تبیان، دستیار زندگی
دعا کردن در حق دیگران بسیار به نفع دعاکننده است. چون با این شیوه علاوه بر به اجابت رسیدن دعایش، به خاطر مقدم داشتن دیگران در دعا، خداوند بلا را از او دور می کند و رزق و روزی اش را زیاد و دو برابر درخواستش برای دیگران را به خود او هم مرحمت می فرماید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دعا به سنت فاطمی

دعا کردن در حق دیگران بسیار به نفع دعاکننده است. چون با این شیوه علاوه بر به اجابت رسیدن دعایش، به خاطر مقدم داشتن دیگران در دعا، خداوند بلا را از او دور می کند و رزق و روزی اش را زیاد و دو برابر درخواستش برای دیگران را به خود او هم مرحمت می فرماید.

فرآوری: آمنه اسفندیاری ـ بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

دعا

دعا در حق دیگران و مقدم داشتن خواست و نیاز دیگران بر خود کار بسیار پسندیده ای در نزد خداوند متعال است و باید گفت که این روش دعا کردن بسیار به نفع دعا کننده است و به خاطر همین مقدم داشتن دیگران در دعا، خداوند بلا را از او دور می کند و رزق و روزی اش را زیاد و دو برابر درخواستش برای دیگران، را به خود او هم مرحمت می فرماید.
بدون شک یکی از مهم ترین بخش های نماز شب همان دعای برای غیر و طلب مغفرت برای 40 مومن است. که مومن با این نوع عبادت نه تنها کمتر در چاله ی حسادت و کینه و سوء ظن و... اسیر می شود بلکه مهربانی و کرامت با روح او قرین می شود.
گاهی انسان تنها برای خویش دعا می َکند و می َگوید: «قَالَ رَبِّ اغْفِرْ لِی وَهَبْ لِی مُلْکًا لَّا یَنبَغِی لِأَحَدٍ مِّنْ بَعْدِی إِنَّکَ أَنتَ الْوَهَّابُ؛ گفت پروردگارا مرا ببخش و ملکى به من ارزانى دار که هیچ کس را پس از من سزاوار نباشد در حقیقت تویى که خود بسیار بخشنده اى».(آیه 35 سوره ص) گاهی نیز انسان برای خویش و دیگران طلب مغفرت می َکند و می گوید: «وَالَّذِینَ جَاوُوا مِن بَعْدِهِمْ یَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالْإِیمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَوُوفٌ رَّحِیمٌ؛ و [نیز] کسانى که بعد از آنان [=مهاجران و انصار] آمده اند [و] مى گویند پروردگارا بر ما و بر آن برادرانمان که در ایمان آوردن بر ما پیشى گرفتند ببخشاى و در دل هایمان نسبت به کسانى که ایمان آورده اند [هیچ گونه] کینه اى مگذار پروردگارا به راستى که تو رئوف و مهربانى». (آیه 10 سوره حشر)

امام باقر (علیه السلام) فرمود: سریعترین دعا برای اجابت،دعا برای برادر دینی است كه هم دعا در غیاب او باشد و هم اول برای او دعا كند. در این صورت فرشته ای که بر او گمارده شده، به این دعا آمین گوید و به دعا كننده گوید برای تو باد دوبرابرش

گاهی نیز انسان تنها برای دیگران دعا می کند چنان که حضرت یعقوب (علیه السلام) در آیه 98 سوره یوسف (علیه السلام) برای فرزندانش می گوید: «قَالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّیَ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ؛ گفت به زودى از پروردگارم براى شما آمرزش مى خواهم که او همانا آمرزنده مهربان است»

عطای دوبرابری:

