تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی فرکانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی آن ها بود. لذا دانش آموزان برای دانستن دلیل گریه کودک صدای کودک را ضبط کردند و با تجزیه و تحلیل فرکانس صدا به پیدا کردن تمایلات مختلف پرداختند...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بررسی فركانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی

بررسی فركانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی

یازدهمین دوره از پروژه  های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال  های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح  ها و ایده  های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه  ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده  های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح  های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: بررسی فركانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی
نام ارائه دهنده/دهندگان: حانیه یوسفی آزاد - آمیتیس زمینی تبار - آتوسا بیژن رستمی
زمینه و نوع پروژه: فیزیك
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: مجتمع آموزشی دخترانه غیر دولتی صبا

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی فرکانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی آن ها بود. لذا دانش آموزان برای دانستن دلیل گریه کودک صدای کودک را ضبط کردند و با تجزیه و تحلیل فرکانس صدا به پیدا کردن تمایلات مختلف پرداختند.

مقدمه

گریه نوزاد از صدای ریتمیک تشکیل شده است. تصور کنید که بچه  ها گریه نمی  کردند. در این صورت ما راهی برای شناختن نیاز های فرزندمان نداشتیم. نیاز هایی مثل گرسنگی، درد، بیماری یا فقط نیاز به بغل کردن. با شنیدن صدای گریه بچه در بدن والدین هورمون استرس ترشح می  شود که منجر به بالا رفتن فشار خون، تپش قلب و کشش عضلات می شود و فرد سعی می  کند تا گریه را برطرف کند. گریه تماس بچه با والدین را افزایش داده و علاقه دو طرف را افزایش می  دهد. زمانی که بچه شروع به صحبت کردن می  کند، گریه بچه هم کاهش پیدا می  کند. پسر ها به علت ناشناخته بیشتر از دختر ها گریه می  کنند.

بررسی فركانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی

شدت، شکل و مدت گریه

بیشترین شدت گریه در سه ماه اول زندگی است و پس از آن تقریبا مدت گریه نصف می  شود. از بدو تولد تا 6 هفتگی مدت گریه افزایش پیدا می  کند و سپس تا 6 ماهگی کمتر می  شود. 40% شیر خوران گریه هنگام عصر دارند. بین 6 تا 12 ماهگی گریه شبانه بیشتر می  شود. متوسط زمان گریه کردن بچه ها از 2 ساعت در شبانه روز در سه ماه اول زندگی تا یک ساعت در روز در 4 تا 12 ماهگی متفاوت است.

روش

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی فرکانس صدای نوزاد برای تشخیص زمان گرسنگی آن ها بود. لذا دانش آموزان برای دانستن دلیل گریه کودک صدای کودک را ضبط کردند و با تجزیه و تحلیل فرکانس صدا به پیدا کردن تمایلات مختلف پرداختند.

دانش آموزان برای دستیابی به اهداف خود گریه نوزادان را در سه دسته بررسی کردند:

1. گریه عمومی (گرسنگی)
2. گریه عصبانی (گریه درد)
3. خواب آلودگی و این کار را برای کودکان 1 تا 4 ماهگی بررسی کردند.


برای بررسی فرکانس گریه ناشی از درد از گریه حدود 10 نوزاد در هنگام واکسیناسیون استفاده کردند. در ابتدا صدای 20 نوزاد یک ماهه را ضبط کردند. برای این منظور میکروفون یا رکوردر را 15 سانتی متر از دهان کودک فاصله دادیم. صدای تمام نوزادها را با نرم افزار aud acity به تجزیه و تحلیل صداها پرداختند و نمودار فرکانس بر حسب زمان را رسم کردند. از نمودار ها مشخص است که فرکانس اساسی گریه نوزادان به طور معمول بین 200 تا 500 هرتز است و فرکانس صدای نوزاد دختر یک فرکانس کمتر از 360 تا است.

 مهارت های کسب شده
1. روش مطالعه دقیق و تحقیق
2. آشنایی با جستجو در اینترنت
3. آشنایی با استفاده صحیح از ابزارهای آزمایش
4. آگاهی در ثبت داده ها با شرایط یكسان
5. آموزش استفاده از نرم افزار های word، excel, ......

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی،تنظیم:نیلوفر یاقوتی