ازسلاح ها دارای دو مرحله  خرج شکل دار هستند واین امکان نفوذ به ذره قطورتر را به سلاح می دهد مانند آ ر پی  جی  29 و موشک کورنت .همچنین سرعت برخورد پرتابه یا موشک با زره نیزاز عوامل تعیین کننده درمیزان نفوذ است .جنس مخروط ازفلزات مختلفی می باشد و مواد منفجره نیزاز انواع مختلف که عمدتا شدیدالانفجار می باشد .مورد استفاده قرارمی گیرد .ازاین پدیده درصنایع نفت وگاز و پتروشیمی و راه سازی نیز استفاده می شود .

آر پی جی 29 آر پی جی 29

تبیان - مصطفی کبیری