حضرت زین العابدین (علیه السلام) مى فرمود: همانا چون فرشتگان بشنوند كه مومن براى برادر مومنش پشت سر او دعا می كند یا به نیكى او را یاد مى كند، گویند: تو چه نیكو برادرى هستى براى برادرت كه درباره او دعاى خیر مى كنى با اینكه او از نظر تو پنهان است و او را به نیكى یاد مى كنى ، هر آینه خداى عزوجل دو برابر آنچه براى او خواستى به تو داد و دو چندان آنچه تو او را به نیكى یاد كردى بر تو ثنا گوید و تو بر او برترى دارى.
ولى چون بشنوند كه برادر مومنش را به بدى یاد كند نفرینش كند، گویند: تو چه بد برادری هستى براى برادرت، از این سخنان بپرهیز.
اى كسى كه بر گناهانت پرده پوشى شده، به خودت بنگر و ببین خودت چه اندازه عیب و گناه دارى، و سپاسگزارِ آن خدائى باش كه روى گناهان تو پرده پوشیده، و بدان كه خداى عزّوجل نسبت به بنده اش از تو داناتر است. (اصول كافى، جلد4، صفحه 271)

امام صادق (علیه السلام) فرمود: دعای مومن در حق مومن بلا را از او دور میکند و روزیش را زیاد میگرداند.

تاثیر عجیب دعا در حق دیگران برای شخص دعا کننده

امام صادق (علیه السّلام) فرمود: اگر شخصی پشت سر برادر مومنش برای او دعا کند، از عرش ندا می رسد که برای تو صدهزار برابر مثل او است (صد هزار برابر برای تو است) این در حالی است که اگر برای خودش دعا میکرد، فقط به اندازه همان یک دعایش به او داده میشد.
پس دعای تضمین شده ای که صدهزار برابر آن داده می شود بهتر است از دعایی (دعای شخص دعا کننده برای خود) که معلوم نیست مستجاب بشود یا نشود. (من لا یحضره الفقیه جلد دوم صفحه212)

دعای مادر

در آن شب همه اش به كلمات مادرش كه در گوشه ای از اطاق رو به طرف قبله كرده بود گوش می داد. ركوع و سجود و قیام و قعود مادر را در آن شب كه شب جمعه بود، تحت نظر داشت . با اینكه هنوز كودك بود، مراقب بود ببیند مادرش كه این همه در باره مردان و زنان مسلمان دعای خیر می كند و یك یك را نام می برد و از خدای بزرگ برای هر یك از آنها سعادت و رحمت و خیر و بركت می خواهد، برای شخص خود از خداوند چه چیزی مساءلت می كند؟ امام حسن آن شب را تا صبح نخوابید و مراقب كار مادرش ، صدیقه مرضیه علیهاالسلام بود. و همه اش منتظر بود كه ببیند مادرش در باره خود چگونه دعا می كند و از خداوند برای خود چه خیر و سعادتی می خواهد؟ شب صبح شد و به عبادت و دعا در باره دیگران گذشت . و امام حسن ، حتی یك كلمه نشنید كه مادرش برای خود دعا كند. صبح به مادر گفت :مادر جان ! چرا من هرچه گوش كردم ، تو در باره دیگران دعای خیر كردی و در باره خودت یك كلمه دعا نكردی ؟. مادر مهربان جواب داد:پسرك عزیزم ! اول همسایه ، بعد خانه خود.

دو روایت زیبا:

امام باقر (علیه السلام) فرمود: سریعترین دعا برای اجابت،دعا برای برادر دینی است كه هم دعا در غیاب او باشد و هم اول برای او دعا كند. در این صورت فرشته ای که بر او گمارده شده، به این دعا آمین گوید و به دعا كننده گوید برای تو باد دوبرابرش.
همچنین امام صادق (علیه السلام) فرمود: دعای مومن در حق مومن بلا را از او دور میکند و روزیش را زیاد میگرداند.

خلاصه ی سخن اینکه:

بیایید برای هم دعا کنیم و در بین خلائق پاکترین و خوبترین و محبوبترینشان را زودتر و بیشتر دعا کنیم و بگوییم : اللهم کن لولیک الحجه بن الحسن صلواتک علیه و علی آبائه...


منابع:
سایت اندیشه قم
وب سایت حجت الاسلام شهاب مرادی
سایت آیه های انتظار
سایت رازهای شیطان پرستان
ایکنا
داستان راستان / استاد مطهری

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.