تبیان، دستیار زندگی
سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر به مدیریت حمیدرضا نوربخش و دبیری حسن ریاحی چهارشنبه 21 بهمن ماه ساعت 15:30 با سه اجرا در تالار وحدت آغاز به کار کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درباره موسیقی فجر

سی و یکمین جشنواره موسیقی  فجر به مدیریت حمیدرضا نوربخش و دبیری حسن ریاحی چهارشنبه  21 بهمن ماه  ساعت 15:30  با سه اجرا در تالار وحدت آغاز به کار کرد. در جشنواره امسال قرار بر این است 69 اجرا در ژانرهای مختلف نواحی، پاپ، سنتی،تلفیقی و بانوان به روی صحنه برود و در پایان نیز به بهترین اجرا، آلبوم و بخش های دیگر جایزه باربد اهدا خواهد شد.

بخش هنری تبیان
موسیقی فجر

علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد در پیامی به جشنواره سی و یکم موسیقی فجر، نوشت: حقیقتی که امروز ابعاد آن بیش از گذشته واضح شده، آن است که فرهنگ و هنر ایران اسلامی، شناسنامه ملی، شاخص زیست فرهنگی و اجتماعی و نماد تفکر مردم ماست و از میان گونه های مختلف هنری، «موسیقی» فراگیرترین و سهل الوصول ترین اثر هنری است و ذوق، خلاقیت و اندیشه از ویژگی های تأثیرگذار آن بر مخاطب است.

«مرغ سحر» آغازگر جشنواره

اما نخستین اجرای این فستیوال که  به اجرای بانوان (هنگامه اخوان و نجمه تجدد) اختصاص داشت، هنگامه اخوان با همراهی گروه موسیقی «بهار»، قطعاتی را از علی اکبر شهنازی، امیر جاهد، مرتضی نی داود، ادیب خوانساری، رضا محجوبی، عارف قزوینی و موسی معروفی را در تالار وحدت اجرا کرد. اخوان پیشکسوت عرصه آواز ایران، که  با تشویق های حاضران در سالن «قمرالملوک زمان» و «قمرالملوک اخوان» نام برده می شد در این برنامه  تصنیف های «نوع بشر»، «ماه من، شاه من»، «در بهار امید»، «صاحبدلی جو که حال دل بداند» و «از کفم رها شد قرار دل» به  اجرا گذاشت. بخش پایانی نیز که با استقبال بسیاری همراه بود قطعه «مرغ سحر» با همراهی حاضران در سالن به اجرا درآمد.

نوازندگی هانا کامکار در کنسرت مادرش

دومین اجرای جشنواره موسیقی فجر با کنسرت «نجمه تجدد» با همراهی گروه «همنوازان» برگزار شد. بخش دوم این کنسرت نیز به اجرای قطعاتی مانند «مگذار و مگذر»، «آواز مستانه»، «بوسه های باران»، «آینه» و «ای دل» اختصاص داشت که همسر بیژن کامکار در این اجرا قطعاتی از مولانا، یدالله عاطفی، اسدالله عاطفی و شفیعی کدکنی اجرا کرد. هانا کامکار (دف و بندیر)، نسیم اربابی (کمانچه)، آذرنوش خدامی (بربت)، خورشید دادبه (تار، تنبور)، ندا بهزاد (تنبک، دف، کاخن) و تارا وموسوی (سازهای کوبه ای) در این اجرا هنرنمایی کردند.

«نی نوا» علیزاده با سازهای ارکستر سمفونیک

برنامه آخر، نخستین روز جشنواره که به  اجرای ارکستر سمفونیک تهران در ساعت 21 اختصاص داشت  با نیم ساعت تأخیر و مخالفت علی رهبری مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران برای پخش آنوس تصویری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر  همراه بود. «نی نوا»قطعه اول این اجرا بود که با حضور دو سولیست «نی» سیامک جهانگیری نی اول و حسین خوش چهره نی دوم این اثر نواخته شد. حسین علیزاده - آهنگساز قطعه موسیقی «نی نوا» - نیز در پیامی تصویری که پیش از آغاز اجرای ارکستر پخش شد، گفت: وقتی شنیدم علی رهبری قرار است «نی نوا» را اجرا کند، سر ذوق آمدم. باید به خاطر تلاش های بی سابقه ارکستر سمفونیک تهران قدردان بود.

دیبای هفت رنگ کهن دیار

دومین روز جشنواره که با چهار اجرا همراه بود پری زنگنه  خواننده ایرانی در سبک اپرا 22 بهمن ماه ساعت 15:30 میزبان بانوان در تالار وحدت شد.  این برنامه که با استقبال بسیاری از بانوان همراه شد گروه «مهرنوا» پنج قطعه اپرای بین المللی که قطعه دوم با نام «خوشحالی، وجد و شعف» به شوبرت، آهنگساز بنام اتریشی، تعلق داشت با خوانندگی پری زنگنه در بخش اول کنسرت به اجرا درآوردند.

نوای ویلونیست اسلواکی

تالار رودکی نیز در دومین روز جشنواره میزبان نوای ساز دالیبور کاروای ویولنیست اهل اسلواکی و بهنام ابوالقاسم پیانیست ایرانی بود. در ابتدای این کنسرت که علی رهبری - مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران- نیز به تماشای آن نشسته بود قطعه «سونات برای ویولن و پیانو در لاماژور» اثر سزار فرانک در 4 قسمت اجرا شد.

درخشش هنرمند آذربایجانی

آرزو علیوا هنرمند کشور آذربایجان نیز در ساعت 18:30  به همراه ۲ نوازنده تار و کمانچه  در تالار وحدت  قطعاتی شاد و غمگین و سروده های مشترک آذری میان ایران و آذربایجان را به اجرا درآورد. همچنین اجرای  قطعه «حیدربابا» نیز با تشویق های مداوم حاضران نشان از یکی از اجراهای قابل قبول سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر است.

تنها اجرای کودکان

دومین شب از سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای کودکان و نوجوانان ارکستر پارس با سرپرستی «ناصر نظر» به پایان رسید. این برنامه در دو بخش به سرپرستی «گلنوش صالحی» اختصاص داشت که در بخش اول پنج قطعه با عنوان های تصنیف هم عنان باد، تک نوازی عود توسط بهار بدیعی تبار، چهار مضراب، آواز نهفت و تصنیف بی پایان اجرا شد. بخش دوم اجرای گروه پارس به گروه نوازی هارپ و گروه کر به همراه سازهای زهی تعلق داشت.



منبع:ایران