تبیان، دستیار زندگی
دریانوردی، دانش و مهارت سفر یا کار در آب های کره زمین است. یک دریانورد باید توانایی های ویژه ای داشته باشد تا در کارهایش موفق باشد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهنمای دریانوردی

راهنمای دریانوردی

دریانوردی چیست؟

دریانوردی، دانش و مهارت سفر یا کار در آب های کره زمین است. یک دریانورد باید توانایی های ویژه ای داشته باشد تا در کارهایش موفق باشد. مهارت هایی مثل جهت یابی، هواشناسی، ایمنی و نجات، ارتباطات، کار با تجهیزات دریایی و ...

چه طور برویم؟

دریانوردان روی کشتی ها کار می کنند و مسافران و کالاها را از کشوری به کشور دیگر می برند. اما دریانوردی به صورت تفریحی و مسابقه هم وجود دارد. برای یک سفر دریایی موفق، مثل طبیعت گردی های دیگر، باید آمادگی داشت. باید اطلاعات لازم دریانوردی را داشته باشیم. با توجه به شرایط آب و هوایی مختلف در دنیا، تقریباً در تمام فصل ها، سفر دریایی امکان پذیر است. به شرطی که زمان و فصلِ مسافرت در آب هایی که انتخاب کرده ایم مناسب باشد.

غذا در دریا

راهنمای دریانوردی

این که در دریا چه چیزی بخوریم، بستگی به مدت و نوع سفر دارد. در طول سفر دریایی، هرگز گرسنه نمانید زیرا معده ی خالی در دریا باعث حالت تهوع می شود. تقریباً هیچ نوع رژیم غذایی برای سفر دریایی وجود ندارد. غذاهای کنسرو شده برای این سفرها مناسب ترند، اما امکان پخت و پز در بعضی از کشتی ها وجود دارد. در سفرهای دریایی با مدت بیشتر از یک روز، اول غذاهای فاسد شدنی را مصرف کنید. در دریا غذاهای سبک و مقوی بهتر از غذاهای چرب و سنگین است. مصرف «زنجبیل» دریازدگی را درمان می کند. نوشیدن آب به مقدار کافی هم نباید فراموش شود.

وسایل مورد نیاز

راهنمای دریانوردی

غذا، آب و آبمیوه، نمودار وضعیت آب و هوا، کیف کمک های اولیه، عینک آفتابی، کلاه، دستکش قایقرانی، کفش قایق، لباس های شنا و غواصی، حوله، لباس بارانی، پتو، جلیقه ی نجات، جعبه ی ابزار، دوربین و چراغ قوه از وسایل لازم و ضروری در سفرهای دریایی است که در زمان سفر به راحت بودن مدت سفر کمک می کند.

کجا بخوابیم؟

قایق های امروزی جای خواب مشخص دارند. دریانوردان ترجیح می دهند، به جای خواب عمیق، چرت های ده تا پانزده دقیقه ای بزنند! با وجود اینکه بعضی از قایق ها سیستم های هشدار دهنده و کنترل کننده دارند، باید مواظب باشیم تا کنترل قایق از دستمان نرود!

مشکلات و خطرات دریایی

- غرق شدن

- دریازدگی

- خواب آلودگی و از دست دادن قدرت هدایت قایق

- برخورد با قایق های دیگر

- شرایط جوی نامناسب

- تغییرات سریع آب و هوا

- حمله ی کوسه ها

- برخورد با صخره های دریایی

نکته های کوسه ای!

راهنمای دریانوردی

واقعیت این است: کوسه ها علاقه ای به خوردن انسان ندارند. آن ها به دلایل دیگری به ما حمله می کنند. اشکال کار این است که در ابتدای حمله آنها نمی دانند ما انسانیم یا غذای مورد علاقه شان! بنابراین به ما حمله می کنند و ممکن است ضربه های محکمی هم به قایق بزنند. روش هایی برای دور کردن کوسه ها وجود دارد. قایقران باید بتواند آرامش خود را حفظ کند تا از دست کوسه ها خلاص شود. البته یادمان باشد که نوعی کوسه ی آدم خوار هم وجود دارد! 

کانال کودک و نوجوان تبیان

koodak@tebyan.com

تنظیم: سید علیرضا نوابی

شبکه کودک و نوجوان تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.