تبیان، دستیار زندگی
یکی از مهم ترین کارهایی که انجام آن در همه مراحل آمادگی برای کنکور لازم است و ما بارها و بارها در بیشتر مقالات خود بر آن تاکید خاصی کرده ایم و باز هم به دلیل اهمیت این موضوع بر آن تاکید می کنیم برنامه ریزی است. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه کارهای مقابله با آشفتگی ذهنی(2)

کنکور

برنامه ریزی کنید

یکی از مهم ترین کارهایی که انجام آن در همه مراحل آمادگی برای کنکور لازم است و ما بارها و بارها در بیشتر مقالات خود بر آن تاکید خاصی کرده ایم و باز هم به دلیل اهمیت این موضوع بر آن تاکید می کنیم برنامه ریزی است. برنامه ریزی به قدری مهم است که اگر شما داوطلب عزیز، حتی یک روز مانده به کنکور را نیز با آن پیش بروید قطعاً در مقایسه با سایر روزها، بهتر درس خوانده و بهتر نتیجه خواهید گرفت. اولین راه برای رهایی از آشفتگی ذهنی هم این است که تمام فکر و ذکر خود را روی یک برنامه متمرکز کنید و در مورد آن، خوب فکر کنید و اراده و تصمیم خود را روی آن متمرکز کرده و از تغییر برنامه جداً بپرهیزید.

اگر از قبل برنامه ریزی داشته و احساس می کنید که این برنامه به دلایلی، پاسخگوی شرایط فعلی شما نیست، با توجه به وضعیت خود، درس هایی که باید بخوانید و دوره کنید، تست هایی که باید بزنید و با هم فکری و همکاری خانواده، دوستان یا مشاوران، یک برنامه خوب برای خود بریزید.

کنکور

برای این که دیگر دچار آشفتگی ذهنی نشوید، حتماً جوانب مختلف برنامه تان را و توقعی که از خودتان در این مدت باقی مانده دارید در نظر بگیرید. بعد از چیدن برنامه جدید، بدون فکر کردن به اینکه قبلا چه اشتباهاتی داشته و چقدر درس خوانده اید و در مجموع بدون افکار منفی و با تجربه گرفتن از این مدت باقی مانده، فقط و فقط درس بخوانید. اگر باز هم به این نتیجه رسیدید که برنامه شما مطابق خواسته های شما نیست، بدون نگرانی، باز هم برنامه خود را تغییر دهید. فقط مراقب باشد که دچار وسواس فکری نشوید و وقت زیادی را برای انجام این کار هدر ندهید.

افکار منفی را دور بریزید

همه ما روزانه با افکار منفی در برخی از موارد مواجه می شویم. این افکار، ذهن بیشتر کنکوری های عزیز را درهم می ریزد و باعث می شود تا فکر و توان آن ها برای یادگیری دروس و آمادگی برای کنکور به خوبی عمل نکند. نگران نباشید؛ شما در این زمینه تنها نیستید، بلکه همه کنکوری ها در موارد و زمان های مختلف، دچار افکار منفی و ناامید کننده می شوند؛ اما نکته مهم، این است که بتوانید این افکار را دور بریزید و بخوبی در ادامه مسیر قرار بگیرید. اتفاقات گذشته را کنار بگذارید.

گذشته، گذشته است و برای تغییر آن نمی توانید کاری انجام دهید؛ جز آن که از آن درس بگیرید؛ پس افکاری را که درباره مسائل گذشته است و ذهن شما را به خود مشغول می سازند به پس زمینه برانید؛ چون این مسائل، جزو مسائل غیر مهم به شمار می روند. مسائل حل ناشدنی زندگی را که راه حلی ندارند و باید با آن ها کنار بیایید، جزو مسائل غیرمهم محسوب کرده و آن ها را یادداشت کنید. جای آن ها در پس زمینه است؛ پس به آن ها اجازه جولان ندهید و محکم بگویید: گذشته ها، گذشته است؛ مهم، آینده است و من می توانم از پس همه چیز برآیم.

کنکور

دور ریختن افکار منفی، کار بسیار راحتی است. فقط کافی است که به صورت مداوم به اهدافتان فکر کنید و خودتان را در رشته و دانشگاه مورد نظر خود تصور کنید. با خود فکر کنید که به شغلی که آرزو دارید بعد از فراغت از تحصیل، در آن مشغول باشید، اشتغال دارید و فرد مطرحی در جامعه هستید. عکس سردر دانشگاه مورد نظرتان را به محلی که در معرض دیدتان است، بزنید و هنگام خوابیدن، موقع بیدار شدن یا هر وقتی که احساس خستگی و نا امیدی کردید، به آن توجه کنید.

یادتان باشد که مهم ترین راه برای بیرون ریختن افکار منفی، داشتن افکار مثبت است؛ پس مرتب با خود بگویید:

«من می توانم؛ من می توانم، به همه آنچه که در ذهن دارم برسم. من موفق می شوم.»

استراحت کنید

وقتی صحبت کنکور به میان می آید همه فکر می کنند که یک کنکوری، باید همیشه در حال درس خواندن باشد و پیوسته درس بخواند و هیچ استراحتی نداشته باشد. هر چه به زمان کنکور نزدیک تر می شویم این اندیشه در ذهن مشاوران کنکور، والدین و خود داوطلبان قوی تر می شود؛ در واقع، متاسفانه، عده ای نزدیک شدن به زمان کنکور را با مطالعه بی وقفه اشتباه می کنند، و این تصور بسیار غلطی است؛ زیرا یک کنکوری که از چند ماه قبل، شروع به مطالعه کرده است، برای این که مهم ترین دوره مطالعه اش را هم با آرامش و به صورت مطلوب بگذراند، نیاز به استراحت کافی دارد. استراحت، نیاز هر انسانی است.

این اشتباه است که فکر کنیم می توانیم بدون استراحت پیش برویم. اگر زمان استراحت ما کافی و منظم نباشد، مطمئناً خستگی، ما را از ادامه مسیر بازمی دارد. درست است که شما دوستان عزیز، زمان باقی مانده را که مهم ترین زمان برای رسیدن به موفقیت است، باید دریابید، اما نکته مهم تر، این است که سنجیده رفتار کنید.

کنکور

همه شما عزیزان، نیاز دارید که بین شش تا هشت ساعت در شبانه روز بخوابید؛ به علاوه، باید بین مطالعه دروس هم، استراحت داشته باشید تا مغز شما به خوبی، مطالبی را که خوانده اید، در جای مناسب ذخیره کند. این زمان استراحت را بسته به عادات مطالعه، خواب و بیداری و استراحت های بین درسی خود تقسیم کنید و نگران وقت اختصاص داده به استراحتتان نباشید. اگر برای مطالعه، وقت بیشتری بگذارید و در ادامه خسته شده و دچار آشفتگی ذهنی شوید، وقت بیشتری از شما هدر خواهد رفت؛ افزون بر این که مطالب را نیز به خوبی یاد نگرفته و مجبورید در زمان دیگری، آن ها را مجدداً مطالعه کنید.

ادامه دارد...


مرکز یادگیری سایت تبیان - منبع:پیک سنجش
تهیه و تنظیم: مریم فروزان کیا