تبیان، دستیار زندگی
دامنه اینترنتی (DOMAIN) برا ی موفقیت وب سایت شما امری مهم و قابل توجه می باشد. اگر به طور مثال برای حضور در بازارهای وبی تصمیم جدی گرفته اید بی هیچ توضیحی شما به یک دامنه اینترنتی مناسب نیاز خواهید داشت. برای نیل به اهدافتان...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نام دامنه اینترنتی شما


دامنه اینترنتی (DOMAIN) برا ی موفقیت وب سایت شما امری مهم و قابل توجه می باشد. اگر به طور مثال برای حضور در بازارهای وبی تصمیم جدی گرفته اید بی هیچ توضیحی شما به یک دامنه اینترنتی مناسب نیاز خواهید داشت.

برای نیل به اهدافتان به جای استفاده ازسایت هایی که دامنه های رایگان در اختیار شما می گذارند _که اتفاقاً بسیار طولانی و مشکل هم هستند _ شما باید دامنه اینترنتی خود را داشته باشید.فواید بسیاری در داشتن یک دامنه اینترنتی شخصی وجود دارد. اینجا با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.

دامنه اینترنتی در واقع تنها عامل شناسایی هویت شما و یا سازمانتان در اینترنت می باشد نامی که شما همیشه و یا برای مدت طولانی از آن استفاده خواهید کرد.

به عنوان مثال اگر شما در یک سایت رایگان مانند GEOCITIES اقدام به گرفتن فضا و ثبت دامنه کنید و پس از مدتی برای اینکه احساس می کنید در زمنیه کاری خود موفق شده اید و باید از خدمات میزبانی بیشتر و پیشرفته تری استفاده کنید بسیاری از مشتریان خود را از دست خواهید داد در صورتی که به یک دامین جدید نقل مکان کنید.

ضمن اینکه بازدیدکنندهای شما مجبور هستند همیشه یک آدرس طولانی را به خاطر بسپارند در صورت این تغییر شما مجبور هستید تمام برنامه های خود را برای دامین جدید از نو آغاز کنید.

اما در صورتی که شما دامنه اینترنتی مخصوص به خود را داشته باشید هر زمان که مایل بودید می توانید شرکت میزبان وب خود را عوض کنید و در این صورت مردمی که با سایت شما آشنا شده اند همچنان می توانند از به سادگی شما را پیدا کنند آن هم فقط با تایپ دامین همیشگی شما

شما می توانید جایگاه وب سایت خود را در میان مردم ترقی دهید به جای اینکه به ترویج وب سایت دیگران بپردازید و این زمانی ممکن خواهد بود که هنگام ارسال نامه های الکترونیکی نام دامین شما در نشانی پست الکترونیک شما باشد.

به عنوان نمونهALI@YAHOO.COM به ترویج سایت یاهو کمک می کند در صورتی که استفاده از ALI@ALI.COM معرفی کننده وب سایت شخص دارنده ایمیل خواهد بود.

شما احتمالاً با ترافیک زیادی در وب سایت خود خواهید داشت زیرا مردم بیشتری می توانند دوباره به سایت شما مراجعه کنند وقتی که آنها بتوانند به خاطر بیاورند نشانی سایت شما را و همچنین بسیاری از سایتهای جستجوگر مثل یاهو فقط وب سایتهایی را که با دامنه های خودشان ثبت شده اند نشان می دهند.

یکی دیگر از نتایج داشتن دامین شخصی این است که شما می توانید خطاهای معمول صفحات وب را شناسایی کنید تا از خروج مردم از سایت خود به علل گوناگونی همچون لینکهای غیر فعال و سایر خطاها پیش گیری کنید.

دامنه های اینرنتی این روزها بسیار ارزان هستند و دیگر بهانه های برای نداشتن آن وجود ندارد.

حالا که شما آماده انتخاب دامین اختصصاصی برای خود و یا سازمانتان هستید در اینجا به چند نکته که می تواند برای انتخاب یک دامین خوب به شما کمک کند اشاره می شود.


الف) اندازه آن مهم است

در شرایط حاضرهرچه نام دامین شما کوتاهتر باشد بهتر است. البته پیدا کردن نام های کوتاه دشوارتر می باشد اما اگر شما توانستید یک نام مناسب کوتاه پیدا کنید نتایج زیر شامل حال شما خواهد شد.

1- نام های کوتاه برای تبدیل شدن به نشان تجاری شما مناسب تر هستند و از این جهت آسانتر در ذهن مخاطبان جا میگیرند.

2- نامهای کوتاه برای به خاطر سپردن آسانتر هستند.

3- احتمال نوشته شدن آنها با املای غلط و هدایت مشتریان شما به سایتهای با املای مشابه کمتر می شود.


ب) آسان برای به یاد آوردن

سعی کنید نامی را انتخاب کنید که برای به یاد آوردن آسان باشد و خیلی زود به گوش مردم آشنا شود.

کلمات کلی برای اینکار خوب هستند اما احتملا تا کنون بیشتر کلمات کلی مناسب توسط دیگران ثبت شده اند. در این مرحله شما باید دنبال اسامی غیر عمومی و یا ترکیبی از اسامی عمومی بگردید که از نظرهماهنگی معنایی و آوایی هماهنگ باشند.

به عنوان مثالWWW.NASLE3.COM یک اسم آسان برای به خاطر سپردن است.

ج) زمینه اصلی کسب و کار شما را به طور کلی مورد اشاره قرار دهد

اگر شما از کلید واژه هایی که توصیف کننده کسب و کر شما هستند استفاده کنید این موضوع می تواند به رتبه بندی شما در موتورهای جستجو کمک کند.

چه بهتر که شما در صورت امکان اسم اصلی سازمان، شرکت و یا کاری که به آن مشغول هستید را به عنوان دامین انتخاب کنید. در این صورت تمامی اعتبار شما در محیط فیزیکی به اینترنت منتقل می شود و کاربران اینترنت می توانند نام دامین شما را از روی نام سازمان یا شرکت حدس بزنند.

به عنوان مثال وقتی کسی در اینترنت به دنیال سایت شرکت هما میگردد سعی میکند در ابتدا نام هایی در همین حدود را آزمایش و یا مورد جستجو قرار دهید.


د) پرهیز از ایجاد اسامی متشابه

این به آن معنی است که شما باید از گزینش دامین هایی که پیش از این نمونه های مشابه آنها ثبت شده خودداری کنید. اگر این کار را بکنید مردم می توانند به سمت سایت رقبای شما هدایت شوند تا به سایت شما.

زیرا آنها گیج خواهند شد با دیدن دو دامنه شبیه به هم و به احتمال زیاد به دامینی که سابقه بیشتری در ذهن آنها دارد بیشتر اعتماد خواهند کرد.


ه) دامین دات کام بهتر است

شما باید همیشه هدف خود را دستیابی به دامین های دات کام قرار دهید. اگر شما دامین خود را با پسوند دات نت، دات اینفو و یا هر چیزی به غیر از دات کام ثبت کنید و رقبای شما همان دامین را با پسوند دات کام ثبت کنند شما تنها عده معدودی از مشتریان بالقوه را به دست خواهید آورد.

فرنودحسنی


مطالب مرتبط:

1. آشنایی با ساختار آدرسهای اینترنتی

2. نـُه توصیه برای طراحان ایستگاه های اینترنتی

3. وبلاگ نویس ها ، زیباتر بنویسید!