تبیان، دستیار زندگی
نشاسته یک کربوهیدرات ساختاری ذخیره ای در گیاهان است که از زیرواحد های گلوکز ساخته شده است. نشاسته ترکیب پیچیده ای از کربوهیدرات ها و غیر قابل انحلال در آب است. از آن برای تولید چسب و کاغذ و در صنایع نساجی استفاده می کنند. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : نسرین صادقی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاثیر تغذیه و ورزش بر بزاق افراد دستاورد تقدیری دوره اول فرزانگان 4

تاثیر تغذیه و ورزش بر بزاق افراد دستاورد تقدیری دوره اول فرزانگان 4


یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید.
در این دوره از جشنواره تعداد 185 گروه به عنوان گروه های برتر در بخش های سمینارهای علمی، مسابقات و غرفه های نمایشگاهی به عنوان گروه های برتر برگزیده و معرفی شدند.
 بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
  
مقطع: دوره اول متوسطه
موضوع: بررسی تاثیر تغذیه و ورزش بر فعالیت آنزیم آمیلاز موجود در بزاق افراد
نام مدرسه: فرزانگان 4
نام استاد: خانم الهه نجفیان
دانش آموزان: ملینا فریدی اصل، صبا عبدالغنی زاده، مبینا کرمی نژاد، زهرا عاقل پاک

چکیده:
 نشاسته یک کربوهیدرات ساختاری ذخیره ای در گیاهان است که از زیرواحد های گلوکز ساخته شده است.
نشاسته ترکیب پیچیده ای از کربوهیدرات ها و غیر قابل انحلال در آب است. از آن برای تولید چسب و کاغذ و در صنایع نساجی استفاده می کنند. از لحاظ بیوشیمی نشاسته از دو نوع پلیمر کربوهیدرات به نام آمیلاز و آمیلو پکتین (پلی ساکاریدها) تشکیل شده است. مونومرهای این پلی ساکاریدها واحدهای گلوکز هستند که به روش سر به دم به یکدیگر وصل شده و تشکیل پیوندهای آلفا 1 و 4 را می دهند. روی هم رفته ساختار آمیلوپکتین به سادگی سایز زنجیرهای پلی ساکاراریدنیست. در این پلی ساکارید دو واحد گلوکز از طریق پیوندهای 1 و 6 آلفا به یکدیگر متصل شده و تشکیل شاخه های فرعی را می دهد.
از لحاظ ساختاری نشاسته یک ترکیب خوشه ای از لیمرهای خطی است که در آن پیوندهای زنجیری آلفا 1 و 4 ستونی از واحدهای گلوکز و شاخه های فرعی با پیوند آلفا 1 و 6 را تشکیل داده اند. نشاسته در ملکول به عنوان انرژی ذخیره می شود. در گیاهان، نشاسته در اندام سلولی ویژه به نام آمیلوپلاست ذخیره می شود
نشاسته در اغلب میوه ها، دانه ها، غلات و غده های گیاهی، (سیب زمینی) یافت می شود. 4منبع عمده نشاسته عبارتند از: ذرت، سیب زمینی، گندم و برنج
نشاسته حیوانی گلیکوژن نام دارد و در کبد ذخیره می شود تا هنگام نیاز بدن به انرژی، مورد استفاده قرار گیرد و از لحاظ ساختار و سایر خواص با نشاسته گیاهی متفاوت است .
برای دانستن اینکه نمونه ای حاوی نشاسته است به آن مقداری محلول ید (یدید پتاسیم در آب) اضافه می کنند. در صورت وجود نشاسته در ترکیب، رنگ زرد محلول ید به آبی تیره تغییر می کند.

تاثیر تغذیه و ورزش بر بزاق افراد دستاورد تقدیری دوره اول فرزانگان 4

نتیجه گیری:
در اکثر نوزادان(80%) بعد از شیر خوردن (شیر مادر) فعالیت آنریم آمیلاز (آنزیم تجزیه کننده نشاسته به گلوکز) افزایش یافته و کربوهیدرات موجود در دهان نوزادبعد از شیر خوردن سریع تر به واحد سازنده (گلوکز) تجزیه و تبدیل می شود.
تعداد نوزادان که مورد بررسی قرار گرفته بودند 11 نفر بودند. که از این تعداد 3 نفر آن ها بعد ازخوردن شیر مادر فعالیت آنزیم آمیلازشان افزایش داشته. یعنی مدت زمان بی
رنگ شدن بزاق آن ها در حین آزمایش کاهش یافته است. در واقع فعالیت آنزیم آمیلاز با مدت زمان بی رنگ شدن بزاق در محلول آزمایش در تست نشاسته کاهش یافته است. نتایج نشان می دهد که بر اساس فرضیات موجود نتایج به دست آمده درست بوده است. لذا شیر مادر تاثیر بسزایی بر سلامت و فعالیت آنزیم بزاقی بدن که نقش (مهمی در تجزیه مواد غذایی در بدن نوزاد دارد ایفا می کند.)
ممکن است که آن20 % به دلیل بیماری در بدن یا خوردن دارو ها و تفاوت سن و جنسیت فعالیت آنزیم آمیلاز آن ها کاهش یافته است.
همچنین در بررسی تأثیر ورزش بر فعالیت آنزیم امیلاز در افراد با گروه سنی 14 تا 10 سال که در مدرسه بر روی دانش آموزان قبل و بعد از حرکات ورزشی در ساعت ورزش صورت گرفت نشان داد که این عامل تاثیر .) کمی بر افزایش فعالیت انزیم امیلاز گذاشت.

برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید.
  
بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه و تنظیم: نسرین صادقی