تبیان، دستیار زندگی
چگونه این تنوع در انواع سیب بدست آمده؟ پیوسته طریقه های جدیدی از طرف پرورش دهندگان سیب آزمایش و انجام می شود. مثلاً هنگامیکه از جوانه یا شاخه ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چند نوع سیب وجود دارد؟

چند نوع سیب وجود دارد؟

سیب دارای انواع مختلفی است به نحوی که سلیقه هر کس را راضی سازد. تنها در کشور انگلستان بیش از 2000 نوع سیب ثبت گردیده است و چنانچه تمام جهان را در نظر بگیریم محتملاً هزاران نوع دیگر سیب وجود دارد.

می دانیم اولین میوه ای که بوسیله بشر پرورش داده شده سیب بود. شاید در اصل سیب در جنوب خاوری اروپا و جنوب باختری آسیا پرورش داده شده و بوسیله ساکنین بسیار قدیمی این سرزمین ها مصرف می شده است. بیش از 2000 سال قبل انواع مختلف سیب در اروپا روییده می شد و در روم قدیم نیز مردم از هفت نوع مختلف آن استفاده می کردند.

چگونه این تنوع در انواع سیب بدست آمده؟

پیوسته طریقه های جدیدی از طرف پرورش دهندگان سیب آزمایش و انجام می شود. مثلاً هنگامی که از جوانه یا شاخه کوچکی از هر نوع سیبی، بنوع جوان تر دیگری پیوند می زنید، درخت سیب پیوندی بعدی از همان سیب محصول خواهد داد .
بنابراین کسانی که باغچه نهال یا قلمستان دارند همیشه با عمل پیوند و مصرف کود، در ازدیاد درخت های سیب پیوندی کوشش می نمایند .

تا قرن هفدهم دو نوع اصلی سیب در انگلستان پرورش داده می شد. در قرن چهاردهم میلادی پیوند سیب مرغوبی که معروف به سیب دسر بود از فرانسه به انگلستان وارد شد. پوست این سیب قرمز بوده. ولی در سال 1830 میلادی شخصی بنام کاکس سیب مشهوری تولید کرد . نوع سیب معروف دیگری در سال 1873 میلادی بوسیله شخصی دیگر عرضه شد. حتی امروزه با وجود اینکه 2000 نوع سیب مختلف در کشور انگلستان به ثبت رسیده ولی از نظر تجاری ، تنها 20 نوع از آن را پرورش می دهند.

تركیبات شیمیایی سیب :
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست كه یك ضرب المثل انگلیسی می گوید كه خوردن یك سیب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بی نیاز می كند.

موادی كه در یك سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :
انرژی                         258 كالری
پروتئین                       1/2 گرم
چربی                       1/6 گرم
مواد نشاسته ای      59/6 گرم
كلسیم                   24 میلی گرم
فسفر                    10 میلی گرم
آهن                      1/2 میلی گرم
ویتامین آ                360 واحد
ویتامین ب 1            0/15 میلی گرم
ویتامین ب 2           0/08 میلی گرم
ویتامین ب 3           0/1 میلی گرم
ویتامین ث             18 میلی گرم

ناگفته نماند كه ویتامین های وجود در سیب بیشتر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد بنابراین آن هایی كه می توانند پوست سیب را هضم كنند بهتر است كه آن را با پوست میل كنید و اگر می خواهید پوست آن را بكنید بهتر است كه سیب را خیلی نازك پوست كنید.

خواص داروئی:
1)سیب یك میوه قلیایی است و تمیز كننده بدن است و بعلت دارا بودن پكتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد

2)سیب را می توان برای برطرف كردن اسهال حتی برای كودكان بكار برد . بدین منظور سیب را باید رنده كرد و استفاده نمود . سیب را می توان پخت و برای آنهایی كه روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلون استفاده كنید زیرا به این طریق پكتین  و ویتامین های آن حفظ می شود.

3)شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .برای تهیه شربت سیب یك كیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه كنید و در یك لیتر آب بپزید سپس آن را با پارچه نازكی صاف كنید و چند تكه قند به آن اضافه كنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

4)سیب دارای مقدار زیادی كلسیم است و كلسیم سیب به بدن كمك می كند كه كلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب كند.

5)خوردن سیب یبوست را برطرف می كند و برای خستگی مفرط مفید است

6)دم كرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كلیه و مثانه میباشد.

7)نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

8)سیب مقوی كبد و اشتها آور است.

koodak@tebyan.com

تهیه: سید علی نوایی 

 تنظیم: مرجان سلیمانیان

 شبکه کودک و نوجوان تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.