تبیان، دستیار زندگی
یک ضرب المثل قدیمی می گوید: تجربه بهترین معلم است هنگامی که تدریس یک فرایند جدید یا متغیر در رفتار و یا نگرش را در نظر دارید معلمی بهتر از تجربه وجود ندارد...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تجربه بهترین معلم است، چگونه مخاطبان تجربه کنند؟(1)


دانشجویان شما درس را حفظ  نمی شوند؟

آیا موارد تدریس شده را فراموش می کنند؟

آموزش های الکترونیکی شما در آنها تغییر رفتار ایجاد نمی کند؟ یک ضرب المثل قدیمی می گوید: "تجربه بهترین معلم است" هنگامی که تدریس یک فرایند جدید یا متغیر در رفتار و یا نگرش را در نظر دارید معلمی بهتر از تجربه وجود ندارد.

تجربه بهترین معلم است،چگونه مخاطبان تجربه کنند؟(1)


"تجربه بهترین معلم است" هنگامی که تدریس یک فرایند جدید یا متغیر در رفتار و یا نگرش را در نظر دارید معلمی بهتر از تجربه وجود ندارد. چگونه می¬توانید برای یادگیری خود شرایطی را فراهم کنید که واقعا وضعیتی را تجربه کنند در حالی که تنها در پشت میز نشسته اند. این مطلب قصد دارد تا به شما در این زمینه کمک کند.


در مطلب قبلی  مطالعه موردی را در زمینه یادگیری به روش داستان سرایی مورد بررسی قرار دادیم. روند مورد فوق نیز شبیه مطلب قبلی است، بدین ترتیب که یادگیرنده در یک مسیر حرکت می کند برای حرکت در این مسیر در هر مرحله باید تصمیم بگیرد این باعث می شود تا درس را بهتر بیاموزد و در ذهن او باقی بماند. شما می توانید داستان را در این مسیر به صورت سناریوهای مختلف بیاورید، به این ترتیب که یادگیرنده با عواقب ناشی از انتخاب های مختلف خود در بازی مواجه شود (این روند را سناریوی انشعابی می نامند)


در این مطلب برخی از تکنیک های سناریو های انشعابی آورده شده است، سناریوهای عنوان شده برگرفته از تحقیقات کارشناس این رشته آقای clarcle aldrick است، او یک نویسنده و پزشک است که در شبیه سازی های آموزشی و تولید بازی های جدی آموزش و پرورش و گسترش مهارت های حرفه ای پیشگام است. آقای Aldrick مقالات مفید بسیاری در زمینه سناریوهای انشعابی و استفاده از تکنیک های مختلف نوشته است.


برای کسب تجربه در آموزش، یادگیرنده در یک مسیر حرکت می کند برای حرکت در این مسیر در هر مرحله باید تصمیم بگیرد این باعث می شود تا درس را بهتر بیاموزد و در ذهن او باقی بماند.

شما می توانید داستان را در این مسیر به صورت سناریوهای مختلف بیاورید، به این ترتیب که یادگیرنده با عواقب ناشی از انتخاب های مختلف خود در بازی مواجه شود، این روند را سناریوی انشعابی می نامند.

10 تکنیک سناریوی انشعابی:


1) احساس گذشت زمان را در سناریوی خود ایجاد کنید.
برای انجام این کار کافی است خیلی ساده" به اسلاید بعدی بروید" و زمانی که شما پس از اتمام هر مرحله و بعد از اینکه فرد تصمیمی را در حین برنامه می گیرد وارد اسلاید بعدی می شوید، فرد احساس می کند زمان سپری شده و روایت به جلو رفته است. استفاده از این ترفند را به خوبی و در زمان های مشخص ایجاد کنید.


2) از عمل، نقل قول مستقیم و از اهداف استفاده کنید.
گزینه های مختلفی را پیش روی یادگیرنده قرار دهید، این گزینه ها می تواند ترکیبی از اقدامات مختلف، نقل قول های متفاوت و اهداف گوناگون باشد.
به طور مثال زمانی که در یک سناریوی انشعابی از نقل قول مستقیم استفاده می کنید علاقه بیشتری در فرد ایجاد می شود. مثلا از او می پرسید که کدام را برای آخر هفته خود انتخاب می کند؟ پیک نیک، شنا و یا کوهنوردی و هر جواب او را به یک سناریو هدایت می کند. شما باید این جملات را مطابق با اهداف آموزشی پیش ببرید. لازم است تا عباراتی را انتخاب کنید که به زندگی روزمره افراد نزدیک باشند.
هم چنین برای بیان اهداف از عباراتی مانند "این عمل را انجام می دهم"استفاده کنید تا فرد یکی را انتخاب کند اما مطمئنا کل اسلایدها نمی تواند دو گزینه ای باشد زیرا دوره خسته کننده خواهد شد بنابراین حتما باید از ترکیبات آموزشی استفاده کنید مثلا یک جایی فرد گزینه ای را انتخاب کند در جای دیگر معمایی را حل کند.

تجربه بهترین معلم است،چگونه مخاطبان تجربه کنند؟(1)


3) نتیجه حاصل از انتخاب آنها را پیش از انتخاب به آنها نگویید.
گاهی اوقات یادگیرندگان سعی می کنند چندین مورد را انتخاب کنند و یا نتایج را بر اساس هر انتخاب حدس بزنند. به آنها این اجازه را ندهید! مثلا بگویید یا چای انتخاب کن یا قهوه! یا سگ را به عنوان حیوان خانگی مورد علاقه خود انتخاب کن و یا گربه! انتخاب همزمان چند گزینه را در سناریوهای خود به افراد ندهید.


4) پس زمینه مناسب را برای گفتگوهای خود انتخاب کنید.
به طور مثال سعی کنید اطلاعات کمتری را در نوشته های زمینه قرار دهید، زیرا افراد وقت خود را با خواندن آنها هدر می دهند. در عوض سعی کنید اطلاعات در بافت گفتگو ها بین شخصیت های داستان شما (که قطعا یک طرف آن یادگیرنده است) رد و بدل شود.
ادامه دارد...

آموزش الکترونیکی سایت تبیان

تهیه: سیدخاموشی