تبیان، دستیار زندگی
بی حوصله ایم، خسته ایم، از موقعیتی که در آن قرار داریم راضی نیستیم و در یک کلام کم آورده ایم و نمی دانیم که چه کنیم...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نه دزد  انرژی باشیم و نه همراه دزد انرژی!

دو روش برای کاهش اتلاف وقت در طول روز
مرکز یادگیری سایت تبیان - منبع: پیک سنجش
بی حوصله ایم، خسته ایم، از موقعیتی که در آن قرار داریم راضی نیستیم و در یک کلام کم آورده ایم و نمی دانیم که چه کنیم.
در این مواقع، بسیاری از ما به جای آنکه راهکار درست و مثبتی را انتخاب کنیم، دزد انرژی می شویم. شیوه ای که نه برای خودمان کارآمد است و حال خوب پایداری به ما می دهد و نه برای فرد مقابل ما خوش آیند است.

اما منظور از دزدی انرژی چیست؟

معمولاً چهار طریق برای دزدی انرژی هست و چهار نوع رفتار را شامل می شود:
1- افراد ظالم: این دسته با تهدید، ارعاب، داد و فریاد و ترساندن دیگران و رفتارهای پرخاشگرانه، از دیگران انرژی می گیرند.

2- افراد مظلوم: با مظلوم نمایی، درد دل کردن، اشک ریختن و گفتن از غصه ها و گرفتاری های خود، طرف مقابل خود را وادار به دلسوزی می کنند. هدف این افراد از بازگو کردن مشکلات، راهنمایی و کمک گرفتن نیست. زیرا هر چه به آن ها گفته شود، کار خود را خواهند کرد و فقط می خواهند کمبود انرژی خود را با جلب دلسوزی دیگران جبران کنند.

3- افراد غر غرو: با نق زدن، ایراد گیری، بهانه گیری و توجیه کردن، دزدی انرژی می کنند و تعداد این دسته هم نظیر دو گروه قبلی بسیار است.

4- افراد منزوی: این ها قوی ترین دزدان انرژی هستند و معمولاً بیشترین آسیب را می توانند بزنند. قهر می کنند، سکوت می کنند و ناخودآگاه می خواهند با این کار، توجه جلب کنند و انرژی بگیرند.
چه باید کرد؟

کمبود انرژی برای هر فردی، اعم از افرادی که جسم و روحی قوی یا ضعیف دارند، اتفاق می افتد. مهم این است که بدانیم چگونه بار دیگر انرژی خود را تقویت کنیم و از حال بد به حال خوب برسیم. نیایش کردن، تفریح کردن، مصرف غذای سالم و تازه، خوابیدن یا استراحت کردن، مدیتیشن، ورزش و حضور در طبیعت و استفاده از نور خورشید، گیاهان و حیوانات، از راه های دریافت انرژی پاک و سالم است. یعنی هر وقت احساس کردیم که با داد زدن، ناله کردن یا غر غر کردن، اشک ریختن، بهانه گیری و قهر کردن می خواهیم دزدی انرژی کنیم، سریع به خودمان بگوییم که من انرژی کم آورده ام و نیاز به انرژی دارم.

پس دزدی نمی کنم و از راه سالم کمبود را جبران می کنم. سپس با خود خلوت کنیم، نیایش کنیم، استراحت کنیم، موزیک شاد گوش دهیم، به سراغ پیاده روی در طبیعت برویم یا دقایقی مدیتیشن نماییم. شاید هم نیاز به خواب یا غذا داریم و همین آگاه شدن، بزرگترین کمک را به ما می کند.

همچنین اگر با فردی روبرو شدیم که دزد انرژی است، وارد این دزدی یا داد و ستد ناصحیح انرژی نشویم. اگر فرد مقابلمان گوش شنوا داشته باشد، بدون کنایه برایش به آرامی شرح می دهیم که کار نادرست آن ها چه تأثیر منفی و نامطلوبی روی ما دارد، و چنانچه تشخیص دادیم که در برابر پذیرش این واقعیت، مقاومت می کند و توضیح بیشتر بی فابده است، همین که وارد بازی وی نشویم و انرژی حیاتی خود را خرج چنین فردی نکنیم، خود بزرگترین کمک به رها شدن این فرد از این مکانیسم های نادرست است.


البته چنین فردی، حتماً در ابتدا از اینکه می بیند مکانیسم دفاعی او جواب نمی دهد، ناراحت و عصبی می شود و حتی ما را متهم به بی احساسی و بی تفاوتی می کند، ولی ما که می دانیم برای شفای این مکانیسم چه واکنشی را انتخاب نموده ایم، بدون ورود به این بازی، کار صحیح را انجام می دهیم و با شجاعت، در حفظ یک محیط اجتماعی سالم قدم بر می داریم.

تنظیم: مرجان سلیمانیان